indigo wrote on 02.09.2004 at 23:17:32:Lilith, to ni grozno, pak je slabo če mene vprašaš.. kaj to z ljudmi ki v tebi vzbujajo negativna čustva? tvoj je nasvet vse enostavno postavit v isto vrečo?
Jaz si dovolim bit neprijazna

, pak prijaznost do ljudi ki v meni vzbujajo negativna čustva men ni 'iluzorna, ''fake'' , in nezdružljiva z našimi dušami...'
A morda jaz ne razumem zadevo.. daš nekaj več o tem?
Lahko kaj več povem, ja.
Prvič- težko bi dajala nasvete ali recepte, kako se obnašati v medosebnih odnosih. Izraz "moj recept" sem prenesla od tebe...a se nanaša izključno na mene kot osebo in moje življenje. Nikakor ga ne bi mogla ponujati kot univerzalnega recepta, ker smo ljudje različni.
En post nazaj si me vprašala, če se meni ni treba truditi in se spreminjati? Takrat se je v meni en tak impulz jeze porodil, pa zdaj, ko sem prespala, vem zakaj. Ker to vprašanje že vsebuje nasilje nad menoj- nasilje, ki sem ga jaz sama nad seboj zganjala velik del svojega življenja - ko sem se trudila biti všečna (beri: dobra, prijazna...) sem se hkrati odpovedovala sebi, svojim pristnim občutkom...
In sedaj še odgovor- ne, spoznala sem, da se mi ni treba truditi v smislu siljenja sebe v nekaj, kar jaz nisem...
Se pa rada potrudim, da moja oseba ne ovira osebe drugega človeka- v smislu moja svoboda se konča natančno tam, kjer mi drugi postavi mejo...in jo sprejmem...ker spoštujem ljudi.
In ja, morda včasih komu naredim krivico, ko ga apriori ne spustim v življenje, ker si pač vzamem pravico presoje in presodim, da ima z menoj "nečiste račune".
Ampak tudi, če mu naredim krivico...to ni nobena škoda zanj...bo imel priložnost spoznavati ljudi, ki ga bodo bolj cenili... pa tudi zame ne... očitno mi v tem življenju ta človek ni namenjen.