Vilma, he, he, zopet napačna predpostavka, če misliš, da sem mamin sine, ki za za vsak pasji drek pricmeri k mamici in ji leze pod krilo, da se ji potoži in izpove. Prej bi rekel, da imam bolj slabe, hladne in površinske odnose z materjo, kot da bi sedela vsak na nasprotnih bregovih reke, zato je tudi izredno malo komunikacije med mano in njo. Mislim celo, da so to le tvoji lastni strahovi, s katerimi se nezavedno spopadaš preko mojega diskurza, da se bojiš, da ti bo sin ušel in se osamsvojil, da te bo zavrgel, morda gledaš na njegove punce kot na rivalke v boju za njegovo naklonjenost, pa jih preziraš, da nobena ni dovolj dobra za njega, če si ga morebiti preveč vezala nase, ne vem, zgolj špekuliram, ampak tudi to ni dobro, če hočeš, da ti sin pove vsako podrobnost, kje je hodil, kaj je delal, s kom je bil, katero punco je božal po bedrih, ker je tudi to poseg v njegovo intimo in mu lahko le škoduje tale nasilna čustvena navezanost, da ga držiš v šapah....
"Delaj na sebi!" , hja, tipičen nasvet nekoga, ki si misli, da obstoja čarobna beseda, instant recept, oziroma nasvet, ki ruši vse pregrade in komplekse človeške psihe. Preveč bereš rumeni tisk, tabloide in podobno šaro, povezano z new-age filozofijo, kar je le kaže na nepoznavanja dejanske situacije ljudi, v kateri se nahajajo, in se razlikuje od posameznika do posameznika. Ni univerzalnega zdravila, ki bi ga pojedli in bi "delovalo na sebi". Lahkp pa ti to vliva in daje lažen občutek pomembnosti, misleč, da nekaj si, nekaj več, čeprav se zgolj varaš, da imaš neke sposobnosti, ki pomagaja drugim ljudem. V določeni meri že, ampak to sposobnost imamo vsi, le če nekomu prisluhnemu in ga psokušamo razumeti.....
[/quote]
Najprej Ekso... sem bila sploh presenečena, da si se odzval na moj topic

se pravi, da si le odgovoril.. hm.. nekje sem stopila na žulj

Kar se tiče pa mojega sina... do sedaj nisiva imela konfilktov, sploh kar se tiče vezave name.. Sem pa prepričana, da je po zrelost, tista, ki je zelo močna pri njem. Tudi nisem nikoli preverjala, s katerimi dekleti hodi, če bi mi pasale ali ne... to je čisto njegova odločitev. Sem mu letos za valentinovo kupila kondome, saj ve zakaj jih porabit... Fant je zelo samostojen, dela s svojo glavo... In tudi ve, da karkoli naredi narobe, da nosi sam posledice

tudi če ima "špric malarijo" kar se tiče same šole. Ni mi treba silit vanj, da mi pove, kaj ga muči, ker sam pride do mene, kar rabi... Se pogovarjava.. vendar bodi prepričan... ni "mamin sine". Tudi ga ne zagovarjam takrat, ko ga polomi in kar mi je pa najbolj važno je to: da ima spoštljiv odnos do vseh ljudi, predvsem tudi žensk, da jih jemlje enakovredne sebi.. In tudi nima težav pri navezavi z njimi. Tudi nisem slišala, da bi kogarkoli dajal v nič. Če mu oseba ni všeč, se samo vljudno odmakne... Tako, da ne vem, v čem bi bil "mamin sine"... In tudi mislim, da ne bo hladnih odnosov med nama...
Kar se tiče pa tebe, pa moram še enkrat poudariti, da si kot osebnost ekstra kalibra, da znaš biti tudi sicer intelegenten, ampak da ti manjka tiste miline, da bi se lahko vkjučil povsod tam, če le ne bi iskal povsod samo napake in svojo prliložnost za "deljenje modrosti" Škoda, da ne znaš sprejemati ljudi take kot so... In "delaj na seb" ni tipični stavek.. pomeni, da bi res lahko nekaj naredil zase....
Pozdravček in lepe praznike ti želim
Vilma