siaj wrote on 30.01.2004 at 22:23:28:Aha, štekam, hvala.
Tud sama sem mela take frke, za znort, sem se počutila srečno/nesrečno.
Enkrat sem na tvoje pisanje, sinjeoka, začela že čist "regresirat", kako sem to doživljala.
Ne vem, kako je to pri drugih ženskah, lahko pišem samo zase.
Svojega zakona še zdaleč nimam za idealnega....so vzponi in padci.....včasih se mi zdi zakon prav krivičen, ker pogosto se počitim osamljeno, pa nesvobodno....
Prednost je v tem, da ne izgubljaš toliko energije, namreč, jaz sem čutila, ko je bil v igri "napačen" moški (ponavadi je bil to že oddan), da sem energijo poslala v franže, precej me je vse skupaj destabiliziralo.....
Če srečaš človeka, s katerim se štekaš, pol se tudi seks razvija.....to je po mojih izkušnjah. Zdej, lahko se pa že danes vse spremeni. Lahko mi zakon pred očmi razpada, pa niti ne vem, ne opazim. Ti bom rekla čist tko, nočem usmerjati pozornosti v to, če najde drugje svojo ljubezen, naj gre in to čim prej, da si bom tud jaz pol še drugega najdla.
Pri teh prevarah je zame prevara to, da ti tega ne pove in ti zato krati tvoj užitek. Zakon je zame pravzaprav stvar kratkotrajnega konsenza.
Saj ne vem, ali je prav, če dodam še svoj komentar, ali je prav, če ga ne. Mi je pa jako fino prebirat vaše ženske prispevke na to kaj pomembno temo in počasi dobivati uvid v vaše razmišljanje ali pa vsaj narediti tančice malo prozornejše. Ker sem samo en bk, o tem glih veliko pač ne vem, glih malo pa ja, tako da sem si drznil ta malo na videlo dat.
Se strinjam čist, da je za dober seks potrebna kemija... al pa dobra roka...al pa vibrator tud. Skočiti v zakon samo s tem...pa ne. Potem je ta res stvar kratkega konsenza.
Stopiti v zakon in vztrajati v njem brez ljubezni, spoštovanja, iskrenosti in dobre spolnosti /katere sestavina je tudi seks/, je zločin nad seboj, nad partnerjem, nad otroci. Zakon je živ organizem in ga je potrebno negovati, ga zalivati, hraniti, božati, ljubkovati in spolnost takisto. In bo spolnost lepa, iskriva, dražljiva, nežna, strastna...tudi po dvajsetih letih in več. In si ne bo potrebno postavljati vprašanja: varati ali ne, oditi ali ne.
en bk