Angel
5

The Voice of an Angel
Kranj
EX_O Sem se komaj prebila čez tvoje tekste. Dobri odgvori ni kaj. Imaš prefinjeno pisateljsko žilico, pa še v psihoanalizo si se poglobil. Jaz te pa razumem in priznam odkrito, bi bil dolgčas brez tebe tukaj gori... Ne vem od kod veš toliko modrosti, ni bistvo v tem. Je pošteno, da pišeš to, kar misliš, drezneš v osje gnezdo in potem obmolčiš. Tudi mi je všeč tvoja težnja po raziskovanju, saj pišeš, da te zanimajo ljudje z izkušnjami, ne pa zgolj teorija, ki se sfiži, takoj, ko postane življenska. Psihoanalize pisat in nekomu dorečt diagnozo je dvorezen meč, ker v biti se ne poznamo, pa tudi pod droblogledom nismo. Še, če z nekom živiš, ga v biti ne moreš do potankosti spoznati, ker v določenih situacijah človek ragira kljub vsem zakonitostim čisto po svoje. Nek čar je v tvojih pisarijah, priznam. Biti bolnik je huda obsodba, vseeno pa ti ne zamerim. Je v resničnem življenju vsak dogodek žal samo to, kar mi naredimo iz njega in prav tako so tudi naši stavki in misli, ki jih tukaj gori pišemo, samo trenuten odraz naših čustvovanj, razmišljanj - mogoče, če bi se brali čez nekaj let, ne bi verjeli, da smo to mi sploh pisali. Ne verjamem sama osebno v nobeno filozofijo, pa tud ne nobeno vero, ker življenje samo me je naučilo nekaj britkih resnic, pa tud formul, kako in na kakšen način naj živim ni. In še nekaj, da se ne bo bralo prežvečeno. V življnju je vsaka komunikacija med nami edini nagib, ki pripomore k pravem dialogu. V dialogu pa ljudje med seboj delijo svoj pravi jaz, ne piše le teorijo, govorijo iz sebe v upanju, da boš tudi ti spoznal, kaj čutijo in občutijo. Delijo v biti svoj pravi JAZ in želijo, da tudi ti deliš z njim svoj pravi jaz, pokažeš svoja čustva, veselje in žalost. Edini vredni nagib za dialog je zato le želja, da drugemu dam najdragocenejšo stvar, ki jo lahko dam: sebe v razkritju, v pozornosti, ki se doseže v pogovoru. Zato sama nikogar ne obsojam, ker bi s tem prizadela njega in njegova čusta. Nihče si ne želi biti prizadet in ponižan. Je prav, da so med nami ljdje, ki drugače razmišljajo in čutijo. V tej enkratnosti jih osebno lahko samo občudujem, ne pa obsojam ali žalim. Upam, da to ne bo vzrak, da boš nehal pisat. Te je lepo brati.
lp Angel*
|