Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 4 5 6 7 8 9
(Read 34283 times)
exorcist
Ex Member

Re: tesnoba
Reply #75 - 02.04.2004 at 10:54:21

Quote:
res je, načinov je več.
vendar različni načini ne pripeljejo nujno do istega rezultata.

Goura Hari bol.

to pa je sedaj že filozofija ala aryan... teološko poglabljanje, indoktrinacija, ki dominku ne bo kaj preveč koristlo. Kot da recimo jaz tebe prepricujem, da je Jezus ono pa tisto govoril , pa da se moras tega drzat, da bos resena in srecna... to ne zanima dominka, ampak le kako se spopasti z boleznijo, ne pa kaj je govoril krišna ali jezus...
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #76 - 02.04.2004 at 11:29:28

Gru Gru wrote on 02.04.2004 at 10:51:41:
Ti trdiš, čeprav med vrsticami, da je Krišna edina prava pot. Malo morgen, prava pot v kateremkoli primeru je,... kot sem ti že v prvem replayu napisal:

med vrsticamo povedano : "ne! motis se, tisto kar jaz pravim je (univerzalno) res."

Quote:
Pot še prepoznavam, na 100 ino en način.

tuki pravs, da se isces (univerzalno) pot, ceprav si svojo trenutno zgoraj med vrsticami ze kr dost samozavestno uporabu kot univerzalno... in to na tak nacin, da izkljucujes pot drugih (kot da smo vsi eno v vseh pogledih).

Quote:
Sam se običajno rad zataknem, ob take rahlo fanatične prepričance v edino svojo pot (sej mogoče sem jest tudi v tem mal fanatično nastrojen Wink ). Pa ne da bi jim pot in njihovo odločitev oporekal, nasprotno spodbujam jih, sam če mi začnejo tupit, da je edino njihova pot prava, se zelo rad poslužim Andrejevih besed:

iskreno se vprasaj zakaj se ravno "ob take" (vedno znova in znova) rad zataknes?

Hari bol.
Back to top

IP Logged

bosudha dasi
Guest

Reply #77 - 02.04.2004 at 11:31:12

Gru Gru wrote on 02.04.2004 at 10:51:41:
Ti trdiš, čeprav med vrsticami, da je Krišna edina prava pot.

kaj pa če bi raje bral to kar sem napisala, saj se je tudi v tvojem primeru izkazalo, da je branje med vrsticami lahko riskantno.
Prava pot se določi glede na osebo, njene kvalifikacije, okoliščine, in druge faktorje. kar je za enega lahko dobro(glede na njegovo stopnjo zavesti) ni nujno dobro za drugega. Zato obstaja tudi več poti, da lahko vsak pride na svoj račun in začne od tam, kjer je, stopničko za stopničko (tudi v Vedah je razloženo več poti).
Je pa še ena brezčasna pot, ki je nad vsemi ostalimi, in ki lahko pride do nas po svoji milosti, tudi če še nismo kvalificirani zanjo.

Quote:
Malo morgen, prava pot v kateremkoli primeru je,... kot sem ti že v prvem replayu napisal:In to je lahko v končni fazi lahko samo tvoj kužek, roža, partner, kamen!

kako je tebi kamen ali roža prava pot? res me zanima, kako ti to prakticiraš?

Quote:
Pot še prepoznavam, na 100 ino en način.

pot še prepoznavaš. kako lahko pol trdiš, da recimo pot vdanega služenja Krishni ni prava pot?

Goura Hari bol.
Back to top

IP Logged

bosudha dasi
Guest

Reply #78 - 02.04.2004 at 11:44:50

exorcist wrote on 02.04.2004 at 10:54:21:
to pa je sedaj že filozofija ala aryan... teološko poglabljanje, indoktrinacija, ki dominku ne bo kaj preveč koristlo.

kako veš da ne? in kje vidiš indoktrinacijo?

Quote:
Kot da recimo jaz tebe prepricujem, da je Jezus ono pa tisto govoril , pa da se moras tega drzat, da bos resena in srecna... to ne zanima dominka, ampak le kako se spopasti z boleznijo, ne pa kaj je govoril krišna ali jezus...

ti drugim bereš misli, da veš kaj jih zanima?
jaz nobenga ne prepričujem, povedala sem sam svojo izkušnjo. ne iz teorije, exorcist, temveč iz prakse.

Goura Hari bol.
Back to top

IP Logged

Gru Gru
5
p

Reply #79 - 02.04.2004 at 12:22:00

Grin Grin Grin

Ej, vidva ARYAN in "bosudha dasi", dejta oba še 3x za vikend nalogo prebrat, to kar se zdej pink-ponkamo in to velja za vse nas tri. En drugemu smo nekaj zrcalc postavil. Hecno in zabavno obenem.

Razlagal vama ne bom, ker je naloga da poštekata. Če ne bosta, se v ponedeljek beremo, bom razložu, mogoče bo že kdo drug prej.

Krasen vikend.
Back to top

IP Logged

bosudha dasi
Guest

Reply #80 - 02.04.2004 at 12:30:17

kdaj boš pa na vprašanja odgovoril?
tud v ponedeljek?

Goura Hari bol.
Back to top

IP Logged

mind
5

Always remember Krishna
and never forget Him
!
MB
Reply #81 - 02.04.2004 at 13:03:05

Smiley

Back to top

Hari bol

IP Logged

siaj
5

vrhnika
Reply #82 - 04.04.2004 at 20:26:17

Quote:
Men se zdi, da dominko ne rabi tolk tega, da mu pravite, da ma jajca in da je pogumen, ker se pravzaprav tega pri sebi najbolj boji; kot se mi zdi ravno to reflektira v druge oz. svet, zato ga je vsega strah. Zato je pač nujno skoz ta strah it, da sploh sebe spoznaš in tako prepoznavaš to tud v drugih. Za iti stran od nekoga, ki te duši, ni nujno da si pogumen, saj lahko to pogledamo tudi kot beg oz. veeeelik ovinek na poti do sebe. Mogoče bo ta moj post zvenel negativno, vsekakor pa ni mišljen tako. Postaviti se na svoje noge ni lahko, biti sam, spoznati, da si sam, je najtežja naloga človeka, posebej, kadar sam sebe zaviraš pri tem, ker ne želiš odrasti. Odrasti pa pomeni tudi priznati, da potrebuješ sočloveka, prijatelja.

ej, dober post si napisala, imaš point.  Wink
Back to top

There's no teacher&&Who can teach anything new&&He can just help us to remember&&The things we always knew

IP Logged

Gru Gru
5
p

Reply #83 - 04.04.2004 at 23:07:11

Quote:
kdaj boš pa na vprašanja odgovoril?
tud v ponedeljek?

Goura Hari bol.

A res tok slepote Krišna v vajine oči meče, pa ni ponedeljek zdelje.

Preberta si svoja posta (76,77) in vprašanja na moje quote, men gre na smeh in me trga.

Eno obračanje besed, pa prosim ne svojih postov (76,77) iti zdej obračat al pa popravljat, !

sta - smo res smešni...

Počas in previdno preberta naš zapletek. Če vama ne svane, se lohk usedemo in nasmejemo skupaj.

Jest vidim skoz, če vidva ne, vama dam mal hintov....

Grin Grin Grin

Hints:
1. nikjer ne trdim da je moja pot univerzalna - prava, niti ne izključujem poti drugih
2. nikjer ne trdim, da pot Krišne ni prava pot, medtem ko vidva to čist jasno MED VRSTICAMI ! ! !
Back to top

IP Logged

Gru Gru
5
p

Reply #84 - 06.04.2004 at 10:59:19

Quote:
Men se zdi, da dominko ne rabi tolk tega, da mu pravite, da ma jajca in da je pogumen, ker se pravzaprav tega pri sebi najbolj boji; kot se mi zdi ravno to reflektira v druge oz. svet, zato ga je vsega strah.

Zato je pač nujno skoz ta strah it, da sploh sebe spoznaš in tako prepoznavaš to tud v drugih.

Za iti stran od nekoga, ki te duši, ni nujno da si pogumen, saj lahko to pogledamo tudi kot beg oz. veeeelik ovinek na poti do sebe.

Mogoče bo ta moj post zvenel negativno, vsekakor pa ni mišljen tako.

Postaviti se na svoje noge ni lahko, biti sam, spoznati, da si sam, je najtežja naloga človeka, posebej, kadar sam sebe zaviraš pri tem, ker ne želiš odrasti.

Ja full dobr si sestavla tole (sam je tle moje "ful dobr" tebi, ravno protislovno temu kar ti pišeš). Wink

Spodbuda je vedno dobrodošla, tle se jest ne strinjam s tem, da Dominko tega ne rabi, to rabi vsak. Glede na to kje vse je iskal pomoč (še en drug forum), in dobil precej podobne spodbudne odgovore - točno on sam potrjuje da več mnenj, spodbud, le pomaga pri tem, ker je naredu spremembo - se odselu od doma, vendar problema še ni čist dokončno razrešu, je pa STOPU NA POT, kar je že velikoooooooo.

Dejstvo je da je ugotovil, da mora nujno spremenit način življenja in se podal v iskanje, v pomoč, v spodbude... in kaj v končni fazi pravi tvoj zadnji stavek Little:

Quote:
Odrasti pa pomeni tudi priznati, da potrebuješ sočloveka, prijatelja.

točno to. Wink , mi smo mu tu le neznanci, brez-obrazni svetovalci, sogovorniki, ki pa smo v končni fazi neka potreba, opora, paleta mnenj, soljudje, prijatelji, --- za kaj nas vzame je njegova odločitev... (itak vsak sam nosi svoj križ)

Na tej poti kateri smo, smo vsekakor sami ob rojstvu in smrti, v veliki meri, a vendar sami zase ne koristimo čisto nikomur ali pač. To niti tukaj ni pomembno.

Vsekakor še enkrat dobr post. Wink

--------- bemu ------------------
tle spodaj je bil še en post, pa so ga zbrisali.... juhuuuu......
Wink Cheesy Grin Smiley Wink Cheesy

Back to top
« Last Edit: 06.04.2004 at 16:08:39 by Gru Gru »  

IP Logged

exorcist
Ex Member

Reply #85 - 10.04.2004 at 23:51:11

en_bk wrote on 13.02.2004 at 14:30:24:
Lahkotnost podcenjevanja psihiatrije in depresij...takih in drugačnih ni na mestu čist..vsaj zame. Aja..saj vem, da veš, da sem s presnovo mislil kemične procese v telesu..ja...tudi prebavne Smiley

Tocno tako, zato so strokovnjaki, da podajajo ocene, pa se ti ne znajo pomagati, mi smo zgolj laiki. Lahko ze recemo, kako besedo, da pa se imamo za nevemkaksne poznavalce, pa je zgreseno, morda celo nevarno....
Back to top

IP Logged

dominko
Guest

Reply #86 - 13.04.2004 at 14:43:02

Živjo. Ja, velliko sem delal na sebi, da bi premagal to mojo tesnobo, ki me tako muči. Pa saj je včasih vse uredu in že mislim, da sploh ni več prisotna tesnoba, potem pa kar pride naenkrat in vse uniči, vse moje načrte za tisti dan, , ne morem nič, takrat grem najraje v posteljo in poslušam kakšno pomirjujočo glasbo ... Takrat je tak čuden občutek, občutek nemoči, strahu, utesnjenosti ...., da so vsi proti meni, da me nima nhče rad in podobno .......
Če se borim proti njej in ji ne podlžem in sem močan in grem naprej kljub njeni veliki premoči JE VSE O. K. - samo to je tako težko delati, jo premagovati, iti čez njo, včasih mi to uspeva, vendar  porabim toliko dtruda in moči za tako premagovanje, morda bo sčasoma  to lažje, kaj pa vem.. Včasih sploh ne vem zakaj se mi to dogaja , saj kakšnih groznih dogodkov v preteklosti nisem imel, razen tega , da so  me starši   bolj zadrževali doma, in preprečili pohajkovanja  zunaj,  dolgo nisem hodil ven  na žurke,  šele potem v s proti koncu srednje šolele sem bil na tovrstnih zabavah malo bolj sproščemn ,  nesamozavesten sem bil, zdaj dobivam malo več samoozavsti.
Veliko se ukvarjam z osebno rastjo , obiskujem delavcnice, sodeljujem v otroških delavnicah, rolam, fitnes, druženje, branje , ustvarjanje iz gline, barvanje, sprejemanje sebe takšnega kot sem, in ne ustvarjanje nekih namišljenih iluzij  (to zadnje je malce težje ......)
Edino, kar me še malo bega in skrbi, je moja želja po ljubezni , po izkazovanju ljubezni nekomu in  po  sprejemnaju le te. Pa saj razumem ko mi pravite ali pravijo, da moram biti najprej s sabo zadovoljen potem bo ljubezen sam prišla - ne vem no ampak zgleda , da je želja tako močna , da ne morem čakati, ali pa mogoče še nisem vse s sabo r azčistil - enostavno ne vem - je pa res , da včasih ali pogosto (še vedno ) nisem čisto sproščen in ne deljuem navzven sproščeno, spontano, to pa verjetno zaradi mojih pogostih tesnobnih občutkov, napadov. Pa še nekaj, mislim da sem začel čutiti veliko potrebo bo seksu , verjetno ste prebrali v mojem prvem sporočilu, da kakšnih velikih izkušenj nimam v spolnosti.
V novem stanovanju se še navajam, zdaj ob tej spremembi je spet prisotna tesnoba in veliko jo je , ampak grem preko nje, samo včasih me ona premaga,

Tako, se bom še kaj oglasil, ker mi vaša mnenja, odgovori veliko pomagajo ne glede na to, kakši so (dobri ali slabii) , vi samo pišite. Včasih se čudim, kako sem sploh mogel iti čez vse to. Hočem pa reči, da imam še vedno občutek tesnobe, pa kako mi bo šlo naprej, pa kaj če se mi kaj naredi, pa strahovi, pa panika in podobno , to ne vem kako bom rešil - upam pa in verjamem , da bom nekoč normalno zaživel......

DOMINKO

Vse lepo vam želim,
Back to top

IP Logged

dominko
Guest

Reply #87 - 25.05.2004 at 12:47:15

Po dolgem času se vam spet oglašam. Poskušam živeti za ta trenutek, vendar je težko, kajti moja navada je da živim za jutri, kako bo jutri (se že danes bojim ..... ) in razmišljam o včerajšnjih napakah.  NAROBE , NAROBE........
Drugače pa mislim, da sem se sprijaznil s tem, da me  spremlja tesnoba, ampak nič  za to, treba je iti čez  njo , pa bo.
Lahko bi vam spet jamral o teh napadih in podobnem, pa ne bom, ker ne bo  s tem nič boljše ......  Iz  vsakega dne se kaj novega naučim .........
Začel sem opuščati "anitidepresive", ker menim, da  jih ne potrebujem več .

Vse lepo vam želim in obilo zabave  !!!!!!!!!!!!!

DOMINKO
Back to top

IP Logged

en_bk
5

Reply #88 - 25.05.2004 at 13:06:41

Lep dan tudi tebi, Dominko

Če ti je terapevt predpisal antidepresive, se le pogovori z njim o prenehanju jemanja....tudi o ostalih stvareh.
Back to top

IP Logged

dominko
Guest

Reply #89 - 25.05.2004 at 14:29:55

Ja seveda, pogovarjal sem se z njim o tem.  Predpisal mi je postopno prenehanje  zdravil.  Tako da  se nisem kar sam odločil o tem. Dobil sem  podrobne  informacije o  postopnem opuščanju tablet.  Seveda pa ni še konec mojih težav,  vendar  sem se naučil tudi malo sam  sebi pomagati, delati na sebi  .....

DOMINKO
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 4 5 6 7 8 9