t wrote on 29.12.2003 at 17:00:50:s pozitivnim šele ustvarimo negativno
Hja, tule se jaz žal ne strinjam s teboj. Ker bi to recimo pomenilo, da z ljubeznijo ustvarjaš – recimo strah kot njeno nasprotje? Odpor, sovraštvo, bes, gnev, gnus ali karkoli drugega negativnega? Pa če greva še malo bolj komplicirat – vzgib mojega srca je bil pozitiven, ljubezen recimo. In kar darujem (ali naredim) iz čiste ljubezni, v meni lahko rodi samo pozitiven občutek. Mi je žal, ampak nimam lastnega izkustva, kako bi dejanje moje čiste ljubezni lahko v meni vzbudilo nekaj negativnega, zato v to pač ne morem verjeti… Kaj naredi s tem tisti na drugi strani, je pa itak njegova zgodba. Njegova izbira, njegova odločitev in - njegova karma… Jaz sebi in njemu lahko le želim (nameravam), da bi izbral dobro. Da bi izbral ljubezen…
t wrote on 29.12.2003 at 17:00:50:kar pa se teh raznih karmatičnih zadev tiče, je jeba v tem, da ne moremo nilčesar zares izničiti vse dokler nam niso poznani pravi vzroki vsega (če je "slabo" že storjeno tega nikakor ne moremo izničiti z "dobrim" - ko puščica zleti s tetive se ustavi na koncu); vse dotlej si z delovanje "dobrega" le kupujemo mirnejšo vest - nikakor pa z dobrim ničesar slabega (kar je bilo, če je bilo) ne izničimo
V to verjameš ti. Morda je temu tudi tako, ampak v tem trenutku jaz verjamem pač malce drugače. In sicer se vedno ozrem na vzgib mojega srca. Če je bil vzgib mojega srca res samo čista ljubezen, potem verjamem, da je bilo tudi moje dejanje dejanje čiste ljubezni in to je OK in ja – verjamem, da sem s tem nekako uravnovesila neko slabo dejanje, ki sem ga storila v preteklosti, seštevek je 0, jaz sem nečesa osvobojena in korak naprej na svoji poti. Tisti feeling after namreč ni občutek, da si si s tem kao kupil mirno vest ali osvobodil nečesa. Ne, tisti feeling after je občutek ljubezni... Je pa res, da ti je lepo tudi ob misli, če jo morda pomisliš, da si tudi na ta način korak naprej na svoji poti. In nikakor ne gre tukaj za zavedanje in namen, da bom nekaj storila zato, da bom uravnovesila svojo karmo in ne gre tukaj za nek drug namen ali neko drugo misel, ki me je napeljala k nekemu dejanju. Če sem nekaj storila z nekim drugim namenom, če je bila misel, ki me je napeljala k nekemu dejanju »kupovanje mirnejše vesti« ali karkoli drugega, to namreč pomeni, da vzgib mojega srca ni bila čista ljubezen in to res ne more peljati nikamor naprej. Zame je to na nek način celo manipulacija s samim seboj in ne – to nisem in to ne želim (nameravam) biti jaz...

m.