Quote:huh ? ! ?
o cem gre tukaj beseda?
bp
cigareti, alkohol, prenažiranje,odvisnost od odnosov, gamblanje, deloholizem .... so zgolj simptomi, ki se izražajo kot posledica nečesa v naši psihi kar je ostalo nepredelno ...
če zdravimo zgolj simptom (torej se odvajamo od kajenja, abstiniramo, smo na dieti...) simptom lahko celo izgine, hakeljc pa je, da se bo kmalu našel nov simptom ...
....zakaj sem zgolj praktik ... em, v srednji šoli sem za obvezno raziskovalno maturitetno nalogo izbrala problematiko prehranjevalnih motenj, ker v tistem času literature pri nas ni bilo, zdravniki so te ženske obravnavali kot histerične in jih celo prisilno hranili in jim predpisovali zdravila ... se je moja pot raziskovanja začela v eni prvih skupin za samopomoč pri motnjah hranjenja ...(metoda z opazovanjem in udeležbo) ... takrat sem spoznala približno 100 zgodb ...
.... naslednji postanek je bil na faksu, ko sem kot prostovoljka precej po naključju pristala na CSD za pomoč pri učanju in delo z mladoletnimi prestopniki ... tudi tam sem doživela precej zgodb, pa tudi približno sem videla zakaj naša sociala in svetovalne službe in pravosodni sistem ne delujejo ...
pa še kaj ... (z razliko od mojega image-a na forumu

z odpiranjem ljudi nimam baš problemov)