Roman wrote on 06.05.2004 at 14:20:41:Ah, Rose, ničesar ti ni nočem naprtiti in to ni sredstvo mojega argumentiranja. Res pa sem že tolikokrat slišal modrovati, kako je za svojo nesrečo kriva sama žrtev, da sem morda postal na to rahlo alergičen.
V bistvu kot razumem te teološki odgovori ne zadovoljujejo. Torej iščeš izven. Prav na zgornjo temo je zelo dobra: Karmična diagnostika, Marjan Ogorevc. Kjer čist praktično (tut za "ne/je/verne") pove kako deluje samoregulacija biopolja. Preber, če te zanima kej več.
Quote:
Kaj misliš z matrico in kaj z dušo? Če so možgani sedež duše (jaz menim, da je temu tako), potem ima duša tudi najprej gensko osnovo, potem pa seveda tudi okolje in samodejavnost.
Duša je po moje kapljica iz oceana, zrno peska iz obale neskončnosti, iskra univerzuma, žarek svetega plamena, dediščina od božanske sile, ..., ki se utelesi v zarodek v šestem tednu nosečnosti, ker je tedaj dovolj železa v telesu, da ji omogoči ta prehod.
Če si še enkrat prebereš 56. in 62. reply, boš videl, da povzeto po tvojih besedah, v bistvu razumeš za kaj se gre... edino, se ne strinjaš. Let's leave it like that...
Povedal si tudi, da bereš krščanski forum in si tako ugotovil, kakšno je njihovo prevladujoče stališče, in da te pač teoretično zanima odnos teologije do zla v svetu. Torej te zanima teološki vidik. Ko praviš, da bi bilo karmično pojmovanje pravzaprav neprimeren odnos do žrtve ... Ne vem, kaj si ti v bistvu želiš, žrtve pomilovati ali kaj? Žrtev se mora sama (tudi s pomočjo, pa z inteligenco, pa s samoohranitvenim nagonom) skobacat ven. Pomilovanje ni zdravo čustvo. O ti bogi, bogi. Žrtev lahko po zakonih zemlje najde zadostitev kasneje, da se pač maščuje npr., kot dokaz temu, da vseeno smo duhovna bitja pa je to, da se ravnamo po zakonih neba, t.j., da odpuščamo.

Ker to vpliva nazaj na tisto karmo oz. samoregulacijo biopolja. Preberi, makes sense.

Lp mucku.