Quote:Zanima me vase mnenje o tem kar se meni dogaja. ???
Z ljubljeno osebo greva na sprehod, nic posebnega ... zacneva se pogovarjati obicajne stvari. Ko on govori, zacnem cutiti bolecino na podrocju pleksusa, pocutim se izpraznjena, utrujena. Lahko se zgodi da odgovarjam z jezo, kar vpiti zacnem nanj.
Sva govorila o tem in ne veva kaj narediti. Tudi on se pocuti izcrpano. Zato ne razumem? Mogoce se pocuti izcrpano, ker govori jaz pa ker ga poslusam? Kaj potem naj bova samo tiho?
Ce kdo ve kaj se dogaja, ga lepo prosim za nasvet. Hvala
Ne vem, ali se samo tako intenzivno ukvarjaš s počutjem ali pa je morda razlika pred pogovorom in po pogovoru res tako očitna.
Morda imata trenutno pretežke debate in če imata pred pogovorom dokaj dovolj energije, raje počnita kaj zabavnega in se spomnita delat kako malo neumnost, ki si je že lep čas nista privoščila.
Včasih je treba preprosto odklopit vsakdanje probleme, ker je posoda prepolna in se v danem trenutku ne da veliko rešit.
Tudi pri meni pride obdobje, ko imam manj energije in problem je v tem, da se energija potem še bolj razprši za nepomembne in neproduktivne zadeve, kot so npr: pregovarjanja, zakaj nam nič negre in kaj morda drugi niso storili oziroma kako so nam v danem (preteklem) trenutku, ko smo nekaj energije še imeli, morda stvar otežili. V glavnem samo pogrevanje starih bolečin, ki je popolnoma neproduktivno in se tega človek loti, ker ne najde prave strategije morda. Včasih se je treba po eni strani kar mal brcniti v tazadnjo, sipriznato, da je treba začeti znova in porabljati energijo za nekaj kar je produktivno: šola, delo, skratka načrti, ki smo si jih zadali...in vsakega manjšega uspeha se je treba veseliti in energija se dvojno povrne.
Res je včasih težko priznati sami sebi, da smo mal ven padli, kar pa je človeško in je znova treba delat manjše načrte iz danes na jutri.
In kritizeranje samega sebe ali drugih ne pomaga. Je treba zajeti kanček norosti in če je v interesu obeh in se oba problema zavedata, vama bo uspelo

očitno sta se oba energetsko mal izčrpala in tudi eden sam ne more nabirati vselej energije za dva

.
Mankajoči košček sreče mora ugotovit, da se lahko kotali sam, ane Arelena (to knjigo je ona namreč omenila kot dobro v neki drugi rubriki).
Moj najdražji men včasih prjav: "dej stisni se k meni, da mal tvoje energije vsrkam vase"...
pa se samo nasmejim in se hkrati zavedam, da ko bo šolsko leto oziroma študijsko spet tu, si bova morala oba fino naberat energijo sama, da bova skalapala

. On trenutno res veliko dela, zato ga tudi tozadevno razumem

.
Aja, pa letos začnem z jogoin se že ful veselim in sama tud upam, da bom tok okrepila svoj imunski sistem (zadnje leto sem velikokrat zbolela) in si nabrala energije, da se bodo zopet izrazle želje in moje ambicije

. Tudi strahu tozadevno se moram znebiti in zaupati v svoje fizične sposobnosti.
Torej je tale energija kar problem večih, če te to morda malce potolaži

Vsem verjamem se kdaj lahko zgodi, da ostanejo brez

Majch