Razmišljam o zaznavah subtilnega & čustvenega oklepanja, ki obremenjuje & omejuje.
Zveza & razveza.
Predpostavka teme ni: & they've lived happily ever after .... Predpostavka teme 1: so razmerja, ki se zaključijo, ki so se zaključila. Predpostavka teme 2: razmerje se prične iz romantičnega vzgiba, ljubezni. Predpostavka teme 3: druga stran te zadržuje v razmerju.
Težje je zapustiti razmerje, ko ti tega ne dovolijo, ko te ne spustijo. Z nevidnimi kovinskimi vezmi, ki jih ustvari čutno doživljanje, smo medsebojno kar nekako prikovani.

Enako, nas darila, spominčki in druga nakopičena krama energetsko vežejo na preteklost, hranijo vezi, ki preprečujejo flow in jih feng shui zato označuje z negativno energijo.
Tudi dušo, ki zapusti fizično telo, baje z navezanostjo zadržujemo na zemlji in ji ne dovolimo oditi.
Zakaj nas vezava nekaj časa ne moti, nato pa se je skušamo osvoboditi (da bi se znova navezali).

Ali želimo ven iz razmerja, ker smo se partnerja nasitili, ker je rigiden do sprememb in je za naš nemirni duh to nevzdržna situacija. Mogoče se s staranjem manj spreminjamo in je zato starostna razlika med partnerjema lahko povzročitelj netolerance pri enem ali obeh. Če bi se oba namreč preobražala z isto dinamiko, bi se toleranca gibala skladno s tem in se partnerja ne bi nasitili. Svoboda v/navkljub razmerju.
V času razmerja se lahko eden od obeh partnerjev prej preobrazi kot drugi in ga stari vzorci pričnejo vleči nazaj & navzdol.

Koliko časa nato živiš na zgornji meji sprejemljivosti, do odločitve, do poguma. Če si v boljši fizični pripravljenosti lahko zelo dolgo, dokler se ne uničiš, dokler te ne izžamejo. Kasneje še racionaliziramo občutke: ali sem se prav odločil/a, saj me vendar ljubi?!
Ali lahko pričakujemo razumevanje druge strani ali si po defaultu v tem primeru pač ne stojimo več ob strani. Če me pri tem ne razume, se sprašujem, ali me je sploh kdaj razumel. Ali s tem tudi ti zanikaš vse kar je bilo lepo?
Ali je sploh mogoče na lep & ljubeč način sporočiti dotedanjemu partnerju, da si z njim več ne želimo sexualnega partnerstva.

Kako povzročiti razumevanje & rahljanje vezi tudi pri drugem, da bi oba vse skupaj prešla z manj bolečine.
Ali ne zapustiti razmerja & vztrajati. Ali vztrajati, če nisi polno izražen. Čas celi vse rane. Ali je to potrditev, da smo ravnali prav.

Zanima me uvid iz prve roke. Kako ste zapustili razmerje in kako čutite v zvezi z umiranjem čustev, nasičenostjo, razvezovanjem in prelavljanjem.

....... na površje pa sili ....... nostalgija .......