Svet pogovorov
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl
General >> Svetovalnica >> Ko imam priložnost, je ne zgrabim
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1082046699

Message started by exorcist on 15.04.2004 at 18:31:39

Title: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by exorcist on 15.04.2004 at 18:31:39

Se je že kdo spraševal, tukaj mislim predvsem na fante: "Zamujena priložnost ne vrne se nobena?" Namreč imel sem že parkrat priložnost, da bi se lahko s kako punco "zabaval" in "pozabaval", ko je sama prišla do mene, bi lahko, ampak nisem, odstal sem nekak hladen, zamakjen, nedotakljiv in zvišen, temu bi jaz rekel jamesbondovski, da se nisem odzval, pa pravzaprav ne vem, zakaj ne in če bi moral prijet za vsako vabo? Gotovo imam neka načela, ampak bojim se, da imam previsoka merila, morda prevelike zahteve do sebe in drugih, morda iščem nekaj popolnega, perfekcionitičnega in idealiziranega, kot iz pravljice, kar pa na žalost ni realno?

Dajte, svetujte mi, če sem ravnal pravilno, morda, kako bi vi odreagirali v tem primeru, ali pa da sem si sam kriv, da sem odšel praznih rok, ko bi lahko vsaj vrabca obdržal, tako pa sta mi oba odletela, skupaj z golobom? Ampak tukaj bi poudaril, da me je deklo dokaj fizično privlačilo, ne pa po govorih, nisva bila najbolj duhovno/mišljenjsko skladna, delno me je tudi to motilo, da je imela že kar nekaj fantov pred mano, vsaj tako sem sklepal, to pa me je nekako odbilo, ali pa je mogoče to le odraz moje zavrtosti in nezaupljivosti v sočloveka?

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by Lilith on 15.04.2004 at 18:46:53


exorcist wrote on 15.04.2004 at 18:31:39:
Namreč imel sem že parkrat priložnost, da bi se lahko s kako punco "zabaval" in "pozabaval", ko je sama prišla do mene, bi lahko, ampak nisem, odstal sem nekak hladen, zamakjen, nedotakljiv in zvišen, temu bi jaz rekel jamesbondovski, da se nisem odzval, pa pravzaprav ne vem, zakaj ne in če bi moral prijet za vsako vabo?To ni zavrtost, ni nezaupljivost...je le način tvojega preživetja.
Osebno sem prepričana, da je ta tvoj hladni jamesbondovski odziv trenutno edini odziv, ki ga imaš na razpolago in se hkrati ob njem počutiš dobro (beri:varno).
Vse ostalo bi bilo siljenje sebe v nekaj, na kar nisi pripravljen....še ne.

Vse ob svojem času...in prepričana sem tudi, da bo prišel čas, ko bodo te stvari stekle same od sebe...in takrat ti ne bo treba veliko razmišljati....

Pa še to. Za naše dobro je, da ne popustimo pritisku okolja in vseh tistih: glej kolk si že star-a, moral-a bi.... Naj se folk na glavo postavlja, če hoče....bistveno da sledimo svojim občutkom.... To je edina prava pot.

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by bp on 15.04.2004 at 18:50:50

1. Ce ti ne ves, ali si ravnal pravilno, vemo vsi ostali se dosti manj kot ti, kaj je zate pravilno in dobro.

2. Po bitki je itak lahko biti general, ko ze poznas rezultate.  Steje pa samo tisto, ko stojis pred njo in jo gledas v oci.

3. Izbire navadno niso binarne. V stilu ne imeti nic z njo ali pa se takoj "malo pozabavat". Kadar si postavljen pred kaksno tako izbiro je ponavadi ze itak cela jeba. Sicer velja, da vsak odnos aktivno soustvarjas in vplivas na hitrost in druge reci. Kar pa ne pomeni, da se bo zadeva vedno razvila, kot bi si zelel.

4. A si ziher, da ni bil strah tisti in ne kaksni drugi pomisleki, ki je te je odlocil?

5. V cemu je fora, da si pa ostal hladen in celo nedotakljiv in (!!) vzvisen?

bp

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by ixtlan on 15.04.2004 at 19:39:02

hm jst bi reku, da ni tok važen cilj kot je važna pot
dokler ohranjaš svojo integriteto (pri sebi in zase) ti nič ne more do živega, najmanj pa to, da se pri keri "opečeš" :)

če odmisliva strah pred zavrnitvijo, pa lahko rečem le: uporabljaj kondome, poizkušaj kaj ti paše ker le tako boš zvedu ;)

to, da ohranjaš svojo integriteto, zame pomen predvsem, da:
- si tak kot si
- vedno jasno poveš kar misliš na primeren način
- greš vedno za tem kar si želiš
- jasno izražaš svoja čustva taka kot so
- držiš svojo besedo sebi in drugim
- ne počneš stvari, za katere veš, da ti pobirajo energijo
z mal energije je namreč težje ohranjat integriteto

btw jamesbond ni vzvišen ;)

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by Edi on 15.04.2004 at 19:46:28


ixtlan wrote on 15.04.2004 at 19:39:02:
btw jamesbond ni vzvišen ;)


Jep jamessnob pa je....  ;D ;D ;D

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by exorcist on 15.04.2004 at 20:14:16


Lilith wrote on 15.04.2004 at 18:46:53:
To ni zavrtost, ni nezaupljivost...je le način tvojega preživetja.
Osebno sem prepričana, da je ta tvoj hladni jamesbondovski odziv trenutno edini odziv, ki ga imaš na razpolago in se hkrati ob njem počutiš dobro (beri:varno).
Vse ostalo bi bilo siljenje sebe v nekaj, na kar nisi pripravljen....še ne.

Vse ob svojem času...in prepričana sem tudi, da bo prišel čas, ko bodo te stvari stekle same od sebe...in takrat ti ne bo treba veliko razmišljati....

Pa še to. Za naše dobro je, da ne popustimo pritisku okolja in vseh tistih: glej kolk si že star-a, moral-a bi.... Naj se folk na glavo postavlja, če hoče....bistveno da sledimo svojim občutkom.... To je edina prava pot.


No, saj to se glih sprašujem, če morda kaj zamujam, da recimo življenje odide mimo mene, pa se tega niti ne zavem. Namreč nekateri so mi tudi tukaj na forumu agrsivno sugerirali v bistvo svoje lastno mišljenje, vsaj tako se mi dozdeva, kar pa se mi tudi ne zdi prav, ker to ni nasvet, ampak vsiljevanje, pa opažam da je vendarle najbolje, da se zanesem le nase, da delam tisto, kar mi pravi intuicija, kot si ti zgoraj omenila, saj ni moč definirati, kaj je normalno in kaj je nenormalno, za kristjana bi bil recimo greh jesti meso na pepelnico, ateisti to nič ne pomeni, za žida bi bil velik greh jesti svinjino, kristjanu to nič ne pomeni itd. Pač različni pogledi...

Tako da sklepam, da kakor smo si ljudje različni, tako se razlikujejo tudi naša mnenja in razmišljanja, ker gleda vsak na isto zadevo iz svojega zornega kota, kot da recimo opazuješ oljni madež na asfaltu pod določenim nagibom, da bosta dve osebi gledala isti oljni madež, ampak en bo videl v takih marvičnih barvah, drugi v drugih, tretji pa vse črno, pač pod katerim kotom bo kateri gledal, take barve bo tudi videl. Po svoje ima vsak prav, in tudi moti se, ampak oljni madež pa vseeno ostaja enak, še skoz je olje, le vtisi so drugačni. Misliš to?

Podrugi strani pa....

Ne vem, v meni se je že večkrat porodila ideja, da bi šel čez vse svoje tabuje, porušil meje, ampak se bojim, da me ne bi katapultiralo v drug extrem, v drugo skrajnost, če smatramo to moje dosedanje stanje za ekstrem? Ne vem, če bom imel kakšno korist od tega.... Ne vem, kako bi ostal na sredino?

Kot sem že omeil, tole "jamesbondovsko" obnašanje me tudi glih najbolj ne osrečuje, ker me zmrazi od njegove hladne karizme, ker se mi zdi, kot da bi čepel v pat poziciji, kot pri šahovski igri, ko se kralj ne more več premakniti na nobeno drugo mesto, ampak lahko le pasivno kot šahovska figura opazujem okolico, ker drugače bi bil šah, da mogoče s tem zanemarjam določene komponente svoje psihe, morda seksulano raven, ne vem, morda ne? Verjetno je najbolje, da spojimo več barv plastelina, več aspektov svoje duševnosti, in ga zagnetemo v kepo, skupek, se pravi, da bi s tem postal bolj raznolik, pester, da dobimo otenke, tako pa se mi zdi, da sem pust, črno-bel, sestavljen zgolj iz dveh dimenzij, da mi nekaj fali, pa še sam ne vem, kaj točno?

Še tretja varianta....

Govorim pogostokrat o načelih, ampak ne vem, če niso ta načela le druga plat istega kovanca in morebiti celo sopomenka za zavrtost in za kompleksnost? Ker to poudarjanje in glorifikacija čistosti in nevemčega vsega, je, se mi zdi, tudi izmišljotina patriarhalna družbe, ki so hotele imeti ženske na povodcu, da so ji omejili spolno svobodo. Tako recimo kot tradicionalnih židovski ali muslimasnki familiji, ko ženska nima nobene besede, bil bi pa nevemkakšen greh, če ne bi ženska stopila v zakon kot devica, za moškega pa se nihče ne vpraša. Torej, vsaj sklepam tako, tole moje inkvizitorstvo izhaja iz mojih frustracijskih kompleksov, iz mistifikacije spolnosti, ker se rad obotavljam ob drugih ljudeh in jim očitam spolno nemoralo in podobne stvari, ki me po pravem, če bi imel vse pošlihtano v glavi, ne bi smele niti zanimati, kaj šele da bi koga napadal.... Verjetno si to sam podzavestno želim in na nek način drugim zavidam, ker nisem izkusil tega, ker si ne upam, verjetno iz straha, kar drugi počnejo? Kak gledaš na to? Saj vemo, da je že Freud libidu pripisoval velik pomen, po moje niti ne tako zmotno, kot mu je očital Jung, da se preveč osredotoča na spolnost? :-/Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by Lilith on 16.04.2004 at 08:41:48


exorcist wrote on 15.04.2004 at 20:14:16:
No, saj to se glih sprašujem, če morda kaj zamujam, da recimo življenje odide mimo mene, pa se tega niti ne zavem.

Nikoli ne odide mimo tebe...to, kar ta hip živiš, je tvoje življenje...ti ga živiš.


Quote:
Namreč nekateri so mi tudi tukaj na forumu agrsivno sugerirali v bistvo svoje lastno mišljenje, vsaj tako se mi dozdeva, kar pa se mi tudi ne zdi prav, ker to ni nasvet, ampak vsiljevanje, pa opažam da je vendarle najbolje, da se zanesem le nase, da delam tisto, kar mi pravi intuicija, kot si ti zgoraj omenila, saj ni moč definirati, kaj je normalno in kaj je nenormalno...
...
Tako da sklepam, da kakor smo si ljudje različni, tako se razlikujejo tudi naša mnenja in razmišljanja,


Ja, problem z ljudmi je ta, da zmeraj vedo bolje od tebe, kaj naj bi ti počel. In če imaš smolo (in ponavadi je tako)...naletiš na ljudi, ki ti v ogledalu ponujajo svojo lastno neumnost.
Glej, jaz nikoli ne bi svojih resnih težav razkrila na gape forumu...iz preprostega razloga....ker je tukaj nekaj ljudi, ki mi bodo ponudili le neumnost...Z distance te stvari prepoznam, ko bom subjektivno vpletena, pa mi lahko škodujejo.
Nikakor ni vseeno, komu zaupaš težave...tudi pri čistih profesionalcih je tako...glej, morda bo zvenelo to kot pljuvanje v lastno stroko...ampak jaz poznam zelo malo psihologov, katerim bi zaupala svojo osebo. Eno je namreč naučen dril, znanje kot veščina...drugo pa je imeti vpogled v človeka, začutiti ga. (napr. bp v svojem odgovoru jasno kaže, da te niti približno ni začutil, čeravno njegove besede v racionalnem smislu niso zgrešene)Kar se ostalega tvojega razmišljanja tiče, pa naj te najprej vprašam, ali ti je ok, če ti posredujem svoja razmišljanja kar tule javno.  Ker so to dosti intimne stvari o katerih pišeš...čeravno ti pristopaš k temu zelo, celo preveč racionalno...in ravno zaradi tega zmoreš razčlenjevati in analizirati svojo osebo tako javno...
ene stvari pa potrebujejo svoj kotiček, v katerem nemoteno zorijo in se transformirajo...Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by LittleStar on 16.04.2004 at 08:55:19


Lilith wrote on 16.04.2004 at 08:41:48:
Eno je namreč naučen dril, znanje kot veščina...drugo pa je imeti vpogled v človeka, začutiti ga. (napr. bp v svojem odgovoru jasno kaže, da te niti približno ni začutil, čeravno njegove besede v racionalnem smislu niso zgrešene)


Na, tale je pa meni mimo; če ne še iz drugih mnogih razlogov pa zgolj zaradi tega, ker ga jaz nisem tako dojela. Če ga bp ne bi začutil, ne bi mogel tega napisati, kar je.

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by sinjeoka on 16.04.2004 at 10:10:03

hm... exo

dober in konstruktiven posting od tebe ...  :) very nice surprise

problem, ki ga opisuješ je zelo podoben mojemu problemu iz preteklosti ... tudi jaz sem bila hm ... zdej ne vem kaj naj napišem? ledena princeska? ... no skratka spraševala sem se zakaj imam smolo s tipi in zakaj ne zgrabim tistega kar bi lahko (v tvojem žargonu je to vrabec :) )

Moja dilema ni izvirala iz nekih verskih predsodkov ... je bil bolj stvar feelinga, da mi tip telesno (kemijsko) ne sede ... če pa me je telesno privlačil, je bil pa totalna baraba ...  tko da situacija za popi***

Zdej, da bi se silila držat vrabca v roki ... slej ko prej bi moja duša začela delat štale in bi nato dobesedno ušla iz razmerja (1x sem to storila  :-[ priznam) in je bila to lekcija, da se tega ne sme počet, ker se nekoga u iber prizadane
Mogoče bi se navezala še na Lilith ... in na njen posting "Nič ni tako kot je videti" ... po mojih opažanjih so pari, družine, ki na vzven izgledajo sanjsko, od blizu precej bolj miserable ... večino energije pač usmerijo v prepričevanje okolice, kok oh in sploh kul so, lastne mlake pa ne popucajo ... seveda slej kot prej to poči ... in to na najgrši možni način ... ker se frustracije, naberejo, zagnojijo, zastrupijo ...


Tko da exo ... zanimivo bi bilo od tebe slišat kdo in zakaj ti je nabil te verske predsodke ... morda celo sam (ugibam) in ti je to pobeg od bolečine ... da še nisi srečal miss right for you ... ali pa je res kaj zatem ... to boš itak nekoč povedal ... (ni nujno da tule)

... jaz bi ti predlagala, da se malo sprostiš in nehaš mislit na punce ... in ne v vsaki videti potencialko ... ampak se trudi zgolj za dobre odnose ... da se imaš fajn v družbi ... brez iskanja (to najbolj odbija)

z ljubeznijo je tako ... zgodi se takrat in z nekom ... ko ti je najmanj jasnoKar se pa s e x na ex tiče ... ljudje mi o sebi precej povedo ( mogoče nisem taka klopotača u živo ;D ) in ti povem, ne glede na to kaj pravijo, v takem s e x u ne uživajo ... to ni s e x iz užitka ... to je zadovoljevanje samoljubja (nekateri imajo tule izraz egič)...

... in pa tisti, ki največ govorijo o izkušenosti ... en remark na to ...
poznam tipa s +100(skalpi) in je zato (baje ???) full izkušen, ampak a ni žalostno, da se ne spomni obraza mladenke pod zaporedno številko (recimo) 67 ali 33 ... brez spomina tudi izkušnje ne more biti ... in tak odnos do soljudi pa tudi do sebe se meni zdi bolan


ps. Ej admin ... kaj ga kvačkaš in delaš cenzuro? S E X ni psovka?


Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by exorcist on 16.04.2004 at 10:10:44


Lilith wrote on 16.04.2004 at 08:41:48:
Nikoli ne odide mimo tebe...to, kar ta hip živiš, je tvoje življenje...ti ga živiš.


Ja, problem z ljudmi je ta, da zmeraj vedo bolje od tebe, kaj naj bi ti počel. In če imaš smolo (in ponavadi je tako)...naletiš na ljudi, ki ti v ogledalu ponujajo svojo lastno neumnost.
Glej, jaz nikoli ne bi svojih resnih težav razkrila na gape forumu...iz preprostega razloga....ker je tukaj nekaj ljudi, ki mi bodo ponudili le neumnost...Z distance te stvari prepoznam, ko bom subjektivno vpletena, pa mi lahko škodujejo.
Nikakor ni vseeno, komu zaupaš težave...tudi pri čistih profesionalcih je tako...glej, morda bo zvenelo to kot pljuvanje v lastno stroko...ampak jaz poznam zelo malo psihologov, katerim bi zaupala svojo osebo. Eno je namreč naučen dril, znanje kot veščina...drugo pa je imeti vpogled v človeka, začutiti ga. (napr. bp v svojem odgovoru jasno kaže, da te niti približno ni začutil, čeravno njegove besede v racionalnem smislu niso zgrešene)Kar se ostalega tvojega razmišljanja tiče, pa naj te najprej vprašam, ali ti je ok, če ti posredujem svoja razmišljanja kar tule javno.  Ker so to dosti intimne stvari o katerih pišeš...čeravno ti pristopaš k temu zelo, celo preveč racionalno...in ravno zaradi tega zmoreš razčlenjevati in analizirati svojo osebo tako javno...
ene stvari pa potrebujejo svoj kotiček, v katerem nemoteno zorijo in se transformirajo...


Ej, Lilith, izredno pametno in zelo preudarno pisanje. Zdi se mi, da sem te na začetku napačno ocenil in podcenil, dobil povsem zgrešen vtis o tebi, zdaj pa vidim, da pišeš zelo trezno in razmišljujoče, rezen če, v kar sicer dvomim, da mi serviraš to, kar dejansko hočem slišati, kar pa nekak ne morem verjet, da bi mi laskala samo zato, da bi dobila mojo potrditev in bi ti prikimaval. Po moje ti edino manjkajo samo še izkušnje, ki bodo pika na i tvoji praksi, konkretno delo z ljudmi, kar pa seveda pride z leti, ker si še itak mlada... :D

Tokrat si zadela kapico od žebljička, kaj je kdo hotel dejansko izrazit, dobila si uvid, si ga "skužla", po domače povedano, kot v tem primeru pri bp-ju, ki me, kot si že rekla, ni niti malo zastopil, "štekal", kar povsem drži, seveda ne po svoji krivdi, ampak ker razmišlja na nekoliko drugačni relaciji kot jaz, ki se povsem razlikuje od mojega pogleda na svet in na sebe v končni fazi.

Tudi tu imaš verjetno prav, da morda nekoliko preveč govorim o sebi, morda malo preveč zaupljivo in naivno, kar se mi lahko tudi maščuje, če začnem sprejemati ideje in misli drugih, tako kot suha spužva, da samo nekritično vsrkavam in se napojim z nečim neznanim, če me ljudje obravnavajo refleksivno, kot "špigel" svoje lastne osebnostne strukture, se pravi, da v meni skušajo sebe prepoznat oziroma me prikrojit njihovim lastnim merilom in normam, za katere so sami prepričani, da so pravilne. Hm, samo problem je v tem, da se mi zdi, da sem itak poln nekih vzgibov, ki mi ga je pogojilo in vsililo okolje, ki pa zopet niso moji lastni, ki mi zelo škodujejo, pa tudi zelo dvomim, da so "pravi", že v nekaem okviru, ampak..., zato nekak poskušam te vzorce zamenjat z drugo miselnostjo, posikat druge poti, opcije, rešitve, ker semi zdi, da je vsaka boljša od moje dosedanje "ekstremistične", ko ne sprejemam ničesar, kar je zunaj mene, kar se razlikuje od mojih trdno zasidranih idej pridobljenih z vzgojo. Verjetno bi bilo bolje, da jih samo izpilim in nadgradim, ne pa da jih v celoti zamenjam in odvržem na odpad, kar bi bila verjetno preveč radikalna poteza, ker bi bi postal povsem drug človek, ali pa morda ne?

Čuj, če meniš, da mi to škoduje, da javno nalimaš svoje mnenje na ta topik, tako kot jaz, pa da se kaj več razpišem in razglabljam o tej tematiki, tega ne stori, saj ti znaš bolje ocenit konkretne situacijo in zadeve, kako stojijo, sajk tudi razumem, so zadeve, ki se jih pove le na štiri oči in niso za v javnost, ker lahk marsikdo to izrabi, v nasprotnem primeru pa si kar daj duška, ker me to sicer ne moti. No v bistvu, pa vprašujem samo za mnenje, ne zahtevam pa neke globinske analize o sebi...
;)

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by bp on 16.04.2004 at 10:12:22


Lilith wrote on 16.04.2004 at 08:41:48:
Eno je namreč naučen dril, znanje kot veščina...drugo pa je imeti vpogled v človeka, začutiti ga. (napr. bp v svojem odgovoru jasno kaže, da te niti približno ni začutil, čeravno njegove besede v racionalnem smislu niso zgrešene)

bp se je zelo potrudil, da je tole napisal kar se da hladno, kratko in direktno. Ce bi bilo vse skupaj v zivo, bi se potrudil, da bi priblizno isto povedal na tak nacin, da bi cloveka morda uspel sokirat in morda zaobit njegove obrambne mehanizme (da bi zabolelo) . ker so ti v tem primeru po mojem mnenju debelejsi od dubrovniskih zidov, kar ti lahko pokaze tudi nadaljevanje teme. gotovo obstajajo tudi drugi nacini, verjetno se bolj ucinkoviti in nasploh boljsi, samo jest jih ne poznam in se zato ne znam na tak nacin izrazit. besednega driblinga se mi pa ne da vec it.

bp

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by exorcist on 16.04.2004 at 10:38:03


sinjeoka wrote on 16.04.2004 at 10:10:03:
Tko da exo ... zanimivo bi bilo od tebe slišat kdo in zakaj ti je nabil te verske predsodke ... morda celo sam (ugibam) in ti je to pobeg od bolečine ... da še nisi srečal miss right for you ... ali pa je res kaj zatem ... to boš itak nekoč povedal ... (ni nujno da tule)


Hm, težko bi rekel, da mi je kdo vsiljeval karkoli, gotovo sem se "navlekel" določenih idej, tudi malce preveč ekstremnih stališč, ker sem tak človek, ki je vse verjel, vse požrl, ampak nikoli prebavil, seveda saj so za vsakega otroka, predvsem starši ali vzgojitelji neke vrste bogovi, ki jih otrok občuduje in se jih brezpogojno verjame, kasnej začneš gledat na taisto stvar mogoče malo drugače, kateri ima srečo, da vsaj misli o tem, no vsi ne, odvisno tudi od karakterja, kaki se "skotnemo" na svet,  že pri dojenčkih so razlike, eni se nonstop drejo, drugi so bolj mirni, tatretji se zopet v nečem specifičnem razlikujejo od drugih, saj v končni fazi je vsaka vzgoja v bistvu na nek način "pranje možganov", pregibanje leskove šibe, ko je še mlada, kam ju usmerijo, tja bo rasla, če jo na sever, pač toliko večja smola za tistega, kasneje ko pa postane šiba stara veja, se je ne da več pregibat, ker utrdi, kvečjemu jo lahko zlomiš, če bi psokusil s silo, s čimer pa nisi ničesar rešil. To je isto, kot da bi hotel spreobrnit muslimanske skrajneže in teroriste, ne da se jih, ker ni protistrupa za verski fundamentalizem, če recimo že palestinski otroci v mali šoli rišejo risbe samo na vojaško tematiko, tanke, pobijanja izraelskih vojakov itd., nahujskani so do amena, pa še sam si ni kriv, da je tak... ker je vsaka vzgoja prežeta z določeno ideologijo, tako kot vera ali politika, torej ima tudi slabe lastnosti in je lahko zelo manipulativna, pač odvisno. V glavnem lahko samo upaš da je t.i. "pranje možganov" potekalo v pozitivni smeri, ni bilo prisotne toliko manipulacije, da so leskovo šibo usmerjali na jug ali vzhod, stran od prepiha.....

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by Madan Gopal Das on 16.04.2004 at 10:43:59


sinjeoka wrote on 16.04.2004 at 10:10:03:
po mojih opažanjih so pari, družine, ki na vzven izgledajo sanjsko, od blizu precej bolj miserable ... večino energije pač usmerijo v prepričevanje okolice, kok oh in sploh kul so, lastne mlake pa ne popucajo ... seveda slej kot prej to poči ... in to na najgrši možni način ... ker se frustracije, naberejo, zagnojijo, zastrupijo ...

kako to, da ponavad nimamo moci in inspiracije, da bi bli iskreni... k pa smo ze tokrat dozivel zgornje, ampak se zmeri bomo rajs futral nas umetni-ponos ceprav tocn vemo kam to pelje?

moj predlog zase in za druge je sadhu-sanga!

sadhu sanga sadhu sanga sarva sastre koy,
lava matra sadhu sange sarva siddhi hoy.


"sadhu sanga, sadhu sanga... pravjo vsi sveti spisi,
s trenutkom sadhu-sange dosezes vso popolnost."

(sadhu-sanga pomen druzenje s sadhu-ji... to je iskrenimi ljudmi, oz. tistimi, k so realizirali/okusili sladkost resnice v primerjavi z grenkostjo lazi).

res pa je, da je tist kar je najbolj vredno prava redkost. sam mozno pa je.

Hari bol.

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by exorcist on 16.04.2004 at 10:52:05


Madan Gopal Das wrote on 16.04.2004 at 10:43:59:
kako to, da ponavad nimamo moci in inspiracije, da bi bli iskreni... k pa smo ze tokrat dozivel zgornje, ampak se zmeri bomo rajs futral nas umetni-ponos ceprav tocn vemo kam to pelje?

moj predlog zase in za druge je sadhu-sanga!

sadhu sanga sadhu sanga sarva sastre koy,
lava matra sadhu sange sarva siddhi hoy.


(sadhu-sanga pomen druzenje s sadhu-ji... to je iskrenimi ljudmi, oz. tistimi, k so realizirali/okusili sladkost resnice v primerjavi z grenkostjo lazi).

res pa je, da je tist kar je najbolj vredno prava redkost. sam mozno pa je.

Hari bol.


Sicer imaš dober namen kot Stojchy, ampak taka verska modrovanja ničesar ne razrešijo, tako kot vsaka ideologija pripomore bore malo k konstruktivnemu reševanje lastnih problemov, psiha je preveč kompleksna, da bi se jo dalo na tako "cenen" način razlagat, da bi lahko nekomu svetoval nek verski napotek, pa bi bilo konce komedije, vsaj pri večini ne. V določenih primerih pa da,ampak ti so redki... Če bi bilo tako, bi vsi konvergirali k Prem Rawatu, ali v krščanmstvu, ali k Hari Krišni itd, mapak problemi ostanjeo, kvečjemu smo jih prekrili s prevleko neke ideologije... Meni se zdi, da je vse to le odmik od sveta, beg od lastrih težav,da gre nekdo v Indijo, namesto bi se sam, zdaj in takoj, še tukaj v Sloveniji spoprijel s težavami, ki ga pestijo. No, morda večina ne gre iz tega razloga vIndijo in se prepisuje v druge vere, ampak pri večini je tako, vsaj tak občutek imam.

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by Madan Gopal Das on 16.04.2004 at 11:16:55


exorcist wrote on 16.04.2004 at 10:52:05:
Sicer imaš dober namen kot Stojchy, ampak taka verska modrovanja ničesar ne razrešijo, tako kot vsaka ideologija pripomore bore malo k konstruktivnemu reševanje lastnih problemov, psiha je preveč kompleksna, da bi se jo dalo na tako "cenen" način razlagat, da bi lahko nekomu svetoval nek verski napotek, pa bi bilo konce komedije, vsaj pri večini ne. V določenih primerih pa da,ampak ti so redki... Če bi bilo tako, bi vsi konvergirali k Prem Rawatu, ali v krščanmstvu, ali k Hari Krišni itd, mapak problemi ostanjeo, kvečjemu smo jih prekrili s prevleko neke ideologije... Meni se zdi, da je vse to le odmik od sveta, beg od lastrih težav,da gre nekdo v Indijo, namesto bi se sam, zdaj in takoj, še tukaj v Sloveniji spoprijel s težavami, ki ga pestijo. No, morda večina ne gre iz tega razloga vIndijo in se prepisuje v druge vere, ampak pri večini je tako, vsaj tak občutek imam.

potem tebi pac ni treba upostevat mojega nasveta. oz. ti ga ni treba od kogarkoli. lahko ga pa... ce hoces.

Hari bol.

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by Devi on 16.04.2004 at 11:25:00

Enkrat mi je en prijatelj rekel, ti preveč kompliciraš, s e x je enostaven, daš hlače dol, pa je... ;D
v bistvu je to res. Je ful enostaven, tisto, kar je zapleteno, so odnosi, ki do njega pripeljejo. To, da ti otrpneš, pa špilaš neko nedosegljivo osebo je po moje tvoja nepripravljenost, da bi se stvari sploh lotil. Ker ima strah velike oči. Pa ker spet preveč črno-belo razmišljaš. Ni ti treba bika za rogo prijet pa premagat, treba se ti je sam dotaknit tistega dekleta in videt, če ti je prijetno... jo poljubit, za začetek, objet... in če ti ni niti tolko blizu, da bi ji zaupal, da se bosta tisti kratki čas lahko imela skupaj dobro, potem nima smisla se pozneje s tem sploh tolko ukvarjat, si se že pravilno odločil.
Po moje kompliciraš tud zaradi tega, ker si si celo stvar predimenzioniral, nanjo obesil očitno čist vse osebnostne probleme, kar si jih našel in se odločil, da se tega ne da storit vsaj dokler jih ne rešiš, kar je tvoja obramba pred tem, da bi se moral odločit, pa to enkrat naredit.
A veš, s e x ni predimezioniran, ni nekaj kar bi kdorkoli moral doživet, niti to ni nujno, da je mega in super in zaradi enega s e x a se ti naslednjega jutra ne boš zbudil kot druga oseba, kot čist nemoralno bitje al pa ko največji lover, daleč od tega. Ti boš še vedno samo ti, z eno izkušnjo več.
Kakšna bo ta izkušnja, se boš zbudil z nasmeškom od uhe do uhe al pa še večjim odporom do sebe in vseh žensk, je spet odvisno od tega, kaj pričakuješ. Kaj če se ti recimo sploh ne bo dopadlo? Meni se ful ni, jest sem mela un blaženi namešek zato ker sem končno zgubla nedolžnost pa ker sem bla zaljubljena do nebes... s e x pa... je bil samo nekej vmes, kar se je pač zgodlo. Sej mogoče da so moški tu drugačni ko ženske, ne rečem...
Bolj ko na to končno prepomembno dejanje, bi se po moje moral osredotočit na odnos z dekletom. Kolko ti je dober, kolko si ga želiš, kolko čutiš, da bi v njem lahko blo dobro pa lepo pa nekaj, kar ne bi rad spustil...
ampak prej probaj vse te fantazme, ki jih imaš v glavi okoli tega ven spustit. S e x je čist drugačen, kot si ti misliš, da je, ni nič od tega, kar si misliš, da je. Ne moreš si ga sploh zamislit, na noben način, ker nimaš te izkušnje in tud pripravit se nanjo na noben način ne moreš. Je tak, ko da bi stopil nekam kamor še noben nikol ni stopil... nedotaknjeno... in vse skupaj bo poustolovščina. Pripravi opremo, sam ne delaj si načrtov za nekaj, česar ne more spoznat, dokler se ne zgodi ;)

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by sinjeoka on 16.04.2004 at 11:57:37


Devi wrote on 16.04.2004 at 11:25:00:
Enkrat mi je en prijatelj rekel, ti preveč kompliciraš, s e x je enostaven, daš hlače dol, pa je... ;D

Bolj ko na to končno prepomembno dejanje, bi se po moje moral osredotočit na odnos z dekletom. Kolko ti je dober, kolko si ga želiš, kolko čutiš, da bi v njem lahko blo dobro pa lepo pa nekaj, kar ne bi rad spustil...
ampak prej probaj vse te fantazme, ki jih imaš v glavi okoli tega ven spustit. S e x je čist drugačen, kot si ti misliš, da je, ni nič od tega, kar si misliš, da je. Ne moreš si ga sploh zamislit, na noben način, ker nimaš te izkušnje in tud pripravit se nanjo na noben način ne moreš. Je tak, ko da bi stopil nekam kamor še noben nikol ni stopil... nedotaknjeno... in vse skupaj bo poustolovščina. Pripravi opremo, sam ne delaj si načrtov za nekaj, česar ne more spoznat, dokler se ne zgodi ;)


temu pa jaz rečem :
in res Dobro povedano Devi

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by exorcist on 16.04.2004 at 12:37:26


Devi wrote on 16.04.2004 at 11:25:00:
Enkrat mi je en prijatelj rekel, ti preveč kompliciraš, s e x je enostaven, daš hlače dol, pa je... ;D
v bistvu je to res. Je ful enostaven, tisto, kar je zapleteno, so odnosi, ki do njega pripeljejo. To, da ti otrpneš, pa špilaš neko nedosegljivo osebo je po moje tvoja nepripravljenost, da bi se stvari sploh lotil. Ker ima strah velike oči. Pa ker spet preveč črno-belo razmišljaš. Ni ti treba bika za rogo prijet pa premagat, treba se ti je sam dotaknit tistega dekleta in videt, če ti je prijetno... jo poljubit, za začetek, objet... in če ti ni niti tolko blizu, da bi ji zaupal, da se bosta tisti kratki čas lahko imela skupaj dobro, potem nima smisla se pozneje s tem sploh tolko ukvarjat, si se že pravilno odločil.
Po moje kompliciraš tud zaradi tega, ker si si celo stvar predimenzioniral, nanjo obesil očitno čist vse osebnostne probleme, kar si jih našel in se odločil, da se tega ne da storit vsaj dokler jih ne rešiš, kar je tvoja obramba pred tem, da bi se moral odločit, pa to enkrat naredit.
A veš, s e x ni predimezioniran, ni nekaj kar bi kdorkoli moral doživet, niti to ni nujno, da je mega in super in zaradi enega s e x a se ti naslednjega jutra ne boš zbudil kot druga oseba, kot čist nemoralno bitje al pa ko največji lover, daleč od tega. Ti boš še vedno samo ti, z eno izkušnjo več.
Kakšna bo ta izkušnja, se boš zbudil z nasmeškom od uhe do uhe al pa še večjim odporom do sebe in vseh žensk, je spet odvisno od tega, kaj pričakuješ. Kaj če se ti recimo sploh ne bo dopadlo? Meni se ful ni, jest sem mela un blaženi namešek zato ker sem končno zgubla nedolžnost pa ker sem bla zaljubljena do nebes... s e x pa... je bil samo nekej vmes, kar se je pač zgodlo. Sej mogoče da so moški tu drugačni ko ženske, ne rečem...
Bolj ko na to končno prepomembno dejanje, bi se po moje moral osredotočit na odnos z dekletom. Kolko ti je dober, kolko si ga želiš, kolko čutiš, da bi v njem lahko blo dobro pa lepo pa nekaj, kar ne bi rad spustil...
ampak prej probaj vse te fantazme, ki jih imaš v glavi okoli tega ven spustit. S e x je čist drugačen, kot si ti misliš, da je, ni nič od tega, kar si misliš, da je. Ne moreš si ga sploh zamislit, na noben način, ker nimaš te izkušnje in tud pripravit se nanjo na noben način ne moreš. Je tak, ko da bi stopil nekam kamor še noben nikol ni stopil... nedotaknjeno... in vse skupaj bo poustolovščina. Pripravi opremo, sam ne delaj si načrtov za nekaj, česar ne more spoznat, dokler se ne zgodi ;)


Moram reči, da mi je tvoje razmišljanje tuje, v nasprotju z Lilith, nekak preveč posplošeno in samoumevno za moj okus, neromantično, saj sem dobil občutek, da si spolni akt in kar je vse povezano z njim, opisala, kot da bi šel v štacuno in naročil 10 dag posebnih klobas, jih pojedel in šel naprej, se pravi brez nekih emocij, čustev, nekak hladno, površinsko, kot da greš na bencinsko črpalko in napumpaš bencin po takšni in takšni ceni, plačaš in greš, pa je to bilo to....

OK, ne rečem, da zate ni dober tak način razmišljanja, ti pač to odgovarja, "usede" ali špila, kot pravimo, ker se pač razlikujema v pogledih in mišljenju, a kar ni nič napačnega, mpak jaz niti približno ne razmišljam tako, tak da ne morem trditi, da bo dobro zame to, kar je tudi zate dobro, in obratno. Ne gledam na sex kot nabiranje izkušenj ali kot na pustolovščino, ampak na nekaj več, na neko posebno in enkratno doživetje, ki jo doživiš le s posebno osebo, ne z bilokom, da bi samo nekaj poeksperimentiral, da greš z nekom v posteljo le z enim namenom, da se poseksaš, potem pa greš, da bi sprobal nekaj zgolj iz gole radovenosti, potem pa bi verjetno razočaran. Nekaj v stilu, kot si zgoraj omenila, da spustim hlače, pa je bilo, kaj bi imel od tega? Jaz zgledam na zveo kot na neko poduhovljeno in poglobljeno zvezo me dvema osebama, ki se v vseh ozirih "klapata" oziroma skladata, tako na čustvenem, duhovnem, intelektualnem in nazorsko-mišljenjskem področju, ne zgolj na seksualnem?

Po drugi strani pa imaš verjetno tudi prav v tem oziru, da sem preveč rezerviran, da bi morebiti res moral stvari okusit, ne samo gledat, biti bolj aktivnejši in manj moralizirat, razglabljat, racionalizirat in teorizirat, ampak se izkustveno podat v zadevo, da lahko potem govorim iz lastnih doživetij. Ne vem, ker se vaša mnenja zelo deljena in se zelo razlikujejo, skratka mislim, da je na meni, da se odločam, kakorkoli se že odločam.

;)

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by Madan Gopal Das on 16.04.2004 at 12:49:27


exorcist wrote on 16.04.2004 at 12:37:26:
Ne vem, ker se vaša mnenja zelo deljena in se zelo razlikujejo, skratka mislim, da je na meni, da se odločam, kakorkoli se že odločam.

tako je. odlocas se sam in posledice (prijetne ali neprijetne) tud nosis sam.

lahko tudi svobodno poslusas mnenja drugih, lahko jih ne poslusas, lahko jih upostevas, lahko jih ne upostevas, kakorkol... mas svobodno voljo, ki ti je dana od Boga iz ljubezni. iz svojih lastnih izkusenj in iz mnenj drugih (prijateljev ali sovraznikov) pa lahko scasoma prides do poti, nacina zivljenja, ki ti bo vedno in povsod prijetno ustrezal.  

Hari bol.

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by sinjeoka on 16.04.2004 at 12:51:07

u bistvu exo si spregeldal nekaj ...

Devi ti je anpisala, da daj prednost odnosu ... tuki romantika in čustva čist lepo not pašejo


Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by en_bk on 16.04.2004 at 12:52:05

Exo, ma Devi kr prav. Seks je čist tak fizičen akt. Sej tko že seksaš...z roko...a ne. Seks z žensko je samo različica tega, kar že počneš in res ni nič misterioznega pa oh in sploh. Nekaj popolnoma drugega pa je spolnost ...z žensko...in se strinjam s teboj, da to ni kr nekaj. Ampak za to imaš še čas...ko boš našel pravo. Do takrat pa ti kr seksaj...tud z ženskami.
;)

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by sinjeoka on 16.04.2004 at 13:30:54


en_bk wrote on 16.04.2004 at 12:52:05:
Do takrat pa ti kr seksaj...tud z ženskami.
;)


a to pomeni: "Poderi kar se podreti  da, če ti to paše" ?

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by soncnica on 16.04.2004 at 13:33:30

Pozdravček!

"Smo" človek si kot VSI OSTALI. Začni sprejemati tudi druge ljudi. Z njihovimi slabostmi in prednostmi. Takrat ne bo več obsojanja in s tem boš tudi lažje živel.

Še vedno pravim, da je tvoja osnova razmišljanja zelo dobra in se s tabo strinjam. V marsičem sva si zelo podobna, vendar...

Preveč vse predalčkaš... ona je taka... on je tak... Ni vse črno-belo.

Jaz npr. nisem razumela gejev. Kako so lahko taki itd. Imela sem to srečo v življenju, da sem spoznala gejevski par. Sedaj razumem. Tudi onadva imata ljubezen in to je najbolj pomembno.

Življenje ti ob samo prineslo preizkušnjo, da se naučiš. Če pa boš to zavračal in si zatiskal oči, je pa to tvoja stvar.

Prosim, ne razumi to kot kritiko. Želim ti le, da bi bil srečen.

Lep dan vsem  :)

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by t on 16.04.2004 at 13:40:49tukaj ti podajam dve pradavni modrosti, ena iz naše narodne zakladnice pravi, da


cagav fant še nikoli mi pri punci spal


druga iz zakladnice naših donedavnih bratov in sodržavljanov pa:

jebeš ne jebeš - kurcu vreme prolazi
uživaj!

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by Valentina on 16.04.2004 at 13:44:49


Jaz ne mislim modrovat, ker v bistvu tudi ne vem, kaj bi ti rad. Pri prebiranju odgovorov na tale tvoj topic se mi je pa utrnila misel, da mogoče bi bilo pa dobro, da bi najprej probal imeti kakšno punco samo za prijateljico, brez seksa, brez  telesne intime, mogoče bi tako začutil, kaj punce sploh so, kako čustvujejo, razmišljajo. Mogoče bi tako presegel strah in predsodke do punc na splošno. Kaj vem, ti to veš.
Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by Devi on 16.04.2004 at 14:02:38

V bistvu se ti nalašč tak razosebljeno napisala, ker se mi zdi, da že sam preveč teoretiziraš okoli tega. Preveč stvari si si naložil v glavo in če ti bo breme pretežko, ti bo prehitro zmanjkalo energije sploh karkoli začenjat :)
Najboljš je začet na začetku.

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by en_bk on 16.04.2004 at 14:16:29


sinjeoka wrote on 16.04.2004 at 13:30:54:
a to pomeni: "Poderi kar se podreti  da, če ti to paše" ?


Pravzaprav ja, če njej tud paše. Sej seks je lahko tud rekreacija...in to fest. K ga bo pa ljubezen pobožala...bo pa tko začutu.

Seks je lahko čist samostojna panoga...tko kot lakota, lahko je pa del spolnosti....mislm.
;D

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by Lilith on 16.04.2004 at 14:23:49


en_bk wrote on 16.04.2004 at 14:16:29:
Seks je lahko čist samostojna panoga...tko kot lakota, lahko je pa del spolnosti....mislm.
;D


Pa kaj res nobenemu ne potegne, da lahko favoriziranje seksa kot sportne panoge v ljudeh ful odporov in gnusa vzbudi?

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by en_bk on 16.04.2004 at 14:31:17


Lilith wrote on 16.04.2004 at 14:23:49:
Pa kaj res nobenemu ne potegne, da lahko favoriziranje seksa kot sportne panoge v ljudeh ful odporov in gnusa vzbudi?


Pa sej to ni favoriziranje...hočem rečt, da seks ni nujno povezan z ljubeznijo, s spolnostjo, da je lahko včasih tudi sam sebi namen, kot sprostitev.
Zame je spolnost z ljubljeno osebo nekaj posebnega, ampak to še ne pomeni, da če bi bil sam, nevezan, da bi se branil seksa...še vedno bi bil to lep akt...sicer ne tolk širok in vpliven...lep pa kljub temu...a ne.

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by bp on 16.04.2004 at 14:32:11


Lilith wrote on 16.04.2004 at 14:23:49:
Pa kaj res nobenemu ne potegne, da lahko favoriziranje seksa kot sportne panoge v ljudeh ful odporov in gnusa vzbudi?

Meni sport ze itak vzbuja odpor in pa gnus. Tako da na vse sportne panoge gledam na ta nacin, torej bi tudi na seks, ce bi si ga znal predstavljat kot sportno panogo. Pa na serec nimsm zadosti domisljija.

bp

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by sinjeoka on 16.04.2004 at 14:34:50


en_bk wrote on 16.04.2004 at 14:16:29:
Pravzaprav ja, če njej tud paše. Sej seks je lahko tud rekreacija...in to fest. K ga bo pa ljubezen pobožala...bo pa tko začutu.

Seks je lahko čist samostojna panoga...tko kot lakota, lahko je pa del spolnosti....mislm.
;D


jeh right ...

sex ni nikoli samo rekreacija ... ker bi potemtakem vsak lahko sexal z vsakim ...

... in potem prostitutke ne bi zlorabljale mamil za to, da seksualni kontakt s stoti strank naredijo znosnega ...

... kadar pride d sex-a ... so vsaj na eni strani zmeraj prisotna tudi čustva


Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by en_bk on 16.04.2004 at 14:41:31


sinjeoka wrote on 16.04.2004 at 14:34:50:
jeh right ...

sex ni nikoli samo rekreacija ... ker bi potemtakem vsak lahko sexal z vsakim ...

... in potem prostitutke ne bi zlorabljale mamil za to, da seksualni kontakt s stoti strank naredijo znosnega ...

... kadar pride d sex-a ... so vsaj na eni strani zmeraj prisotna tudi čustva


Ja gotovo, da ena privlačnost mora obstajati...vsaj pri moškem /da se ti dvigne/
;D

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by exorcist on 16.04.2004 at 21:07:08

Gospodje, hočeš ali nočeš, zdi se mi, da vas je Lilith vse prekosila, idejno misleno, intelektualno, skratka na vseh področij ste potegnili takrajšo, mislim, da je Lilithovo razmišljanje še nekak najbolj utemeljeno, argumentirano, morda je naključje, ampak mi je tokrat mnenje strokovnjaka (psihologa) še nekak najbolj blizu, verjetno tudi najboljša možna izbira, da se kot laik držim napotkov in nasvetov nekoga bolj izkušenega, v tem primeru ženske, da mi nihče ne more očitat, da jih ne razumem ali one mene ne, prej bi trdil nasprotno, ker se mi zdi njen post še najbolj pretuhtan in argumentiran, nosi neko težo, ima določeno vrednost, pa še nekonvencionalen odgovor mi je dala, kar je dokaz, da svojega plašča ne obrača po vetru, se ne prilagaja, da kam podpihne, tja se obrne, ne, nikakor, tako da ne rabim brati Pilla, Antene, One in podobnega rumenega tiska, ki jih prepogosto preveva neka monotonost odgovorov, črnobela tehnika slikanja - recepture. Sem mislil, da tudi Lilith tako razmišlja, ampak očitno ne. Torej, koliko ljudi, toliko čudi....

To je zame še en dokaz, ki daje potrditev mojemu dosedanjemu mišljenju:
Zanesi se le nase in poslušaj izključno svoje srce, če si v dvomih ali na razpotju, katero smer ubrati, se umiri in prisluhni sebi, svojemu notranjemu glasu, ne pa kar ti drugi govorijo. ki ti potihem šepeta, kaj je prav in kaj narobe, da boš pravilno odreagiral. I ravno ta glas, še kako rada preglasi vpijajoča množica huliganov, ki vse povprek kriči, da te zmede. Zato sem prepričan, da se ni nikoli dobro podrejati mnenju okolice, ker te lahko zavede, med njimi imaš celo nevoščljivce in škodoželneže, kar pa lahko kasneje bridko obžalujemo, če se preuranimo! Hm, tudi Rolling Stones pojejo: "Time is on my site". Pa še res je, saj sem mlad!

:)

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by exorcist on 16.04.2004 at 21:15:57


Devi wrote on 16.04.2004 at 14:02:38:
V bistvu se ti nalašč tak razosebljeno napisala, ker se mi zdi, da že sam preveč teoretiziraš okoli tega. Preveč stvari si si naložil v glavo in če ti bo breme pretežko, ti bo prehitro zmanjkalo energije sploh karkoli začenjat :)
Najboljš je začet na začetku.


ne drži, skušaš relativizirati, vzeti pomenskost prvega spolnega odnosa s tem, ker ti je verjetno še vedno žal, predvidevan, da si seksala na pobudo fanta, ki te je hočeš nočeš v to nekako prislil, morda je bil neučakan, ti še v bistvu neodrasla ženska pri rosnih 16,  zato pa si bila na koncu razočarana, ko te je zavrgel kot ceneno cunjo... stvar si povedala tako, da sem te razumel, da si nekako prisilno seksala, ker sicer ne vidim tehtnega razloga, zakaj se ti ne bi dopadlo.... fant je verjetno seksal s tabo le zato, ker mu je bilo do sexa, ne pa iz ljubezni, pa še precej starejši je bil od tebe, kar je jasno, da te je lažje "napizdil", ti pa si bila naivno detece, pri 16 mi ne moreš reči, da si že imela vse pošlihtano na podstršju...

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by DaBi on 16.04.2004 at 22:54:46


exorcist wrote on 16.04.2004 at 21:07:08:
Zanesi se le nase in poslušaj izključno svoje srce, če si v dvomih ali na razpotju, katero smer ubrati, se umiri in prisluhni sebi, svojemu notranjemu glasu..
Bravo Exo, da bi le delal to kar pišeš.

Seveda, delaj kar je tebi ok, poslušaj sebe....  
Super če si zmožen tega, da delaš kar je tebi res ok, da znaš to izrazit, da se ne oziraš na druge,  ..da ne deluješ da bi ugajal njim....
S tem, da je vcasih lahko kak nasvet, predlog, zelo dobrodosel ;)exorcist wrote on 16.04.2004 at 21:07:08:
Rolling Stones pojejo: "Time is on my side".
Jeap, Stonsi,  ..sam oni pojejo to tud zdaj ko so vsi že dedki ;)  ;D  ;DAja, tvoj odgovor Devi.
Jaz sem moški, pa tud meni prvič ni bil nek vav!, nekaj fenomenalno dobrega, bilo je nekaj novega in to je vse. In nisma edina z Devi, vrjami.  Ne vidiš razloga zakaj se ji ne bi dopadlo?, jaz ga. No, še to, takrat me ona ni silila v dejanje.  ;) ;D

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by Devi on 17.04.2004 at 01:56:13

No, jest te izkušnje za nobeno drugo nikol ne bi zamenjala :)
Sam ja, kar se pa sexa tiče, pa je moglo preteč še kar nekaj časa, da je začel postajat tolk lep kot zna bit zares ;)

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by Valentina on 17.04.2004 at 10:44:28

O Exo, a si že prišel nazaj!


P.S.: Torej tekmovanje je zaključeno, zmagovalka je Lilith, mogoče dobi kakšno nagrado, ostali pa poskušajmo srečo spet naslednjič.

P.S.2: Post 777    ???

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by exorcist on 17.04.2004 at 11:36:34

EN_BK:

Vidiš, ti lahko potegneš jasno ločnico med seksom in ljubeznijo, ju razmejiš, zame pa je meja zabrisana, vsi tega ne morejo, o čemer ti govoriš, ker imam neke občutke, ne morem kar naskočit mimoideočega "objekta", da zadovoljim svoje površinske potrebe. Zames sta seks in ljubezen dve neoločljivi spojini, ki prideta do polnega izraza le v součinkovanju in harmoniji. Torej zame ni seksa brez ljubezni in ljubezni brez seksa, ker se oba nekako simultano (hkratno) dopolnjujeta. Lahko bi ljubil, ne da bi seksal, nikakor pa ne, da bi seksal in ne ljubil, ker v tem primeru bi se počutil kot štanca za nabijanje, ne pa človek z nekimi hotenji in čustvi. Ker kakor je vpletena neka druga oseba v odnos, čeprav samo seksualni, a vendarle je tudi to odnos, saj mu pravimi spolni odnos, in ne mastrubacija. :P

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by exorcist on 17.04.2004 at 12:12:16

Uf, Devi, zelo hladnokrvno pisanje, očitno se spoznavam s tvojim "mračnjaškim" delom osebnosti, ker me včasih prešinejo občutki, kot da govorim z ledeno princesko, čigar sapa je ledeno mrzla, nekam morbidna, celo smrtna, da me zmrazi. Nekako brez emocij, povsem neobčutljiva, s pomanjkanjem občutka krivde, odmakjena in zazrta v svoj svet  "praznine", da dobim kurjo polt, ko začutim in me oblazi rahel piš tvoje "darkerske" sape, da kar okamenim oziroma zamrznem. Brrr.....

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by exorcist on 17.04.2004 at 12:40:34


Valentinaa wrote on 17.04.2004 at 10:44:28:
O Exo, a si že prišel nazaj!


P.S.: Torej tekmovanje je zaključeno, zmagovalka je Lilith, mogoče dobi kakšno nagrado, ostali pa poskušajmo srečo spet naslednjič.

P.S.2: Post 777    ???


Tri sedmice baje simbolizirajo resnico! ;D

Ne gre tukaj za neko primerjavo, kdo mi je bolj všeč in kdo ne, ampak čigar govor je nekak najbolj utemeljen, tehten, argumentiran, jasen, razmišljujoč, premišljen....

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by bp on 17.04.2004 at 19:53:42


exorcist wrote on 17.04.2004 at 12:40:34:
Tri sedmice baje simbolizirajo resnico! ;D

Ne gre tukaj za neko primerjavo, kdo mi je bolj všeč in kdo ne, ampak čigar govor je nekak najbolj utemeljen, tehten, argumentiran, jasen, razmišljujoč, premišljen....

Mene je recimo zelo presenetilo, da si odprl to temo in tudi nacin, na katerega si pristopil. Brez sicersnje pobalinscine,  iz cesar sklepam, da te si v odnosih z nasprotnim spolom prisel do te tocke, ko si zelis to trenutno stanje spremenit.

Na vse to vplivajo naslednje sile, ki druga drugo nekako drzijo v ravnovesju:
1. zelis si zenske druzbe
2. v zensko druzbo te verjetno sili tudi okolica
3. hkrati pa se zenske druzbe  do neke mere bojis
4. do neke mere pa  ti lokalni paritveni rituali delujejo odbijajoce

Trenutno te ravnovesje teh sil drzi v stanju opazovalca, s cemer pa nisi zadovoljen.

Lilith ti poskusa povedat, da se zaradi tocke 2. torej zunanjih pritiskov nikar ne spuscaj v kaksna razmerja, saj je to navadno najboljsi recept za kak disaster. (Kar pa je bil morda bolj problem Lilith, kot pa je trenutno tvoj)

Poleg tega se lahko v primeru, da se zaljubis, to stanje bistveno spremeni kar samo od sebe, vkolikor te tudi takrat ne paralizira strah.

Sicer pa se mi zdi, da glede na zmenkarije in stvari, ki jih pocnes v virtuali, velja, da te tako tocka 1., torej tvoja zelja in strah pod tocko 3. drzita na mestu, kjer si.

Zato bi te se enkrat spomnil na Valentinin nasvet pod 777 oz. cisto resnico, o prijateljici. Po mojih izkusnjah mislimo moski v teh letih vecinoma na seks, tako da bo to precej tezko dosect, ampak glede na tvoje cilje in omejitve, ki si si jih postavil, razen ljubezni na prvi pogled, ne vidim druge poti, kako dosect, kar bi rad dosegel.

Kar pa se paritvenih ritualov tice, ce ti niso vsec, bos moral precej radikalno zamenjat okolje. (ce si upas)

lp bp

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by exorcist on 18.04.2004 at 10:57:37


wrote on 17.04.2004 at 19:53:42:
Mene je recimo zelo presenetilo, da si odprl to temo in tudi nacin, na katerega si pristopil. Brez sicersnje pobalinscine,  iz cesar sklepam, da te si v odnosih z nasprotnim spolom prisel do te tocke, ko si zelis to trenutno stanje spremenit.

Na vse to vplivajo naslednje sile, ki druga drugo nekako drzijo v ravnovesju:
1. zelis si zenske druzbe
2. v zensko druzbo te verjetno sili tudi okolica
3. hkrati pa se zenske druzbe  do neke mere bojis
4. do neke mere pa  ti lokalni paritveni rituali delujejo odbijajoce

Trenutno te ravnovesje teh sil drzi v stanju opazovalca, s cemer pa nisi zadovoljen.

Lilith ti poskusa povedat, da se zaradi tocke 2. torej zunanjih pritiskov nikar ne spuscaj v kaksna razmerja, saj je to navadno najboljsi recept za kak disaster. (Kar pa je bil morda bolj problem Lilith, kot pa je trenutno tvoj)

Poleg tega se lahko v primeru, da se zaljubis, to stanje bistveno spremeni kar samo od sebe, vkolikor te tudi takrat ne paralizira strah.

Sicer pa se mi zdi, da glede na zmenkarije in stvari, ki jih pocnes v virtuali, velja, da te tako tocka 1., torej tvoja zelja in strah pod tocko 3. drzita na mestu, kjer si.

Zato bi te se enkrat spomnil na Valentinin nasvet pod 777 oz. cisto resnico, o prijateljici. Po mojih izkusnjah mislimo moski v teh letih vecinoma na seks, tako da bo to precej tezko dosect, ampak glede na tvoje cilje in omejitve, ki si si jih postavil, razen ljubezni na prvi pogled, ne vidim druge poti, kako dosect, kar bi rad dosegel.

Kar pa se paritvenih ritualov tice, ce ti niso vsec, bos moral precej radikalno zamenjat okolje. (ce si upas)

lp bp


Lilin nasvet sem vzel kot poduk, kot dobronamerno svarilo, da naj ne naredim prenagljenih potez, ki bi jih kasneje morebiti obžaloval, če bi se v zadevo zaletel brez glave in dobrega premisleka. Morda pa sem hotel točno to slišat, da sem mogoče namerno ignoriral druge odgovore, in dal Lilinem nasvetu predemenzioniran pomen, preveliko veljavo.

Verjetno imaš prav, morda je bil to nekoč Lilin problem in vidi samega sebe v meni, ker je mogoče ona res podlegla vplivu okolice in se še sedaj kesa, da jo je premotila družba, ko še ni bila najbolj sigurna vase, pa sedaj morda zmotno misli, da sem tudi jaz tak in da bi lahko ponovil njene napake.
Ampak pri meni ni tak slučaj, situacija je malo drugačna, tako da odpade točka 2, ker me nihče v nič ne sili ali dela t. i. "time pressinga" nad mano, kajti jaz se sila redko podredim, da bi sprejel tuje mišljenje za svoje.

Za točko 1, kateri moški pa si pravzaprav ne želi ženske družbe?

Za točko 3, hm, na splošno bi rekel, da nisem preveč družaben, pa bodisi je to moška ali ženska družba, je pa verjetno strah tisti krivec, ki me ohromi, verjetno meji tak strah že na iracionalnega, fobijo, mogoče celo socialno fobijo, ker se v družbi na splošno ne počutim najbolj prijetno in sproščeno, morda pa je to le odraz mojega nekoliko bolj "samotarskega" karakterja in gledam na vse skupaj preveč zaostreno in tragično...

Za točko 4, DA in NE, po eni strani se zelo zanimam za erotiko, po drugi strani pa vzbuja v meni nekakšen občutek nelagodja, tudi občutka krivde in gnusa, sramu.... torej zopet smo pri iracionalnem STRAHU
;)


Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by Lilith on 18.04.2004 at 12:49:18

That's it.

Pa kdaj bo mene izučilo, da na tem forumu ni pametno sploh komurkoli svoje razmišljanje posredovati.
Ker se hitro najde kak bp, ki začne modro špekulirati o mojih "morebitnih" težavah.


http://www.gape.org/sonce/svetpogovorov/vzivo/chat/images/smilies/smash.gif

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by gape on 18.04.2004 at 13:12:50


sinjeoka wrote on 16.04.2004 at 10:10:03:
ps. Ej admin ... kaj ga kvačkaš in delaš cenzuro? S E X ni psovka?

mah ... nima veze s psovko
uni butasti filtri od najdi.si-ja recimo, pa še marsikateri glupi filter ki je inštaliran na računalnikih, kjer je i-net javno dostopen, filtrirajo strani z besedo sex.
in zato je več ni ... sej mate spolnost izraz ... a ni zadost lep?
al pa seks
al pa ... whatewer ...

pač ... ljudje so žalostni ker ne morejo braz določenih delov foruma in to samo zato ker je nekdo uporabu to besedo nekoč ... in filtri si to zapomnejo ...

sm najprej mal na najdi.si težil, pol k sm pa vidu da jih niti ne briga kvaliteta njihove storitve ...

sm se zadnjič tko odloču ...

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by t on 18.04.2004 at 13:17:59


exorcist wrote on 16.04.2004 at 21:07:08:
Hm, tudi Rolling Stones pojejo: "Time is on my site". Pa še res je, saj sem mlad!

:)

jebeš ne jebeš, kurcu vreme prolazi   ;)


(se pa spomnim tudi nekega filma, kjer si je to pesmico prepeval nek demon)uživaj!

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by Rose on 18.04.2004 at 13:41:37


Lilith wrote on 16.04.2004 at 14:23:49:
Pa kaj res nobenemu ne potegne, da lahko favoriziranje seksa kot sportne panoge v ljudeh ful odporov in gnusa vzbudi?


Lilith, ne. Zakaj se med dvema odraslima, svobodnima osebkoma, ki se jima trenutek, prostor in želja tako poklopijo, ne bi mogel zgoditi **x (da ne bo filtrirano). Zakaj? V čem je zavora/zavrtost?

To je podobno, kot če greš s z nekom na kavo. Da ne bo pomote, s tem ne rečem, da se lahko z vsakim, s katerim piješ kavo lahko zgodi **x. Enostavno, gre za razmerje, kjer je privlačnost, naklonjenost in pozornost. In če živiš tukaj in zdaj ...

Lilith, zakaj ne?

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by Rose on 18.04.2004 at 13:46:28


exorcist wrote on 16.04.2004 at 21:07:08:
Zanesi se le nase in poslušaj izključno svoje srce, če si v dvomih ali na razpotju, katero smer ubrati, se umiri in prisluhni sebi, svojemu notranjemu glasu.

To je to!  :)

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by exorcist on 18.04.2004 at 13:57:18


t wrote on 18.04.2004 at 13:17:59:
jebeš ne jebeš, kurcu vreme prolazi   ;)


(se pa spomnim tudi nekega filma, kjer si je to pesmico prepeval nek demon)uživaj!


Kaj pa, eč bi demon hotel grešiti, pa nima s kom? Ali zaradi tega postane svetnik?  ;D

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by Lilith on 18.04.2004 at 14:21:36


Mae wrote on 18.04.2004 at 13:41:37:
Lilith, zakaj ne?


Prve predstave o seksu so lahko sila romantične, močno nad (zgolj) telesnostjo.
Seks kot šport pa nekako predstavlja dimetralno nasprotje le-tega.
Nekateri ljudje, ki šele vstopajo v svet spolnosti, tega gotovo ne želijo poslušati in poskusiti. Vzbuja jim odpore.

Samo to sem hotela povedati.

Pa tudi....a ni lepo, če ima spolnost več dimenzij...ne zgolj telesno?

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by Rose on 18.04.2004 at 20:20:36

Lilith, absolutno.  :)

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by t on 18.04.2004 at 20:22:38


exorcist wrote on 18.04.2004 at 13:57:18:
Kaj pa, eč bi demon hotel grešiti, pa nima s kom? Ali zaradi tega postane svetnik?  ;Dkakor se spominjam, se je ta demon selil iz telesa v telo, njegov cilj pa je bil, da na koncu vse skupaj uničiuživaj!

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by Lilith on 18.04.2004 at 20:31:53


t wrote on 18.04.2004 at 20:22:38:
kakor se spominjam, se je ta demon selil iz telesa v telo, njegov cilj pa je bil, da na koncu vse skupaj uniči

uživaj!


Se spomnim...eden boljših trillerjev.
Demon se je selil s pomočjo dotika. :o

Ne se dotikati, ljudje, lahko vas obsede demon. :o   ;D

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by exorcist on 18.04.2004 at 20:34:26


Lilith wrote on 18.04.2004 at 20:31:53:
Se spomnim...eden boljših trillerjev.
Demon se je selil s pomočjo dotika. :o

Ne se dotikati, ljudje, lahko vas obsede demon. :o   ;DKaj to je bilo iz tega filma, ko je ljudi obsedel Azazel, na koncu je šel iz policaja v neko mačko, in če ni naključje, v filmu so vrteli pesem Rolling Stones - Time is on my site.  ;D

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by Lilith on 18.04.2004 at 20:38:02


exorcist wrote on 18.04.2004 at 20:34:26:
Kaj to je bilo iz tega filma, ko je ljudi obsedel Azazel, na koncu je šel iz policaja v neko mačko, in če ni naključje, v filmu so vrteli pesem Rolling Stones - Time is on my site.  ;D


To je to. ;)
Mačka je preživela eksplozijo... sem mislila potem, da bo na ta račun še drugi del ven prišel.

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by exorcist on 18.04.2004 at 20:45:55

Kolegi, hvala lepa za vaše odgovore, da ste mi hoteli pomagati in svetovati. Ampak mislim, da je sedaj čas, da zapremo ta topik, ker nekako sem prišel do zaključka: Sam si pomagaj, in Bog ti bo pomagal. :)

Mogoče sem malo pretrd oreh za vas, kot za katerokoli drugo osebo na zemeljski obli. Pač, vse zavisi od mene, če si ne znam pomagat, si pač ne znam, ker to so tako samo površinski namigi, ni pa to jedro mojih problemov, da pa bi kaj več povedal o sebi, pa ne gre, ker določene stvari niso za javnost, niti za kogarkoli, da jih sliši, ker itak ne bi razumeli, čeprav tem osebam tudi zaupaš....

;)

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by bp on 18.04.2004 at 20:47:13


Lilith wrote on 18.04.2004 at 12:49:18:
Ker se hitro najde kak bp, ki začne modro špekulirati o mojih "morebitnih" težavah.

To, da dobis kar dajes, postavljajo nekateri za univerzalni zakon. Jest si sicer s tem ne dam kaj dosti opravka, ampak se mi zdi pa zanimivo, da se ti ni zdelo nic narobe presojat, kako se je nekdo drug (oz. jest) vzivel v nekoga tretjega. V primeru, ko pa jest naredim skoraj natanko isto, samo da si tokrat ta nekdo drug ti, pa skocis do plafona in jamras, kaksna grozodejstva se ti tukaj dogajajo.

bp

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by Lilith on 18.04.2004 at 20:51:13


wrote on 18.04.2004 at 20:47:13:
To, da dobis kar dajes, postavljajo nekateri za univerzalni zakon. Jest si sicer s tem ne dam kaj dosti opravka, ampak se mi zdi pa zanimivo, da se ti ni zdelo nic narobe presojat, kako se je nekdo drug (oz. jest) vzivel v nekoga tretjega. V primeru, ko pa jest naredim skoraj natanko isto, samo da si tokrat ta nekdo drug ti, pa skocis do plafona in jamras, kaksna grozodejstva se ti tukaj dogajajo.

bp


Če ti ne vidiš v tem razlike, potem ti res ni pomoči.

Sploh pa, kaj ti bom res morala rokavico vreči, pa v živo obračunati s tabo? Ker mi gre vse skupaj počasi že na živce.

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by Lilith on 18.04.2004 at 20:58:41

Pa da ti še pojasnim razliko.

Jaz nisem razpredala o razlogih, zaradi katerih si se ti odzval, tako kot si se. Jaz sem komentirala tvoj odziv tukaj in sedaj...in nisem nalagala, da je to morda zato, ker...hmm...no, napr. ker te je mama zlorabljala v mladosti.

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by bp on 19.04.2004 at 00:38:24


Lilith wrote on 18.04.2004 at 20:58:41:
Pa da ti še pojasnim razliko.

Jaz nisem razpredala o razlogih, zaradi katerih si se ti odzval, tako kot si se. Jaz sem komentirala tvoj odziv tukaj in sedaj...in nisem nalagala, da je to morda zato, ker...hmm...no, napr. ker te je mama zlorabljala v mladosti.


Tudi jaz ne. Exotu sem zelel povedat, da to ni nujno njegov problem.

bp

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by titud on 19.04.2004 at 07:50:30


Quote:
Nikakor ni vseeno, komu zaupaš težave...tudi pri čistih profesionalcih je tako...glej, morda bo zvenelo to kot pljuvanje v lastno stroko...ampak jaz poznam zelo malo psihologov, katerim bi zaupala svojo osebo. Eno je namreč naučen dril, znanje kot veščina...drugo pa je imeti vpogled v človeka, začutiti ga. (napr. bp v svojem odgovoru jasno kaže, da te niti približno ni začutil, čeravno njegove besede v racionalnem smislu niso zgrešene)


Vpogled v človeka ne pride sam po seb. Je treba na tem fesjt delat, magari dostkrat tud čist mim usekat, ampak je dobr imet tud informacijo o tem, da si mim usekov. Vsak zgrešen vpogled je ponavad posledica nesposobnosti, da bi se soočis s sabo na področju, ki ostaja nerazščiščeno tvojmu sogovorniku. Zato  tud zgrešena komunikacija med dvema služ preseganju projekcij in ozaveščanju pri obeh. Tko po moje tud napačen nasvet ne more škodovat, ker  pove velilk o tistmu, ki svetuje in mu nud eno povratno informacijo o samemu seb, ki jo drgač ne bi dobil. Gape forum je dobr glih zato, ker je ta informacija javna in ker  tisti, ki se priključujemo debati,  nimamo načeloma nobenga drugega motiva in ineteresa kot tega,  da s svojimi magari zgrešenimi vpogledi dobivamo povratno informacijo sami o seb.  Jest sem skor prepričam, da  s tem tud  tistmu, ki bi si želu nasvet,  ne moremo škodovat. Sem že parkrat  napisov, da smo drug drugmu hkrat  terapevti  in pacienti in vsi tisti,  ki smo si  pripravljeni to priznat ,  odnesemo  tako tud od magari  napačnega svetovanja  dost več kot pa bi odnsel od še tako profesionalnih vpogledov, v katerih ne bi bli sposoboni ali pripravljeni  razpoznat njihove pristranskosti.      

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by Lilith on 19.04.2004 at 08:05:48


titud wrote on 19.04.2004 at 07:50:30:
Vpogled v človeka ne pride sam po seb. Je treba na tem fesjt delat, magari dostkrat tud čist mim usekat, ampak je dobr imet tud informacijo o tem, da si mim usekov. Vsak zgrešen vpogled je ponavad posledica nesposobnosti, da bi se soočis s sabo na področju, ki ostaja nerazščiščeno tvojmu sogovorniku.


Se strinjam.


Quote:
Zato  tud zgrešena komunikacija med dvema služ preseganju projekcij in ozaveščanju pri obeh. Tko po moje tud napačen nasvet ne more škodovat, ker  pove velilk o tistmu, ki svetuje in mu nud eno povratno informacijo o samemu seb, ki jo drgač ne bi dobil. Gape forum je dobr glih zato, ker je ta informacija javna in ker  tisti, ki se priključujemo debati,  nimamo načeloma nobenga drugega motiva in ineteresa kot tega,  da s svojimi magari zgrešenimi vpogledi dobivamo povratno informacijo sami o seb.  Jest sem skor prepričam, da  s tem tud  tistmu, ki bi si želu nasvet,  ne moremo škodovat. Sem že parkrat  napisov, da smo drug drugmu hkrat  terapevti  in pacienti in vsi tisti,  ki smo si  pripravljeni to priznat ,  odnesemo  tako tud od magari  napačnega svetovanja  dost več kot pa bi odnsel od še tako profesionalnih vpogledov, v katerih ne bi bli sposoboni ali pripravljeni  razpoznat njihove pristranskosti.      


Mislim, da napačen nasvet ne more škodovati tistemu, ki je nasvet dal. Lahko mu celo koristi, sploh če dobi povratno informacijo v tem smislu.

Da pa napačen nasvet ne more škodovat tistemu, ki za nasvet prosi...odvisno kdo prosi in s kakšnim namenom.
Ob predpostavki, da gre za človeka, ki je res v stiski, obupan...ta se lahko oklene prav vsega, saj praviloma ni dovolj v stiku s seboj, da bi bil sposoben prepoznat, kaj je zanj rešitev. In ravno tu se lahko velika škoda naredi.

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by titud on 19.04.2004 at 08:35:59


Lilith wrote on 19.04.2004 at 08:05:48:
Da pa napačen nasvet ne more škodovat tistemu, ki za nasvet prosi...odvisno kdo prosi in s kakšnim namenom.
Ob predpostavki, da gre za človeka, ki je res v stiski, obupan...ta se lahko oklene prav vsega, saj praviloma ni dovolj v stiku s seboj, da bi bil sposoben prepoznat, kaj je zanj rešitev. In ravno tu se lahko velika škoda naredi.


Po moje se ta škoda da dost omejit z glih z javnostjo svetovanja. Ta javnost je dvorezen meč:  se človeku zdi tvegano  javno odpirat, da se ne bo najdu kakšen zafrustriranec, ki bi  javnost njegovga osebnega problema zlorabu proti njemu oz. mu nasul soli na rano ,  po drug stran pa ja ravno ta javnost zaščita pred tem, da se ne bi zlorablo zaupanje za ensotransko zapeljevanje v eno  pristransko rešitev, ki bi ga prepeljela iz dežja pod kap. Po moje dejstvo, da se človk s svojmu problemom oglasi na forumu, predpstavlja eno obliko osebne zrelosti in nenazadnje tud zaupanja, tko da uni  najtežji  primeri psihičnih in ekistencilanih stisk se niti ne artikulirajo do te stopnje, da bi se tle gor sploh pojavl. Se vendarle prepostavlja, da nam tle gor ne gre tolk za biti ali ne biti ampak za medsebojno vzjemno pomoč vsaj deloma prebujenih, ki verjamemo, da je življenje proces nenehne  osebnostne rasti in da smo si dolžni pri tem vzajmeno pomagat kolkr najboljš vemo in znamo.  

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by en_bk on 19.04.2004 at 08:36:41

Stradivarijeva violina je stara, lesena kišta, prek katere je napetih nekaj žic. Če jo vzamem v roke jaz, para ušesa. Če jo v roke vzame mojster, se združita nebo in zemlja, čas se ustavi.
Stradivarijeva violina je ženska, mojster, ja, mojstra pa dela vaja.

en bk ;)

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by sinjeoka on 19.04.2004 at 08:37:47

exo

nekoč sem tule že zapisala, pa še 1x ne bo škodilo ...

s e x je iz tabuja postal ta - boo ...

ne verjet vesega kar ti folks trosi, v veliki večini je vse zgolj eno veliko čenčanje, napihovanje, širokoustenje ... in tudi na tem forumu je to čist isto
mislim, da o osveščenosti o s e x-u veliko povedo podatki, da več kot pol žensk nikoli ne doživi orgazma (btw. to pove predvsem veliko o večini moških)

Najdi si svojo pot in mislim, da ti je Lilith dala dober nasvet ... da tudi "stroki" ni zmeraj za zaupat

kar se pa privzgojenih vzorcev tiče te čaka veliko dela .. da se jih premagat ... če seveda to sploh hočeš, lažja pot seveda je, da obsediš tukaj kjer si in vse življenje za svoj problem obtožuješ svoje starše...

verske vzorce boš lahko presegel le z ozaveščanjem in nato s preseganjem (to je zlo razumski proces)

Ja se lahko strinjam se lahko tudi zgodi, da se poklopijo pravilno čas, prostor, potreba in strast (brez čustev) pri dveh ljudeh in da se lahko tudi zgodi s e x brez ljubezenskkih čustev ...

toda to je tako zelo zelo zelo redko ... s e x brez ljubezenskih čustev je mnogokrat posledica s e x-a iz samoljubja, obupa ... še večkrat pa so ljubezenska čustva prisotna vsaj na eni strani (vprašanje pa je, če sie ne čustvena stran to sploh dovoli priznat)

zakaj tako poudarjam ljubezenska čustva ... osebno mislim, da so čustva v sex-u zmeraj vpletena ... tudi samoljubje, obup, maščevanje so čustva ... vprašanje pa je če so primerna podlaga ...

sex je pa daleč od tega, da je šport ... mogoče za tiste, ki so duhovni reveži

ljubezen je namreč tista, ki ljudi prisili v neegoistično obnašanje ... kar je pri sex-u zelo važno, če hočeta oba v tem uživati ...

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by sinjeoka on 19.04.2004 at 08:44:48


en_bk wrote on 19.04.2004 at 08:36:41:
Stradivarijeva violina je stara, lesena kišta, prek katere je napetih nekaj žic. Če jo vzamem v roke jaz, para ušesa. Če jo v roke vzame mojster, se združita nebo in zemlja, čas se ustavi.
Stradivarijeva violina je ženska, mojster, ja, mojstra pa dela vaja.

en bk ;)tut to ni čist res...

sex je neverbalna komunikacija med 2 osebama in s tem, ko se 2 med sabo učita pravilne komunikacije se razvija tudi sex...
ljubezen daje motivacijo za učenje ... zadovoljevanje potrebe, pa vsaj v naši družbi po9meni izživljanje egoizma (nenazadnje who cares kaj jebeni objekt čuti ... )

one night standerji so tko kot igra na srečo ... poskus, če nasprotnik govori moj jezik ... pol je ujemanje in je sex kul ...

še večkrat pa je tak sex klavrn ...

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by en_bk on 19.04.2004 at 10:18:10

Moje pojmovanje
Ženska je najlepša božja stvaritev /dejstvo je, da bi lahko ustvaril tudi bolj popolno, a dejstvo je tudi, da je ni/, je darilo, zato je potrebno z njo tudi tako ravnat
Seks sam po sebi je najlepša oblika komunikacije moškega z žensko. Seks kot del spolnosti med dvema, ki ju povezuje iskrena ljubezen, pa je pika na i, je element, ki zaokroža odnos, mu daje polnost, celovitost, trajnost. Kakor je partnerska zveza pravzaprav zavestno garanje, je tudi spolnost (s seksom), kot njen element, nekaj, kar je potrebno zavestno negovati.
Nobena ženska ni frigidna. Bebci so moški, ker se v svoji samopašnosti ne potrudijo, da bi spoznali njeno psiho, njene sanje, njene želje, njene potrebe, ker ne vejo niti, kako žensko telo deluje, ker nimajo domišljije, ker ne znajo počassss, ker je zanje seks le noter pa ven, ker jim je pomembna le lastna potešitev /ne vsi/. Zato je seks z neznancem običajno klavrna zadeva, zato je seks z ljubljeno osebo žalostna zadeva (prevečkrat).
Biti mlad, sam, nevezan in ne seksati, ker nisi zaljubljen (velja za Exota in vse mlade moške) in misliti, da ko pa bo ljubezen, bo pa tudi lep seks, kar sam od sebe...je zgrešeno /moje osebno mnenje/. In še eno moje osebno mnenje: žensko naredi moški; lahko ji razkrije lepote seksa, lahko ji ga priskuti za vedno.

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by sinjeoka on 19.04.2004 at 10:36:10


en_bk wrote on 19.04.2004 at 10:18:10:
Moje pojmovanje
Ženska je najlepša božja stvaritev /dejstvo je, da bi lahko ustvaril tudi bolj popolno, a dejstvo je tudi, da je ni/, je darilo, zato je potrebno z njo tudi tako ravnat
Seks sam po sebi je najlepša oblika komunikacije moškega z žensko. Seks kot del spolnosti med dvema, ki ju povezuje iskrena ljubezen, pa je pika na i, je element, ki zaokroža odnos, mu daje polnost, celovitost, trajnost. Kakor je partnerska zveza pravzaprav zavestno garanje, je tudi spolnost (s seksom), kot njen element, nekaj, kar je potrebno zavestno negovati.
Nobena ženska ni frigidna. Bebci so moški, ker se v svoji samopašnosti ne potrudijo, da bi spoznali njeno psiho, njene sanje, njene želje, njene potrebe, ker ne vejo niti, kako žensko telo deluje, ker nimajo domišljije, ker ne znajo počassss, ker je zanje seks le noter pa ven, ker jim je pomembna le lastna potešitev /ne vsi/. Zato je seks z neznancem običajno klavrna zadeva, zato je seks z ljubljeno osebo žalostna zadeva (prevečkrat).
Biti mlad, sam, nevezan in ne seksati, ker nisi zaljubljen (velja za Exota in vse mlade moške) in misliti, da ko pa bo ljubezen, bo pa tudi lep seks, kar sam od sebe...je zgrešeno /moje osebno mnenje/. In še eno moje osebno mnenje: žensko naredi moški; lahko ji razkrije lepote seksa, lahko ji ga priskuti za vedno.se strinjam

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by titud on 19.04.2004 at 11:31:47

Lepo si  to spisal en_ bk, da te res tud  vsak vol lahko zastopu...

Sociloško gledano pa po imajo  mladi ljudje (pa ne samo mladi)  dejansko odnos  do seksa kot do ene hitro pokvarljive potrošne dobrine, ki jo je treba izrabit   tko kot vse druge.  

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by t on 19.04.2004 at 11:38:12


titud wrote on 19.04.2004 at 11:31:47:
Lepo si  to spisal en_ bk, da te res tud  vsak vol lahko zastopu...

Sociloško gledano pa po imajo  mladi ljudje (pa ne samo mladi)  dejansko odnos  do seksa kot do ene hitro pokvarljive potrošne dobrine, ki jo je treba izrabit   tko kot vse druge.  
sociološko gledano ima družba tak odnos do seksa tudi zato, ker se seks kot tak prikazuje - če samo pogledamo, kaj vse se uturava skozi razne reklame

v potrošniški družbi namreč vse postane samo še ena potrošniška dobrina - seks je pa tu prej pravilo kot izjemauživajte!

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by LittleStar on 19.04.2004 at 11:50:58


en_bk wrote on 19.04.2004 at 10:18:10:
Moje pojmovanje
Ženska je najlepša božja stvaritev /dejstvo je, da bi lahko ustvaril tudi bolj popolno, a dejstvo je tudi, da je ni/, je darilo, zato je potrebno z njo tudi tako ravnat
Seks sam po sebi je najlepša oblika komunikacije moškega z žensko. Seks kot del spolnosti med dvema, ki ju povezuje iskrena ljubezen, pa je pika na i, je element, ki zaokroža odnos, mu daje polnost, celovitost, trajnost. Kakor je partnerska zveza pravzaprav zavestno garanje, je tudi spolnost (s seksom), kot njen element, nekaj, kar je potrebno zavestno negovati.
Nobena ženska ni frigidna. Bebci so moški, ker se v svoji samopašnosti ne potrudijo, da bi spoznali njeno psiho, njene sanje, njene želje, njene potrebe, ker ne vejo niti, kako žensko telo deluje, ker nimajo domišljije, ker ne znajo počassss, ker je zanje seks le noter pa ven, ker jim je pomembna le lastna potešitev /ne vsi/. Zato je seks z neznancem običajno klavrna zadeva, zato je seks z ljubljeno osebo žalostna zadeva (prevečkrat).
Biti mlad, sam, nevezan in ne seksati, ker nisi zaljubljen (velja za Exota in vse mlade moške) in misliti, da ko pa bo ljubezen, bo pa tudi lep seks, kar sam od sebe...je zgrešeno /moje osebno mnenje/. In še eno moje osebno mnenje: žensko naredi moški; lahko ji razkrije lepote seksa, lahko ji ga priskuti za vedno.


Jaz pa če sem čist odkrita, bi mi bilo odveč, če bi me moški častil kot boginjo ::), medtem ko bi si jaz želela (predvsem) not pa ven ;D ;DTitle: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by en_bk on 19.04.2004 at 11:53:25


wrote on 19.04.2004 at 11:50:58:
Jaz pa če sem čist odkrita, bi mi bilo odveč, če bi me moški častil kot boginjo ::), medtem ko bi si jaz želela (predvsem) not pa ven ;D ;D


Če bi bil mojster, bi vedel, kaj si želiš
;D

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by Madan Gopal Das on 19.04.2004 at 12:38:24

en_bk,

zelo tezko nalogo si si zadal, ce mislis, da bos kot moski zensko lahko osrecil, izpolnil. tega se sploh ne da. bolj ko ji dajes za pit bolj je zejna in posledicno nezadovoljna. ampak ce ji pa ne bos dajal za pit bo pa isto nezadovoljna.

ampak ker si ti le en_bk si najbrz tok trmast, da se bos se naprej trudu z eno izmed teh dveh zgori opisanih (v koncni fazi neuspesnih) metod. dokler bos imel se upanje v njun uspeh te tretja alternativa sploh ne bo kej prevec zanimala.

Hari bol.

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by lola on 19.04.2004 at 12:59:14


Madan Gopal Das wrote on 19.04.2004 at 12:38:24:
en_bk,

zelo tezko nalogo si si zadal, ce mislis, da bos kot moski zensko lahko osrecil, izpolnil. tega se sploh ne da. bolj ko ji dajes za pit bolj je zejna in posledicno nezadovoljna. ampak ce ji pa ne bos dajal za pit bo pa isto nezadovoljna.


Halo ?!?   ???

Takšno zaničevalno (in nepoznavalsko) gledanje na ženske pa že dolgo ne!

Ah, ja, ti se baje bolje spoznaš na boga, kot na ženske  :P

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by Madan Gopal Das on 19.04.2004 at 14:07:15


lola wrote on 19.04.2004 at 12:59:14:
Takšno zaničevalno (in nepoznavalsko) gledanje na ženske pa že dolgo ne!

nepoznavalsko in zanicevalno gledanje?

iskreno gledanje.

Hari bol.

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by en_bk on 19.04.2004 at 14:09:34


Madan Gopal Das wrote on 19.04.2004 at 12:38:24:
en_bk,

zelo tezko nalogo si si zadal, ce mislis, da bos kot moski zensko lahko osrecil, izpolnil. tega se sploh ne da. bolj ko ji dajes za pit bolj je zejna in posledicno nezadovoljna. ampak ce ji pa ne bos dajal za pit bo pa isto nezadovoljna.

ampak ker si ti le en_bk si najbrz tok trmast, da se bos se naprej trudu z eno izmed teh dveh zgori opisanih (v koncni fazi neuspesnih) metod. dokler bos imel se upanje v njun uspeh te tretja alternativa sploh ne bo kej prevec zanimala.

Hari bol.


Trmast da sem, drži /saj sem en bk/, da ne vem glih, drži /malce krivim izjemnost ravnine možganske skorje v cvetličnem vzorcu/, da me ne zanima, ne drži preveč.
Ker si tako prepričan v trenutno in končno neuspešnost prvih dveh metod in imaš v rokavu še alternativno metodo, me zanima še toliko bolj...od kod tvoja prepričanost.
:)

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by Madan Gopal Das on 19.04.2004 at 14:14:32


en_bk wrote on 19.04.2004 at 14:09:34:
Ker si tako prepričan v trenutno in končno neuspešnost prvih dveh metod in imaš v rokavu še alternativno metodo, me zanima še toliko bolj...od kod tvoja prepričanost.

ko se bos tud ti iz lastnih izkusenj preprical v neuspesnost (v koncni fazi) prvih dveh metod in si bos upal to iskreno priznati, se ti bo spontano najprej indirektno in kasneje po milosti Boga se direktno razodela tretja alternativa (in v njo bos postopoma, spet iz izkusenj popolnoma preprican).

Hari bol.    

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by en_bk on 19.04.2004 at 14:28:39


Madan Gopal Das wrote on 19.04.2004 at 14:14:32:
ko se bos tud ti iz lastnih izkusenj preprical v neuspesnost (v koncni fazi) prvih dveh metod in si bos upal to iskreno priznati, se ti bo spontano najprej indirektno in kasneje po milosti Boga se direktno razodela tretja alternativa (in v njo bos postopoma, spet iz izkusenj popolnoma preprican).

Hari bol.    


Oprosti, ker sem bolj počasne sorte, mislm, kako se pa prepričaš v neuspešnost. Saj vem, da je lastna izkušnja vredna največ, ampak, a je dosti ena slaba izkušnja, ali jih mora biti več, in koliko jih mora biti, da si lahko prepričan, a ja, še to, kaj pa je slaba izkušnja, pravzaprav kdaj pa je slaba izkušnja tolk slaba, da lahko s prepričanjem rečeš, da je bila slaba izkušnja v taki meri, da jo lahko vzamem kot pravilo, ki velja vedno in si lahko priznam, brez strahu da se mogoče pač motim, ter da bo naslednja izkušnja pa drugačna? A mi lahko posreduješ kakšne lastne ugotovitve...da mi prihraniš kakšno buško zaradi lastnega spotikanja, ja, pa da ne bi odkrival tople vode, če je že odkrita.
Hvala :)

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by lola on 19.04.2004 at 14:44:13


Madan Gopal Das wrote on 19.04.2004 at 14:07:15:
nepoznavalsko in zanicevalno gledanje?

iskreno gledanje.Iskrenost ne izključuje nepoznavanja in zaničevanja.

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by Madan Gopal Das on 19.04.2004 at 14:54:39


en_bk wrote on 19.04.2004 at 14:28:39:
Oprosti, ker sem bolj počasne sorte, mislm, kako se pa prepričaš v neuspešnost. Saj vem, da je lastna izkušnja vredna največ, ampak, a je dosti ena slaba izkušnja, ali jih mora biti več, in koliko jih mora biti, da si lahko prepričan, a ja, še to, kaj pa je slaba izkušnja, pravzaprav kdaj pa je slaba izkušnja tolk slaba, da lahko s prepričanjem rečeš, da je bila slaba izkušnja v taki meri, da jo lahko vzamem kot pravilo, ki velja vedno in si lahko priznam, brez strahu da se mogoče pač motim, ter da bo naslednja izkušnja pa drugačna? A mi lahko posreduješ kakšne lastne ugotovitve...da mi prihraniš kakšno buško zaradi lastnega spotikanja, ja, pa da ne bi odkrival tople vode, če je že odkrita.
Hvala :)

preber si ksne moje stare poste o pogojenosti, osvobojenosti, zmotnih-poistovecanjih, vzrokih za to pogojenost, o aktivnostih pogojenih in osvobojenih oseb in o razlicnih rezultatih, ki jih okusajo in metodi s katero te stvari lahko sam realiziras in kaj mas od tega.

eno je teorija (za katero ti na zacetku predlagam moje poste, bolj v detajle pa Bhagava-gita od Srila AC Bhaktivedanta Swami Maharaja, prevod in komentar) kasneje pa se ti skozi pripadajoco prakso postopoma stvari vedno bolj jasnijo in s tem pridobivas tudi tko kot ti pravis prepricanje, ki vodi se v resnejso prakso in se v resnejso... in na koncu bos spoznal Absolut... tolk kokr se ti bo On po svoji milosti pripravljen razodet. ampak ze kapljica spoznanja te bo odzejala oz. zadovoljila vec kokr si sposoben pit oz. bit zadovoljen.

Hari bol.

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by Madan Gopal Das on 19.04.2004 at 15:00:00


lola wrote on 19.04.2004 at 14:44:13:
Iskrenost ne izključuje nepoznavanja in zaničevanja.

jaz sem sam napisal kako jaz te stvari vidim.

zdej ce se teb tist zdi zanicevalno, nepoznavalsko itd. pol bos mogla ti sama pr seb s tem razciscvat. jaz pa tud, pr seb.

Hari bol.

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by lola on 19.04.2004 at 15:04:49


Madan Gopal Das wrote on 19.04.2004 at 15:00:00:
jaz sem sam napisal kako jaz te stvari vidim.

zdej ce se teb tist zdi zanicevalno, nepoznavalsko itd. pol bos mogla ti sama pr seb s tem razciscvat. jaz pa tud, pr seb.

Hari bol.


A se spet gremo pri nekaterih priljubljeno igrico: če nimamo argumentov, podtaknimo nekomu projeciranje?

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by en_bk on 19.04.2004 at 15:05:38


Madan Gopal Das wrote on 19.04.2004 at 14:54:39:
preber si ksne moje stare poste o pogojenosti, osvobojenosti, zmotnih-poistovecanjih, vzrokih za to pogojenost, o aktivnostih pogojenih in osvobojenih oseb in o razlicnih rezultatih, ki jih okusajo in metodi s katero te stvari lahko sam realiziras in kaj mas od tega.

eno je teorija (za katero ti na zacetku predlagam moje poste, bolj v detajle pa Bhagava-gita od Srila AC Bhaktivedanta Swami Maharaja, prevod in komentar) kasneje pa se ti skozi pripadajoco prakso postopoma stvari vedno bolj jasnijo in s tem pridobivas tudi tko kot ti pravis prepricanje, ki vodi se v resnejso prakso in se v resnejso... in na koncu bos spoznal Absolut... tolk kokr se ti bo On po svoji milosti pripravljen razodet. ampak ze kapljica spoznanja te bo odzejala oz. zadovoljila vec kokr si sposoben pit oz. bit zadovoljen.

Hari bol.

Ker si čisto konkretno zapisal, kako je nemogoče zadovoljiti ženske, sem te čisto konkretno vprašal v pričakovanju čisto konkretnih odgovorov s čisto konkretnimi argumenti.

Življenje je darilo, ženske tudi /pa mi valjda pravtako/
;D ;)

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by en_bk on 19.04.2004 at 15:07:26

Saj je čisto prav, da zagovarjaš svoje prepričanje, a ko mi razlagaš, kako nimam prav, bi te prosil za argumente

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by titud on 19.04.2004 at 15:08:30


Madan Gopal Das wrote on 19.04.2004 at 14:14:32:
ko se bos tud ti iz lastnih izkusenj preprical v neuspesnost (v koncni fazi) prvih dveh metod in si bos upal to iskreno priznati, se ti bo spontano najprej indirektno in kasneje po milosti Boga se direktno razodela tretja alternativa (in v njo bos postopoma, spet iz izkusenj popolnoma preprican).


Tud jest bi rad tko kot en_bk zvedu ne tolk to, kolk neuspehov je potrebnih, da  se izkustveno popolnoma  prepričaš v nesupešnost metode, ampak kolk uspehov   je potrebnih, da se popolnoma prepričaš v pravilnost drugačne alternative. Ker če bi to zvedu, pol bi zihr tud ugotovu,  da milost razodetja ni popolnoma nč odvisna niti od številčnosti izkušenj niti od njihove pravilnosti/nepravilnosti, ker če je res milost,  ne bi smela bit  poplnoma nč odvisna  niti od  številčnosti  izkušenj  niti od ne/pravilnosti le-teh.      

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by Madan Gopal Das on 19.04.2004 at 15:13:08


lola wrote on 19.04.2004 at 15:04:49:
A se spet gremo pri nekaterih priljubljeno igrico: če nimamo argumentov, podtaknimo nekomu projeciranje?

lola in en_bk,

...od kdaj pa je "treba" na gape forumu za svoja spoznanja/mnenja dajati zraven se argumente?

sicer sem jih pa ze dost napisu. tisti, ki jih zares "potrebujejo" jih bojo ze poiskal in tud najdl... ce pa ne, pa tud prav. zahtevat neki pa je v dolocenih primerih neuspesno.

Hari bol.

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by Madan Gopal Das on 19.04.2004 at 15:20:06


titud wrote on 19.04.2004 at 15:08:30:
Tud jest bi rad tko kot en_bk zvedu ne tolk to, kolk neuspehov je potrebnih, da  se izkustveno popolnoma  prepričaš v nesupešnost metode, ampak kolk uspehov   je potrebnih, da se popolnoma prepričaš v pravilnost drugačne alternative. Ker če bi to zvedu, pol bi zihr tud ugotovu,  da milost razodetja ni popolnoma nč odvisna niti od številčnosti izkušenj niti od njihove pravilnosti/nepravilnosti, ker če je res milost,  ne bi smela bit  poplnoma nč odvisna  niti od  številčnosti  izkušenj  niti od ne/pravilnosti le-teh.

ce bi bila milost Boga popolnoma neodvisna in brezvzrocna pol Mu (in svetnikom) ne bi blo potrebno dajat nobenih prakticnih navodil kako jo dosezt/sprejet.

brezvzrocna je v tem smislu, da ne potrebuje nobenih materialnih kvalifikacij kot je denar, slava, fizicna/mentalna moc, inteligentno znanje itd. itd. milost Boga pritegnes s svojo iskrenostjo. kako gojit to iskrenost?

http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=vera;action=display;num=1081852890

ce verjames verjames, ce ne verjames ne verjames. lahko pa probas ;)

Hari bol.


Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by titud on 19.04.2004 at 16:02:06

Stopnjo iskrenosti  nekega delovanja bi se dalo merit kvečjemu  s stopnjo odsotnosti  pričakovanja koristi od tega delovanja. Iskrenost ne moreš skratka gojit zato, da boš deležen (božje) milosti, ker jo gojiš iz preračunljivosti, to pa ni več iskrenost. Enako  se  je tud  spolnost  neiskreno it z namenom, da te bo partenr spravu v neko psihofizično blaženost, njena iskrenost pa je ziher v tem, da ma v seb potencial, da vsak skoznjo postane  čist nepreračunljiv dar drugmu. Tle ni nč neiskrenga oz. je lahko dost  več iskrenga kot pa v še tako iskrenem sledenju enih svetih  napotkov, katerih namen je dostkrat  edino ta, da te spravjo eno psihofizično blaženost, ki ni darovana nikomur.          

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by Lilith on 19.04.2004 at 16:08:07


Madan Gopal Das wrote on 19.04.2004 at 15:13:08:
...od kdaj pa je "treba" na gape forumu za svoja spoznanja/mnenja dajati zraven se argumente?


Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by exorcist on 19.04.2004 at 19:48:05

So določene stvari, ki jih posameznik ne more razumeti pri drugem, kaj šele da bi jih razčlenjeval, kot vi počnete, moram reči zelo amatersko, da bi analiziral in izpeljeval samosvoje teorije, ko si tu pa tam kaj prečitate. Posameznik si lahko samo umišlja, da je nekomu v pomoč, posebaj če je vsiljiv domišljavec, da bi igral usmiljenega Samarijana in hotel svet reševat, kot nekateri počnete tu na Gapetu. To preprosto ni mogoče realizirati, ker takih ljudi je izredno malo, to so darovi, s katerimi se že narodimo, v zibelko so nam položeni, taki so izjemni ljudje, če teh talentov nimaš, jih pač nimaš, no, v določeni meri te "naredijo" tudi izkustva, le-ti ljudje so s srcem in dušo pri stvari, da vedo, zakaj se gre in kake pristopiti k stvari.

Zato je potrebna določena osebna zrelost in predvsem izkušnje, ki si jih nekdo pridobi tekom časa, pa sploh ni pogoj, da je to glih strokovnjak. Potreben je predvsem globinski uvid, da človeka začutiš kot je rekla Lilith, ampak kljub čutenju in razumevanju je to še skoz premalo, če mu ne znaš konkretno pomagat, se pravi moraš biti večstranska oseba, kot univerzalni ključ, ki vse odklepa, ti pa so prava redkost, na žalost. Je pa psiha tako zapletena stvar kot sam kozmos, da je ne razumemo, pri vsakem je drugačna, niso vsi postopki ustrezni za vsakega, ne obstojajo formule in postopki, ker to so razumski prijemi, v bistvu pa smo ljudje nesvobodna bitja, čeprav si mislimo, da imamo svobodno voljo, da delamo to, kar nam paše, napačno, to je ugotovil že Freud, vodi nas podzavest, ki je iracionalna, vzgibi, ki nas krmilijo in usmerjajajo in sestavljajo pretežni del naše osebnosti... Torej vse sloni le na domnevah, če še strokovnjaki ne pridejo do rešitve, ki imajo večletne prakso, zakaj se torej od vas nekateri počutite tako "pametni", da si mislite, da vse znate, pa tja v en dan modrujete?Jaz na racionalni ravni točno vem, kje in v čem je težava, tukaj sem omenil spolnost, ki je vrh ledene gore, gre pa se za vzročno povezanost življenjske energije in libida, kar je že Freud zatrjeval, to tudi vidim na sebi, da vse drži, niso to samo teorije, ampak mi te ugotovitve čisto nič ne pomagajo, ker enostavno ne moreš razgalit svoje podzavesti, da bi si rekel, aha, v tem je težava, to pa to bom spremenil, pa se bodo težave razblinile, rešen in srečnejši bom. To ne gre, ker je nezavedno iracionalno in zato se ga ne da racionalizirat, ker bi sicer šlo za paradoks ali celo absurd. DA vam dam primer, če si kateri to upa trditi in vso krivdo zvalit na vzorce in podobno čenčarijo, ki jo zganjate tu zgoraj: "Jutri bom svojega psa naučil leteti!" Vidite kaki absurd, in take stvari nekateri pišete tu zgoraj?

Zase recimo vem, da sem že kot otrok, ne vem zakaj, se preveč "vrgel" na religijo, v verski ekstremizem, v Boga sem že veroval odkar pomnim, ampak mi je to blazno škodovalo, ker sem si ga predstavljal na napačen način, kot rablja, ki čaka, kje me bo kaznoval, kje bom dobil okor za vsako manjšo napako in da sem slab in ničvreden človek, če ne izpoljnjujem njegovih zahtev. To je v meni povzročilo disaster, prvič, ker sem se vedno počutil krivega, če sem storil kako niti omembe vredno napako, ki Bogu ni všeč in me bo zato kaznoval, drugič, spolnost sem enačil z grehom, kar je povzročilo dodatno upostošenje v moji psihi, glede na to da sem spolnost odkril sorazmerno zgodaj glede na moja leta, ampak tako sem pač funkcioniral kot otrok, za katerega so pravljice o Sneguljčici realnost, vem, da je to skregano z zdravo pametjo, iracionalno, ampak to mi ne pomaga naprej, niti sedaj v odrasli dobi, ko gledam na to zadevo razumsko. Problemi so se spajkali in prelili, korenine pognali v vse možne smeri, se združili v brezoblično gmoto, ki nima več obraz ne imena, da bi jih lahko posamič identificiral ter jih odstranjeval, likvidiral, kaj šele da bi jih zatrl v korenininah.

Tukaj sem razkril samo delček svojih psihe, morda 25% osebnih težav, ena izmed njih je ravno spolnost, so pa stvari, ki jih ne morem nikomur zaupati, ali pa zelo redkim osebam, za katere vidim, da me razumejo, ena od takih je bila recimo Darinka, ki ni blefirala in je imela določene izkušnje, moram reči, edina oseba dozdaj, ki me je vidla in občutila, vsaj okvirno, res je, da me je v grobem analizirala, ampak vsaj približno me je (pre)poznala, morda 50% moje biti, kar je bilo dosedaj največ, zaupal sem ji tudi določene, sicer zelo osebne stvari, o katerih ne bi nikoli spregovoril tukaj na forumu, ampak vsega pa tudi ne, ker nisem videl potrebe, ker mi to ne bi nič koristilo, to sem storil zgolj zato, ker sem takrat pač čutil potrebo, da izlijem svoje misli in čutenje na list papirja.

In zakaj me je Darinka v grobem razumela, vi pa niti malo, morda 1%, niti me ne morete? Zato ker je najboljši zdravnik, le ranjen zdravnik. Se pravi, da je doživela sama določene izkušnje, ki sicer niso enake mojim, ampak so si v marsičem podobne. Recimo raje, da enak prepozna sebi enakega, ker zdravljanje je zopet povsem duga stvar, ki zopet zahteva svoj talent in celega človeka pri stvari, ki pa mora biti zopet sam svoj maher.

Še enkrat, ne morete si umišljati, da veste, kako se počuti mati, ki je izgubila edinorojenega otroka, recimo pri petih letih, če niste sami bili v podobnem ali enakem položaju, to je stvar IZKUSTVA, ne načitanosti in teorij, šele takrat lahko iskreno sočustvujete z njo. Zato tisti, ki mi reče, RAZUMEM TE, se je gladko zlagal. Ne moreš me razumeti, ne gre, četudi se na vse pretege trudiš, ne moreš... Niti ne pričakujem tega, da bi me kdo razumel, ampak ne me potem analizirati, pa tako grdo v temo brcati.
Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by bp on 19.04.2004 at 20:24:17

1. a boš vzel, a boš sprejel, kar kdo nekdo pove, je čisto tvoja odločitev, mislim, da te ni nihče pretirano v karkoli silil, ne vem od kod ti ta ideja.

2. sploh ni važno, kaj smo in kaj nismo v življenju doživeli ali pa nismo doživeli drugi, važno je samo, ali lahko ti iz tega tukaj karkoli potegneš. razen v primeru, da imaš občutek, da upoštevanje kakega nasveta oz. izkušnje drugega lahko škoduje in ne koristi (in to kaj ti škoduje in kaj koristi je pa itak zelo komplicirana reč, ki jo je težko na hitro odpravit)

3. zakaj se sploh tako intenzivno ukvarjaš z našimi izkušnjami, misliš da lahko komu kaj novega poveš ali pomagaš,  ali ker si res ugotovil da so brez zrna soli, ali zato ker se ne počutiš več povsem varno in udobno ob čem kar si tukaj prebral?

4. kako pa si prišel do tega, da gre v tem, o čemer smo se tukaj pogovarjali za prazno nakladanje?

5. lahko ignoriraš, česar ne moreš sprejet, lahko protestiraš, lahko preslišiš butaste pripombe, lahko jih osmešiš, ampak jest kakšnega smisla v tvojem posplošenem ocenjevanju tistih, ki so se oglasili tebi v pomoč, res ne vidim.

bp

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by exorcist on 19.04.2004 at 21:23:23


wrote on 19.04.2004 at 20:24:17:
, ampak jest kakšnega smisla v posplošenih ocenah tistih, ki so se oglasili tebi v pomoč res ne vidim.

bp


Točno tako, brezveze se je nadejat, da bi imel kako korist od teh odgovorov, ker me niso razumeli, me niti ne bodo.... Verjetno je bilo zgrešeno, ker sem sploh načel to vprašanje, čeprav sem že vnaprej domneval, da ne bo konkretnega odgovora. Bom odnehal, res nima smisla.....

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by Andres on 19.04.2004 at 21:35:46


exorcist wrote on 19.04.2004 at 21:23:23:
Točno tako, brezveze se je nadejat, da bi imel kako korist od teh odgovorov, ker me niso razumeli, me niti ne bodo.... Verjetno je bilo zgrešeno, ker sem sploh načel to vprašanje, čeprav sem že vnaprej domneval, da ne bo konkretnega odgovora. Bom odnehal, res nima smisla.....Kateri in če, odgovor si sploh dobil na tvoje zadano vprašanje?

Andres

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by Me&MySelf on 19.04.2004 at 21:39:59

Exorcist, če hočeš ti na mail pošljem svojo zgodbo (izkušnjo) glede krščanstva in spolnosti. Tudi sam sem bil zelo zagrižen za kristusov nauk, spolnost kot šport sem zelo obsojal. Zgodba bi znala slabo vplivati na tvoj pogled spolnost<->krščanstvo

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by exorcist on 19.04.2004 at 21:49:21


wrote on 19.04.2004 at 21:39:59:
Exorcist, če hočeš ti na mail pošljem svojo zgodbo (izkušnjo) glede krščanstva in spolnosti. Tudi sam sem bil zelo zagrižen za kristusov nauk, spolnost kot šport sem zelo obsojal. Zgodba bi znala slabo vplivati na tvoj pogled spolnost<->krščanstvo


Ja, saj sem se sam tudi nekako rešil vsega tega, vsaj na razumski ravni. Saj pravim, spolnost je samo ena kockica, ki je doprinesla svoj delež k problemu, imenovanim KOMPLEKS. Bi pa mi morda prav prišlo, če mi pošlješ svojo zgodbo, če morebiti potegnem kaj koristnega še iz tvojih izkušenj, ker mi nekako ni več, da kaj pišem pod ta topik....

pošlji na oportunist@email.si
;)

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by bp on 19.04.2004 at 21:50:05


exorcist wrote on 19.04.2004 at 21:23:23:
Točno tako, brezveze se je nadejat, da bi imel kako korist od teh odgovorov, ker me niso razumeli, me niti ne bodo.... Verjetno je bilo zgrešeno, ker sem sploh načel to vprašanje, čeprav sem že vnaprej domneval, da ne bo konkretnega odgovora. Bom odnehal, res nima smisla.....

Exo,

Jest sem imel v mislih tvoje ocenjevanje tistih ljudi, ki so ti bili pripravljeni ponuditi pomoc.

Direktno iz mojih izkusenj pa izhaja, da je najtezje premagat svoje strahove, racionalizacije in obrambne mehanizme, sploh kadar ti ratajo en tak neprebojen kompleks.

Pot ki jo jest poznam skozi, gre skozi razdvojenost, skozi nemir in nelagodje in skozi soocenje s strahovi in vcasih tudi zadane ob kak zid in povzroci kaksno busko.

Tko da mislim, da je treba tisto nelagodje vzdrzevat, saj je lahko zacetek sprememb, obcutek ko stopis cez kaksno blokado pa je izjemen. Zato upam, da si se ob branju vsega tega kar se da nelagodno pocutil ;)

bp

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by Valentina on 19.04.2004 at 22:28:18


Exo, jaz priznam, da te res ne razumem.


Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by Madan Gopal Das on 20.04.2004 at 08:38:22


titud wrote on 19.04.2004 at 16:02:06:
Stopnjo iskrenosti  nekega delovanja bi se dalo merit kvečjemu  s stopnjo odsotnosti  pričakovanja koristi od tega delovanja.

iskrenost jz merim v stopnji ljubezni, ki je notr prisotna. ljubezen pomeni ugoditi ljubljeni osebi pri cemer je tvoj lastni interes dalec v ozadju, najveckrat se ga niti ne zavedas. ampak v tem ni nic narobe. za ljubezen sta potrebna dva, ki se zdruzita v eno v interesu a hkrati ostajata individuma. ce mene ne bi bilo, torej niti mojega interesa, pol ljubezen ne bi bila mogoca. moj en in edini interes pr brezpogojni ljubezni pa je sluzenje ljubljeni osebi. oz. obstajas zanj in za njegovo zadovoljstvo.


Quote:
Iskrenost ne moreš skratka gojit zato, da boš deležen (božje) milosti, ker jo gojiš iz preračunljivosti, to pa ni več iskrenost.

"iskrenost" (o kateri sm jz mislu) gojis zato, da bi ugodil Bogu. ne za to, da kej dubu v zameno, ampak zato ker ga imas rad.

Hari bol.

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by sinjeoka on 20.04.2004 at 09:05:44


Madan Gopal Das wrote on 19.04.2004 at 12:38:24:
en_bk,

zelo tezko nalogo si si zadal, ce mislis, da bos kot moski zensko lahko osrecil, izpolnil. tega se sploh ne da. bolj ko ji dajes za pit bolj je zejna in posledicno nezadovoljna. ampak ce ji pa ne bos dajal za pit bo pa isto nezadovoljna.Hari bol.


Jaz temu rečem največja iskrenost, kar jih je do sedaj napisal aryan in končno sem dobila odgovor, zakaj toliko bluzi o bogu

pozablja pa, da je nezmožnost zadovoljitve in posledične zadovoljnosti bolj kot ne kuga današnjega časa .... potrošniške družbe, kot pa vprašanje spola (marketing namreč neprestano generiran nove potrebe - največkrat namišljene)

žal ugotavljam, da se moja generacija igra podganjo dirko ... lovi neke sanje o karieri, v relanosti pa večina dela 12 in več ur na dan za male pare (običajno keš na roko brez socialnega in zdravstvenega zavarovanja)
Kaj tak način dela pomeni za psiho in medosebne odnose si pa itak lahko mislite.


Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by Madan Gopal Das on 20.04.2004 at 09:37:12


sinjeoka wrote on 20.04.2004 at 09:05:44:
Jaz temu rečem največja iskrenost, kar jih je do sedaj napisal aryan in končno sem dobila odgovor, zakaj toliko bluzi o bogu

ce si iskren bos to zlo hitr lahko opazu. sicer bos lahko priznal in sprejel sele cez tok in tok casa ampak ok, nekoc je boljs kot nikoli.

zakaj tok "bluzim" o Bogu?

ker ce iskreno sluzis Bogu, ce zadovoljis Boga, so avtomatsko vsi zadovoljni (vkljucno s tabo), ker On je Acyuta, nedeljiv, Absolut. On je ob sebi in zase. nic ni izven njega. Vse je On (energetik) in njegove neomejene energije (delcek ene smo tudi mi).

ce zalivas drevo na korenino bojo vsi listki, vse veje in vejice avtomatsko nahranjeni. ce zalivas listke, veje ali vejice posebi (mimo korenine) se bo drevo postopoma posusilo, odmrlo.

ce das hrano zelodcu bo celo telo nahranjeno. ce dajes hrano roki, nogi, glavi posebi (mimo zelodca) bo telo postopoma umrlo.

na podobn nacin, ce sluzimo Bogu (Acyuti) bojo vsi zadovoljni.

ne verjames? probi. kako?

http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=vera;action=display;num=1081852890
in
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=vera;action=display;num=1075037782;start=315#319


Quote:
pozablja pa, da je nezmožnost zadovoljitve in posledične zadovoljnosti bolj kot ne kuga današnjega časa .... potrošniške družbe, kot pa vprašanje spola (marketing namreč neprestano generiran nove potrebe - največkrat namišljene)

kugo danasnjega casa so vidl prejsni in vidjo tud verodostojni svetniki danasnjega casa... ampak oni je ne vidjo tolk v potrosniski druzbi, vprasanju spola itd., ampak bolj v nenaklonjenosti oz. pomanjkanju naklonjenosti individualnih spiritualnih dus Bogu (Naddusi), Sri Krishni. to je izvorni vzrok vseh ostalih problemov in kug "tega sveta". zato oni vedno prijazno predlagajo s svojimi nasveti in kazejo s svojim cistim zgledom kaj narest za vecno blagor vseh bitij. vsa slava jim.

Hari bol.

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by sinjeoka on 20.04.2004 at 10:28:43


Madan Gopal Das wrote on 20.04.2004 at 09:37:12:
ce si iskren bos to zlo hitr lahko opazu. sicer bos lahko priznal in sprejel sele cez tok in tok casa ampak ok, nekoc je boljs kot nikoli.

zakaj tok "bluzim" o Bogu?

ker ce iskreno sluzis Bogu, ce zadovoljis Boga, so avtomatsko vsi zadovoljni (vkljucno s tabo), ker On je Acyuta, nedeljiv, Absolut.


nenaklonjenosti oz. pomanjkanju naklonjenosti individualnih spiritualnih dus Bogu (Naddusi), Sri Krishni. to je izvorni vzrok vseh ostalih problemov in kug "tega sveta".

... vsa slava jim.

Hari bol.


vsak moli svojega boga, eni Denar, eni Alaha, eni Boga in eni Krišno

problem je v tem, da je vsak od njihovih bogov absoluten ...

absolutnosti pa ni ... česar pa verniki nočejo videt

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by Madan Gopal Das on 20.04.2004 at 10:36:26


sinjeoka wrote on 20.04.2004 at 10:28:43:
absolutnosti pa ni ... česar pa verniki nočejo videt

Absolut, Bog je in "verniki" Ga lahko vedno in povsod vidjo po Njegovi milosti ko/ce se mu iskreno predajo. tisti, ki se mu ne predajo oz. "neverniki" Ga ne morjo (in najbrz tud nocejo) vidt.

vsak od nas ima svobodno voljo glede misljenja/delovanja... rezultate pa mormo vsi sprejet, pa ce so nam vsec ali ne. vidis Boga?

Hari bol.

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by sinjeoka on 20.04.2004 at 10:43:50


Madan Gopal Das wrote on 20.04.2004 at 10:36:26:
Absolut, Bog je in "verniki" Ga lahko vedno in povsod vidjo po Njegovi milosti ko/ce se mu iskreno predajo. tisti, ki se mu ne predajo oz. "neverniki" Ga ne morjo (in najbrz tud nocejo) vidt.

vsak od nas ima svobodno voljo glede misljenja/delovanja... rezultate pa mormo vsi sprejet, pa ce so nam vsec ali ne. vidis Boga?

Hari bol.Boga sicer vidim ...

ne vidim pa tvojega zadovoljstva in še manj sreče

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by Madan Gopal Das on 20.04.2004 at 10:51:57


sinjeoka wrote on 20.04.2004 at 10:43:50:
Boga sicer vidim ...

ce vidis Boga pol vidis tud njegove specificne lastnosti... te pa te avtomatsko naredijo ponizno in "usluzno" (kar je itak v tvojo vecno dobrobit, ker Bog je med drugim tudi Vse-dober).


Quote:
ne vidim pa tvojega zadovoljstva in še manj sreče

kam pa gledas oz. po cem/kom to sklepas?

Hari bol.

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by sinjeoka on 20.04.2004 at 11:17:21


Madan Gopal Das wrote on 20.04.2004 at 10:51:57:
avtomatsko naredijo ponizno in "usluzno"


nič ni v mojem življenju takega kar bi me avtomatsko delalo ponižno


Madan Gopal Das wrote on 20.04.2004 at 10:51:57:
kam pa gledas oz. po cem/kom to sklepas?

Hari bol.


si mi sam povedal in to na chatu

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by Madan Gopal Das on 20.04.2004 at 11:28:57


sinjeoka wrote on 20.04.2004 at 11:17:21:
nič ni v mojem življenju takega kar bi me avtomatsko delalo ponižno

tud tvoje (npr. telesne in umske) potrebe ne, ki jih mors nenehno sluzit? si ti nad njimi ali pod njimi? jih ti obvladujes ali one tebe obvladujejo?


Quote:
si mi sam povedal in to na chatu

no, pol bo ze res. to v bistvu sam nakazuje na mojo nenaklonjenost oz. pomankljivo naklonjenost Bogu, Sri Krishni.

Hari bol.

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by exorcist on 20.04.2004 at 12:30:53

Aryan ali Madam Gopal Das, temu kar ti zganjaš pravimo verski ekstremizem ali fanatizem, izberi si besedo katera ti je ljubša. To te opozarjam zato, ker delno sebe vidim v tebi! Zato ti priporočam, da začneš živeti malo "ohlapnejše", da sprejemaš še druge poglede, ne pa si prepričan v svoj absulutistični prav. Ker če je tako, potem imaš oprane možgane v tej meri, da kar drugi reče, zate nima nobene vrdnosti, zato je tudi tvoje prpričevanje nekoga v svoj prav ali pa da braniš svoj versko-filozofski nauk za vsako ceno, zelo zelo bad za tvojo psiho, kot tudi počutje, ker deluješ zelo nenaravno in zategjeno....

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by Madan Gopal Das on 20.04.2004 at 12:51:48


exorcist wrote on 20.04.2004 at 12:30:53:
Aryan ali Madam Gopal Das, temu kar ti zganjaš pravimo verski ekstremizem ali fanatizem, izberi si besedo katera ti je ljubša. To te opozarjam zato, ker delno sebe vidim v tebi! Zato ti priporočam, da začneš živeti malo "ohlapnejše", da sprejemaš še druge poglede, ne pa si prepričan v svoj absulutistični prav. Ker če je tako, potem imaš oprane možgane v tej meri, da kar drugi reče, zate nima nobene vrdnosti, zato je tudi tvoje prpričevanje nekoga v svoj prav ali pa da braniš svoj versko-filozofski nauk za vsako ceno, zelo zelo bad za tvojo psiho, kot tudi počutje, ker deluješ zelo nenaravno in zategjeno....

ok, bom poskusu delovat bolj naravno.

Hari bol.

Title: bingo game
Post by bingo game(Guest) on 17.03.2006 at 07:32:05

Professor <a href="http://www.bingolong.com">bingo</a> bingo secret in the world! <a href="http://www.bingolong.com">bingo free</a> bingo free at the merciless glare of the sun <a href="http://www.bingolong.com">bingo online</a> bingo online INT BROWN MANSION <a href="http://www.bingolong.com">bingo game</a> bingo game the premises now <a href="http://www.bingolong.com">bingo internet</a> bingo internet EXT NEVADA DESERT - 15 MILES FROM TEST SITE <a href="http://www.bingolong.com">bingo play</a> bingo play EXT HIGH SCHOOL <a href="http://www.bingolong.com">play bingo</a> play bingo smaller maybe half the size they were in 1982 The bell rang as he  <a href="http://www.bingolong.com">online bingo</a> online bingo  matter Once he had the clothes on Marty took the bottles of Coke he .

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by Amstel on 17.04.2006 at 23:06:30


exorcist wrote on 15.04.2004 at 18:31:39:
Namreč imel sem že parkrat priložnost, da bi se lahko s kako punco "zabaval" in "pozabaval", ko je sama prišla do mene, bi lahko, ampak nisem, odstal sem nekak hladen, zamakjen, nedotakljiv in zvišen, temu bi jaz rekel jamesbondovski, da se nisem odzval, pa pravzaprav ne vem, zakaj ne in če bi moral prijet za vsako vabo?

Ampak tukaj bi poudaril, da me je deklo dokaj fizično privlačilo, ne pa po govorih, nisva bila najbolj duhovno/mišljenjsko skladna, delno me je tudi to motilo, da je imela že kar nekaj fantov pred mano, vsaj tako sem sklepal, to pa me je nekako odbilo, ali pa je mogoče to le odraz moje zavrtosti in nezaupljivosti v sočloveka?Nisem brala, kaj so ti drugi odgovorili, pa tudi morda to ni več aktualno, ampak vseeno ...

Ne razumem, zakaj se čudiš nad samim seboj, da si ostal hladen, če te pač ne zanima samo se "pozabavati".

Title: Re: Ko imam priložnost, je ne zgrabim
Post by Oresta(Guest) on 20.05.2006 at 15:38:42


sinjeoka wrote on 16.04.2004 at 10:10:03:
hm... exo

dober in konstruktiven posting od tebe ...  :) very nice surprise

problem, ki ga opisuješ je zelo podoben mojemu problemu iz preteklosti ... tudi jaz sem bila hm ... zdej ne vem kaj naj napišem? ledena princeska? ... no skratka spraševala sem se zakaj imam smolo s tipi in zakaj ne zgrabim tistega kar bi lahko (v tvojem žargonu je to vrabec :) )

Moja dilema ni izvirala iz nekih verskih predsodkov ... je bil bolj stvar feelinga, da mi tip telesno (kemijsko) ne sede ... če pa me je telesno privlačil, je bil pa totalna baraba ...  tko da situacija za popi***hm....kot da bi sebe poslušala....smem vprašat, kakšna je situacija sedaj? ker jaz se namreč silim držat vrabca v roki oz. enega sem izgubila in hočem po vsej sili drugega....namreč, strah me je ostati sama (sej sem objavila nekaj na to temo)


Svet pogovorov » Powered by YaBB 2.3!
YaBB © 2000-2008. All Rights Reserved.