Angel
5

The Voice of an Angel
Kranj
Dalje. Da bo dojemljivo...
JAZ sporočila uporabljamo, kadar imamo sami TEŽAVO ali pa nam te težave povzroča vedenje drugega človeka; Izvoru naših težav to sporočimo, saj želimo, da se zaveda svojega vedenja in ga spremeni, če je le mogoče. Pri tem nas ni nič manj, odnos želimo le ohraniti in sprememba njegovega vedenja ne bo zato porušila njegove samozavesti ali ogrožala zadovoljevanja njegovih potreb. Kakšna so ta sporočila-JAZZA.
EVO GOINUP sedaj sva pa spet u uni JAZZBINI. Poglej to naključje-a?
Jaz sporočilo je enostavno: -konkretno vedenje osebe, ki nam povzroča TEŽAVE: konkterno opišemo njegovo vedenje, izogibamo se žalitvam, povedati želimo o čem smo sploh govorili. -konkterne posledice-zame: povemo kakšne posledice ima tako vedenje zame, povedati želimo kje vidimo problem in ne govorimo o rešitvi. -moja čustva: ah ja, ta so pa čisto moja, z njimi jasno pokažemo, da si želimo rešiti problem.
Opomba: da objasnim sploh namen pisarij.
Sem pisala, da smo nadaljevali miting sončevih pozitivk v Ljubljani v nekem pubu z imenom JAZZBINA. Celo člana sva postala z nekom, ki je bil tudi na shodu, pa mi ni jasn, zakaj tako vztraja pri svojem molku?? No in v tej Jazzbini je bla za moje pojme mal odbita scena, pa tud ura je bla čist primerna temu. Na odru so kr eni nekaj bobnal na bobne, je bil ritem ful dober. Potem se je pojavil en saksafonist, bi ga mogla opisat, ker je prišel do mene s čikom v ustih in prosil za ogenj, pa je blo čudno bolj to, da nisem imela kaj prižgat, ker je mel v ustih samo še čik. Ne vem, ali je hotu še kako drugo kurjenje al kaj?! A ne Goinup, da je blo tko? Potem se je pa kr neki dogajal. Kelnarca vam rečem, je bla fenomenalna. Najprej naju včlani, nato dobiva članske izkaznice, posteneva jazzbeca, ona pa je ves čas nekam zginevala; enkrat je mal marisrala kr enga na kr enem kavču, mal je zadremuckala vmes, ampak kadarkoli se je pojavil kdo nov, je bila že za šankom in pripravljana na sceno. Uni saksafonist se je neki muču na odru, vmes mal kadil, mal pa krožu okol po sceni...scena je bila za matrico revolušn primerna dizajnu...neki fotelji raznih oblik, oder in zanimivo posebni stoli. Bi reku bol sodi. Podobni so bli sodom za bencin, mogoče tud za kerozin, deloval je fino, ker če si si prižgal cigaret, te odnese v nebesa, dobr, da so bli prazni... vsak, ki je notr uletu je bil-ne boste verjel ekspert za opisovat, pa vam niti tko dobr opisat ne znam. Eni so mel res PROBLEME zarad TEŽAV al pa TEŽAVO zarad PROBLEMOV. Potem se na Goinupa prlep en frend in govori, govori totalno odbite stvari, ki so v biti ble tko življenske, da mi je še drug dan dalo premišljevati, kaj vse bi zamudila, če bi ne postala član une jazzbine... je sploh nemogoče opisat dialog, ki smo ga mel, presegal je meje dimenzij in časa...
ja dobesno je presekal čas-od oseb v jazzbini, pa da naute mislil, da smo bili tolk pod vplivom substanc kakih, ne totalno prisebni in resnično terzni. Pol pa zmanjka vsem smoka, pa smo mel spet še težave, zarad problema.. na koncu je edino omizje posedovale rešitev našga problema. Sposodl smo si nekaj za kadit, pa vmes spoznal osebe, ki ne samo da niso imele probleme, mele so še en kup več težav kot mi... Dialog je bil fenomenale. Goinup a pretiravam al boš kej dopisu, ker si bom zgula roke do komolcev, da objasnim celo zadevo... ob jutru pa nebesa, bi mogl videt odhod iz prizorišča, men se je zdel, da sem tam kar vsak dan, vse sem kar naenkrat poznala. Jasno, kot dan ki se je naredu. Mi je kliklno prepozn v angelsko bučo, da je v biti vse to se že večkrat dogajal, sam ne nikol tako intenzivno in nerazumljivo. Se znajdemo vzuni, bi se rekl sploh nismo bli notr, ker je v biti una jazzbina direkt pod eno cirkvijo, lepo kot strela, okol neko smetišče in kemično stranišče.. je že kdo od vas kdaj tam bil? Vprašam sam za imfo, pol pa počakam, če bo Goinup kej napisu, če ne bo, pa nadaljevanje jutri sledi... Pa lepo podavljeni! Angel
|