Quote:Tvoji razlogi, za katere misliš, da medve ne zmoreva komunikacije so čist mimo kar se mene tiče. Vendar razumem, da me vidiš tako. Ja, tako se ponavadi vidi drugega, če ne znaš videti s srcem.
Lahko bi ti naštela kr nekaj primerov, podprtih z argumenti, ko si me ti diskreditirala. Hendikepirala pravzaprav. "Ubila" z besedo. Pa ti ne bom. Veš zakaj? Ker si me prizadela in si ne zaslužiš moje odveze. Sama boš šla enako pot.
Sedaj me poskušaš spraviti v kalup, v odnos, ki bi ga določala ti (s formulacijo, da ti zganjam krivico). Vse, kar sem do tebe izjavila, sem izjavila z odgovornostjo, zato ni potrebe po besedah kot so "odveza" in zato najin odnos ne more biti definiran skozi "krivdo" - mojo "krivdo" do tebe.
Najin problem je, da živiva v zelo različnih svetovih. V bistvu nama je skupno samo Sonce in Luna, ah, ja, pa planet, na katerem živiva. Mi je žal, da se ob meni slabo počutiš, ampak jaz nisem v poziciji, da "rešujem" tvoje življenje. Tvoja implicitna predpostavka, da naj bi bila komunikacija med vsemi ljudmi možna, enostavno ne vzdrži.
Ti nočeš videti ne slišati, da ima moje doživljanje sveta svojo lastno identiteto in verodostojnost. Končno tega tudi tebi ne odrekam ( in nikomur drugemu ). Ampak vsak izmed nas "meri" sebe , svoje življenje in življenje okrog sebe z njemu lastnim "metrom". Ti pa me ves čas siliš, da bi se morala preko tebe reflektirati - hočeš biti moje ogledalo oz. senca.
Ne, to pa nikakor ne bo šlo.