Quote:Mene je recimo zelo presenetilo, da si odprl to temo in tudi nacin, na katerega si pristopil. Brez sicersnje pobalinscine, iz cesar sklepam, da te si v odnosih z nasprotnim spolom prisel do te tocke, ko si zelis to trenutno stanje spremenit.
Na vse to vplivajo naslednje sile, ki druga drugo nekako drzijo v ravnovesju:
1. zelis si zenske druzbe
2. v zensko druzbo te verjetno sili tudi okolica
3. hkrati pa se zenske druzbe do neke mere bojis
4. do neke mere pa ti lokalni paritveni rituali delujejo odbijajoce
Trenutno te ravnovesje teh sil drzi v stanju opazovalca, s cemer pa nisi zadovoljen.
Lilith ti poskusa povedat, da se zaradi tocke 2. torej zunanjih pritiskov nikar ne spuscaj v kaksna razmerja, saj je to navadno najboljsi recept za kak disaster. (Kar pa je bil morda bolj problem Lilith, kot pa je trenutno tvoj)
Poleg tega se lahko v primeru, da se zaljubis, to stanje bistveno spremeni kar samo od sebe, vkolikor te tudi takrat ne paralizira strah.
Sicer pa se mi zdi, da glede na zmenkarije in stvari, ki jih pocnes v virtuali, velja, da te tako tocka 1., torej tvoja zelja in strah pod tocko 3. drzita na mestu, kjer si.
Zato bi te se enkrat spomnil na Valentinin nasvet pod 777 oz. cisto resnico, o prijateljici. Po mojih izkusnjah mislimo moski v teh letih vecinoma na seks, tako da bo to precej tezko dosect, ampak glede na tvoje cilje in omejitve, ki si si jih postavil, razen ljubezni na prvi pogled, ne vidim druge poti, kako dosect, kar bi rad dosegel.
Kar pa se paritvenih ritualov tice, ce ti niso vsec, bos moral precej radikalno zamenjat okolje. (ce si upas)
lp bp
Lilin nasvet sem vzel kot poduk, kot dobronamerno svarilo, da naj ne naredim prenagljenih potez, ki bi jih kasneje morebiti obžaloval, če bi se v zadevo zaletel brez glave in dobrega premisleka. Morda pa sem hotel točno to slišat, da sem mogoče namerno ignoriral druge odgovore, in dal Lilinem nasvetu predemenzioniran pomen, preveliko veljavo.
Verjetno imaš prav, morda je bil to nekoč Lilin problem in vidi samega sebe v meni, ker je mogoče ona res podlegla vplivu okolice in se še sedaj kesa, da jo je premotila družba, ko še ni bila najbolj sigurna vase, pa sedaj morda zmotno misli, da sem tudi jaz tak in da bi lahko ponovil njene napake.
Ampak pri meni ni tak slučaj, situacija je malo drugačna, tako da odpade točka 2, ker me nihče v nič ne sili ali dela t. i. "time pressinga" nad mano, kajti jaz se sila redko podredim, da bi sprejel tuje mišljenje za svoje.
Za točko 1, kateri moški pa si pravzaprav ne želi ženske družbe?
Za točko 3, hm, na splošno bi rekel, da nisem preveč družaben, pa bodisi je to moška ali ženska družba, je pa verjetno strah tisti krivec, ki me ohromi, verjetno meji tak strah že na iracionalnega, fobijo, mogoče celo socialno fobijo, ker se v družbi na splošno ne počutim najbolj prijetno in sproščeno, morda pa je to le odraz mojega nekoliko bolj "samotarskega" karakterja in gledam na vse skupaj preveč zaostreno in tragično...
Za točko 4, DA in NE, po eni strani se zelo zanimam za erotiko, po drugi strani pa vzbuja v meni nekakšen občutek nelagodja, tudi občutka krivde in gnusa, sramu.... torej zopet smo pri iracionalnem STRAHU