Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 22 23 24 25 26 ... 28
(Read 97103 times)
Bardo_Thodol
5

Re: Posilstvo
Reply #345 - 13.08.2004 at 09:21:59

To torej pomeni, da je posilstvo stvar osebne presoje in če naše ženske pač smatrajo, da  niso bile posiljene (ampak recimo ljubljene) potem pač ni šlo za posilstva in statistični podatki so torej točni ...

Back to top

IP Logged

t
5
p

Ride si sapis!
Kozmos
Reply #346 - 13.08.2004 at 09:28:58

Bardo_Thodol wrote on 13.08.2004 at 09:21:59:
To torej pomeni, da je posilstvo stvar osebne presoje in če naše ženske pač smatrajo, da  niso bile posiljene (ampak recimo ljubljene) potem pač ni šlo za posilstva in statistični podatki so torej točni ...

mogoče res...

lahko pa tudi, da ima kaj s tem takšen nivo policijske pameti:

t wrote on 13.08.2004 at 09:05:03:
8. "Ali so bili v spolnih organih posiljene zenske najdeni tuji spermiji? Ali je znano, s kaksnim konkretnim spolnim organom je bila posiljena? Ali so na spolovilu prisotni znaki samoobrambe?"  
(poberek iz policijskega zapisnika)

Undecided
Back to top

Nič na svetu nikogar ne čaka. Nič ni dokončano, in vendar nič ne ostane nerazrešeno.
WWW WWW  
IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #347 - 13.08.2004 at 09:35:21

t wrote on 13.08.2004 at 09:28:58:
lahko pa tudi, da ima kaj s tem takšen nivo policijske pameti:

8. "Ali so bili v spolnih organih posiljene zenske najdeni tuji spermiji? Ali je znano, s kaksnim konkretnim spolnim organom je bila posiljena? Ali so na spolovilu prisotni znaki samoobrambe?"    

Tak primer je očitno zajet v tisto statistiko posiljenih, saj se omenja posiljena ženska.

Policajem samo niso čist jasni tehnični detajli  8)

Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #348 - 13.08.2004 at 10:24:02

Bardo_Thodol wrote on 13.08.2004 at 09:17:03:
Hočeš rečt, da so tam ženske bolj korajžne  in prijavijo kot posilstvo že vsak pohoten pogled, pri nas pa tudi, če jih naskočiš, niso čist ziher ali je to posilstvo ali ljubezen?
(gvišno je ljubezen  Cheesy  )

Ameriška družba je na splošno dost bolj inuvidalizirana in ma posameznik zato dost  bolj izostren občutek za to, kdaj se mu  posega v njegov  oseben prostor oziroma osebno svobodo, pa naj bo telesno al pa psihično. Senčna stran  te ameriške zaverovanosti v  posameznika  pa je prav  posameznikova slepota in neobćutljiviost  za to, da  skupnost, sestavljena iz takih induvidualcev, posega v fizično in psihično svobodo posameznika manj induvidualistčnih  / bolj kolektivističnih skupnosti. Tako je  zanje po potrebi vsak posamezen nemec/japonec/rus/korejec/vietnamec/iračan le  poosebljeno kolektivno zlo, ki  ga je  mogoče brez moralnih zadržkov  tud kolektivno zbrisat z zemlje (z atomsko bombo, naplamom, kemičnim/bilološkim strupom ali kakšno drugo softicirano tehnoliogijo za brezosebno množično uničevnaje).  
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #349 - 13.08.2004 at 11:00:06

titud wrote on 13.08.2004 at 10:24:02:
Tako je  zanje po potrebi vsak posamezen nemec/japonec/rus/korejec/vietnamec/iračan le  poosebljeno kolektivno zlo, ki  ga je  mogoče brez moralnih zadržkov  tud kolektivno zbrisat z zemlje (z atomsko bombo, naplamom, kemičnim/bilološkim strupom ali kakšno drugo softicirano tehnoliogijo za brezosebno množično uničevnaje).  

Uf, tebi pa dela domišljija uničevanja  Wink

Buš je sicer res pravi buš (znan po svojih bušizmih, kot je tale; teroristi so dobro pripravljeni, mi pa tudi, teroristi hočejo škoditi ameriškemu ljudstvu, mi pa tudi ..) vendar Američani na splošno ne razmišljajo in ne čutijo tako.

Tisti, ki sem jih osebno spoznal, so ravno takšni ljudje, kot smo mi evropejci, s skoraj identičnimi željami  in sanjami, kot mi in s podobnimi svetovnimi pogledi kot mi, tudi s podobnimi strahovi.

Razlika je v tem, da se v njihovi sredini srečaš z mnogo večjo raznoterostjo kultur, kot v naši (Slovenski) sredini. Tudi strpnost do drugačnih kultur je tam mnogo višja, kot pri nas.

Mogoče pa s takimi predsodki le projiciramo naše "bušizme" v njihovo okolje.

Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #350 - 13.08.2004 at 12:00:17

Problem američanov je v tem, da ko reagirajo kot kolkektiv, izgubijo vso občutljivost  do  konkretnega drugega, ki je tko značilna za njihove medsebojne odnose na osebnem nivoju. Tak brezčutni kolektivizim se jim zaletava seveda tud v lastno rit, ko so vladi  v občutku ogrožnesti sposobni prepustit take posege v inuvidualnost, ki si jih tud kolektivizma vajen rus ne bi dopustu.

Mene bo amerikanc zmerom fasciniral kot senzibilen  posameznik, dam kapo dol pred njim (tud buš mi je po svoje faca), ko pa se zgane amerika, ni nobena luknja dost globoka, da bi se lahko skril glih pred neobčutljivostjo tega istega  posameznika.      
Back to top

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #351 - 13.08.2004 at 12:02:45

titud wrote on 13.08.2004 at 12:00:17:
Problem američanov je v tem, da ko reagirajo kot kolkektiv, izgubijo vso občutljivost  do  konkretnega drugega, ki je tko značilna za njihove medsebojne odnose na osebnem nivoju. Tak brezčutni kolektivizim se jim zaletava seveda tud v lastno rit, ko so vladi  v občutku ogrožnesti sposobni prepustit take posege v inuvidualnost, ki si jih tud kolektivizma vajen rus ne bi dopustu.

Mene bo amerikanc zmerom fasciniral kot senzibilen  posameznik, dam kapo dol pred njim (tud buš mi je po svoje faca), ko pa se zgane amerika, ni nobena luknja dost globoka, da bi se lahko skril glih pred neobčutljivostjo tega istega  posameznika.      

a si vidva lahko svoj topik odpreta in zadeve prestavita tja? (plis Bardo in titud)
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #352 - 13.08.2004 at 12:05:39

Sem se že spokal v Amerika in flames 2   Smiley

Back to top

IP Logged

picola
5

Življenje je lepo
Novo mesto
Reply #353 - 13.08.2004 at 15:02:04

Sem se zadnjič pogovarjala z eno frendico,ki je delala na Zavodu za pomoč spolno zlorabljenim(al nekej takega) in me je med drugim zanimalo tut to,če kje obstajajo podatki o tem,koliko žrtev posilstva(to mislim samo na tiste,ki so ble posiljene 'na cesti',ne doma) je blo posiljenih ali pa rugače zlorabljanih v otroštvu(psihično,itd,-s tem mislim,da so močno prevzele vlogo žrtve).Zanima me,če je med tem kakšna povezava .V bistvu mi ni znala povedat,je pa rekla,da je to možno(je tut psihoterapevtka),zato me zanima,če kdo kej več ve povedat o tem.
A obstajajo kakšne statistike al kej takega?
Back to top

Ljubezen vedno prevlada!

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #354 - 13.08.2004 at 18:10:08

picola wrote on 13.08.2004 at 15:02:04:
Sem se zadnjič pogovarjala z eno frendico,ki je delala na Zavodu za pomoč spolno zlorabljenim(al nekej takega) in me je med drugim zanimalo tut to,če kje obstajajo podatki o tem,koliko žrtev posilstva(to mislim samo na tiste,ki so ble posiljene 'na cesti',ne doma) je blo posiljenih ali pa rugače zlorabljanih v otroštvu(psihično,itd,-s tem mislim,da so močno prevzele vlogo žrtve).Zanima me,če je med tem kakšna povezava .V bistvu mi ni znala povedat,je pa rekla,da je to možno(je tut psihoterapevtka),zato me zanima,če kdo kej več ve povedat o tem.
A obstajajo kakšne statistike al kej takega?

kolikor je meni znano o tem ne obstaja nobena domača in nobena tuja statistika(jaz je vsekakor nisem zasledila)

in kolikor jaz zadevo vidim, psihološka profila storilca "na cesti" in "doma" razlikujeta, tako, da bi rekla, da so taki primeri bolj naključje

...v čem pa vidiš povezavo ti?
Back to top

IP Logged

bp
Ex Member

Reply #355 - 13.08.2004 at 18:54:33

sinjeoka wrote on 12.08.2004 at 11:09:25:
no, jaz sem na tem področju bolj praktik kot teoretik ...

huh ? ! ?

o cem gre tukaj beseda?

bp
Back to top

IP Logged

picola
5

Življenje je lepo
Novo mesto
Reply #356 - 13.08.2004 at 19:44:46

Izhajam iz TA. Naše izkušnje naj bi bile pogojene s t.i. življenjskim scenarijem in temeljnimi prepričanji,ki jih dobimo v otroštvu. In razmišljam, da imajo mogoče ženske,ki so bile v otroštvu na kakršenkoli način zlorabljene in imajo močno temeljno prepričanje,da so žrtve, pač zaradi tega tudi takšno življenjsko izkušnjo.
Recimo,jst sem mela v otroštvu očeta pijanca,dobila sem tut moža pjanca al pa vsaj nekoga,ki me na takšen ali drugačen način zlorablja...al pa ne vem...fotr mi je bil ful neg. avtoriteta,v življenju mam težave z avtoritetami...itd,itd v nedogled...
Zanima me,če ma pač to kake veze s tem...In to čist iz psihološkega stališča.
Lilith?Kaj misliš še ti?
Back to top

Ljubezen vedno prevlada!

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #357 - 13.08.2004 at 20:01:50

Quote:
huh ? ! ?

o cem gre tukaj beseda?

bp

cigareti, alkohol, prenažiranje,odvisnost od odnosov, gamblanje, deloholizem .... so zgolj simptomi, ki se izražajo kot posledica nečesa v naši psihi kar je ostalo nepredelno ...

če zdravimo zgolj simptom (torej se odvajamo od kajenja, abstiniramo, smo na dieti...) simptom lahko celo izgine, hakeljc pa je, da se bo kmalu našel nov simptom ...

....zakaj sem zgolj praktik ... em, v srednji šoli sem za obvezno raziskovalno maturitetno nalogo izbrala problematiko prehranjevalnih motenj, ker v tistem času literature pri nas ni bilo, zdravniki so te ženske obravnavali kot histerične in jih celo prisilno hranili in jim predpisovali zdravila ... se je moja pot raziskovanja začela v eni prvih skupin za samopomoč pri motnjah hranjenja ...(metoda z opazovanjem in udeležbo) ... takrat sem spoznala približno 100 zgodb ...

.... naslednji postanek je bil na faksu, ko sem kot prostovoljka precej po naključju pristala na CSD za pomoč pri učanju in delo z mladoletnimi prestopniki ... tudi tam sem doživela precej zgodb, pa tudi približno sem videla zakaj naša sociala in svetovalne službe in pravosodni sistem ne delujejo ...

pa še kaj ... (z razliko od mojega image-a na forumu Grin z odpiranjem ljudi nimam baš problemov)
Back to top

IP Logged

bp
Ex Member

Reply #358 - 13.08.2004 at 20:16:27

sinjeoka wrote on 13.08.2004 at 20:01:50:
pa še kaj ... (z razliko od mojega image-a na forumu Grin z odpiranjem ljudi nimam baš problemov)

najprej praviš, da si praktik in ne teoretik na področju posilstev, potem pa še to da v realnem življenju odpiraš ljudi (z nožem??).

you're a monster.

bp
Back to top

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #359 - 13.08.2004 at 20:24:43

Quote:
najprej praviš, da si praktik in ne teoretik na področju posilstev, potem pa še to da v realnem življenju odpiraš ljudi (z nožem??).

you're a monster.

bp

... a mi ti lahko razložiš kako zgleda pogovor na teoretičnem nivoju, ne da bi ga poskusil izvesti tudi praktično  ???
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 22 23 24 25 26 ... 28