Bardo_Thodol wrote on 30.11.2004 at 22:38:02:Ne vem, od kje si pa zdaj tega Jezusa potegnil v oktobrsko revolucijo?
Morda veš pa ti kaj več povedati o Jezusu?
Menda, tako sem slišal, ne me držat za besedo, se je tudi on ukvarjal z nekakšnim reikijem ali kako se že temu reče, če je zdravil s polaganjem rok 8)
Sicer pa je to topik o Oktobrski revoluciji in brez omembe Stalina in njegovega kamerada Hitlerja res ne gre.
Jezus je začel revolucijo, ki je rezultirala s spremembo družbene ureditve. Iz sužnjelastništva v fevdalizem. Ni bila oktobrska, je bila pa revolucija.
Zdaj pa jaz ne vem, kaj ima reiki veze z Oktobrsko revolucijo. Da ne gre za pomanjkanje argumentov?
Hitler, ponavljam, je bil izvoljen demokratično, torej ni prišel na oblast z revolucijo. Tako, kot Churchill ali pa Janša.
Quote: (Krvave) revolucije niso vedno edini, sploh pa ne najboljši način napredka. Krvava revolucija neposredno vpletene najpogosteje potisne razvojno za kakšno desetletje ali stoletje nazaj, medtem ko se drugi na bolj mirne načine razvijajo naprej.
Obstajajo namreč tudi nekrvave revolcije, naprimer v znanosti in tehniki in ki imajo na družbeni razvoj mnogo globje in širše učinke, kot pa jih ima lahko "revolucija" v kateri je edina pomembna sprememba ta, da se je nekaj avanturistov polastilo oblasti in pri koritu zamenjalo stare prašiče, ki bi itak že sami, brez izdatne pomoči pocrkali
Ja, res sem pozabil omeniti, da bi šli nad mamuta z najnovejšo tehnologijo. Ampak kaj pomaga, ko so ti kontrarevolucionarji izumrli.
Nekrvavih revolucij pa ni. Lahko naštevaš različne "žametne" revolucije in ne vem kaj še vse, ampak v končni fazi so take stvari vedno privedle do klanja. Na primer, žametni revolucionar Vaclav Havel (Kučanov kamerad, kakor bi se izrazil ti) je nadvse navdušen nad pobijanjem Iračanov in s tem podpihuje Bushevo svetovno "demokratično" (oh ja) revolucijo. Ja, pa tehnogija... odkritje atomske energije je bilo pa ja čisto nekrvavo, če izvzamemo Hirošimo, Nagasaki pa nekatere tihomorske otoke..
Ampak kaj bi s tem, to je tako daleč od nas, ki smo tako napredni, demokratični in rešujemo probleme na tako strpen način... ja, mi smo ja civilizirani, ne? Samo te zlobne teroriste in revolucionarje moramo fentat ali pa vsaj v Guantanamo zapret...