Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 5 6 7 8 9 ... 14
(Read 46388 times)
m
5
p

Re: Ko beseda lahko ubija
Reply #90 - 12.10.2004 at 09:36:29

Bardo_Thodol wrote on 07.10.2004 at 12:41:32:
Kdaj je nek odgovor osebni napad name (če govorim v svojem imenu), ni toliko stvar mojega vedenja, kot moje interpretacije.

Če bi bil bolj paranoične sorte, bi si lahko prav vsak odgovor razlagal, kot osebni napad name. Nasprotno pa bi prav tako lahko tudi najbolj žaljive odgovore smatral zgolj kot zafrkancijo in se ob njih le smejal, ne bi je pa razumel kot napad.

bardo ...
Back to top

Joj kolk radi drug drugemu izdiramo iveri iz oči! Cheesy

IP Logged

Lilith
5

..to be more like me and
less like you...

Reply #91 - 12.10.2004 at 09:38:44

Jaz bi obema Bardotovima variantama rekla patologija- eno je paranoja, drugo pa funkcioniranje skozi obrambni mehanizem zanikanja.
Back to top

... Sometimes I feel that I should go and play with the thunder...

IP Logged

m
5
p

Reply #92 - 12.10.2004 at 09:39:17

Toni_Zamene wrote on 07.10.2004 at 14:41:50:
Zanimivo pravzaprav, kaj se  je na področju miselnega prostora dogodilo na tem topicu v odnosu    do Lilith in njenega sporočanja. Dogodil se je neke vrste  " miselni monopol " posameznih administratorjev in še koga. V imenu zaščite in svetosti Odprtega Prostora komunikacije je bila najprej obsojena nedoslednosti v odnosu do vprašanja odgovornosti ( Little Star ), kasneje pa se je na njo "navlekla" vrsta drugih  osebnih diskvalifikacij  v duhu, da Lilith zlorablja forum ( t-, na nek način tudi titud in bp ).
Zame ima Lilith večino težav na tem forumu predvsem zato, ker ni KURA in ker ni nekdo, ki bi si dopustil, da jo  nekdo miselno  disciplinira ali  si drzne žonglirati z motivi njenega ravnanja.
Torej - Koalicija administratorjev : ( proti ) Lilith ?

ha?  ???

sem do zdajle prebrala topic do tega posta... Toni, konkretno kdo pa je v tej koaliciji administratorjev?
Back to top

IP Logged

m
5
p

Reply #93 - 12.10.2004 at 09:43:57

Lilith wrote on 08.10.2004 at 11:35:54:
bp, na nek način mi posredno sporočaš, da ne znam ustrezno komunicirati. Moje mnenje je, da znam ustrezno komunicirati z večino ljudi na tem forumu, še celo s teboj v zadnjem času, izjema pa je seveda Little Star.

kaj pa če so tisti, ki s  tabo niso našli skupnega jezika (z izjemo Little Star, vsa čast ji), enostavno skorajda prenehali s komunikacijo?
Back to top

IP Logged

Loops of Infinity
Ex Member

Reply #94 - 12.10.2004 at 09:44:57

titud wrote on 12.10.2004 at 09:06:11:
Molk ni tolk posledica odtujenosti od drugega kot posledica odtujenosti od sebe oz. nepripravljenosti soočit se z lastnimi stališči.  To ne pomen, da jih nimaš oz. da te nč ne zanima, ampak da nimaš tko močne  naveze s samim sabo, da bi ta stališča kakorkoli že artikuliral,  magari zmotno s stališča drugega. Zato se je po moje dobr izrazit, magari 'napačno' in forumi so po moja  dobra priložnost za tako izražanje, saj ne pogojujejo zbliževanja  s sabo z zbliževanjem z drugimi. Odtod tud nelagodje, ki nas obide takoj, ko opazmo, da se dva ali več ljudi na forumu 'ujame' oz.  podpira v stališčih. Idelana forumska situacija je torej zame ta, da si zbogan s svojimi stališči ne glede na stališča drugih, to pa si lahko seveda samo, če jih artikuliraš,  k temu te seveda pripravjo ravno stališča teh drugih, če se že sam od sebe ne moreš.

Molk je lahko tudi posledica močne povezanosti s seboj, ko več ne potrebuješ stališč, ker si jih predelal, zanaliziral in več misel ne obstaja na tak dvojen način. Lahko se to navzven kaže kot odtujenost, vendar notranji mir v človeku pa vendar kljub nerazumevanju daje vedet nasprotno.

Zakaj pravijo, da je molk zlato? Zato po moje, ker terja potrpežljivost, preudarnost, ki je vrlina zato, da lahko modro postopiš, ker maš neko globje razumevanje, ki te vodi, ker veš kljub ali morda zaradi iracionalnega občutka, da nekatere stvari enostavno v nekaterih okoliščinah ne dajo sprovest. Zato je potreben čas oz. pravi trenutek.
Back to top

IP Logged

Lilith
5

..to be more like me and
less like you...

Reply #95 - 12.10.2004 at 09:47:55

Quote:
Tvoji razlogi, za katere misliš, da medve ne zmoreva komunikacije so čist mimo kar se mene tiče. Vendar razumem, da me vidiš tako. Ja, tako se ponavadi vidi drugega, če ne znaš videti s srcem.

Lahko bi ti naštela kr nekaj primerov, podprtih z argumenti, ko si me ti diskreditirala. Hendikepirala pravzaprav. "Ubila" z besedo. Pa ti ne bom. Veš zakaj? Ker si me prizadela in si ne zaslužiš moje odveze. Sama boš šla enako pot.

Sedaj me poskušaš spraviti v kalup, v odnos, ki bi ga določala ti (s formulacijo, da ti zganjam krivico). Vse, kar sem do tebe izjavila, sem izjavila z odgovornostjo, zato ni potrebe po besedah kot so "odveza" in zato najin odnos ne more biti definiran skozi "krivdo" - mojo "krivdo" do tebe.
Najin problem je, da živiva v zelo različnih svetovih. V bistvu nama je skupno samo Sonce in Luna, ah, ja, pa planet, na katerem živiva. Mi je žal, da se ob meni slabo počutiš, ampak jaz nisem v poziciji, da "rešujem" tvoje življenje. Tvoja implicitna predpostavka, da naj bi bila komunikacija med vsemi ljudmi možna, enostavno ne vzdrži.
Ti nočeš videti ne slišati, da ima moje doživljanje sveta svojo lastno identiteto in verodostojnost. Končno tega tudi tebi ne odrekam ( in nikomur drugemu ). Ampak vsak izmed nas "meri" sebe , svoje življenje in življenje okrog sebe z njemu lastnim "metrom". Ti pa me ves čas  siliš, da bi se morala preko tebe reflektirati - hočeš biti moje ogledalo oz. senca.
Ne, to pa nikakor ne bo šlo.

Back to top

IP Logged

Toni_Zamene
4

Po svoji podobi.

Reply #96 - 12.10.2004 at 09:48:42

m wrote on 12.10.2004 at 09:43:57:
kaj pa če so tisti, ki s  tabo niso našli skupnega jezika (z izjemo Little Star, vsa čast ji), enostavno skorajda prenehali s komunikacijo?

m,
a se mogoče temu reče lapsus ?
Back to top

Svašta.

IP Logged

m
5
p

Reply #97 - 12.10.2004 at 09:50:27

Lilith wrote on 12.10.2004 at 09:38:44:
Jaz bi obema Bardotovima variantama rekla patologija- eno je paranoja, drugo pa funkcioniranje skozi obrambni mehanizem zanikanja.

ja... freedom of choice

jaz še vedno poskušam v čimveč primerih izbrati, da pri ljudeh vidim za njihovim obnašanjem dobronamernost (in ne napad - četudi se kdaj počutim, kot da bi bla napadena)
Back to top

IP Logged

m
5
p

Reply #98 - 12.10.2004 at 09:52:37

Toni_Zamene wrote on 12.10.2004 at 09:48:42:
m,
a se mogoče temu reče lapsus ?

v čem pa vidiš lapsus?

če sem karkoli nejasno napisala, lahko poskusim razložit Smiley
Back to top

IP Logged

Toni_Zamene
4

Po svoji podobi.

Reply #99 - 12.10.2004 at 09:57:54

m wrote on 12.10.2004 at 09:52:37:
v čem pa vidiš lapsus?

če sem karkoli nejasno napisala, lahko poskusim razložit Smiley

Jaz to berem, kot da le Little Star lahko komunicira z LIlith.
Back to top

Svašta.

IP Logged

Toni_Zamene
4

Po svoji podobi.

Reply #100 - 12.10.2004 at 10:02:01

m wrote on 12.10.2004 at 09:39:17:
ha?  ???

sem do zdajle prebrala topic do tega posta... Toni, konkretno kdo pa je v tej koaliciji administratorjev?

To, kdo je in kdo ni, se naj odloči vsak sam.
Da pa malo vzpodbudim "dinamiko" administratorjev .  Mislim, da mogoče Vida ni,.. pa še kdo. Ne vem...
Back to top

Svašta.

IP Logged

Loops of Infinity
Ex Member

Reply #101 - 12.10.2004 at 10:04:39

Lilith wrote on 12.10.2004 at 09:47:55:
Sedaj me poskušaš spraviti v kalup, v odnos, ki bi ga določala ti (s formulacijo, da ti zganjam krivico). Vse, kar sem do tebe izjavila, sem izjavila z odgovornostjo, zato ni potrebe po besedah kot so "odveza" in zato najin odnos ne more biti definiran skozi "krivdo" - mojo "krivdo" do tebe.
Najin problem je, da živiva v zelo različnih svetovih. V bistvu nama je skupno samo Sonce in Luna, ah, ja, pa planet, na katerem živiva. Mi je žal, da se ob meni slabo počutiš, ampak jaz nisem v poziciji, da "rešujem" tvoje življenje. Tvoja implicitna predpostavka, da naj bi bila komunikacija med vsemi ljudmi možna, enostavno ne vzdrži.
Ti nočeš videti ne slišati, da ima moje doživljanje sveta svojo lastno identiteto in verodostojnost. Končno tega tudi tebi ne odrekam ( in nikomur drugemu ). Ampak vsak izmed nas "meri" sebe , svoje življenje in življenje okrog sebe z njemu lastnim "metrom". Ti pa me ves čas  siliš, da bi se morala preko tebe reflektirati - hočeš biti moje ogledalo oz. senca.
Ne, to pa nikakor ne bo šlo.

Bold stavek se mi zdi prav tisto bistvo, katerega ne priznam. Jaz sem odkar se zavedam človek, ki je verjel prav nasprotno. Vsakemu sem jo zmeraj pripisovala in priznavala. Tebi je pa zgolj ne morem zato, ker si zmeraj ti tista, ki mi kakršnokoli verodostojnost odrekaš skozi konstantno tuljenje naj se na tebe ne spravljam in projeciram. Pa še to bi sprejela, če ne bi potem bila ti toliko nefer, nepozorna, nezavedajoča, in si po vsem drenju jemala pravico, da me quotaš in določaš s strokovnimi termini (relativizem?) Ja, vse je relativno in vsak mora kaj prebolet in spustit od sebe, če ne vse.
Back to top

IP Logged

siaj
5

vrhnika
Reply #102 - 12.10.2004 at 10:08:00

titud wrote on 12.10.2004 at 09:29:17:
Zakaj bi bil pa namen komunikacije pomagat drugmu? A če tega namena nimaš oz. iz iskušenj oceniš, da je tak namen brezpoden, a pol boš kar tiho iz strahu, da mu ne bi škodoval drugmu? Zakaj se pa ne bi izrazu s polno zavestjo, da  drugmu ne moreš s tem nč pomagat? Človek kot samozavedajoče bitje ne  rab komunikacije samo z drugmu, večino komunikacije itak porab za komunikacijo  s svojimi lastnimi mislimi. Ampak zakaj bi bil ta proces samo tih in notranji, zakaj ga ne bi delil z drugimi, ki so v tej komunikaciji sabo enako samotni?    

ja, tu nekje sem tudi jaz s svojim stališčem

res pa je, da je to neka čisto osebna izbira, drža (pri drugih je lahko povsem drugače )

samo ne morem si pomagati, zadnje čase pač opažam, da se vse več odločamo za molk (z menoj vred) -- in na politični ravni to po moje ni dobro, ker neka masa ljudi potem prepušča odločitve posameznikom, ti se pa odločajo za "cel svet" -- na socialni, pa vse bolj blodimo eden mimo drugega (ja, verjetno zato, ker smo odtujeni od sebe)

zelo mi je žal, da svet funkcionira po principu "kavbojcev in indijancev" --- pa ne mi zamerit, to opažam tudi na tem forumu

nekaj je kritičnost, nekaj pa princip dveh polov --- oh, kaj bi s temi mojimi iluzijami, utopijami .... saj vemo, da so to le ideali Smiley
Back to top

There's no teacher&&Who can teach anything new&&He can just help us to remember&&The things we always knew

IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #103 - 12.10.2004 at 10:09:49

Toni_Zamene wrote on 12.10.2004 at 10:02:01:
To, kdo je in kdo ni, se naj odloči vsak sam.
Da pa malo vzpodbudim "dinamiko" administratorjev .  Mislim, da mogoče Vida ni,.. pa še kdo. Ne vem...

ne veš ???
naj te to ne odvrača od tega, da vseeno ne bi govoril Grin
Back to top

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)

IP Logged

Lilith
5

..to be more like me and
less like you...

Reply #104 - 12.10.2004 at 10:10:05

Quote:
Bold stavek se mi zdi prav tisto bistvo, katerega ne priznam. Jaz sem odkar se zavedam človek, ki je verjel prav nasprotno. Vsakemu sem jo zmeraj pripisovala in priznavala.

....Tebi je pa zgolj ne morem zato....

A se temu reče lapsus?  Smiley
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 5 6 7 8 9 ... 14