Amstel wrote on 10.08.2003 at 22:11:15:Vsiljujem? S podajanjem svojega pogleda?
Hm, po čem sklepaš, da nisem prizemljena?
Po čem sklepaš?
(To sta dva primera posploševanja)
Se strinjam.
Če bi bila v sekti, bi se veselila ljudi, ki padajo pod "moj", "naš"vpliv in ne razmišljajo s svojo glavo. Tako pa, ker nisem, nimam nič od tega, če se kdo strinja z mano. Niti nimam nič od tega, če se ne strinja.
Skušam ti vcepiti svoje poglede? Kako?
Če boš prebral kak moj članek na pozitivkah, kjer pišem tudi o psihoterapiji, boš videl, da prizemljeno razumem marsikaj.

Exorcist, tko. Na kratko. Ne grem se več. Ker nočem, da bi se zapletala. Če želiš, se lahko kaj razpletemo.
Najdemo bistvo in prave razloge tvojih bojazni o tem, kak vpliv utegne imeti ta forum, nekateri posamezniki, na ljudi.
Lahko greva kdaj na kak klepet v živo. Ali pa ne.
Saj vidim Amstel, da si prisla na konec z mano, ko si moras pac sama sebi priznati osebni poraz, da ne najdes oprijemljivih protiargumentov na moje provukativno-kriticne postavljenje trditve, ki pa so v marsicem se kako resnicne, zal jih je pretezko ovreci in diskriditirati, razumem. Ocitno me rada seciras sklicejoc se na moje napacne argumente, premise, trditve, kaj?
Kaj te pises o psihoterapiji in kasne so tvoje reference, namrec to se lahko kaj hitro sprevrze v manipuliranje oz. dzongliranje s clovesko psiho, ceprav je bil tvoj prvobiten namen zelo altruisticen, se razdat nekomu, mu pomagat, itd. S temi stvarmi je treba bit izredno previden, ceprav se mi tisto, kar si napisalo o EGU ne zdi tako nevarno. Ampak, da ti razsvetlim se drug zorni kot, kaj pa ce si to bere neka psihicno labilna oseba, npr. zenska ali otroci nad katerim je izvajano vsakodnevno verbalno (psovanje in kletvice) in fizicno nasilje in pozre vse kar si napisala, se bo zadrgnila, ker vidi v tem resitev svojega trpljenja. To pa stori tako, da odvrze obrambne mehanizme (ti bazirajo na egu) in se ji celotna psiha sesuje (zivcni zlom), ker se svojemu agresorju po zaslugi tvoje miselnosti ne upajo zoperstavit, ampak raje po tihem trpijo in se zapira vase? Pomisli mi smo druga koltura, z drugimi vrednotami in nacinom vzgoje, ne smes si vzgleda jemat po tibetanskih budisticnih menihih, ki odgovarjajo na nasilje kitajske vlade z nenasiljem -
pasivni odpor. Ves koliko skode lahko povzrocis nekomu, ki je nekriticen in v vas vidi odresitelja vseh svojih tezav? No v to sicer ne verjamem, ampak vseno vredo premisleka.
Sklepam, da bi me rada na krivo vero speljala (vabilo na kavico), s tem bi svojo verno babico spravil v grob, ko bi izvedela, da sem postal apostat - odpadnik od krscanske vere in konvergiral na Gape forum? Ne, svojega prepricanja pa pod nobenim pogojem in nikdar ne nameravam zanikati.
No, zdaj se ze res se samo afnam na tem forumu, ker se lahko skrijem pod imaginarno kiberneticno steno med sabo in vami, ter vem, da ne bo nihce fizicno obracunal z mano, sigurno bi se nasel kak, saj niste vsi angelcki, npr. kak Kreden. Jaz pa sem bolj intoventiran, miren, rezerviran ter vase zaprt clovek, ceprav to ne bi sklepali sodec po mojem pisanju.

PS:
Ja, pa zensk se bojim, ha, ha, ceprav me zanima, kaj in kdo se skriva za zavajajocim angelckom z nedolznim deskim obrazom, ki je vsedrugo kot priden angelcek....

Zanima me se tvoja starost, ker imam obcutek, da si krepko mlajsa od mene in rada pihas na duso ljudem kot psihoterpevtka alternativne in komplementarne znanosti, medicine. Tukaj takoj pomislim na poredno medicinsko sestro, ha, ha