titud wrote on 09.02.2004 at 08:06:31:O.k..če te prav zastopim, naj v domači državi ne bil revež tud če si nočeš pomagat. V domači državi se predpsotvlja, da jo maš rad in da te ma ona rada in da tud če si domačini med sabo deljo probleme bistvu živiš čist eno solidno življnje, ker si domačini pač med sabo pomagajo.
V x- državi si moraš sam pomagat, če ne si revež, ker v x-državi se ravno tako predpostvlja, da se imajo domačini radi in tud če imajo probleme si med sabo pomagajo in se ti zdi da imajo zato med sabo eno čist solidno življenje, tud če seb niso primoran pomagat tko kot si moraš ti kot tujec.
Če še mal špekuliram naprej: v tujimi si zmerom prisiljen sam pomagat in zarad te izkušnje s tujino tud ti domača država postane kot tuja: si revež tud doma, če si sam ne pomagaš. Če pa si doma sam pomagaš in hrat dopustiš da ti ti pomgajo drugi in ti drugim, maš doma čist eno novo kvaliteto življenja, ki je brez izkušnje s tujino ne bi imel.
Sprašuješ: kdo si noče pomagat na forumu?
Po moje tist, ki pride na forum in ga občut kot tujino, kjer se imajo vsi rad in si med seboj pomagajo, on se pa pa počut reveža pa ogrožnega zato, ker si mora sam pomagat. Tist skratka, ki ne zastop, da na forumu ni isto kot doma, da si v svetu pogovorov v bistvu v tujini in da si tam morajo tujci najprej sami pomagat. Le s to izkušnjo si bodo lahko pomagal tud doma, kjer bodo lahko pričakoval pomoč od drugih šele ko se bodo naučl pomagat seb in šle ko si bodo pomagal seb bodo s tem lahko pomagal tud drugim. In ko bodo to uštekal, se ne bodo več počutli ogrožne na svetu pogovorov in se bodo zares počutl doma tud doma.
Tko bi si jest razložu tvoje občutenje tujine in domovine prek foruma.
Titud!
Malo narobe. V domači državi nebi smel biti revež če si hočeš pomagat. Iz neba nikjer na svetu ne leti.
V X državi si pomagaš enostavno, drugi pa ti pomagajo toliko kolikor folka poznaš, oziroma si kot tujec, z zakonom izenačen z domačini, zato če se ne znaš pravilno obrniti, pomeni, da ne znaš živeti popolnoma tisto kar ti država nudi. Potemtakem res ne vidiš pred sabo in delaš kar ti ponudijo, živiš kakor misliš, da moraš.
V tujini si za preživetje in solidno življenje nisi ravno vedno prisiljen sam pomagat. Imaš folk okrog sebe, zakonodaja je ponekod preprosta, liberalna, brez toliko birokracije kot jo poznamo v Sloveniji.
Tako kot sem na pisal v zgornjem odstavku. Moraš se tudi znajti, kar v bistvu velja za vsako državo.
In v Skandinaviji jo recimo zlasti samohranilke bolje odneseje kot pa tiste ki so v enakem položaju v Sloveniji.

No Titud, zdej sem malo iz transa padel in vidim, da sem v bistvu v topicu, kjer bi naj beseda tekla o tem čemur je namenjen, medtem, ko sem ti jaz napisal nek logičen odgovor na vprašanje.

Andres