Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 10 11 12 13 14 ... 16
(Read 74248 times)
Igor P.
Global Moderator
p

Če ne mores živeti, kot
bi hotel, živi, kot zmoreš

Celje
Re: Oktobrska revolucija
Reply #165 - 30.11.2004 at 23:11:21

Bardo_Thodol wrote on 30.11.2004 at 23:04:26:
Hehe,
piščanci vseh dežel, združite se  Cheesy

Saj, sliši se res lepo, samo kaj, ko pa imamo ljudje tako velike potrebe (male potrebe in velike potrebe)

Vidiš to sem rekel profesorju samoupravljanja, ko sem mu omenil, da je komunizem utopija. Ker človek še ni tako daleč. In kdo bi komu branil, da ne vzame dve štruci kruha, čeprav potrebuje samo eno. In oni, ki bi tazadnji prišel, bi ostal brez štruce. Pa če bi vsi čutili, da potrebujejo Mercedesa. Bi samo še Mercedese izdelovali. Tako sem takrat razmišljal.  8)
Back to top

Če bi tisti, ki me obrekujejo, natančno vedeli, kaj si o njih mislim, bi me še mnogo bolj obrekovali.

IP Logged

Igor P.
Global Moderator
p

Če ne mores živeti, kot

Celje
Reply #166 - 30.11.2004 at 23:14:44

Devi wrote on 30.11.2004 at 23:10:51:
Če primerjaš voditelja s kmetom in množico z zemljo, pol jemlješ v ozir tud to, da zemlja kmeta ne rabi čist nič, obratno je pa drugač. Enkrat verjetno tud ljudstvo voditeljev ne bo več rablo, pa kolkkoli se bodo vmes gnetli, izbirali, izkoriščali in uporabljali do tega cilja Smiley

......
Back to top

Če bi tisti, ki me obrekujejo, natančno vedeli, kaj si o njih mislim, bi me še mnogo bolj obrekovali.

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #167 - 30.11.2004 at 23:16:44

Quote:
Vidiš to sem rekel profesorju samoupravljanja, ko sem mu omenil, da je komunizem utopija. Ker človek še ni tako daleč. In kdo bi komu branil, da ne vzame dve štruci kruha, čeprav potrebuje samo eno. In oni, ki bi tazadnji prišel, bi ostal brez štruce. Pa če bi vsi čutili, da potrebujejo Mercedesa. Bi samo še Mercedese izdelovali. Tako sem takrat razmišljal.  8)

Blodnje ... komunizem je primerna ureditev za mravlje ali termite, morda še za piščance, za opice pa že nič več, so preveč pregnane ...

Back to top

IP Logged

Miro
Ex Member

Reply #168 - 30.11.2004 at 23:34:51

Bardo_Thodol wrote on 30.11.2004 at 22:38:02:
Ne vem, od kje si pa zdaj tega Jezusa potegnil v oktobrsko revolucijo?
Morda veš pa ti kaj več povedati o Jezusu?
Menda, tako sem slišal, ne me držat za besedo,  se je tudi on ukvarjal z nekakšnim reikijem ali kako se že temu reče, če je zdravil s polaganjem rok    8)

Sicer pa je to topik o Oktobrski revoluciji in brez omembe Stalina in njegovega kamerada Hitlerja res ne gre.

Jezus je začel revolucijo, ki je rezultirala s spremembo družbene ureditve. Iz sužnjelastništva v fevdalizem. Ni bila oktobrska, je bila pa revolucija.

Zdaj pa jaz ne vem, kaj ima reiki veze z Oktobrsko revolucijo. Da ne gre za pomanjkanje argumentov?

Hitler, ponavljam, je bil izvoljen demokratično, torej ni prišel na oblast z revolucijo.  Tako, kot Churchill ali pa Janša.

Quote:
(Krvave) revolucije niso vedno edini, sploh pa ne najboljši način napredka.  Krvava revolucija neposredno vpletene najpogosteje potisne razvojno za kakšno desetletje ali stoletje nazaj, medtem ko se drugi na bolj mirne načine razvijajo naprej.

Obstajajo namreč tudi nekrvave revolcije, naprimer v znanosti in tehniki in ki imajo na družbeni razvoj mnogo globje in širše učinke, kot pa jih ima lahko "revolucija" v kateri je edina pomembna sprememba ta, da se je nekaj avanturistov polastilo oblasti in pri koritu zamenjalo stare prašiče, ki bi itak že sami, brez izdatne pomoči pocrkali

Ja, res sem pozabil omeniti, da bi šli nad mamuta z najnovejšo tehnologijo. Ampak kaj pomaga, ko so ti kontrarevolucionarji izumrli.

Nekrvavih revolucij pa ni. Lahko naštevaš različne "žametne" revolucije in ne vem kaj še vse, ampak v končni fazi so take stvari vedno privedle do klanja. Na primer, žametni revolucionar Vaclav Havel (Kučanov kamerad, kakor bi se izrazil ti) je nadvse navdušen nad pobijanjem Iračanov in s tem podpihuje Bushevo svetovno "demokratično" (oh ja) revolucijo. Ja, pa tehnogija... odkritje atomske energije je bilo pa ja čisto nekrvavo, če izvzamemo Hirošimo, Nagasaki pa nekatere tihomorske otoke..

Ampak kaj bi s tem, to je tako daleč od nas, ki smo tako napredni, demokratični in rešujemo probleme na tako strpen način... ja, mi smo ja civilizirani, ne? Samo te zlobne teroriste in revolucionarje moramo fentat ali pa vsaj v Guantanamo zapret...

Lips Sealed
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #169 - 01.12.2004 at 00:03:33

Quote:
Zdaj pa jaz ne vem, kaj ima reiki veze z Oktobrsko revolucijo. Da ne gre za pomanjkanje argumentov?

Jezus  z oktobrsko revolucijo nima prav dosti skupnega, vendar je imel  v tistih časih pomembnejšo vlogo  nek Rasputin, (ki je tudi zdravil s polaganjem rok, menda je bil uspešen pri carjevem sinu, hemofiliku ter si tako pridobil velik vpliv na carico), in bil posredno eden od tistih pomembnih dejavnikov, ki so imel vpliv na razkroj v carskem ustroju in posredno tudi na uspeh ali neuspeh same oktobrske revolucije.

Quote:
Hitler, ponavljam, je bil izvoljen demokratično, torej ni prišel na oblast z revolucijo.  Tako, kot Churchill ali pa Janša.

Kar naj bi torej dokazovalo, da je dobro samo tisto, kar pride na oblast s klanjem (moj ljubši izraz za revolucijo) ne pa z izvolitvijo, ali kako?

Če smo natančni, se je Hitler  demokracije posluževal samo v začetku, potem je pa tudi on na hitro izvedel  udar, ukinil ustavo,  požgal Reichstag, zaprl in prepovedal vse stranke (razen svoje), poklal par sto konkurentov v lastnih vrstah in se razglasil za edinega in absolutnega vladarja rajha. (nekam znana zgodba, tudi iz drugih revolucionarnih okolij)

Quote:
Ja, res sem pozabil omeniti, da bi šli nad mamuta z najnovejšo tehnologijo.

Kaj so tudi mamute iztrebili z revolucijo?

Quote:
Ja, pa tehnogija... odkritje atomske energije je bilo pa ja čisto nekrvavo, če izvzamemo Hirošimo, Nagasaki pa nekatere tihomorske otoke..

Tehnologija ni krvava, okrvavijo jo krvi željni povzpetneži (tudi revolucionarji)  Nož je tako kot  vsak drug tehnološki pripomoček nevtralen in ga je mogoče uporabiti tako za rezanje kruha kot vratu, odvisno od uporabnika, ne od noža.

Back to top

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #170 - 01.12.2004 at 09:21:35

Quote:
Jezus je začel revolucijo, ki je rezultirala s spremembo družbene ureditve. Iz sužnjelastništva v fevdalizem. Ni bila oktobrska, je bila pa revolucija.

wrong ... za odpravo sužnjelasništva V Evropi je moral propasti Rimski imperij, kar pa se je zgodilo konec 5. stroletja našega štetja. Aja, pa kristjani niso prav nič pripomogli k njegovemu propadu. Goti so namreč imeli svoja, prav nič krščanska, verovanja.

Quote:

pa Rop, pa Kučan, pa Braća Dalton (Podobnik), pa Drnovšek ....

Miro, Miro

ti si pa res vsaj 90% zgodovine prešprical

sicer bi vedel, da je demokracija iz revolucije porojena;
torej amreiške vojne za neodvisnost in pa francoske revolucije

Roll Eyes  Roll Eyes  Roll Eyes

sicer pa, kako ljudem dopvovedat karkoli, če so že v samem faktološkem smislu totalni analfabeti ???
zato tudi ostane toliko prostora za "izkrivljanje" po principu ideologij.

Propad Rimskega imeperija ima točno določeno letnico, ki jo priznva VSA Evropa, ne glede na bivšo blokovsko ureditev

isto velja za ameriško osamosvojitveno vojno
in isto velja za francosko revolucijo - njena načela "Bratstvo, svoboda in enakost, namreč predstavljajo temelje 3h generaciji človekovih pravic", oziroma to, na čemer je danes izgrajena Evropska demokracija

Back to top

IP Logged

Igor P.
Global Moderator
p

Če ne mores živeti, kot

Celje
Reply #171 - 01.12.2004 at 11:08:18

sinjeoka wrote on 01.12.2004 at 09:21:35:
... isto velja za francosko revolucijo - njena načela "Bratstvo, svoboda in enakost, namreč predstavljajo temelje 3h generaciji človekovih pravic", oziroma to, na čemer je danes izgrajena Evropska demokracija

Bla, bla........kje ti vidiš bratstvo in enakost ???
Back to top

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #172 - 01.12.2004 at 11:26:15

Quote:
Bla, bla........kje ti vidiš bratstvo in enakost ???

co ti to  ???

Francoska revolucija je bila vodena pod načeli "Bratstvo, svoboda in enakost"

Če mi ne verjameš, pač preberi kakšen srednješolski učbenik zgodovine za 3. letnik

aja, drugače pa pri nas v ljubi podalpski državi udejanjanja treh načel v svoji 27 letni zgodovini nisem videla ne občutila - sicer pa kako naj bi, saj demokracije nikoli nismo zares imeli kaj več kot na dekleratorni ravni v ustavi.

Zgolj pisati, misliti in širokoustiti se o demokraciji pa še NI demokracija.

Enako kot pisati misliti in širokoustiti se o komunizmu še NI komunizem.

Na načelni ravni sta si komunizem in demokracija celo zelo blizu.... seveda na načelni ravni Grin Grin Grin
Back to top

IP Logged

Igor P.
Global Moderator
p

Če ne mores živeti, kot

Celje
Reply #173 - 01.12.2004 at 11:51:45

sinjeoka wrote on 01.12.2004 at 11:26:15:
co ti to  ???

Francoska revolucija je bila vodena pod načeli "Bratstvo, svoboda in enakost"

Če mi ne verjameš, pač preberi kakšen srednješolski učbenik zgodovine za 3. letnik

aja, drugače pa pri nas v ljubi podalpski državi udejanjanja treh načel v svoji 27 letni zgodovini nisem videla ne občutila - sicer pa kako naj bi, saj demokracije nikoli nismo zares imeli kaj več kot na dekleratorni ravni v ustavi.

Zgolj pisati, misliti in širokoustiti se o demokraciji pa še NI demokracija.

Enako kot pisati misliti in širokoustiti se o komunizmu še NI komunizem.

Na načelni ravni sta si komunizem in demokracija celo zelo blizu.... seveda na načelni ravni Grin Grin Grin

Vem kaj piše v učbeniku. Tongue Grin

Samo sprašujem, če si slučajno kje zasledila, da se ta načela udejanjajo. Pa ne samo v SLO.  Wink
Back to top

IP Logged

vida
5

I love YaBB 1G - SP1!

Reply #174 - 01.12.2004 at 11:52:52

Quote:
Kako pa si jaz razlagam? Najprej mi ni, da neko stvar jemljem ven iz konteksta. Pa če že hočeš moje mnenje, bi jaz rekel, da je ta "bodimo vse" malo neposrečen, oz. bi jaz namesto vse uporabil besedo enakopravni. Pa se verjetno ne bi skladala z rimo in bi bilo bolj težko zapet.

Bi pa še rekel, da so to besedo "bodimo vse" Stalin in druščina vzeli za svojo in jo tudi udejanili. Na žalost. Ker, če si brala komunistični manifest, je notri zapisano ravno to, kako lep bi svet lahko bil.

Saj ni iz konteksta, se nič ne spremeni tudi če verz prebereš v celoti  Smiley
Hm, "bodimo vse" ... ne samo Stalin in njegove kopije, do sedanjega časa se je ta druščina števično okrepila, to načelo ponotranjila in zavrže vse kar ni "cepljeno po njenih kriterijih" ...
Back to top

IP Logged

t
5
p

Ride si sapis!
Kozmos
Reply #175 - 01.12.2004 at 11:58:21

Quote:
Vem kaj piše v učbeniku. Tongue Grin

Samo sprašujem, če si slučajno kje zasledila, da se ta načela udejanjajo. Pa ne samo v SLO.  Wink

na nek način se:
svoboda = svoboda imeti lastnino (vsaj načeloma)
enakost = enakost pred zakonom; (vsaj načeloma)
bratsvo  = itaq smo vsi v istem zosu; vsi smo samo koščki mesa v kozmični obari

uživaj!
Back to top

Nič na svetu nikogar ne čaka. Nič ni dokončano, in vendar nič ne ostane nerazrešeno.
WWW WWW  
IP Logged

Igor P.
Global Moderator
p

Če ne mores živeti, kot

Celje
Reply #176 - 01.12.2004 at 15:24:41

t wrote on 01.12.2004 at 11:58:21:
na nek način se:
svoboda = svoboda imeti lastnino (vsaj načeloma)
enakost = enakost pred zakonom; (vsaj načeloma)
bratsvo  = itaq smo vsi v istem zosu; vsi smo samo koščki mesa v kozmični obari

uživaj!

Ja, imaš prav. Vsaj načeloma je tako.

Sam jeba je, ker se obara kuha v dveh loncih. V prvem je samo voda in koščki mesa. V drugem pa je poleg veliko dobrih začimb in dišav, da se koščki mesa počutijo lepše. Grin
Back to top

IP Logged

stane
5

ZDRAVO, SALE!
celje
Reply #177 - 01.12.2004 at 15:48:34

Svetovni dan!

HIV

Virus HIV pove, da je imunski sistem, napetost galvanskega člena, popolnoma porušen.
Diagnoza: AIDS.
Toda kaj se lahko v resnici dogaja?
Uživanje dekodirane hrane, stimuliranje pulza z drogami, ubijanje antibiotikov.
Vse to in še kaj spremeni plazme skoraj v pH nevtralno vodo. Napetost in statični naboj se bližata ničli.
Pomoč celic, tujih in svojih prihaja z vseh koncev, toda medicina se ne vda.
V dehidriranem telesu pa morda lahko živi le še virus HIV in ga ohranja pri življenju.
Rizične skupine pa so rizične v tem, da z alkoholom in drogo stimulirajo sproščanje energije in si s tem izčrpujejo sol iz telesa.
Očitno brez nadomestila.
Tudi cele narode, ki so do nedavna živeli manj stresno, globalizacija pa jim je spremenila prehrano, bi s stališča zdrave soli lahko tudi prišteli k njim.

( Zdravasol )
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #178 - 01.12.2004 at 16:05:52

glede na to, da si mi postavil tole vprašanje

Quote:

ti jaz ponujam tale odgovor:

Quote:
Sam jeba je, ker se obara kuha v dveh loncih. V prvem je samo voda in koščki mesa. V drugem pa je poleg veliko dobrih začimb in dišav, da se koščki mesa počutijo lepše. Grin

ker si očitno sposoben videti sisteme, ki boljše funkcionirajo od našega

Back to top

IP Logged

Igor P.
Global Moderator
p

Če ne mores živeti, kot

Celje
Reply #179 - 01.12.2004 at 19:06:32

sinjeoka wrote on 01.12.2004 at 16:05:52:
glede na to, da si mi postavil tole vprašanje

ti jaz ponujam tale odgovor:

ker si očitno sposoben videti sisteme, ki boljše funkcionirajo od našega

Ok, pač nisi zaštekala. Obara je dokaj kompleksna zadeva. 8) Grin

Ker si ravno pri videnju sistemov. A ti ga ne vidiš? Vizija pa to? Wink

Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 10 11 12 13 14 ... 16