Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4 5 6 ... 12
(Read 62843 times)
Lilith
Ex Member

Re: Za dober sex je poterbna kemija
Reply #45 - 17.02.2004 at 14:40:49

lola wrote on 01.02.2004 at 11:07:15:
Tudi jaz funkcioniram po principu kemija-strela .......(=napačen moški), kaj drugega ne poznam.

Sva z dobrim prijateljem (v nadaljevanju Merlinom) predebatirala tole temo in imava kar podoben pogled na zadevo.

V osnovi ni res, da kemija pride z zamikom. To se ljudje samo fine delamo. Kemija = prvi vtis.

Kar Merlina globoko užalosti je dejstvo, da veliko žensk zaključi s sklepom: moja usoda so napačni moški.
Če izhajamo iz dejstva, da so naše izbire pogojene z našimi vzorci, potem lahko imamo dobre vzorce -in s tem dobre izbire - tu torej težav ni- ali pa slabe vzorce in s tem slabe izbire.
Ampak ali se je sedaj treba iti fatalizem v smislu "meni so usojeni napačni moški"? Ne! Lahko gremo vzorce spreminjat. Lahko začnemo spreminjat odnos do sebe. SAMOSPOŠTOVANJE je ključna beseda. Brez tega nas drugi ne spoštujejo in te druge imenujemo "napačni moški".

Rešitev: spremeniti odnos do sebe in testirati, ali nas še vedno privlačijo napačni.
Najbrž ne.

by Lilith & ata Merlin
Back to top

IP Logged

Lilith
Ex Member

Reply #46 - 18.02.2004 at 08:08:45

sinjeoka wrote on 17.02.2004 at 15:08:37:
hm, ja sem prišla tako daleč, da mi je čist kapnilo, da kemija=prvi vtis in je hkrati tudi vzorec.
Samo....pri prvem vtisu nikoli nisem tako daleč, da bi lahko nekoga ocenila kot barabina...to se zgodi z zamikom  Undecided

Se strinjam. So psihologi in sociologi delali raziskave, ko so opazovali, kako se ljudje izbirajo. Napr. v neko sobo so dali en kup ljudi in ti so morali le z opazovanjem drug drugega, brez verbalne komunikacije, izbrati, kdo jim je simpatičen. Se je izkazalo, da so se zbirali ljudje s podobnimi ali kompatibilnimi vzorci.
Očitno je v naši neverbalni komunikaciji nekaj, kar drugim osebam izdaja našo celotno zgodbo. Tako da, če smo programirani na barabe Grin, potem zavestno to res ugotovimo z zamikom, na nezavednem nivoju pa najbrž takoj.

... in se sprašujem, če je sex sploh lahko dober brez te inicialne iskrice, spolnega poželenja...ker če mene moški spolno ne privlači se v spolnem smislu zanj pač ne trudim... in sprašujem se, ali je mogoče s trudom vseeno kaj narest, da se hm recimo temu vžgeš za nekoga (se k temu prisiliš?)

Saj o tem govorim. Če se kemija dogaja na podlagi naših vzorcev, potem bi po neki logiki spreminjanje vzorcev moralo pripeljati do sprememb pri tem, kakšni tipi nas privlačijo.
Ne govorim, da se je treba silit vžgati za nekoga. Na-a. to se verjetno zgodi spontano, ko spremenimo odnos do sebe - nas tudi drugačni tipi pričnejo privlačit.

Torej ali je sex lahko dober brez spolne privlačnosti?

Ne vem. Ker se v kaj takega nikoli ne bi spustila.
Ampak če me odbija že na začetku, potem si ne znam predstavljati, da bi bilo med dejanjem samim kaj bolje. Grin

Back to top

IP Logged

lola
5

Maribor
Reply #47 - 18.02.2004 at 09:00:00

... in se sprašujem, če je sex sploh lahko dober brez te inicialne iskrice, spolnega poželenja...ker če mene moški spolno ne privlači se v spolnem smislu zanj pač ne trudim... in sprašujem se, ali je mogoče s trudom vseeno kaj narest, da se hm recimo temu vžgeš za nekoga (se k temu prisiliš?)

Torej ali je sex lahko dober brez spolne privlačnosti?

Mislim, da ne in da sploh nima smisla, da kaj takega poskušaš. Sex brez spolne privlačnosti, tiste iskrice, je zgolj tehnično dejanje.
Back to top

IP Logged

t
5
p

Ride si sapis!
Kozmos
Reply #48 - 18.02.2004 at 09:26:05

lola wrote on 18.02.2004 at 09:00:00:
Mislim, da ne in da sploh nima smisla, da kaj takega poskušaš. Sex brez spolne privlačnosti, tiste iskrice, je zgolj tehnično dejanje.

pri čemer pozabljaš, da je določena mera "vžiga" potrebna že za tehnično dejanje samo  Wink

(niti tehnike ni brez minimalne kemije)

uživaj!
Back to top

Nič na svetu nikogar ne čaka. Nič ni dokončano, in vendar nič ne ostane nerazrešeno.
WWW WWW  
IP Logged

lola
5

Maribor
Reply #49 - 18.02.2004 at 10:01:11

t wrote on 18.02.2004 at 09:26:05:
pri čemer pozabljaš, da je določena mera "vžiga" potrebna že za tehnično dejanje samo  Wink

(niti tehnike ni brez minimalne kemije)

uživaj!

Grin  Grin  Grin  Grin

Torej, kemija, da!
Back to top

IP Logged

en_bk
5

Reply #50 - 18.02.2004 at 12:39:33

siaj wrote on 30.01.2004 at 22:23:28:
Aha, štekam, hvala.
Tud sama sem mela take frke, za znort, sem se počutila srečno/nesrečno.
Enkrat sem na tvoje pisanje, sinjeoka, začela že čist "regresirat", kako sem to doživljala.
Ne vem, kako je to pri drugih ženskah, lahko pišem samo zase.
Svojega zakona še zdaleč nimam za idealnega....so vzponi in padci.....včasih se mi zdi zakon prav krivičen, ker pogosto se počitim osamljeno, pa nesvobodno....
Prednost je v tem, da ne izgubljaš toliko energije, namreč, jaz sem čutila, ko je bil v igri "napačen" moški (ponavadi je bil to že oddan), da sem energijo poslala v franže, precej me je vse skupaj destabiliziralo.....

Če srečaš človeka, s katerim se štekaš, pol se tudi seks razvija.....to je po mojih izkušnjah. Zdej, lahko se pa že danes vse spremeni. Lahko mi zakon pred očmi razpada, pa niti ne vem, ne opazim. Ti bom rekla čist tko, nočem usmerjati pozornosti v to, če najde drugje svojo ljubezen, naj gre in to čim prej, da si bom tud jaz pol še drugega najdla.
Pri teh prevarah je zame prevara to, da ti tega ne pove in ti zato krati tvoj užitek.  Zakon je zame pravzaprav stvar kratkotrajnega konsenza.

Saj ne vem, ali je prav, če dodam še svoj komentar, ali je prav, če ga ne. Mi je pa jako fino prebirat vaše ženske prispevke na to kaj pomembno temo in počasi dobivati uvid v vaše razmišljanje ali pa vsaj narediti tančice malo prozornejše. Ker sem samo en bk, o tem glih veliko pač ne vem, glih malo pa ja, tako da sem si drznil ta malo na videlo dat.
Se strinjam čist, da je za dober seks potrebna kemija... al pa dobra roka...al pa vibrator tud. Skočiti v zakon samo s tem...pa ne. Potem je ta res stvar kratkega konsenza.
Stopiti v zakon in vztrajati v njem brez ljubezni, spoštovanja, iskrenosti in dobre spolnosti /katere sestavina je tudi seks/, je zločin nad seboj, nad partnerjem, nad otroci. Zakon je živ organizem in ga je potrebno negovati, ga zalivati, hraniti, božati, ljubkovati in spolnost takisto. In bo spolnost lepa, iskriva, dražljiva, nežna, strastna...tudi po dvajsetih letih in več. In si ne bo potrebno postavljati vprašanja: varati ali ne, oditi ali ne.

en bk

Back to top

IP Logged

bp
Ex Member

Reply #51 - 18.02.2004 at 13:52:06

Ravnokar prebral eno knjigo, ki se do neke mere dotika te teme:

Anita Shreve: All he ever wanted
http://www.amazon.co.uk/exec/obidos/ASIN/0349115583/026-4125840-5982049

Lahko priporocam.

bp
Back to top

IP Logged

siaj
5

vrhnika
Reply #52 - 18.02.2004 at 19:03:16

en-bk, krasen si  Smiley Smiley Smiley Smiley Smiley

Back to top

There's no teacher&&Who can teach anything new&&He can just help us to remember&&The things we always knew

IP Logged

bp
Ex Member

Reply #53 - 19.02.2004 at 09:19:57

Quote:
Seks je le začetek ne konec. Toda če zgrešiš začetek, boš zgrešil tudi konec.

OSHO

Tole zelo pase semle.

bp
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #54 - 19.02.2004 at 10:12:11

sinjeoka wrote on 19.02.2004 at 09:30:10:
...ker jaz zase pač ne rabim nekih pavšalnih odgovorov, ampak čisto konkretne poglede, izkušnje ...

seks vznemirja nas pravi-jaz. spolna sla/energija ni nikol "odzejana" tok kokr bi rada bla s (fizicnim, mentalnim, intelektualnim) seksom in zato pride jeza, ki povzroci izbruhe nasilja. nasilje reakcijsko povzroci se vecje trpljenje.

po drugi strani pa ce spolno slo tlacimo (za razliko, da se ji popolnoma vdajamo) je ista stvar sam v drugo smer in spet pride jeza, nasilje itd.

energijo (katerokol) se lahko usmeri v napacno smer (kar vodi do trpljenja), lahko se jo poskusa neuspesno ustavljat (kar vodi do trpljenja), lahko pa se jo usmeri pravilno (kar vodi do zadovoljstva).

Hari bol.
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #55 - 19.02.2004 at 10:36:17

sinjeoka wrote on 19.02.2004 at 10:14:08:
ja, ja...samo kaj pa je prava smer?

na kratko tukile...

http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=prijateljstvo;action=display;num=...
Back to top

IP Logged

bp
Ex Member

Reply #56 - 19.02.2004 at 10:38:28

Sinja,

Kaj ti bo moj pogled, ko pa imas ze svojega? (retoricno vprasanje)

Jest privlacnosti ne znam razdelit na spolno, pa duhovno, pa intelektualno, pa energetsko, pa tisto od popka gor, pa tisto od popka dol, pa se kaksno drugacno.

Za razliko od tebe, sem se veckrat trudil okrog oseb, katerim se nisem zdel podobno privlacen, kot one meni. Kot mulc sem bil malo bolj dovzeten za pritiske, kaj je treba, kaj bi moral in tako dalje. In je bilo vedno vse skupaj brezveze in potem samo se slabse, ce vmes ni bilo medsebojne privlacnosti.

Jest ne vem, kako si lahko kdo predstavlja, da bo v prihodnosti vzljubil doloceno osebo, ceprav ga v tem trenutku odbija (ali pa vsaj sploh ne privlaci).

Kaksnih nasvetov, tipa moski se zaljubimo po taksni in taksni obdelavi, posebnem zmenku, kosilu, pijaci, zvarku, ljubezenskem napoju, tega ti pac jest ne morem dat. Po mojem kaj takega isces vsaj na napacnem mestu, o smislu ne bi.

Kar pa mene zanima je recimo, koliko casa ima smisel vztrajat in se trudit, ce se ta obojestranska(!) privlacnost, iz katere se (vsaj pri meni) kasneje lahko razvije ljubezen ne pojavi.

lp bp
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #57 - 19.02.2004 at 11:41:36

sinjeoka wrote on 19.02.2004 at 11:20:27:
...si pač dovolim priznati, da mi je sex pomemben del življenja .. toda po drugi strani sem precej lažje brez sexa, kot pa da bi furala klavrn sex...

ali zdaj približno razumeš mojo dilemo?

seveda.
Back to top

IP Logged

bp
Ex Member

Reply #58 - 19.02.2004 at 11:50:22

Razumem? Kolikor lahko, glede na to, da ne hodim okrog v tvojih cevljih (si se ze tudi prej kar dosti povedala). Meni normalno pogled pac malo obarvajo moje izkusnje in stvari, ki sem jih sam dozivljal.

Sicer pa kake koristi od mojega razumevanja tako ne bo, ker je to tvoja in ne moja dilema.

So pa pri tem zraven tudi stvari, ki jih ne razumem. Kje stojis ti. Kaj tebe ovira, da se stvari ne razvijejo (kamor naj bi se ze razvile) in ti ostajas v dilemi.

lp bp
Back to top

IP Logged

Venera
1
*

I love YaBB 1G - SP1!

Reply #59 - 19.02.2004 at 12:39:26

Zame je  najpomembnejša odprtost odnosa im potem vse drugo laufa. Bolj kot kopičiš v sebi neiskrenost, ne izražaš potreb in želj in bolj kot bredeš v odnosu manj se tudi odpreš pri seksu. vsaj pri meni je tako in najbrž pri večini žensk. Jaz imam te izkušnje, da mi je dosti prijateljc reklo da sploh ne uživa v seksu, ampak da se počutijo dolžne. To pa zato, ker je večina današnjih tipov naravnanih tako, da je to predpogoj za zvezo. Ko bo ženska dobila občutek, da je ljubljena in da jo moški spoštuje zaradi drugega, bo resnično začela uživat in z njo tudi fant in to ne samo v zaljubljenosti, ko si v nebesih , ko ti čustev ni težko izražat.
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3 4 5 6 ... 12