naj še jaz dodam nekaj svojih besed.
Najprej tole predzadnje mi zveni,
kot bi ti to podtaknil tvoj župnik,
ki nič od tega, (vsaj kar sem napisal jaz), ni prebral.
Prvo, ali je katoliška vera krščanska?
Odgovor: NI
Zakaj ni?
1. Pred nekaj leti, ko sem bil slučajno v cerkvi, se je govorilo in pelo samo o zdravi mariji, tudi papež je po televiziji poveličeval samo marijo in takrat sem pomislil, kako bolna in kako daleč od Boga, je ta uboga katoliška cerkev danes zabredla, pa saj to je vendar tako,
kot če bi bil bolan in bi za zdravstveni nasvet prosil raje mater svojega zdravnika, ki je po izobrazbi snažilka,
kot pa njenega sina, ki je zdravnik?

halo katoliška dušca, vzemi svoje bolne misli v svoje rokce in mi povej, zakaj bi tako neumnost počel, če pa vedno lahko prosim za nasvet samega zdravnika Boga?
2. ožjega pogleda, oziroma mišljenja, kot ga imajo katoliški pastirji, nisem doživel pri nobenih predstavnikih drugih religij.
Ti so vedno povedali, kakšna so njihova izkustva in stališča glede Boga, katoliški pastirji pa so govorili:
mnenje cerkve je takšno in takšno, bla, bla,
pa kdo te sprašuje o mnenju cerkve, ti meni povej, kakšna so tvoja izkustva Boga, če jih seveda sploh imaš,
potem pa vse tiho je bilo razen:
"meso je slabo, duh je voljan"

3. vcepljanje strahu je največja umetnost katoliške cerkve in njenih pastirjev:
in strah ni nič drugega kot satan ali hudič,
torej je tista cerkev, ki straši ljudi SATANISTIČNA. Pika.
kaj pa tebi deluje iz tvoje podzavesti,
dragi dušni pastir, morda Bog?
čudno, da ga nikjer ni zaznati, niti v ozadju?
Zanimivo strah sem videl v očeh katoliških dušnih pastirjev, da se jim ne bi sesula njihova lastna vera v njihovega Boga, ki je nekje visoko nad oblaki.

Mene nima biti kaj strah,
Boga doživljam znotraj svojega srca
in nagovarjam ljudi, naj pogledajo tja,
ampak tudi tega se ljudje bojijo?
zakaj?
strah, ali hudič jih drži v njihovih podedovanih katoliških miselnih vzorcih, tako pač na žalost je a ne?
Ubogi revež, od kje si svoj strah povezal s prostitucijo, samo tvoj Bog ve, a ne?
4. netoleranca do mesojedcev,
ta je pa tako hudo bosa, da ji ni para. Če bi to res bilo tako, jaz ne bi bil s svojo drago, ki občasno je meso (krvna skupina 0).
Moja dolžnost je opozarjati ljudi, naj se prenehajo basati z industrijskim mesom, preden jih ne pokosijo vse hude bolezni, ki zdaj prihajajo nad njih, tudi tebe.

Torej si tu falil 100%
5. netoleranca do duhovnikov?
Bog nam govori, skozi ljudi, žive ljudi in zadnjič ko sem opoldne, ko je bilo zelo vroče, šel mimo neke cerkve, sem vstopil vanjo, da se malo ohladim, sem na tistem mestu od kjer duhovnik govori opazil odprto biblijo in si rekel: pojdi tja in preberi, kaj piše tam, morda je pa zate, kak koristen današnji nasvet, pa je hitro prišel en duhovnik in mi izpred nosa zaprl to knjigo jo odnesel, pri tem me je pa še tako zaničljivo napihnjeno pogledal.

Na cerkvenih vratih ob izhodu pa sem opazil plakat na katerem je pisalo nekako zakole:
in iz njegovega srca bodo tekle reke ljubezni...
in jaz sem si rekel:
"Že tečejo, že tečejo obilo,
ko bi le to vsak želel res spoznati, bi to bilo res lepo.
Res, lažje bo šel velblod skozi šivankino uho,
kot pa tisti napihnjen katoliški duhovnik,
ki misli, da nekaj posebnega je,
samo zato, ker nosi tista cerkvena oblačila in je končal neko šolanje, kjer se je učil nekaj na pamet in ne na srce.
no tudi o takih je imel Jezus svoje mnenje, a ne?

torej sam nimam absolutno nič proti katoliškim duhovnikom, celo tistim, ki imajo kaj proti meni,
naj uživajo, če se jim tako pač zdi
4. Sovražnik, ki tiči znotraj vsakega človeka,
je kot smo že rekli njegov strah in dvom,
hudič, ali ego, kot mu tu pravimo nekateri od nas,
ki vsakemu preprečuje njegov duhovni razvoj, spoznanja Boga in mu drži njegovo rit prilepljeno v svojih vkalupljenih katoliških konceptih hudo spremenjenih tokom tisočev let.
Boga se ne da dojeti s katoliškim razumom,
le ta je preveč omejen, da bi razumel brezmejno stvar, lahko ga dojamš le s svojim srcem,
tu se je pa treba spustiti v ponižnost,
da veš da ne veš,

spoznanja srca so edini ekumenizem,
ne pa kaj je rekel, ali napisal, ali naredil nekdo pred dva tisoč leti?