Week commencing Saturday, 9th August (by Cainer)
Where were you before you came here? Where will you go when you leave? Some people insist that this is it. There is no more. Others envisage a complicated arrangement involving destinations ranging from the deeply desirable to the truly terrible. We will, they feel, be judged according to how well we have followed various rules or moral principles. Others, find this a baffling belief. The supreme creator, presumably, has supreme understanding. How then, can he, she or it, be so petty as to sit around keeping scores and passing judgements?
Teden, ki se začne s soboto, 9. avgusta (J. Cainer)
Kje si bil, preden si prišel sem? Kam boš odšel zatem? Nekateri ljudje vztrajajo, da to je to. Da ni ničesar bolj pomembnega. Drugi se sočajo z zapleteno pripravo, ki vključuje cilje potovanja, variirajoče od globoko želenih pa vse do resnično groznih. In čutijo, kot da bomo sojeni glede na to, kako dobro se bomo držali raznoraznih pravil ali moralnih načel. Drugi menimo, da je to oviralno prepričanje. Vrhovni kreator, domnevno, ima neomejeno razumevanje. Kako bi bil torej on (ona ali ono) lahko tako dlakocepski, da bi posedal naokrog, štel točke pri igri in obsojal?

Če bi mene vprašali ...
... če on/ona/ono res je, potem zagotovo ni dlakocepski;
je pa zaprmej na moč dobrohoten, pa z lahkoto ga spravimo v krohot.
... smo mi dlakocepski, posedamo naokrog, štejemo točke in obsojamo;
velikokrat in vsakokrat je povsem odveč.
... nam želim dobrohotnosti, užitkov in obilo smeha
pri določanju lastnih ciljev potovanj, predvsem pa pri udejanjanju le-teh;
brez negovanja (cementno težkih) pravil, norm in moralnih načel ... drugih.

ARS