Zivjo,
Po dolgem času, ena tematika, ki ni obrnjena v samega sebe.
Bom odgovoru po vrsti, ker se mi za današnje čase to zdi precej pomembna tematika.
Quote:Picola: S fantom veckrat pomagava,... In tukej mi gre vcasih velik energije...velik je pa seveda tut dobim,ko vidim,da je clovek nekej odnesu od tega,...
In potem zvoni telefon pa skos nekomu nekej 'težim' pa skos se nekej obremenjujem.
Ful se je cutil dolžnega,da ji pomaga.
Kje naj najdem mejo?A naj (poskušam) pomagati samo tistemu,ki me za to prosi?
Lepo in prov fino, si spisala svoje razmišljanje. Vendar ti zmanjka, nekaj na koncu.

Govoriš o tem da ti gre veliko energije in da jo tudi veliko dobiš. Svetoval bi ti, da se angažiraš ravno toliko kolikor se ti zdi potrebno.
Predstavljaj si, da si ptica in da pomagaš na način, da čez visok zid nosiš tovor. Če si boš naložila prevelik tovor, se zna zgodit, da zidu ne boš preletela ampak se zabila vanj ali pa ti celo ne bo uspelo poletet. Tisto o izgubitvi in pridobitvi energije pa pustimo pri strani, bi rabu daljšo debato.
Meni je logika; (... da sem delček neke celote-kozmosa in da če se mnogo delčkov izboljša (zavest, delovanje), bo v končnem smislu tudi celota boljša ...) precej bližja.
Pomagaj predvsem tistim, ki te za to prosijo. Za nudenje pomoči, je precej bolj mehko, če le izraziš svojo pripravljenost. Sej človek, začuti tvojo iskrenost, ne glede na njega samega. Če je tvoja toplina dovolj močna, bo stopila še tako zamrznene – vase zaprte osebe. Na silo ne pomagaj nikoli.
Quote:Gape: ja ... lahko sicer da maš cudno karmo in nja nja nja ... osnovno nacelo je da se pomaga tistim ki za to prosijo ...
Jest se z vpeljavo karme glih ne strinjam. O čudnosti karme.

nja nja....
Ali začutiš, da ljudje potrebujejo pomoč ali pač tega ne začutiš. Jest izhajam iz dejstva, da je karma vezana na zdajšnje življenje.
Vsaka nerazčiščena zadeva te karmira, vsaka razčiščena te odvezuje. Tko da lahko bi bila vzrok karma, če bi imela slabo vest, da je pomaganje način kesanja. Ampak tega pri tebi ne vidim tako. Prej bi reku, da si zelo so-čustven človek.
Quote:Eva: da vidiš nekoga, ki se s polnimi rokami skuša prebit skoz ena vrata na kljuko in nic ne rece, mogoce že zato, ker niti ne vidi, da si ti zraven prišla pa mu vseeno lahko odpreš vrata, sej je situacija kr zagonetna, sploh ce ma res velik robe
Ja situacija je zagonetna, tako kot vse situacije. Pa je tako. Stojiš za svojim dejanjem, da odpreš vrata nekomu ki ima polne roke. Tudi če te nahruli, mu lahko razložiš, da pač tak si. Sej Jezusa, so ravno zaradi dobrote in načina delovanja na križ ruknili.
Zato veliko ljudi roke v luft rukne in milijon razlag za ne-pomagat najde, milijon razlag, o samokrivdi, in kaj jest vem kake budalaštine še. Tako pač je.
Lažje je poiskat ezo-izgovor, kot nekomu tako ali drugače pomagat.
Quote:Eva: V glavnem dostkrat prosim za pomoc, ampak v glavnem tko zakamuflirano, da nobeden ne dojame.
Zakaj ni bilo dojeto, zaradi strahu-sramu-neiskrenosti in ni prava energija prihajala iz tebe, zato tudi ni bilo ustrezne reakcije. Tle je strahotni forum s strahotno veliko znanja, nasveti, primeri. Ampak, vidiš, tako ti kot jaz, pa resnične življenjske situacije na tako brutalno težek način dajemo čez. Tle bi lahko rekel, pa kaj sprašujete-mo, sej klikneš npr. Osvobajanje od sebe in imaš vse odgovore, klikneš na Odpiranje notranjih vrat – enako, odpreš bibilijo enako. Ampak je razlika, med živim delovanjem in nametanimi črkami...
Jeliel hvala ti za osebno izkušnjo in iskrenost. Tvoj primer jasno kaže ravno to o čemer se vsi iskalci spopadajo. Iskrenost-sočutje-ljubezen. Če tega ne začutiš, ti je vse džaba.
Lohk milijon stavkov napišemo ljubezen modra, bela, topla, nežna, pa še vedno ni to nič, le kup črk. Dejanja in delovanje šteje. Živo bitje šteje.
Ustavil bi se le pri prijateljici. Si se s prijatejlico pogovoril o tem kar si napisal tukaj?
Quote:Namrec prijateljica, katera mi je obcasno nudila taksno in drugacno pomoc, sem skusal osrecevati z malimi pozornostmi, ter nudenjem take ali drugacne pomoci, z besedami, ter tudi dejanji. Vendar sem vedno dozivel le zavrnitve, ter negativne, reakcije. In tako sem koncno prisel do spoznanja, da pomoci, pozitivne energije ne bom venomer razmetaval.
Sej ne gre za razmetavanje. Razmetaval nisi, temveč nisi do konca izpeljal odnosa. To je ta hec. Sam si prišel do spoznanja, ki bi moralo biti spoznanje tebe in prijateljice. Zato je to spoznanje nepopolno. Se ti ne zdi tako? Temu jest rečem karmica...

Je pa v času, odkar se tako rekreativno ukvarjam z tovrstno tematiko veliko spoznanj padlo tudi vame.
Pridobil sem kar nekaj izkušenj, uvidov in srečanj z ljudmi potrebnimi pomoči in takimi, ki jo tudi nudijo.
Vsekakor človek človeku človek – še dolga pot nas čaka.