stoychi wrote on 29.08.2003 at 06:33:56: 
seveda dragi exo, ali pa župnik, se ti zdi moj način samospoznavanja Boga posiljen/prisiljen, ker te Bog, ki prebiva v tvojem srcu, kjer je tvoje Božje kraljestvo
NE ZANIMA
zanimalo pa te bo, če ne prej, ko boš odhajal s tega sveta in lovil svoj zadnji dih.
Res Boga se ne da potegniti za jajca, kot praviš ti,
da pa se ga potegniti iz svojega srca v tvojo lastno modrost, zadovoljstvo in srečo in ne neko kvazi grešništvo s katero posiljujete in pumpate uboge farane, a ne?
Seveda niti ti, niti tvoj župnik ni dorasel, da bi mi z argumenti odgovoril na moje argumente in moja vprašanja, pa saj mogoče moje pisanje niti ni namenjeno tebi,a li tvojemu župniku, ampak tistim, ki lahko pogledajo malo dlje od svojega lastnega nosu in takih je tu kar precej.

Ljudje, ki me hvalijo za moje tukajšnje pisanje,
že vedo zakaj to počno.

Končno sva prišla skupaj celo do vesti. Vidiš to je dobro. Bog je vsakemu od nas dal to vest, ki je tisto edino merilo Boga, ampak če verjameš ali ne, je tu šele začetek. Kakor te tvoja grešna dela pehajo v tvoje nezadovoljstvo in trpljenje, me moje poglabljanje vase dvigajo v sama božanska nebesa ljubezni Boga in res kako bi dokončno spoznal nekaj, kar je brezkončno?
Tako, kot je zate "sanjanje", če te kdo močno kresne po glavi z krepelom, taka "sanjska" je zame blaženost, ki jo ob poglabljanju vase doživljam znotraj sebe.
Če je zate tvoje srce steklenica (nič čudneha, saj se tvoji župniki radi nalivajo z jezusovo krvjo

) potem ga lahko imenuješ tudi jeani, ali klobasa, ki ti je tako draga, tej ljubezni brez imena je itak vseeno, kako jo imenuješ, bolj pomembno ji je to, da jo čutiš.
Vidiš dragi exo, govori nam raje, kako te ljubezen Boga preplavlja od sreče ob tvojih dobrih delih, to nam govori

in dragi exo, zate sem lahko tudi mesija, kot si zase lahko mesija ti sam, seveda če se boš kdaj spustil iz svjih katoliških sanj v svoje srce svojih spoznanj

kar pa naj ti povem ni lahko in tu zdrava marija in očenaš na žalost nič ne pomaga, samo vera v sebe za eno samo samcato gorčično seme,
saj si že slišal priliko o tem, da je ne bi tu ponavljal?

zanimivo pa je, kako sta si podobni mnenji tebe in aryana, kako se kaj ne da spoznati.

seveda se ne da,
dokler si lepo doma
in ti tvoja mamica,
lepo daje klobase in jajca
dokler ne boš premaknil svoje riti tja,
kjer boš odvisen samo od milosti Boga,
ne bo od tvojega gorčičnega semena
zaupanja ostalo nič
in še enkrat grešnost je atribut satana in ne Boga,
bolj boš drezal v svojo grešnost, bolj boš od nje smrdel,
Bog je Svetloba, Luč, obrni se tja v svoje srce,
tam ni nobenega greha, eno samo večno odpuščanje
in brezmejna ljubezen.
ps: vzami si lepo tvojo funkcijo x na minus 1.
asimtota, ki ne seka abscice ali x osi,
in si jo lepo vtakni nekam v rit
Človek, ki je
samozadosten in torej ne sprejema Božje solidarnosti odrešenja, si domišlja, da je živ, a je v resnici "mrtev" (prim. Raz. 3,1) Zato se oglašajo krivi preroki, ki delajo zmedo v deželi in sejejo smrt v dušah.
Vreden "božjega kraljestva" pa postaneš s tem, ko izvora pravega življenja ne pričakuješ
od svoje moči in dejavnosti, temveč ga sprejema od Boga kot čisti dar. Takšno držo pa lahko dosežeš šele s tem, ko veruješ v polno Božje razodetje po osebi Jezusa Kristusa, ali Bude, ali Alaha, ali .... Takšno razumevanje življenja je zelo različno od tistega, ki ga zagovarjata
tvoj sodobni subjektivizem in eksistencializem. Ni dovolj domnevna odprtost k Bogu. Človek vere se prostovoljno podvrže Božjim načrtom.
Namesto
egocentričnega življenja iz psiholoških danosti stopa pripravljenost, da svojo voljo podredimo Božji v dinamiki ljubezni v čistih medosebnih odnosih.
Bistvo vere je v tem, da namesto
iluzije o samoodrešenju na temelju človekovega lastnega moralnega prizadevanja stopa spoznanje, da je resnično življenje iz ljubezni Božje delo. Ta zavest lahko raste, čeprav slabost človeške grešnosti ostane.
Jezus je "živi kamen", v njem pa so tudi verniki "živi kamni", ki se vgrajujejo v duhovno stavbo in tako dobivajo dostojanstvo svetega duhovništva (1 Pt 2, 4-5).
Za človeka torej ni fizična smrt največje zlo, temveč greh, ki pomeni smrt duše. Človek lahko doseže resnično svobodo šele z Božjim dejanjem odrešenja, ki je namenjeno vsemu človeštvu.
Veš kaj je šarlatanstvo? OK, dokler imaš tako vero sam zase je vse v redu, nevarna postane, če bi si recimo zamislil, da si nek Mesija ali prerok in pridobival naivne ovčke na svojo stran in jim obljubljal zveličanje, NLP in apokalipso, namreč tako zmanipulirani ljudje, bi šli zaradi tebe tudi v skupinski samomor glede na to kaj bi jim natvezil.
Ah, Stojchy nikar mi ne odgovarjaj, ker sem te spodkopal pri temeljih in samo še rahla sapica podpihne in se sesuješ kot grad iz kart.

Drž se iluzionist, lepo je živeti v utvari.