Quote:Nikakor ni vseeno, komu zaupaš težave...tudi pri čistih profesionalcih je tako...glej, morda bo zvenelo to kot pljuvanje v lastno stroko...ampak jaz poznam zelo malo psihologov, katerim bi zaupala svojo osebo. Eno je namreč naučen dril, znanje kot veščina...drugo pa je imeti vpogled v človeka, začutiti ga. (napr. bp v svojem odgovoru jasno kaže, da te niti približno ni začutil, čeravno njegove besede v racionalnem smislu niso zgrešene)
Vpogled v človeka ne pride sam po seb. Je treba na tem fesjt delat, magari dostkrat tud čist mim usekat, ampak je dobr imet tud informacijo o tem, da si mim usekov. Vsak zgrešen vpogled je ponavad posledica nesposobnosti, da bi se soočis s sabo na področju, ki ostaja nerazščiščeno tvojmu sogovorniku. Zato tud zgrešena komunikacija med dvema služ preseganju projekcij in ozaveščanju pri obeh. Tko po moje tud napačen nasvet ne more škodovat, ker pove velilk o tistmu, ki svetuje in mu nud eno povratno informacijo o samemu seb, ki jo drgač ne bi dobil. Gape forum je dobr glih zato, ker je ta informacija javna in ker tisti, ki se priključujemo debati, nimamo načeloma nobenga drugega motiva in ineteresa kot tega, da s svojimi magari zgrešenimi vpogledi dobivamo povratno informacijo sami o seb. Jest sem skor prepričam, da s tem tud tistmu, ki bi si želu nasvet, ne moremo škodovat. Sem že parkrat napisov, da smo drug drugmu hkrat terapevti in pacienti in vsi tisti, ki smo si pripravljeni to priznat , odnesemo tako tud od magari napačnega svetovanja dost več kot pa bi odnsel od še tako profesionalnih vpogledov, v katerih ne bi bli sposoboni ali pripravljeni razpoznat njihove pristranskosti.