arelena wrote on 13.04.2004 at 17:11:26:

ko je Buda realiziral SEBE je istočasno realiziral tudi BOGA...ni dvoje , vedno je le ENO ..
in ker je vse kar je , je bilo in bo BOG , potem vsako ločevanje odpade.
ce je vedno le ENO, in ce je vse kar je, kar je bilo in kar bo Bog, kako to, da je Buda "moral" (nekoc) realizirati sebe?
se strinjam, da vse kar je bilo, vse kar je in vse kar bo Bog. in ce je Bog vse, pol ima najbrz tudi "vseznanje" in "vsemogocnost" itd. ce razlike med mano in Bogom ni... kako to, da se moram trudit za samo-realizacijo kot, da se ne poznam, torej nimam znanja in moci. a to pomen, da Bog pozabi sebe, da se lahko potem spet spomni? da se Bog odloci it trpet, da lahko pol to trpljenje odstrani? eni govorijo na tak nacin ja, ampak jaz ne dam kej velik na to.
Bog je vse in nic ni izven njega, pomeni da je vse eno, da je Asbolut. ampak na kaksen nacin je vse eno pa je treba raziskat. ogenj (energetik, substanca) in toplota (energija, potenca) sta nerazdruzljiva in v tem smislu eno. hkrati pa sta tudi razlicna... ker drgac ne bi blo treba otrokom rect naj se ne dotikajo ognja ker se bojo spekl ampak bi jim lahko samo rekl "ogenj". na podobn nacin, je Bog, Vrhovna osebnost gospodar vseh svojih neomejenih potenc. delcek ene izmed njih smo tudi mi. ker imamo svobodno voljo dano od Boga jo lahko tudi napacno uporabmo in takrat nas prekrije njegova iluzija in se pozabimo, se zmotno-poistovetimo in ob tem trpimo. ce jo uporabimo na pravilen nacin se lahko spoznamo, samo-realiziramo in takrat vidimo, da je vse eno, da smo eno... v skupnem interesu z Bogom, ki je izvor vsega in vsakogar, tudi nas. nasa naloga v enosti je sluzenje Bogu. to je to kar je Buda imel v mislil ko je rekel, vse je eno... vse je v harmoniji. za harmonijo in ljubezen morata biti vsaj dva ali vec. ne gre se za izkljucevanje, ampak za vsevkljucenost in igranju vsak svoje naravne vloge.
Quote:vsak pa seveda razume toliko , kolikor ima doživetega, tako je.
se strinjam.
Quote:In seveda , saj je BOG Milost sama in iskati jo ali ga izven sebe ali nekje drugod je nesmisel.
zgori si napisala, da je vse Bog. a ni pol nesmiselno tud rect, da Boga ni izven nas ali nekje drugod? ce recemo, da je Bog vse pomeni da je vseprisoten. in ko enkrat to recemo, ne mormo vec govort, da Bog nekje je, nekje ga pa ni. vse kar je, je Bog in njegove neomejene energije. mi, invidualne duse, delcki ene izmed njegovih energij, pa smo po svoji izbiri lahko le njegovi direktni ali indirektni sluge.
Quote:sicer pa je prav , da ima vsak svoj način , končni cilj pa je tako isti .in ta je tukaj in sedaj in vedno bil ...že v nas , le pozabili smo.
ce je cilj vedno v nas, tukaj in zdaj, kdo potem povzroci to pozabo (ki povzroca trpljenje)?
mi mamo res potencial v sebi biti popolnoma srecni in zadovoljni, ampat se mormo spomnit in v delovat v skladu z naso vecno naravo/vlogo, kot vecni sluga Boga s pomocjo Boga samega in njegovih intimnih spremljevalcev... realiziranih svetnikov.
Quote:nič ne dobimo , kar že nimamo ...stvar je v dvigu zavesti...
seme jabolka ni sladko in nasitno kot je jabolko samo. ampak eno brez druzga tud ne gre. mi smo vecni sluge Boga ampak ne-aktivni. res je, treba je dvignt zavest, se spravt v zivljenje... vecno zivljenje. potencial ognja iz lesa spravi le ze gorec ogenj. na podobn nacin... nasa iskrenost nas bo pripeljala do osebe, s pomocjo katere bomo dokoncno realiziral sebe in s tem postali neomejeno zadovoljni, oz. se vec kot je sploh lahko mozno.
Hari bol.