Lilith wrote on 06.10.2004 at 16:49:34:Dolgo že opozarjam na nevarnost internetnih "nasvetov" in na našo lastno odgovornost za to, kakšne nasvete dajemo in kaj drugim sporočamo.
Temu se reče vnaprejšnja teza
(v smislu ja, sem vam jaz Lilith že velikokrat povedala, kako to gre, in kako bi bilo vseeno bolje, če bi bili največkrat vsi tiho in poslušali samo mene)
Lilith wrote on 06.10.2004 at 16:49:34:Včeraj se je ena taka tragedija pripetila - prilagam linke.
Mlada mamica se je (najbrž v poporodni depresiji) potožila na forumu, kjer so jo nekateri napadli, le zakaj jamra in zakaj sploh ima otroka, če ni sposobna zanj skrbeti. Pa je bilo to očitno kaplja čez rob in je naredila samomor.
temu se reče kvazi izpeljava
(ki je sicer zanimiva vendar pa nikoli utemeljena)
Lilith wrote on 06.10.2004 at 16:49:34:temu pa samozakol, kajti vsak, kdor je prebral to, kar je na teh linkih zapisano, lahko vidi, da nikjer ni te očitnosti, s katero bi lahko ugotavljalo, da so bili kvazi forumski nasveti ali brce v rit, krivi za samomor: edino kar lahko rečemo, da ti nasveti niso delovali, ne pa, da so delovali kontra produktivno
lepo pa je tudi razvidno, da je celo zadevo zakuhala neka kvazi prijateljica, ki ni bila sposobna na človeški ravni (glede na to, da je to žensko poznala osebno), narediti ničesar in je za celo beedo posredno okrivila kar forum nekih babnic, lilith pa ji je v svoji zaslepljenosti sledila
(kar pa se t-ja tiče se on itaq poserje na vse te razne nasvete (je dojel, da je pot v pekel tlakovana z dobrimi nameni), njega zanima samo resnica: pa ne tista resnica, ki naj bi osvabajala ali delala življenje lepše - t-ja zanima resnica kot taka, resnica, ki prave kristjane na križ pribija in resnica zaradi katere se nori in počne podobne lepotije)
zato se bom vedno tudi odzival na take in drugačne nesmisle, kot jih je tukaj natrosila Lilith: in katerih niti zagovarjati ne more
uživajte!