Vrtnica wrote on 27.08.2011 at 16:25:51:Hej, zelo zelo zanimiva tema. Mislim, da bi se o njej morali več pogovarjati.
Imam nekaj vprašanj in jih bom naslovila v tej temi, ki se mi zdi še najbolj primerna in sovpadajoča z mojimi vprašanji.
Naj kar začnem.
1. Ali si duša izbere svoje starše? Na tem forumu sem prebrala, da si jih. Da smo si pravzaprav vsi izbrali svoje starše.

2. Hipotetično: če nekdo umre leta 1968, ti(kdorkoli) pa se rodiš mnogo, mnogo kasneje, (recimo zgolj za primer, v poznih 80-ih) ali to pomeni, da si recimo duša ves ta čas izbira primernega kandidata za svoje utelešenje? (med letom 1968 in recimo 1989)
Ali si takoj, ko umre, najde novo telo?
Ta vprašanja mi res ne dajo miru, zdijo se mi fascinantna.
Upam, da mi bo kdo poskušal nanje odgovoriti.
Lp
Bom še jaz po svoje probal razložiti; glej, ko novo ustvarjena ali novo nastala človeška duša dozori in je pripravljena za utelešenje v človeško meso so ji po njenem lastnem nagnjenju ali nravi dodeljeni starši s sorodnimi lastnostmi, kateri bodo najprimernejši in najučikovitejše ustrezni za njeno pozitivno življensko pot v grobi materiji, katero pač mora vsaka dozorela človeška duša vsaj enkrat prehoditi. Dedne lastnosti se prenašajo samo po mesenem telesu, ne pa po duši. Vsaka duša je edinstvena in ne nastane tako kakor naše materialno telo, kjer moški zastavi svoj dedni red skozi svoje potomce, ampak je vsaka duša nastala z edinstvenimi lastnostmi, lastnosti mesenega telesa pa podeduje po redu svojega telesnega prednika.
Duše, ki imajo približno podobne lastnosti se privlačijo in družijo skupaj, zato jim tudi rečemo, da so sorodne, pa čeprav nimajo s samim sorodstvom, kot ga razumamo pri materialnih telesih, nič skupnega. Takšne še neutelešene sorodne duše se po naravnem univerzalnem redu, zaradi privlačenja enakega z enakim, tudi zadržujejo v bližini že utelešenih sorodnih duš in skušajo z vsakim spolnim aktom teh utelešenih sorodnih duš, se utelesiti v ta spočeti zarodek, vse to pa uravnava vesoljni nespremenljivi univerzalni Božji red.
Duše, ki so že prehodile človeško materialno pot, se ponavadi več ne utelešajo, saj je materialno telo za dušo tako, kakor zapor za ujetnika, le razen nekaj izjem, katere se po svoji svobodni volji odločijo za ponovno pot mesa, zaradi želje ponovno doseči poslanstvo, katerega v prejšnem mesenem življenju zaradi svojih napak ni dosegla.
Potem, se ponovno utelešajo tudi duše, ki so že dosegle svoj zastavljen cilj, vendar z namenom višjega cilja, katerega tudi ureja univerzalni Božji red. Ponovno se tudi utelešajo človeške duše, katere so nekako kazensko utelešene v nižje razvita materialna telesa prebivalcev drugih planetov.
Ko duša zapusti svoje materialno telo, takrat tudi meseno telo umre, se nekaj časa še zadržuje v bližini živih materialnih teles, potem je pa po svojih prevladujočih dobrih ali pa slabih delih prestavljena v točno takšen svet in okolico kakršnega si kroji sama. Kot sem že prej rekel se le redke duše odločajo za ponovno utelešenje, zato ker jim je onkraj ljubše in manj težavno.
Pa lep pozdrav.