Svet pogovorov
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl
Tukaj lahko predlagate nove teme in to >> Sistem, predlogi ... namen foruma >> Kakšen je za vse enak prostor?
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1056656300

Message started by Devi on 26.06.2003 at 21:38:20

Title: Kakšen je za vse enak prostor?
Post by Devi on 26.06.2003 at 21:38:20

Včeraj sem začela razumevat, zakaj se padajo kritike na naš račun, pa zakaj bi se ljudje lahko počutili izločene pa zakaj mogoče take kritike na administratorje.

Recimo, tak kot gledajo eni na nas kot administratorje, sem po svoje tud jaz gledala na admine na kakih drugih forumih. Nikjer razen tukaj se nisem počutla doma, iz določenih razlogov:
Na vsakem forumu se ustvari ena skupina, vedno, ena posebna, ki se malo bolj sveti. Finta je, da ni nič tako posebnega, v njej so ponavadi ljudje, ki jim je forum malo bolj mar, nekaj je vedno šikiniranja, imajo malo več moči, ki je večinoma ne izrabljajo, nekateri pa tudi.  

Ljudje, ki na istem forumu sodelujejo pa so ponavadi tudi prima. Ljudje na mestu. Vsak se trudi dat nekaj dobrega, izrazit iz sebe neko kvaliteto, za čemer se ponavadi skriva dosti časa, volje, da to deliš z nekom in duše tega človeka. Ki pa je velikokrat v tem svojem izrazu prezrt. Ker ni del skupine. Jasno je, da vsi ne morejo biti del skupine, se pa velikokrat dogaja, da je nekdo iz skupine podprt ob povprečnosti in nekdo, ki ni, prezrt ob resnični kvaliteti. Ko pridejo trenutki, ko so dnevi čudni in iščejo ljudje podporo in varnost, se ena skupina, ki ima drug drugega, takrat strne, podpre, tolaži. Ljudje, ki v to skupino niso padli, se lahko takrat počutijo izdane, prezrte, zatrte. Politika skupine je običajno kruta do zunanjih. Večinoma je skupina prva, zaradi osnovne varnosti nekako, in harmonija skupine je lahko kdaj tudi pomembnejša od Resnice. Dejstvo je, da je v skupino včasih težko prit. Ponavadi moraš za sprejetje pokazat nek poseben talent, se izkazat, se potrudit, da te drugi spoznajo in sprejmejo v svoj krog. Na miselni ravni ni težko delovat harmonično in odprto okolju. Na čustveni ravni pa se lahko dogajajo nehotene velike razlike. Vedno obstajajo zelo posebni ljudje, ki niso v skupini, konflikt pa se lahko pojavi, ker si vsak človek želi priznanja, po naravi, ker je tak kot je, in se mu zdi za malo (v čemer ima prav), da bi se moral za vstop v skupino dokazovat. V idealni skupini bi recmo moral vsak v vsakem trenutku imet svoje (spoštovano) pravo mesto, že po sami naravi tega, kdor je. Krutost skupine se skriva tudi v tem, da je skupina tako čustveno samozadostna, da lahko postane neobčutljiva za čustvene potrebe zunanjih. Bolj je skupina čustveno zadovoljena, težje je vanjo prit in vedno moraš nekaj naredit za to, da te sprejme. Če nek človek ne ostane v okolju, kjer deluje skupina, lahko to pomeni tudi,  da ga je energija skupine odbila. Da skupina ni tako duhovno široka, da bi se lahko sam po sebi, brez večjih sprememb v svojih pogledih, vanjo vključil.
Tako sem jaz nehala hodit na marsikateri forum, saj se mi je osnovna skupina zdela pocukrana, preveč zazrta vase, preveč determinirana na neki svoji poti, preveč značilna in nesposobna globalnih (resničnih) sprememb v dojemanju.  

Hotla sem povedat, da se mi mogoče ne zavedamo, da smo postali preveč skupinski. In da je mogoče to tisto kar ljudi dejansko moti, ko se začnejo pritoževat nad administratorji. Mogoče se predobro poznamo in predobro razumemo med sabo in smo se preveč začeli zanašati drug na drugega. Res je da smo dovolj odprti, da bi vsak lahko prišel do nas (se mi zdi), ampak eni ljudje enstavno ne pridejo na pravo pot, da bi prišli do nas. Recimo ten-nay jo je našel brez problema, Vida pa je nikakor ne more. Andresa smo sprejeli takega kot je, Arsko smo zavrnili na čisto, ker ni vzbujala pravih energij. Tudi za Mirota se mi zdi, da je mogoče problematičnost v nas, in ne v njem. Določenim ljudem so torej neke možnosti odprte same po sebi, medtem ko nekim drugim niso, pa mogoče ni problem v tem, da je to zato, ker se mi nismo potrudili zato, da odpremo širše možnosti, ampak je mogoče naša skupinska energija taka, da nekaj omogoča drugega pa za nas enostavno ni.  
Torej, kaj je narobe? Do kje smo dejansko pripravljeni sprejemati, ne da bi nas razbilo in ali s tem morda nehote siromašimo sebe in forum, saj determiniramo duhovni in čustveni izraz v svoji okolici?
Moje videnje tega foruma je prostor visoke mentalne in čustvene zrelosti. V tem trenutku se mi zdi, da s svojim (lastnim) čustvenim in mentalnim nivojem nisem niti senca tega, kar si na tem forumu želim uresničit. Namreč prostor enak za VSE, z za vse enakimi možnostmi in enakim sprejemanjem, je pa to tako širok pojem, da ga trenutno čustveno nisem v stanju sprejet in izražat.  

Smo se mogoče preveč čustveno poenotili in se čustvom drugih ne znamo več odpirat? (to je kot če imaš dolgo istega partnerja in si navajen sprejemati ljubezen samo na določen način... vzorec).  

Oki, to mi je padlo na pamet. Je samo razmišljanje, prek lastne zaznave, ni kritika, je samo vprašanje.

Title: Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Post by ARS on 26.06.2003 at 22:53:22


Devi wrote on 26.06.2003 at 21:38:20:
Bolj je skupina čustveno zadovoljena, težje je vanjo prit in vedno moraš nekaj naredit za to, da te sprejme.


Devi wrote on 26.06.2003 at 21:38:20:
Arsko smo zavrnili

:o
Devi,
kaj pa je ARS naredila za to, da bi prišla v vašo skupino, med administratorje?

Če bi Arsko vprašali,
ni za to naredila niti enega samega giba in niti ene črke preko tipkovnice; nikoli!
Med drugim tudi zato ne, ker je "prave energije" vaše skupine niso in ne vzburjajo.

Edino, kar drži, pa je, da sem tvojo tozadevno e-idejo vljudno zavrnila,
kot tudi A.-jev "off line" predlog, da naj se pridružim soustvarjanju Pozitivk.

Skratka, priznam, malce težje razumem,
kako lahko zavrnete nekoga, ki za sprejetje v vašo skupino ni naredil prav ničesar.
Sicer pa, samo da vi lahko.

Pa "srečno roko" pri sprejemanju vam želim,
::)
ARS


PS: Na tvoje gornje razmišljanje in vprašanja so pa najverjetneje najbolj pomembna in zanimiva vaša (administratorjev) razmišljanja in vaši odgovori. Oziroma bodo. Zagotovo.

Title: Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Post by kreden on 26.06.2003 at 22:55:56

;D ;D ;D  Odgovor na vprašanje.

Z vprašanjem ?

In zakaj bi nekdo lezel vam, v vaš brlog ?

No seveda se najdejo tudi takšni, ki bi radi bili nekaj, v ključni fazi, smo pa le vsi eno.
Seveda ste si poslali svoj brlog tako kot vam paše in se spoznali, seznanili in tudi do neke meje povezali, s tem ste pa naredili dvoje :
Prvo : Postali ste malo bolj vzvišeni in gledate na druge obiskovalce foruma malo z viška.
Drugo : Normalno početje je, da se boste branili med seboj, tudi, če eden vaših nima prav, branili ga boste in s tem se boste oddaljili in se oddaljujete od obiskovalcev foruma.

Kar se tiče samih administratorjev je moje mnenje, da ni slabih, le zakaj, so vsi bolj kot ne dobri in ne težijo, kar je lahko razvidno samo, če stopiš na drugi forum in vidiš kaj šele tam počnejo, kakšne peruti imajo šele nekateri tam.

Takole bi rekel, več dela na odnosih z vsemi obiskovalci, tudi obiskovalec foruma, se pravi naveden tipson ali tipica ima lahko in ima prav in če se le vidi, da eden od administratorjev le nima prav mu ne stopat v bran za vsako ceno, ampak ga opozorit, da sam vidi, da le ni imel prav.

Drugače pa, živeli administratorji, vendar, prvo jaz   ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Devi, tole zgori si pa dober napisala, tebe bomo proglasili za administratorko leta.   :D :D :D :D :D :D

;)

Title: Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Post by Harry on 26.06.2003 at 23:05:18


Quote:
Prvo : Postali ste malo bolj vzvišeni in gledate na druge obiskovalce foruma malo z viška.


Kdo? Na koga? Argumenti.


Quote:
Drugo : Normalno početje je, da se boste branili med seboj, tudi, če eden vaših nima prav, branili ga boste in s tem se boste oddaljili in se oddaljujete od obiskovalcev foruma


Kdo, kdaj, primer?

LP Harry

Title: Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Post by ARS on 27.06.2003 at 02:08:58


wrote on 26.06.2003 at 23:05:18:
Kdo? Na koga? Argumenti.
Kdo, kdaj, primer?

A šta se praviš glup, kad nisi?  ;D  Aja, sej res, eni gledajo z viška, vsaj včasih ...  ;)

Sicer pa, lahko si greš pa mal "zgoščenko" argumentov in primerov kar na "End of ends" prelistat,
predvsem prva polovica do sedaj nastalih strani je nadvse zgovorna, Miro in A. pa sploh:
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=forumi;action=display;num=1055179796;start=

:-*
ARS

Title: Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Post by A. on 27.06.2003 at 10:19:56

to je primer  ;D, miro in A. sta oba admina in kaj se zato razumeva, si zato stojiva ob strani, ali se podpirava, če kdo kaj naredi drugače kot on predlaga, daleč od tega.

je kdo od naju vzvišen, ne pač pa direkt pove kar misli o tisti stvari.

to nas od obiskovalcev ne oddaljuje, pa tudi ne zbližuje, ampak ostajamo pa zvesti sami sebi.

sem pa že enkrat reku ARS, admini so tolk "carji", da vsak dela in stoji za tem kar čuti, drugač ne bi bil niti za hip z njimi in mislim da tudi oni ne, in to je prav, če se ti enkrat zdi, da potegnemo z enim se ti zdi narobe, to bi naredil ne glede na to ali smo admini ali ne.  ;)

to je naš način življenja, naše vrednote in to zagovarjamo vedno in povsod, sploh pa smo kritični do sebe in frendov, tko da...

se pa res naše vrednote in pogledi velikokrat dopolnjujejo in hvala bogu, da je tako.

Title: Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Post by Devi on 27.06.2003 at 13:21:45


ARS wrote on 26.06.2003 at 22:53:22:
:o
Devi,
kaj pa je ARS naredila za to, da bi prišla v vašo skupino, med administratorje?

Če bi Arsko vprašali,
ni za to naredila niti enega samega giba in niti ene črke preko tipkovnice; nikoli!
Med drugim tudi zato ne, ker je "prave energije" vaše skupine niso in ne vzburjajo.

Oprosti, malo grobo sem se izrazila v zvezi s tabo, pa ni bil v bistvu namen, da govorim o ločenem, "tvojem" ali "našem", zavračanju.
V bistvu si pa odgovorila že sama... če bi bile "prave energije" na pravem mestu, potem se o tem sploh pogovarjali ne bi.

Title: Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Post by ARS on 27.06.2003 at 13:56:13


Devi wrote on 26.06.2003 at 21:38:20:
Arsko smo zavrnili na čisto, ker ni vzbujala pravih energij.


Devi wrote on 27.06.2003 at 13:21:45:
Oprosti, malo grobo sem se izrazila v zvezi s tabo

Temu, kar si napisala, rečem jaz kar laž ... ali pa neresnica, kot ti je ljubše.

A ne glede na to, tvoj zapis je zelo zgovoren ...


O "pravih energijah" pa v bistvu ne bi - so tvoj besednjak, ne moj;
tako kot ta replika, ki ni bil moj odgovor, temveč je tvoj:


Devi wrote on 27.06.2003 at 13:21:45:
V bistvu si pa odgovorila že sama... če bi bile "prave energije" na pravem mestu, potem se o tem sploh pogovarjali ne bi.

Ja, (ne)sprejemanje ima različne "pojavne oblike" ...

:-*
ARS

Title: Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Post by Devi on 27.06.2003 at 15:41:59

ARS, zadnje čase kako stvar hudo slabo razumem in včasih tudi hudo slabo povem, kaj bi rada.
Tak da ne samo da nisem dobro razumela, kaj si mi hotla ti sporočit (zdi se mi samo, da sem te razjezla), tud jaz sem prejle tolk slabo sporočila, se mi zdi, da tudi ti mene nisi prav razumela, vsaj ne tako, kot sem hutla povedat :-/

"Arsko smo zavrnili na čisto, ker ni vzbujala pravih energij."
Tole je blo v bistvu namenjeno nam, ni karakteriziralo tebe. Sprejemanje ali pa zavračanje energij je vedno dvosmeren proces, al pa ga sploh ni. Vendar ga običajno vsak pove iz svojega gledišča, se pa ve, da je vedno dvosmeren. Čigave so te "(ne)prave energije"? Če nekdo pride na nek forum, je prvo, kar sreča, energija foruma (ki podpira ali zavrača tisto nekaj v njem), na kar tisti, ki pride, reagira, se opredeli in si ustvari mnenje in tako se začne. Nanaša se na tole:
"Če nek človek ne ostane v okolju, kjer deluje skupina, lahko to pomeni tudi,  da ga je energija skupine odbila. Da skupina ni tako duhovno široka, da bi se lahko sam po sebi, brez večjih sprememb v svojih pogledih, vanjo vključil. "
Če si razbrala v tem kar sem napisala karkoli žaljivega, lažnivega, do tebe osebno kritičnega ali opredeljujočega, je to moja verbalna napaka, ki res ni bila namerna.

Title: Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Post by bp on 27.06.2003 at 15:46:51


wrote on 28.05.2003 at 18:12:07:
posvečeni so za uredit in to hočem da se.


wrote on 28.05.2003 at 13:12:46:
in da ne boš rekel, da sem na posvečene pisal:
Želim, da se posvečeni uredijo, v skladu z tem zakar so bili postavljeni (za soustvarjanje na projektih in urejanje foruma) in da se vsi, ki ne delajo na projektih oz niso admini foruma zbrišejo iz tam.

in to do 1 julija, v nasprotnem primeru se bom zbrisal jaz, iz celega foruma...


wrote on 19.06.2003 at 19:16:16:
stvari premikam po občutku, tko je blo in bo.


wrote on 27.06.2003 at 10:19:56:
je kdo od naju (Miro in A. op bp) vzvišen, ne pač pa direkt pove kar misli o tisti stvari.

to nas od obiskovalcev ne oddaljuje, pa tudi ne zbližuje, ampak ostajamo pa zvesti sami sebi.

sem pa že enkrat reku ARS, admini so tolk "carji", da vsak dela in stoji za tem kar čuti, drugač ne bi bil niti za hip z njimi in mislim da tudi oni ne, in to je prav, če se ti enkrat zdi, da potegnemo z enim se ti zdi narobe, to bi naredil ne glede na to ali smo admini ali ne.  ;)

to je naš način življenja, naše vrednote in to zagovarjamo vedno in povsod, sploh pa smo kritični do sebe in frendov, tko da...

se pa res naše vrednote in pogledi velikokrat dopolnjujejo in hvala bogu, da je tako.


???

bp

Title: Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Post by Miro on 27.06.2003 at 18:34:01

Evo to predlaga Aleš:
(Topic: pravila za postanje na DA)

Ostalo si preberite tam, tukaj pa samo dve cvetki...


Quote:
TO so pravila iz DA mogoče bi lahko mi kdaj naredil te stavri na nek podoben način?

11.) DA UBB konferenco vodi skupina administratorjev in moderatorjev, ki si pridržujejo absolutno pravico do urejanja, popravljanja in brisanja prispevkov iz kateregakoli razloga.

12.) Besedilo določb Pravil in smernic postanja se lahko spremeni brez predhodnih najav. Ažurirano besedilo Pravil in smernic postanja je objavljeno in vsem uporabnikom DA UBB konference ves čas dostopno v prvem postu vsakega foruma.


To bi torej tudi Aleš. In še marsikaj drugega. Sla po oblasti, pa čeprav samo virtualni, je očitno brezmejna.
----------------------------------------------

Devi, že nekaj časa čutim, da razmišljaš o teh stvareh in sem ti hvaležen za ta prispevek, še posebej zato, ker sem sam vedno naletel na spotikanje ob moj način podajanja problemov, problemov samih pa so se vsi na daleč izogibali ali pa poskušali preusmeriti tok drugam.

----------------------------------------------Quote:
Edino, kar drži, pa je, da sem tvojo tozadevno e-idejo vljudno zavrnila,  
kot tudi A.-jev "off line" predlog, da naj se pridružim soustvarjanju Pozitivk.


Evo, jaz pa nisem zavrnil, na začetku sodeloval, dokler ni vsepovsod začelo zaudarjati po poceni ezoteriki, zdaj bi me pa najraje križali.

No, pa me ne bodo, saj se ve, komu je na tem forumu  namenjena vloga Jezusa...

Title: Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Post by ARS on 27.06.2003 at 18:38:11

Iz enega samega topika:


wrote on 08.06.2003 at 12:35:25:
Svašta. In jaz bebec se še ukvarjam z vami.


wrote on 08.06.2003 at 14:56:19:
če bo šlo tako naprej, boste ostali tukaj samo ADMINISTRATORJI in nekaj zakrnelih duhovnežev.


wrote on 08.06.2003 at 18:50:53:
A veš da sem enkrat prej hotel nekaj podobnega napisat. Res vse kaže na to.


wrote on 09.06.2003 at 09:19:07:
v popolni svobodi je več omejitev kot v totalitarnem sistemu, omejen si s svojim dejanji in zavedanjem, kljub temu da ti damo vso svobodo pisanja, razmušljanja in ustvarjanja to ni lahko še menj ni kar brezvezno.


wrote on 09.06.2003 at 12:00:23:
Evo ga, A.! Pa se je končno pojavil v vsej svoji gloriji in nas poučil, kako to gre.
Rad bi vas opozoril, da niti z besedico ni omenil tistega, nad katerim se je himi očitno najbolj pritoževal:
hipokrizija in zahrbtnost, ki ta svet pogovorov vse bolj spreminja v nekakšno duhovno greznico.


Katarina wrote on 09.06.2003 at 18:14:08:
Absurd, ki ga zaznavam kar naprej je, da razlagate prepozno in kar je bistveno....do dotičnega pride na koncu.
Ljudje odhajajo,forum pa je vedno manj interesanten.
Zakaj? Zaradi iskrenosti,ki jo kar naprtej opevate in nameravate...


wrote on 09.06.2003 at 19:27:09:
sej veš miro, ob tvojih postih, se lahko samo nasmehnem ...
ravno ti si se oglasil na moj post in to spet z obsojanjem in zaničevanjem, ravno ti ki nikol na tem forum(oz si pa da jaz ne vem?) nisi stopil koraka nazaj in sprejel svoj del odgovornosti, nikdar nisi sprejel nikogar, ki je drugačnega mneja od tebe, ravno ti ki si strašansko pristranski in ki vedno samo eno zadevo goni, ravno ti, ki nikoli nisi naredil koraka k zbližanju strani in ki se nikdar nisi nič naučil iz nobenih postov, ki v vsakem postu, ki ga odpišeš vsem neki zahrbtnega očitaš in namiguješ, ja ravno ti zdej tle neki predavaš o temk kao zbližat stališča in uredit kar se je zgodilo ...


wrote on 10.06.2003 at 01:14:10:
In s takimi žaljivkami ter na koncu z zahrbtnim smajlijem potem resno pričakujete kredibilnost in večji obisk foruma? Iz tega citata se jasno vidi, da imate sami več osebnih kompleksov kot katerikoli drug uporabnik.


gape wrote on 10.06.2003 at 23:55:12:
in to ne glede na to kolk drugi opozarjate na naše napake, na neše ege. bolj opozarjate, manj vas je.


wrote on 17.06.2003 at 14:38:56:
Vem, vedno je lažje nekoga drugega obdolžiti, kot samega sebe. Ljudje se pritožujejo, nekateri gredo tudi s foruma dol, vi pa se jim le zahrbtno posmehujete in trepljate svojo vest.


wrote on 18.06.2003 at 18:36:17:
A., a v zlatih priporočilih obnašanja kaj piše o tem, naj administratorji ne prenašajo threadov nekam v poden, na čimmanj vidno mesto.
Predvsem tistih threadov, ki govorijo problematičnem delovanju taistih administratorjev, v konkretnem primeru tebe?


wrote on 18.06.2003 at 23:06:05:
drugač je tko če maš men kaj za povedat me poklič, ni treba v javnosti težit še ostalim.
isto priporočam drugim, zmente se med sabo na kavi, ne obremejujte ostalih z vašimi obsodbami.
tle gor pa sodelovanje, ustavrjanje in ljubezen za vse!   ;) :-* ;D


gape wrote on 19.06.2003 at 01:23:55:
pravil pač ni in ker jih ni, se jih ni treba držat. kar ti sistem omogoča, to delaš. če želiš. lahko to moč, ki ti jo sistem podarja, izkoristiš za dobra ali slaba dela. choice!


ARS wrote on 19.06.2003 at 17:19:18:
Fletn bi pa blo, A., ko bi se manj v drugih početja vtikal ... Ma, kontrol frik si, ni kej.

???

Sicer pa, A., sam da me 'maš rad ...

8)
ARS

Title: Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Post by ARS on 27.06.2003 at 19:01:13


Devi wrote on 27.06.2003 at 15:41:59:
... včasih tudi hudo slabo povem, kaj bi rada.

To boš pač ti pri sebi "glihala" … in (ne)uspela ubesediti drugim.  ;)
(In ponavadi gre najlažje, ko zmoremo in želimo reči "bobu bob", oz. vsaj brez (pretirane) uporabe celofana.)
Za druge pač ostane to, kar in kot napišeš.

In kontekst tvojega začetnega pisanja (ne le spodnjega citata) podaja skupino kot administratorje:


Devi wrote on 26.06.2003 at 21:38:20:
Mogoče se predobro poznamo in predobro razumemo med sabo in smo se preveč začeli zanašati drug na drugega. Res je da smo dovolj odprti, da bi vsak lahko prišel do nas (se mi zdi), ampak eni ljudje enstavno ne pridejo na pravo pot, da bi prišli do nas. Recimo ten-nay jo je našel brez problema, Vida pa je nikakor ne more. Andresa smo sprejeli takega kot je, Arsko smo zavrnili na čisto, ker ni vzbujala pravih energij. Tudi za Mirota se mi zdi, da je mogoče problematičnost v nas, in ne v njem. Določenim ljudem so torej neke možnosti odprte same po sebi, medtem ko nekim drugim niso

mene pa uvršča med "prosilce", ki so si želeli oz. želijo do/med vas, v vašo skupino administratorjev.
In ker to nikoli nisem bila, pa tudi ničesar tozadevno nisem storila, je tvoja izjava, da "ste me zavrnili",
zame laž. In tistim, ki mi niste ravno "miljama daleko", bom v takem primeru zagotovo replicirala.

Če si pa želela povedati povsem kaj drugega, ti pa – tokrat – res ni uspelo. Ampak zdaj me, upam, razumeš.

In ne glede na to, komu si želela povedati, da me "administratorji ne sprejemate, ker vam ne vzbujam pravih energij", naj te spomnim zgolj na to, da so katerikoli občutki in pogledi last tistega, ki jih govori, ne pa tistega, ki jih sliši. Je pa res, da se tudi na dejstva včasih takisto "gleda". Žal. Ali pa tudi ne.


Devi wrote on 27.06.2003 at 15:41:59:
Če si razbrala v tem kar sem napisala karkoli žaljivega, lažnivega, do tebe osebno kritičnega ali opredeljujočega, je to moja verbalna napaka, ki res ni bila namerna.

Žaljivega do mene - ne, lažnivega do mene – ja (replicirano), do mene osebno kritičnega - ne,
do mene osebno opredeljujočega - vsekakor. Namerno ali pa ne, zgovorno je vse.

Brez iluzije "pravih energij",
:-*
ARS


PS: Se pa vsekakor temu mnenju in občutkom pridružujem:


wrote on 27.06.2003 at 18:34:01:
Devi, že nekaj časa čutim, da razmišljaš o teh stvareh in sem ti hvaležen za ta prispevek, še posebej zato, ker sem sam vedno naletel na spotikanje ob moj način podajanja problemov, problemov samih pa so se vsi na daleč izogibali ali pa poskušali preusmeriti tok drugam.

A se močno "bojim", da bo večina tvojih tukajšnjih kolegov zopet nema ostala, se bistvu topika izognila
(čeprav morda celo kaj povedala), ali pa tok preusmerila ... pa ponovno in zgolj s "celofanom" šumela.

Title: Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Post by A. on 27.06.2003 at 20:10:47

miro, način podajanja problemov je pomemben in pomembno je da jih podaš, samo to delamo vsi, vedno podamo predloge in ideje kaj in kako bi lahko, sej pravim stvari vidimo in se jih zavedamo vsi in verjemi tolk kot sem jaz podal predlogov in idej kaj in kako jih vsi ostali pomoje skupi niste.  ;D

je pa neki drugega res, zanima me način reševanja problemov? tega pogrešam že dlje časa o določenih tle gor. pa samo reševenje problemov tudi, lahko je sam opozarjat to znamo vsi, težje je delovat, še težje ustvarjat in to omogočat tudi drugim, tu se vas rabi.

če maš namero met drugačno ezoteriko, začni delat na tem, če bo komu sedl se ti bo pridružil in bosta skupi delala(jaz en bom men sede os&os in osebna rast ostalo ne tolk) bomo pa sodeloval če boš za, ali ustvarjal skupi, če tud to ne bo šlo, te bomo podprl če le lahko, sam sej veš, začni delat...

vrjetno bomo pol mi teb podajal probleme  ;)

glede arske je tko tud men se zdi, da je prav da se ji opravičiš devi, jebi ga se pač zgodi da hočeš napista neki, pa neki drugega ven pride, to je treba pol priznat in popravit.

ARS povabil sem te res da napišeš kakšen članek kdaj kot avtorico knjige in če se ti zdi to preveč pol ne vem kdo je vzvišen... je pa tud tko res da je tvoj način podajanja odgovorov je včasih mal aroganten(sam ne mi zdej kvotat full mojih text, tud moj je včasih vem, sam jaz priznam) in tud ti bi lahko namest da ostale jahaš naredila korak proti njim (mene izpust ker si ne dopisujeva, sam včasih te ravno preberm, če si kje vmes.) al pa kaj več naredila namest da tolk govoriš kaj vse veš in znaš.

bp: moj predlog aneksa, dodat pravila za izstop  ;)
ne gre za mnenja in to ali se strinjamo ali ne, niti za koga osebno, tu gre za to ali so stvari urejene v posvečenih in da se ve kaj in kako, če čist mal volje pokažeš da bi mal pomagal, da bi bolje šlo vsem skupi, je vsak dobrodošel.

aneks: sam ga imenujem zlato pravilo posvečenih. ker je to tolk dragoceno ane?  ;D

evo gre pa tako:
1. v posvečenih imajo pravico delovanja in branja, vsi ki izpolnjujejo pogoje, ki so potrebni za vstop.
2. začasno pa se sme zapreti dostop do posvečenih, vsem, ki en mesec(gape predlaga več, se strinjam dajmo dva mesca z obrazložitvijo zakaj) ne ustvarjajo na nobenem od projektov uss, to velja tudi za moderatorje.
3. začasno se zapre dostop do posvečenih, tudi vsem, ki so izrazili željo, da se jim dostop zapre.  

to določilo pa predlagam za prehodno obdobje:
4. začasno se zapre dostop do posvečenih, tudi vsem, ki že več kot dva meseca naredili nič na projektih,  
če ne izrazijo resnega namena, da bodo ustvarjali na projektih uss.  

tu velja prehodno obdobje dva tedna do 1.7.2003 pol se zaključi in sprejme sklepe.

uss = ustvarjalna skupina sonce.

Title: Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Post by Devi on 27.06.2003 at 20:20:20


Devi wrote on 26.06.2003 at 21:38:20:
ampak eni ljudje enstavno ne pridejo na pravo pot, da bi prišli do nas.


Quote:
mene pa uvrša med "prosilce", ki so si želeli oz. želijo do/med vas, v vašo skupino administratorjev.  
In ker to nikoli nisem bila, pa tudi ničesar tozadevno nisem storila, je tvoja izjava, da "ste me zavrnili",  
zame laž. In tistim, ki mi niste ravno "miljama daleko", bom v takem primeru zagotovo replicirala.


Imaš prav, res sem to napisala. Sej sem še marsikaj drugega misla, ko sem to pisala, sem pa tudi to misla, kar sem napisala in šele zdaj opazla, kako sem fokusirana.

Dejansko na tebe nikoli nisem gledala kot na "prosilca", ki bi imel željo po administratorstvu (čeprav sem očitno tako napisala). Se ti opravičujem zaradi tega.

Si pa ustvarjalna ženska, ki bi v idealnem okolju, v katerem bi našla ljudi, s katerimi bi se lahko ujela, mogoče lahko z njimi ustvarila nekaj več (če bi to želela), ker so stvari vedno lahko boljše. Sedanje okolje očitno ni idealno, ker narekuje neke pogoje oz vzdušje, ki tega ne dovoli. Pa ne samo tebi, tudi drugim. Prepričana sem, da se da kaj naredit, da se to spremeni.
Vidim pa, da se moram najprej naučit drugače videt, da bom kaj več razumela.

Drugače pa je bilo tole že objavljeno med administratorji in tudi zaradi njihove želje dano ven.

Title: Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Post by Miska on 27.06.2003 at 22:36:47

Posvečeni (bedaki, administratorji) nimajo svojega "statuta" – pravil igre torej, na podlagi katerih bi lahko napisala svojo izstopno izjavo. Tako, kot sem jo napisala za izstop iz društva. Tokrat niti ne bom pisala svoje obrazložitve, zakaj ne želim biti več del posvečenih. Ker bi jo spet pisala sama sebi in zase. Tistega, kateremu bi bila v bistvu namenjena, se tako ali tako ne bo dotaknila…

Sem sicer hotela počakat, da se spišejo pravila. Da ne bo (spet) obveljala A.-jeva subjektivna volja in da vsaj enkrat izstopim po pravilih...

Ampak - ne morem več čakat. Ker, dragi moj A. – dost mam. Čisto zares. Tolikokrat povedano z naše (tudi moje) strani, tolikokrat sprejeto s tvoje strani, pa vendar stojiš še na popolnoma istem mestu, na katerem si stal, ko sem te spoznala pred letom dni...

In ne želim ti biti več trn v peti. Si me hotel izključit že pred časom, pa ni šlo "skozi". Bo šlo tokrat - ker imam čisto zares dovolj. In nimam več niti volje, niti energije ti razlagat, kje sam sebi hodiš v nasprotja. Berem tistega dela posvečenih že nekaj časa nič več, pa tudi del skupine se ne počutim nič več. Pravzaprav čutim, da smo si vedno bolj daleč. Razen nekaterih, ki so se me dotaknili in za katere želim, da spletene vezi ostanejo… :)

Jaz bom lepo naprej odpirala svoja notranja vrata tam na tistem topicu in notranja vrata tistih, ki si tega želijo. Do takrat, ko se ne boš spomnil nekih subjektivnih meril in pravil tudi za tja ali pa tistega topica prestavil – Bog ve, kam… Ups, pardon - ti veš, kam...

Bi si pa močno želela, da bi tudi tebi uspelo kdaj odpreti kakšna tvoja notranja vrata, A.! :)

Gape - prosim te torej, da me brišeš s posvečenih. Hvala.

m.

P.S: Aja, A. - samo to te prosim: če boš karkoli odgovarjal na tale post, samo ne mi napisat: rad te mam. Grrr… ;)

Title: Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Post by Harry on 27.06.2003 at 23:11:11

Miška, jaz pa te imam rad. ;)

LP Iga :-*

Title: Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Post by Harry on 27.06.2003 at 23:16:20

Ne vem kaj se toliko nategujete okrog Arske. Kolikor jaz vem, ji je bilo ponujeno sodelovanje pri Pozitivkah in ona je to zavrnila. In to je njena volja. In kolikor jaz vem, se ni trudila, da bi bila kdaj administrtator.

Se mi pa zdi škoda, ker noče sodelovat.

In Arska, vedi, da te Harry ceni in popolnoma sprejema. Tudi prebiram rad tvoje poste in tudi kakšno repliko ti rad spustim, ker znaš tako duhovito odgovorit. Skratka, men si cool.

LP Iga :-*

Title: Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Post by Harry on 27.06.2003 at 23:22:25

Ko sem predlagal Devi, da tole kar vsebuje prvi post v tem topicu (bil je objavljen v administratorskem delu), premakne ven, nisem mislil, da bo potem tu nastala štala in poligon za boj med Mirotom in A.-jem.


Title: Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Post by gape on 27.06.2003 at 23:34:23

slabo si (pre)mislu ...
;D

B kul ...


... miška, zate vse ...

Title: Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Post by A. on 28.06.2003 at 00:24:00

miška, očitno se tudi ti nisi premaknila nikamor, od takrat ko sem ti prvič reku, to kar želiš od drugih naredi sama, pa do danes, vedno isto hočeš A. ured, A. pravila, A. to in to...

A. je reku če koga moti in čuti, da je to njegova pot naj on uredi, ne sam ostalih opozarjat in čakat da bo kdo kaj naredu, da boš spet lahko opozarjala kaj bi še lahko in spet čakala, da bo narejen... ;)

sem pa vesel zate, res ;)

Title: Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Post by Miska on 28.06.2003 at 00:40:07

A., te prosim lepo. Naj te spomnim samo na skupščino in kako so potekale priprave? Kaj si naredil ti in kaj sem naredila jaz? Pa koliko časa in kolikokrat sem te morala še za tisto malo in kar si sploh lahko naredil samo ti, ker si ti edini, ki to veš, prosit? Spomnit? Opozorit? Prosim te, premisli, preden kaj rečeš/napišeš...

Sicer pa - kdor govori, govori o sebi, ane? In tale tvoj post kaže prav na to - govoril si o sebi, A. - pa če se tega zavedaš, ali pa ne...  :)

m.

Title: Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Post by bp on 28.06.2003 at 00:41:32


wrote on 28.06.2003 at 00:24:00:
miška, očitno se tudi ti nisi premaknila nikamor, od takrat ko sem ti prvič reku, to kar želiš od drugih naredi sama, pa do danes, vedno isto hočeš A. ured, A. pravila, A. to in to...

A. je reku če koga moti in čuti, da je to njegova pot naj on uredi, ne sam ostalih opozarjat ;)


A., tokrat imaš pa prav.

Brez sarkazma, ironije, smajlijev ali česarkoli zadaj.

Zdaj pa samo še spravi to v kontekst kako poskušaš "uredit" administratorje, pa bo takoj boljše.

lp bp

Title: Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Post by Miska on 28.06.2003 at 00:41:48


wrote on 27.06.2003 at 23:11:11:
Miška, jaz pa te imam rad. ;)

LP Iga :-*

Hehe... Boš dal za sladoled, ko se vidiva!  ;)

m.

Title: Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Post by ARS on 28.06.2003 at 01:17:58


wrote on 27.06.2003 at 20:10:47:
glede arske je tko tud men se zdi, da je prav da se ji opravičiš devi, jebi ga se pač zgodi da hočeš napista neki, pa neki drugega ven pride, to je treba pol priznat in popravit.

Zgolj retorično vprašanje:
Le kje si bil s svojimi "prav" in opravičilnimi sugestijami npr. takrat, ko je Borut konkretno primitivno štalo sprožil, s svojo zavestno in nehumorno izjavo, da "ženska brez modrca sploh ni ženska"?

Pa to niti slučajno ni bila edina zadeva tule gor (tudi ti jih redno produciraš) ... a se jih praviloma "spregleda". In to ni zgolj moje skromno mnenje. Ustreznih linkov ti pa tokrat ne bom iskala.

Title: Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Post by ARS on 28.06.2003 at 01:55:57


wrote on 27.06.2003 at 20:10:47:
ARS povabil sem te res da napišeš kakšen članek kdaj kot avtorico knjige in če se ti zdi to preveč pol ne vem kdo je vzvišen...

Pa kdaj boš ti doumel, da tisti, ki se tebi ustrezno ne odzovejo na tvoja pričakovanja,
vsekakor imajo pravico tako na svoj(e) "ne, hvala" kot na svoje razloge?
In jim zato ne boš več in še kar naprej težil, predvsem pa natolceval in močno izkrivljal resnico?

Vzvišena da sem (bila)? Dej, zbud se!

1) Najprej, pomen tega pridevnika (SSKJ) - vzvišen:
ki v odnosu do koga ne kaže pričakovane pozornosti, navadno zaradi pretirano dobrega mnenja o sebi

ARS ima dobro mnenje o sebi, nikakor pa ni vzvišena.

2) Drugi pa lahko takoj zdajle presodijo, kakšna je bila moja zavrnitev sodelovanja na Pozitivkah,
in to brez tvoje izdatne subjektivne pomoči. Tole je cela štorija = dve "off line" sporočili, 27/10-2002, katerih relevanten del objavljam brez popravkov in brez tvojega dovoljenja:


Quote:
A.:
mogoče če te take zgodbice veselijo lahko prevzameš to področje v pozitivkah,
ni velik dela sam copy paste je za narest in je dobro delo narejno...


Quote:
ARS:
Hvala za povabilo na pozitivke.
Jutri štartam v novi službi, mal se mi bo lajf spet resetiru; bomo vidl kako in če res.  

Skratka, hvala. Me veseli, a ne bom prevzela tega področja, ker trenutno nimam tolikšnega
preostanka energije, da bi to opravila tako, kot opravim večinoma vse, česar se lotim - predano.

Če me pa drugač zagrab, se ti pa lohk pa še zmeri oglasim, anede?

Ma, res te mam poln kufer!

Še kak izredno artikuliran, pa vsaj funkcionalno pismen in nadkreativen ter nadvse humoren,
pa močno seksapilen moški me dandanes ne bi spravil v vašo srenjo, kaj šele ti.
In najverjetneje jih ni malo, ki me povsem razumejo.

::)
ARS


wrote on 27.06.2003 at 23:16:20:
Ne vem kaj se toliko nategujete okrog Arske. Kolikor jaz vem, ji je bilo ponujeno sodelovanje pri Pozitivkah in ona je to zavrnila. In to je njena volja. In kolikor jaz vem, se ni trudila, da bi bila kdaj administrtator.

Se mi pa zdi škoda, ker noče sodelovat.

In Arska, vedi, da te Harry ceni in popolnoma sprejema. Tudi prebiram rad tvoje poste in tudi kakšno repliko ti rad spustim, ker znaš tako duhovito odgovorit.

Sicer pa lahko tudi kolega Harryja prosiš za poglobljene inštrukcije, kako brati drugih pisanja; med vami ima še najmanj problemov s tem, če sploh. (Ne vem, kdo vse ste trenutno sploh še administratorji, zato brez zamere - najverjetneje je še kdo, ki A.-ju pri razumevanju drugih lahko pomaga ...)

Harry, me veseli, da si, kot si - s tabo se je prav fletn žogat ...  ;)  Sicer pa, najin letnik to zna!  ;D

Title: Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Post by ARS on 28.06.2003 at 02:34:33


wrote on 27.06.2003 at 20:10:47:
je pa tud tko res da je tvoj način podajanja odgovorov je včasih mal aroganten(sam ne mi zdej kvotat full mojih text, tud moj je včasih vem, sam jaz priznam)

Nikoli nisem arogantna.
Sem pa direktna, iskrena in malokrat s celofanom šumim,
pa čimbolj natančno se trudim svoje karkoli (tukajle) ubesedit; če se le da, s humorjem.

Mi je pa kristalno jasno, "da imajo vsake oči svojega malarja". In to sprejemam.
In si hkrati z vso odgovornostjo jemljem pravico, da gledam s svojimi očmi in barvam s svoje palete.


wrote on 27.06.2003 at 20:10:47:
in tud ti bi lahko namest da ostale jahaš naredila korak proti njim (mene izpust ker si ne dopisujeva, sam včasih te ravno preberm, če si kje vmes.) al pa kaj več naredila

Jaham niti konjev ne, kaj šele ljudi. (No, ja, v prav posebnih primerih jih pa res, izbrane moške namreč; z užitkom.) Če pa to leti na drezanja v vaša ali pa vaša forumska delovanja, je pa že itak večini dolgotrajnejših uporabnikov jasno, da tega nekateri admini. praviloma ne prenesete in temu ustrezno ter nadvse pestro reagirate. Zanimivo, predvsem moški.

Sem pa tule naredila že mnogo korakov, proti drugim, predvsem pa proti sebi.
In naredim jih točno toliko, kolikor jih želim in kakršne želim.
In drznem si reči, da sem na tem forumu marsičemu (posredno) botrovala, pa četudi zgolj kot uporabnica.

Sicer pa, saj me praviloma ne bereš, kot praviš ...


wrote on 27.06.2003 at 20:10:47:
namest da tolk govoriš kaj vse veš in znaš.

Tole izjavo pa želim, da jo ASAP utemeljiš,
predvsem pa citiraš čimveč mojih "duvancij" o tem, kar vem in znam

(maso za palačinke in odlično skutino torto pa lahko mirno izpustiš).
Saj ni res, pa je.

Title: Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Post by Borut on 28.06.2003 at 03:01:22


ARS wrote on 28.06.2003 at 01:17:58:
Zgolj retorično vprašanje:
Le kje si bil s svojimi "prav" in opravičilnimi sugestijami npr. takrat, ko je Borut konkretno primitivno štalo sprožil, s svojo zavestno in nehumorno izjavo, da "ženska brez modrca sploh ni ženska"?


Jao jao.

Zahvaljujem se ti za izraz primitiven.
Ti se pa zahvali Gapetu, da je on admin SP.

Dobro si copy paste od Katarine skopirala:
Ljudje odhajajo,forum pa je vedno manj interesanten.

To je vredno razmisleka...

Je res problem le v A.-ju in ostalih administratorjih? Ne zagovarjam nikogar.............le razmišljam.

Hmmmm.

Kaj pa če je problem pri uporabnikih foruma, ki imajo dvojna merila, tega pa še sami ne opazijo?

Ja, res je vredno razmisleka.
Borut

Title: Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Post by Borut on 28.06.2003 at 03:09:07

Ženska brez modrca pa itak ni ženska.

Vsaka ga ima, če ne drugje, pa v predalu in to vsaj enega.

To je dejstvo, ki je neizpodbitno.

Ljudje v okolici so radi diplomatični in nihče ne bo potrdil tega dejstva ampak se mu bodo zaradi previdnosti le približal.

Če pa sem se s tem nehote dotaknil tvojega morebitnega kompleksa, potem se ti globoko opravičujem.

Borut


Title: Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Post by ARS on 28.06.2003 at 03:15:34


Devi wrote on 27.06.2003 at 20:20:20:
Dejansko na tebe nikoli nisem gledala kot na "prosilca", ki bi imel željo po administratorstvu (čeprav sem očitno tako napisala). Se ti opravičujem zaradi tega.

Hvala. Opravičilo sprejmem.


Devi wrote on 27.06.2003 at 20:20:20:
Imaš prav, res sem to napisala. Sej sem še marsikaj drugega misla, ko sem to pisala, sem pa tudi to misla, kar sem napisala in šele zdaj opazla, kako sem fokusirana.

Kul! Saj sama veš, da nam iskren fokus in iskreno, dobronamerno delovanje prej ali slej odmeglita pogled in botrujeta odločnosti in sprostitvi energije, pa tudi morebitno potrebnemu pogumu, ki jih "potrebujemo" za naslednji korak. "Brez panike", torej.  ;)

Če bi bila ena izmed vas, bi ti bila iskreno hvaležna za odprtje tega topika.
In kot nekajmesečna uporabnica, sem iskreno vesela, da si ga; vsem(u) navkljub.

:-*
ARS


Devi wrote on 27.06.2003 at 20:20:20:
Si pa ustvarjalna ženska, ki bi v idealnem okolju, v katerem bi našla ljudi, s katerimi bi se lahko ujela, mogoče lahko z njimi ustvarila nekaj več (če bi to želela), ker so stvari vedno lahko boljše.

Pustiva tukajle mojo ustvarjalnost, kakovost mojega pisanja in kaj bi jaz lahko, če ... Prav?
Predvsem zato, ker "moja vrsta" pišočih praviloma ustvarja v ednini ...  ;)

Title: Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Post by gape on 28.06.2003 at 11:39:43


ARS wrote on 28.06.2003 at 02:34:33:
Sem pa tule naredila že mnogo korakov, proti drugim, predvsem pa proti sebi.

sej v bistvu več al manj samo to delamo ...

fino je da ustvarjate v ednini, zna bit pa na trenutke lažje če je nekje ena skupina s katero si lahko pomagaš.
včasih.
ponavadi pa imaš zaradi integracije v to isto skupino glih en tolk problemov tud pol. problemov, ki jih je treba razrešit, ker niso oni tm kr tko brez veze.
tko da, najprej kreativno ustvarjaš, za sebe in druge in potem se integriraš med druge - sprejemaš in si sprejeman.
energije porabiš pomoje skor isto.
verjetno je provzaprov vseeno katero pot izbereš, samotno ali skupno, skupno pot, ki je pripeta na skupno namero, ki je tudi tvoja.

jest še vedno zaupam, da lahko skupaj premaknemo več.
namera nam je pa tkoitak skupna ... ljubezen.

Title: Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Post by ARS on 28.06.2003 at 11:59:03


wrote on 27.06.2003 at 20:10:47:
ARS povabil sem te res da napišeš kakšen članek kdaj kot avtorico knjige in če se ti zdi to preveč pol ne vem kdo je vzvišen... je pa tud tko res da je tvoj način podajanja odgovorov je včasih mal aroganten(sam ne mi zdej kvotat full mojih text, tud moj je včasih vem, sam jaz priznam) in tud ti bi lahko namest da ostale jahaš naredila korak proti njim (mene izpust ker si ne dopisujeva, sam včasih te ravno preberm, če si kje vmes.) al pa kaj več naredila namest da tolk govoriš kaj vse veš in znaš.


Miska wrote on 28.06.2003 at 00:40:07:
Sicer pa - kdor govori, govori o sebi, ane?
In tale tvoj post kaže prav na to - govoril si o sebi, A. - pa če se tega zavedaš, ali pa ne...  :)

Title: Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Post by ARS on 28.06.2003 at 12:30:40


gape wrote on 28.06.2003 at 11:39:43:
namera nam je pa tkoitak skupna ... ljubezen.


wrote on 12.02.2003 at 19:08:05:
Če se kdaj odločte, da ne boste več samo nameraval ...

... bi bilo fajn, da tistim, ki želimo zgolj uporabljati ta forum, to dopustite početi še naprej, brez da bi od nas nenehno (posredno ali neposredno) pričakovali neko razširjeno (so)ustvarjanje na kateremkoli vašem projektu na in izven foruma. Tisti, ki bo želel več od "uporabe", bo zagotovo kmalu med in z vami ...

V nasprotnem primeru pa je res že čas, da spišete forumska "pravila igre" in jasno ter vidno ubesedite vaša pričakovanja do in od uporabnikov foruma. Bo vsem lažje. Skratka, od nameravanj k dejanjem. S sprejemanjem dejstva, da so naše namere, interesi in načini delovanja lahko tudi na moč različni, bo pa tudi to lažje.

Title: Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Post by gape on 28.06.2003 at 21:51:25


ARS wrote on 28.06.2003 at 12:30:40:
... bi bilo fajn, da tistim, ki želimo zgolj uporabljati ta forum, to dopustite početi še naprej, brez da bi od nas nenehno (posredno ali neposredno) pričakovali neko razširjeno (so)ustvarjanje na kateremkoli vašem projektu na in izven foruma. Tisti, ki bo želel več od "uporabe", bo zagotovo kmalu med in z vami ...

V nasprotnem primeru pa je res že čas, da spišete forumska "pravila igre" in jasno ter vidno ubesedite vaša pričakovanja do in od uporabnikov foruma. Bo vsem lažje. Skratka, od nameravanj k dejanjem. S sprejemanjem dejstva, da so naše namere, interesi in načini delovanja lahko tudi na moč različni, bo pa tudi to lažje.

kar se mene tiče res ni nobenga problema (v prvem odstavku).
kot tudi v drugem
edin me mal moti to postavljanje pravil, kot jim ti rečeš. jest jim rečem priporočila, če že morjo bit. milsm ... pa velik smo že dal skoz kle gor. večino 'forumovskih izpadov' smo že dal čez. in to kar smo se naučili v teh lekcijah, je fino da ostane zapisano nekje. četudi samo v obliki priporočil za udejstvovanje.

s temi priporočili pa veš kako je ... aleš jih od nekje navleče na kup (zadnja sem zaznal kao iz foruma DA), jest pol mal pojamram in tako in pri tem ostane. nekako ni nekega interesa vas, ki sodelujete tuki gor na način kot pač sodelujete, tko kt si opisala. kje se je sicer kdo od vas pojavu, pa ni nikol do konca zdržu.

jest predlagam da ta priporočila zložimo skupi - vsi skupaj, kdor ima vsaj malo interesa.
seveda na temu namenjenemu threadu.

Title: Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Post by Andres on 28.06.2003 at 22:10:51

Dokler boste od drugih plonkal napredka ne bo.  Sploh če Aleš po drugih forumih vleče pravila za tega tu, je to še toliko bolj žalostno.  

Andres

Title: Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Post by ARS on 29.06.2003 at 00:35:33


ARS wrote on 28.06.2003 at 12:30:40:
... bi bilo fajn, da tistim, ki želimo zgolj uporabljati ta forum, to dopustite početi še naprej, brez da bi od nas nenehno (posredno ali neposredno) pričakovali neko razširjeno (so)ustvarjanje na kateremkoli vašem projektu na in izven foruma.


gape wrote on 28.06.2003 at 21:51:25:
kar se mene tiče res ni nobenga problema  


gape wrote on 28.06.2003 at 21:51:25:
nekako ni nekega interesa vas, ki sodelujete tuki gor na način kot pač sodelujete, tko kt si opisala. kje se je sicer kdo od vas pojavu, pa ni nikol do konca zdržu.

jest predlagam da ta priporočila zložimo skupi - vsi skupaj, kdor ima vsaj malo interesa.
seveda na temu namenjenemu threadu.

???

Torej, ne bo čisto držalo, da ni nobenega problema, kar se tebe tiče - to "da nas, uporabnike pustite pr' gmah" v zvezi z vašimi načrti in projekti.

Je problem. Ker tudi ti, ne le A., pričakuješ, da bomo uporabniki pisali nekaj, za kar mi (praviloma) nimamo nobenega interesa, vi pa. Ker tudi ti pričakuješ, da bomo uporabniki pisali nekaj, kar bi želeli imeti vi oz. se to zdi pomembno vam.

Ko in če boste forumska "pravila" enkrat pa res spisali, pa najverjetneje sodelovanje s strani uporabnikov foruma ne bo umanjkalo; morda tudi tako ne, da bi bila boljša.

Title: Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Post by ARS on 29.06.2003 at 01:00:34


gape wrote on 28.06.2003 at 21:51:25:
edin me mal moti to postavljanje pravil, kot jim ti rečeš. jest jim rečem priporočila, če že morjo bit. milsm ... pa velik smo že dal skoz kle gor. večino 'forumovskih izpadov' smo že dal čez. in to kar smo se naučili v teh lekcijah, je fino da ostane zapisano nekje. četudi samo v obliki priporočil za udejstvovanje.

s temi priporočili pa veš kako je ... aleš jih od nekje navleče na kup (zadnja sem zaznal kao iz foruma DA), jest pol mal pojamram in tako in pri tem ostane. nekako ni nekega interesa vas, ki sodelujete tuki gor na način kot pač sodelujete, tko kt si opisala. kje se je sicer kdo od vas pojavu, pa ni nikol do konca zdržu.

Lahko me sicer spomin vara, a še nisem zasledila, da bi kak uporabnik kje "na suho" pojamral, ker nimate spisanih in na vidno forumsko mesto postavljenih forumskih "pravil".

Se nas je pa kar nekaj "pritožilo" nad tem, da od nas pričakujete, da bomo upoštevali vaša "pravila igre", ki jih nikjer ni. Pri tem pa takistih "zahtevkov" do uporabnikov oz. nepisanih "pravil" redno, najprej in niti sami ne upoštevate.

Kdo torej želi oz. potrebuje "pravila" - uporabniki ali vi sami, da bo forumsko dogajanje po vašem okusu in zamislih?

In seveda se nas je kar precej "pritožilo" nad tem, da takisto nikjer nimate spisanih in na "vidnem" forumskem mestu tega, kaj so "pravice in dolžnosti" forumskih administratorjev ali moderatorjev, hkrati pa nas vedno znova (neprijetno) presenečate z raznimi posegi v direktorije, naše poste ino podobno - skratka, ravnate zgolj po trenutnem občutku in kot se vam v določenem trenutku "rukne".


Sicer pa, meni osebno se zdijo kakršnakoli "pravila" tule gor povsem nepotrebna, predvsem iz dveh razlogov:

1) Tisti, ki ne premorejo elementarnega spoštovanja do ljudi, tisti, ki žalijo, tisti, ki jim je sprejemanje različnosti resen izziv, tisti, ki ... tudi v primeru jasnih in jasno vidnih "pravil" najverjetneje ne bodo prav nič drugače delovali, kot bi brez njih.

2) Če nekdo lastnih "pravil" dosledno ne upošteva, naj ne pričakuje, da jih bo kdorkoli drug.


Torej, dokler nek "prostor" nima "pravil igre", je vsekakor "open source". "Vzemi, ali pa pusti."

Dvomim, da se motim,
ARS


PS: Se vidi, da imam trenutno malček preveč časa ...
Kot tudi, da se dam speljati stran od osnovnega namena topika, ki ga tukajle "ta glavni" itak ignorirajo; spet enkrat. V opravičilo naj povem, da imam res že zadosti vseh njihovih "kr neki", pol se pa na "nekooperativne" uporabnike vse skupaj zvali; že kako. In če se bo spet kdo z bralnimi izzivi soočal - gornje (in vse Arskino tukajle) je zame konstruktivna kritika in nič drugega.

Title: Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Post by ARS on 29.06.2003 at 01:53:44


gape wrote on 28.06.2003 at 21:51:25:
s temi priporočili pa veš kako je ... aleš jih od nekje navleče na kup (zadnja sem zaznal kao iz foruma DA), jest pol mal pojamram in tako in pri tem ostane.

Ne, ne vem, kako je ... Predvidevam pa, da nam je vedno bolj jasno.

Sicer pa, Gape, če moja percepcija ni zatajila,
kaj nisi ti tukajle na forumu pa res "ta najbolj glavni"?
Zakaj torej kakršnikoli izgovori in prelaganje odgovornosti na druge?

???
ARS


PS: Vsekakor pa izrecno drži, da komur štala odgovarja, ne bo naredil ničesar, da bi jo spucal. A vedno bolj bo smrdela, vedno manj družbe bo imel. Pa tudi to, da "riba smrdi pri glavi".

Title: Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Post by Devi on 29.06.2003 at 11:10:11

Neka priporočila (pravila) torej že imamo...

1. ne žali
2. ne poskušaj organizirati ljudi
3. ne vsiljuj svojega načina razmišljanja in delovanja (tu je malo nejasno, kje je meja med mnenjem in vsiljevanjem)

Title: Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Post by Miro on 29.06.2003 at 12:07:29


wrote on 27.06.2003 at 23:22:25:
Ko sem predlagal Devi, da tole kar vsebuje prvi post v tem topicu (bil je objavljen v administratorskem delu), premakne ven, nisem mislil, da bo potem tu nastala štala in poligon za boj med Mirotom in A.-jem.


Ne gre za boj med mano in A.jem. Če bi se hotel boriti, nahraniti svoj ego, bi si našel boljšega nasprotnika. Prav tako nimam nobenih ambicij po vodenju ali kaj podobnega, tako da se najini interesi z A.jem sploh ne morejo križati.

Gre preprosto za vas ostale, ki večinoma žal ne dojamete (ali pa vam je vseeno), da, ko se enkrat začne delati spiske nezaželnih oseb, celo na javnem delu foruma nekim ljudem priporočati izpis ipd, je to pravi znak notranjega razkroja in degeneracije osnovne ideje v nekaj izrazito nasprotnega.

Če se tega pravočasno ne prepreči, bo ta forum postal "odprt prostor za vse, ki ustrezajo nekaterim".

Argumentiral sem pa tole že tolikokrat, da ne bom več ponavljal.

Title: Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Post by ten-nej on 29.06.2003 at 12:35:43


Devi wrote on 29.06.2003 at 11:10:11:
Neka priporočila (pravila) torej že imamo...

2. ne poskušaj organizirati ljudi
So izjeme:

- naredi žur  ;)


uživajte!

Title: Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Post by kreden on 29.06.2003 at 13:19:15


Devi wrote on 29.06.2003 at 11:10:11:
Neka priporočila (pravila) torej že imamo...

1. ne žali
2. ne poskušaj organizirati ljudi
3. ne vsiljuj svojega načina razmišljanja in delovanja (tu je malo nejasno, kje je meja med mnenjem in vsiljevanjem)Pod številko štiri bi lahko blo naslednje.

4. Prosimo, ne pišite neumnosti, kajti mi nismo dolžni brati vaših neumnosti.

;D ;D ;D ;D ;D

Title: Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Post by kreden on 29.06.2003 at 13:24:35


wrote on 29.06.2003 at 12:07:29:
Ne gre za boj med mano in A.jem. Če bi se hotel boriti, nahraniti svoj ego, bi si našel boljšega nasprotnika. Prav tako nimam nobenih ambicij po vodenju ali kaj podobnega, tako da se najini interesi z A.jem sploh ne morejo križati.

Gre preprosto za vas ostale, ki večinoma žal ne dojamete (ali pa vam je vseeno), da, ko se enkrat začne delati spiske nezaželnih oseb, celo na javnem delu foruma nekim ljudem priporočati izpis ipd, je to pravi znak notranjega razkroja in degeneracije osnovne ideje v nekaj izrazito nasprotnega.

Če se tega pravočasno ne prepreči, bo ta forum postal "odprt prostor za vse, ki ustrezajo nekaterim".

Argumentiral sem pa tole že tolikokrat, da ne bom več ponavljal.

Naj me koklja bincne v mojo debelo rit, če to ni res.

Title: Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Post by A. on 29.06.2003 at 13:31:46

ne gre za to da ne bi hotu odpisat, sam sem bil na morju ars, tko da...

zdele bom odgovoril na dve stvari, eno so priporočila, ko smo z gapetom, andresom itd...  usvarjala tale forum smo mel poleg skupne še vsak svojo idejo, kako forum dopolnit in moja je bla dat gor neka priporočila, zgodovino, namen itd, priporočila so dana, ostalo še ne čist, namen je ta, da se pogovarjamo in ustvarjamo, pravilo open space pa je to, da lahko delaš ali eno ali drugo ali oboje, kar želiš.

sem mel pa tud namen opisat open source in ga tud pišem, sam je tko, da smo mel idejo in tko tud je, da se bodo pravila oblikovala sproti in jih bomo tudi dodeloval sproti, na forumu, sam pol to mal zastane počas, ker jaz mam neko drugo željo kako naj zgleda to, gape včasih gleda na to mal drugač, pol čakava en drugega, pa še koga, da bi se skupi dobl, ko smo skupi pa se rajš kaj drugega zgovarjamo.

zato se pravila počas definirajo, a se bodo, open source in open space pa isto.

če povabimo koga, da bi z nami ustvarjal je to ker želimo s čim več ljudmi delat skupi, saj vemo, da se dopolnjujemo in da skupaj lahko več damo ljudem.

če se kdo odloći za to smo full veseli ,zato delimo to še z drugimi, to se nam zdi lepo, taki pač smo.
eni ki pridete sem samo na druženje in kelpet pač pridete... sam povabimo pa večino tistih, ki se komu zdijo, da bi lahko  povedal še kaj več oz še kje ne le na forumu...

eni recmo, med njimi si to kazala ti, ste se zdel taki da mate potencial, pol to preide v ustvarjanje al pa ostane pri forumu, pri teb je ostal... sam zdej se mi velikrat zdi, da maš mal distance, ne vem nisi tokl odprta al kaj do teh s katerimi se zgovarjaš, zato sem ti tud napisu te stvari, da mal probi narest korak proti njim in poskusi razumet še njihov vidik. sej vem vsi delamo tko, sam pač je tud tko da povem kar vidim in teb sem povedal, upam da boš gledala na to kot eno videnje stvari, nič drugega.miro nobenih spiskov ni, nihče ni nezaželjen, prej obratno čim več ljudi s katerimi bomo ustavrjal je zaželjenih in so le dejstva: naštel sem ljudi, ki pomoje ne spadajo med bedake, ker je tam prostor le za te, ki delajo na forumu, oz ustvarjajo na projektih ampak ti tega ne. ravno tako ni več ustvarjala miška, ravno tako ni herby. ostali so vsaj mal volje pokazal...

torej je to spisek teh adminov, ki ne ustvarjate z nami oz tega niti en želite. zato po moje ni lepo od vas da ste gor in to bi rad, da uredimo, to ni nič takega, celo tako je če zaključiš eno obdobje del poti, je prav da greš, naprej, zakaj bi ostajal če te nič ne veže, če znotraj tega ne čutiš več, sam zgubljaš energijo.

spodaj na javnem forum mi je tud dobr če je velik ljudi, ki se pogovarjate, je pa res da mi je popolnoma vseeno kdo je in kolk dela oz piše, kako piše mal manj, sam tu se nekak da zment da se držimo vsaj malce enih splošnih priporočil, lahk tud teh, ki jih je zdej devi spisala.

zakaj bi na javnem delu komu omejeval dostop, tega nikol nismo počel, niti enmu tega nisem reku(če maš dokaz ga drugič naved ko pišeš, drugač ne obsoji), sem pa vačsih koga prosil, če je preveč frajaril, da naj drugje naredi svoje stvari in naj tako pokaže kolk je pameten in sposoben. bom pol jaz tja prišel in mu povedal kaj bi še lahko in kako, veš tud jaz to znam ...

drugač pa je to ali bo kdo na tem forumu, njegova odločitev je tud tak način foruma, forum je odprt, se logiraš ali pa tudi ne in berš in pišeš, zgori pa je drugač tam je foruam narejen za le te, ki delajo oz želijo ustvarjat.

če bi ti ustvarjal oz vsaj mel to željo oz pokazal vsaj mal volje, ti ne bi nikol nič reku, tko pa je nimaš in pomoje bi ti sam moral it tolk faca in rečt fantje nekak res ne ustvarjam in ne izpolnjujem pogojev za tja al pa se z vami na ta način ne da delat in nikol ne bom, zato je prav da grem, tko kot je to naredila miši.

če se tolk ne potrudiš, da bi vsaj mal s skupino delal ni treba da z mano, da bi saj malce dobre volje pokazal, pol ne vem, zakaj pol hočeš met dotop tja oz zakaj potrebuješ dostop do tja, tam se menmo večinoma o tem kaj bi blo za uredit oz si dajemo ideje sej to veš, včasih pa se mal pomenmo tud o sebi in svojih pogledih? pomoje že dolg veš, da tam ne boš nikol ustvarjal in veš da zato ne rabi dostopa do tja kajne?.

torej je kot vidim bolj samovolja s tvoje strani to ne z naše/moje in nekak bi lahk isto reku za tvoje odmikanje od ideje zgornjega dela foruma.


wrote on 29.06.2003 at 13:19:15:
Pod številko štiri bi lahko blo naslednje.

4. Prosimo, ne pišite neumnosti, kajti mi nismo dolžni brati vaših neumnosti.

;D ;D ;D ;D ;D


to velja v prvi vrsti zate kreden, če že ne poznaš stvari vsaj ne obsojaj.andres kopiranih pravil ni, mi mamo od prvega meseca foruma zlata priporočila, ki so čist naša(večinoma moja) glede na naš način pogovarov  in ustvajanje, sem pa sam zadnjič najdu en primer pravil na DA in ga pastnu sem in to tudi napisal poglejte si pravila iz DA, morda dobi kdo kakšno idejo.

to je to

Title: Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Post by gape on 29.06.2003 at 13:41:11

je zatajila tvoja percepcija ars
nism taglavni
niti nočem bit, čeprov bi mogu bit (in bi lahko bil), pa nočem.

že od vsega začetka vem ... če glave ni, je ne moreš odrezat. in če mojo glavo održeš, se bo ta forum spremenil, pa še to samo vtolko, da mene na njem ne bo več ... za vse ostalo je poskrbljeno.
nekateri posvečeni poznajo SuperWebMastra ... in če moje glave ni več na mestu se lahko popolnoma vse odvija tko kt se je do zdej.
pač brez mene

tko da ... ni nekega velikega interesa po rezanju moje glave ... je pa izredno velik interes po kleščenju mojega ega ... to je ... ampak zdej ni čas za to ... zdej je čas za neki drugega.

da ponovim še enkrat
administratorji nimajo nobenih posebnih pravic, razen tega da vidijo dodatne direktorije.
dodatne pravice imajo samo moderatorji.
če te moti premikanje threadov po forumu, prosim, zapiši to v temu namenjen thread, k maš glih odveč časa, jest ga na žalost nimam.

pravila ne obstajajo, tolk moči imam ... očitno.
obstajajo priporočila.
obstaja temu namenjen thread ...

lahko seveda ribi ki smrdi pri glavi predlagaš kako naj pospravi štalo.

Title: Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Post by Devi on 29.06.2003 at 15:11:58


wrote on 29.06.2003 at 13:31:46:
miro nobenih spiskov ni, nihče ni nezaželjen, prej obratno čimveč ljudi s katerimi bomo ustavrjal je zaželjenih in so le dejstva: naštel sem ljudi, ki poomoje ne spadajo med bedake, ker je tam prostor le za te ki delajo na forumu, oz na projektih ampak ti tega ne. ravno tako ni več miška, ravno tako ni herby. ostali so vsaj mal volje pokazal...

Jaz tole razvrščanje delujočih in nedelujočih vidim z dveh plati:
Prva je, da dejansko pomaga pri napredku, če stvari, ki stojijo, eliminiraš. Napredek je vse hitrejši, če združuješ podobne energije v vse bolj izčiščen namen. To je dejstvo.

Drugo pa je, da nisem prepričana, da so posvečeni dejansko definirani na tak način.  V tem trenutku se spomnim samo dveh namenov, ki jih dejansko delimo, všeč nam je, da forum in določeni projekti laufajo in všeč nam je, da smo se našli ker delimo željo po napredku in rasti. Oboje od tega pa je dejansko precej nedefinirano in je širok pojem.

Če se bodo posvečeni usmerili samo in izključno v delovanje projektov in dela, potem se bo s tem izločilo en kup ljudi, ki v to ne sodijo...
....ki pa v skupino prinašajo obilje raznolikosti, to pa pomeni svežino in ravnotežje

Preveč enotno delovanje in sortiranje se mi zdi malo podobno gensko predelanim rastlinam, ustvarjenim za doseganje načrtnega cilja. Kar pa v končni fazi vedno pripelje v neko izkrivljanje, strupenost, nenaravnost, saj ni več naravne selekcije, ki omogoča tako bolezni kot hkrati tudi odpornost na njih in predvsem harmonijo in vključenost v okolje, v katerem rastejo.
Preveč enakosti lahko vodi tudi v precej hibridno združbo.


Quote:
torej je to spisek teh adminov, ki ne ustvarjate z nami oz tega niti en želite. zato po moje ni lepo do vas da ste gor in to bi rad da uredimo...

To je enostranski način gledanja na ustvarjanje. Ustvarjanje sploh ni nujno da se dogaja na način, ki ga ti, Aleš, vidiš kot ustvarjanje. Ustvarjalni smo vsi, ustvarjalna je lahko že podpora nekega namena s svojo energijo in prisotnostjo nekje. Treba je definirat, ali se za obstoj v posvečenih zahteva kakšen določen način ustvarjanja in kakšen način je to.


Quote:
če se tolk ne potrudiš, da bi vsaj mal s skupino delal ni treba da z mano, da bi saj malce dobre volje pokazal, pol ne vem, zakaj pol hočeš met dotop tja oz zakaj potrebuješ dostop do tja, tam se menmo večinoma o tem kaj bi blo za uredit oz si dajemo ideje sej to veš, včasih pa se mal pomenmo tud o sebi in svojih pogledih? pomoje že dolg veš, da tam ne boš nikol ustvarjal in veš da zato ne rabi dostopa do tja kajne?.

Tukaj enako mislim. Namreč ljudje ne berejo, kar jih ne zanima, se ne mešajo v projekte, ki jih ne zanimajo, prispevajo pa tja, kjer jih. Pokazat dobro voljo ali voljo na splošno nekje, kamor te ne vleče, pa ni neki pravi način pristopa k stvari. Če nisi s srcem v projektu, je volja prej škodljiva za doseganje namena kot pa obratno.
Vprašanje je torej, zakaj ljudi, ki si želijo ostat v posvečenih, izključevat iz njih. Če imajo željo, imajo voljo in srce poleg. Torej prispevajo. Voljo in namen. To ni malo.

Ob vsem tem čiščenju posvečenih sem se tudi sama spraševala, kaj prispevam. Zares prispevam. Voljo in srce. Vsaj to mi je najpomembnejše. Ostalo vse izhaja iz tega. Tisto, ki je. Tisto, ki ni, tisto pa tudi narejeno ni ;D V tem trenutku nimam nobenih pomembnih projektov, ki bi dejansko zahtevali, da za nemoteno delo na njih ostajam v posvečenih. Torej sem tudi sama na meji, da se me izbriše ven. Res pomembno mi je, da ta "ostanem ali grem" definiramo, da ne bodo ostale kje neodvezane energije.

Zato pa je treba izčistit osnovni namen posvečenih.

Če bodo posvečeni definirani po delu na projektih, se ne bo treba spraševat, ali si (ta mesec) že dovolj naredil, da nekje ostaneš, vedel boš da pač nisi in da greš ven do nadaljnega, (hkrati taka situacija zahteva, da se vsak nosilec nekega projekta, ki si tega želi in projekt to zahteva sprejme v posvečene, pa čeprav za en mesec). Tako se prisotnost meri po rezultatih. S tem se prekine glasovanje o sprejemanju. Pomemben je samo namen dela.

Kar je mogoče v redu v tolko, da se na tak način razdeli osnovno skupino, ki v tem trenutku deluje v posvečenih, s čemer se bo njeno združevanje nadaljevalo na forumu, kar lahko rezultira boljše razmere in drugačen pogled na administratorje.

Ni pa v redu, če se bo s tem razbilo ohranjanje neke skupinske energije, ki ji je mar in pomemben obstanek foruma in kvalitete na njem. Tole pa je v bistvu moj subjektiven pogled, pogojen s potrebo po varnosti, podpori in rasti v skupini, kjer mi je bilo do zdaj dobro.

Poleg tega, ne glede na to, da razumem, da je treba za napredek tudi kaj žrtvovat, me delovanje po rezultatih ne spodbuja k ustvarjanju, ampak prej obratno. Proti sebi ni dobro delat. Najslabše se mi zdi sprejet neka pravila, ki potem držijo v strahu, silijo in povzročajo napetosti med ljudmi, ki so jih sprejeli.

Title: Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Post by Amstel on 29.06.2003 at 15:58:06


wrote on 29.06.2003 at 13:31:46:
     
miro nobenih spiskov ni, nihče ni nezaželjen, prej obratno čim več ljudi s katerimi bomo ustavrjal je zaželjenih in so le dejstva: naštel sem ljudi, ki pomoje ne spadajo med bedake, ker je tam prostor le za te, ki delajo na forumu, oz ustvarjajo na projektih ampak ti tega ne. ravno tako ni več ustvarjala miška, ravno tako ni herby. ostali so vsaj mal volje pokazal...

torej je to spisek teh adminov, ki ne ustvarjate z nami oz tega niti en želite. zato po moje ni lepo od vas da ste gor in to bi rad, da uredimo, to ni nič takega, celo tako je če zaključiš eno obdobje del poti, je prav da greš, naprej, zakaj bi ostajal če te nič ne veže, če znotraj tega ne čutiš več, sam zgubljaš energijo.


Hm..... spisek je, spiska ni...
Ne gre mimo dvojnosti, ha?

Spisek je, ga je predlagal Aleš. Dodajam, upam, da se ne motim, da se s tem ni strinjal nihče.
To je pomemben podatek. A ne?
..... aja... ustvarjanje je pa veliko več, kot sodelovanje na nekem projektu. Tako, da tu so odveč vse naknadne selekcije in odstranjevanja z "bedakov".

Title: Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Post by Marjana on 29.06.2003 at 16:20:50

Hja, sem si prebrala tale topic... se mi zdi da nekateri od administratorjev pricakujete, da povemo svoje mnenje na to temo? (Ales, prosim da si razcistis pojme glede adminov, moderatorjev in administratorjev!)

Devijino razmisljanje se mi je zdelo zelo dobro, mi je pritegnilo pozornost na en vidik 'bedakov', o katerem do zdaj nisem razmisljala oz. se je zavedala, se mi pa zdi da je precej dobro dojela in zapisala situacijo.

Jaz pac sem kakrsna sem, vkljucno s tistim nazivom 'administratorji' tam na levi... mogoce sem tudi zato kaj drugacna, kot bi bila brez naziva. Zagotovo sem precej drugacna zaradi tega, ker se v zadnjih dveh letih druzim in komuniciram z ljudmi s tega foruma.

Vendar pa ko kaj napisem, to napisem iz sebe (al pa iz svojega ega, trenutno sem v fazi ugotavljanja kaj je kaj ;D ) - v vsakem trenutku se trudim bit cimbolj Marjana, tukaj in zdaj. ;)


In po branju tega topica se vedno bolj strinjam z gapetom: za cimbolj odprt in svoboden forum, s cimmanj pravil. :)


Title: Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Post by gape on 29.06.2003 at 16:38:19

devi je zadost dobr povedala

amstel ... ne motiš se

Title: Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Post by Harry on 29.06.2003 at 22:57:55

Jaz osebno, se nimam za kaj več, kot vsak drugi uporabnik tega foruma. To, da sem administrator, pomeni samo to, da imam dostop do tako imenovanega zaprtega dela za širšo javnost.

In ker očitno to mnoge moti, naj napišem (čeprav je bilo že stokrat omenjeno), da je ta zaprti del v bistvu delovni del foruma, kjer se dogovarjamo, kako delati na projektih. In nič drugega, kar bi bilo kao tajno. In bi me motilo, ko naprimer jaz Marjano vprašam, kaj bomo naredili s tem in tem člankom v Pozitivkah ( da mi vmes prleti nekdo in naprimer citira kaj iz svetega pisma... ;D, naprimer Kreden ;D :P).

Arska je napisala, naj ne silimo vseh uporabnikov foruma, da kao sodelujejo v projektih. In ravno to je to. Da ne silimo vseh, obstaja ta zaprti del.

Kar se tiče samega foruma, pa mislim, da se nikomur ne vsiljuje kaj naj piše, da je to svobodna volja vsakega posameznika. In tudi ko pride kdo in serje, ga nihče ne skensla, kakor je pravilo na nekaterih drugih forumih. To pomeni, da kljub nekaterim očitkom, tule vlada neka demokracija.


Title: Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Post by kreden on 29.06.2003 at 23:29:22

Ja, nazadnje bo še kreden kriv, ko se boste raztrgali v vašem zaprtem delu foruma.

Pa še nekaj : vrana vrani ne izkljuva oči.

Bom pa zdejle preletel forum in ga počečkal, če sem že žigosan iz vrst administratorjev za takšnega.

Pridi, vidi in s čudi, kaj ti kreden po formu nudi.

Title: Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Post by kreden on 29.06.2003 at 23:37:05

Dobro je biti pomemben , pomembno je biti dober!

Title: Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Post by kreden on 29.06.2003 at 23:46:34

Če delate dobro, delajte to zase in tudi če delate zlo ga naredite sebi.
Nisam vam ja kriv, što vi neznate.

Title: Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Post by Harry on 29.06.2003 at 23:51:50


wrote on 29.06.2003 at 23:29:22:
Ja, nazadnje bo še kreden kriv, ko se boste raztrgali v vašem zaprtem delu foruma.

Pa še nekaj : vrana vrani ne izkljuva oči.

Bom pa zdejle preletel forum in ga počečkal, če sem že žigosan iz vrst administratorjev za takšnega.

Pridi, vidi in s čudi, kaj ti kreden po formu nudi.


A ti ne znaš ločiti šale od resne stvari?

Omenil sem tebe zato, ker sem ti že enkrat prej to napisal.

Forum čečkat pa nima smisla, saj je že tako ali tako večkrat preveč počečkan. ;)

LP Iga

Title: Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Post by kreden on 30.06.2003 at 00:05:07

Harry, sej vem, da si se šalil, sej sem se jaz tudi, se mi ne da veliko pisat, imam dost drugega dela.
Belenje, trganje parketa ven, polaganje laminata, no to bo jutri, pol pa vso pospravljanje, joj, kak me križ boli, omare so tak težke, da jih komaj vlačim sem pa tja.

Delo krepi človeka.

Delo je zdravju škodljivo, zato danes ne gremo na njivo, ker potem, po gnoju vsi smrdimo   ;D ;D :D :D

Title: Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Post by Harry on 30.06.2003 at 00:07:10


Quote:
Pridi, vidi in s čudi, kaj ti kreden po formu nudi.


Sem malo te lovil in za tabo šel, zdaj imam pa dovolj, ker grem spat. Ti pa veselo po forumu nam še kaj ponudi. ;D ;)

Title: Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Post by Harry on 30.06.2003 at 00:09:17


Quote:
Delo krepi človeka.


A poznaš tisto:

RAD IMAM DELO, NAJRAJŠI GA OPAZUJEM. ;D ;D

Ajd.  ;)

Title: Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Post by Edi on 30.06.2003 at 10:16:52


wrote on 29.06.2003 at 23:37:05:
Dobro je biti pomemben , pomembno je biti dober!


Dobro je biti pomemben , pomembno je biti dober!

;D

Title: Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Post by vida on 30.06.2003 at 11:10:27


Gru Gru wrote on 30.06.2003 at 10:16:52:
Dobro je biti pomemben , pomembno je biti dober!

;D

Dobro je opravljat svoje poslanstvo, saj si le tako tudi sam sebi pomemben !
:)

Title: Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Post by Miro on 30.06.2003 at 13:30:53


Quote:
miro nobenih spiskov ni, nihče ni nezaželjen, prej obratno čim več ljudi s katerimi bomo ustavrjal je zaželjenih in so le dejstva: naštel sem ljudi, ki pomoje ne spadajo med bedake, ker je tam prostor le za te, ki delajo na forumu, oz ustvarjajo na projektih ampak ti tega ne. ravno tako ni več ustvarjala miška, ravno tako ni herby. ostali so vsaj mal volje pokazal...


A., lažeš. Spisek enostavno je. In ti to najbolje veš, ker si ga sam sestavil. Kar so tukaj potrdili tudi drugi.

O tem, kdo spada med bedake in kdo ne, pa ima večina očitno drugačno mnenje.

Mimogrede, vso to moje prizadevanje na forumu glede vprašanja vsiljevanja svoje volje s strani ene osebe in opozarjanje na posledice tega, osebno razumem kot ustvarjalno delo. Tudi ARS je glede tega veliko prispevala, pa sploh ni med bedaki. Ravno nasprotno, dokazala je, da spada med pametne in razumne, zame je ena najsposobnejših ljudi na tem forumu. Ne mara sicer klobasati o energijah in podobnem, pa vseeno čuti te energije dosti bolje in ima boljšo intuicijo od večine kvaziduhovnežev.

A.! V svojih odgovorih si kar naprej prihajaš v protislovja, prirejaš resnico ali pa kar direktno lažeš, kot si napisal glede spiskov. Zato ti ne zaupam in imam za brezpredmeten in neustvarjalen vsak nadaljni dialog s tabo.

Ker so zgoraj napisano večinoma ugotovili tudi ostali, imam zadevo, kar se mene tiče, za zaključeno.

Kar pa seveda ne pomeni, da ti naslednjič, ko boš spet kakšno prijavil, ne bom podkuril. Se me pač ne boš znebil na tako lahek način, kot si se miške.

Title: Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Post by A. on 30.06.2003 at 13:55:00

sej sem vedu, pa tolk pazim na izražanje  ;D

amstel ni dvojnost, je pomankljiva razlaga? ni spiska nezaželjenih oseb je sam spisek adminov, ki ne ustvarjajo prav velik, bom reku bližje ničle in kot vidim tud tega namena nimajo.

ostali majo vsaj namen, tko da nena in robi, kolkr jaz vaju poznam mata nek namen in določene stvari delata, tko da, za določene pa sta rekla a jih trenutno ne moreta...

je pa tko da nimaš kaj, enostrasnsko ali večplastno, za to da si v bedakih je treba met željo da ustvarjaš s skupinco in kaj na tem tud narest, drugač pač pomoje tam nimaš kaj delat in ej prav da to tud priznaš.

lahko pa da se motim? sam ponavad je povsod tko dostop maš le do tam kamor si zaslužiš in kot je je en znameniti rek: to kar si si zaslužil je potrebno vzdrževati, drugače zgubiš.

in tko je tudi tu.

drugač pa še en primer ko sem enkrat prijoku domov zarad nečesa ker me niso sprejel nekam mi je oče reku, kaj jokaš dragi sinko, rajš se vprašaj kolk si naredu zato da bi bil lahko tam.  ;D

e pol sem dojel...  ;)

Title: Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Post by Kali on 30.06.2003 at 15:37:56

ja pa smo spet tam, kot pri že ne vem kolkih topikih: gremo se kdo je boljši...

.... mislim, kaj če bi že vsi skupaj prišli na piknik v Iškega, da se spoznamo, in se lahko potem vsaj šimfamo, in ne da se , še preden se sploh vidimo???

Svašta.... ;D

Title: Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Post by ARS on 01.07.2003 at 11:28:49


wrote on 29.06.2003 at 13:31:46:
ne gre za to da ne bi hotu odpisat, sam sem bil na morju ars, tko da...

Predvsem zato in čeprav "me le včasih ravno prebereš", bi želela, da me tokrat (v tem topiku), vsekakor, druge pa tudi. Ker pričakujem tvojo dosledno repliko - tudi zaradi tvojih obsodb, izkrivljanj dejstev, izključno subjektivnih interpretacij dogovorov in pogledov, pa laži in natolcevanj; glede vsega (ne zgolj ARS).

Seveda pa pričakujem tudi tvoje ustrezno "citiranje":


ARS wrote on 28.06.2003 at 02:34:33:
Tole izjavo pa želim, da jo ASAP utemeljiš,
predvsem pa citiraš čimveč mojih "duvancij" o tem, kar vem in znam.

Če ti pa citiranje ne bo šlo od rok (ker npr. nimaš osnov in zgolj natolcuješ), pa pričakujem tvoje opravičilo. Seveda, predvsem zaradi opravičilnih sugestij drugim. In tudi zaradi teme, ki jo je Devi s tem topikom načela.Miska wrote on 28.06.2003 at 00:40:07:
Sicer pa - kdor govori, govori o sebi, ane?


In si hkrati želim, da bi spodnje dojel čimprej; ti bo lažje, posledično pa tudi drugim:


ARS wrote on 28.06.2003 at 01:55:57:
Pa kdaj boš ti doumel, da tisti, ki se tebi ustrezno ne odzovejo na tvoja pričakovanja,
vsekakor imajo pravico tako na svoj(e) "ne, hvala" kot na svoje razloge?
In jim zato ne boš več in še kar naprej težil, predvsem pa natolceval in močno izkrivljal resnico?


wrote on 30.06.2003 at 13:30:53:
A.! V svojih odgovorih si kar naprej prihajaš v protislovja, prirejaš resnico ali pa kar direktno lažeš ...

Title: Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Post by ARS on 01.07.2003 at 11:31:39


wrote on 29.06.2003 at 13:31:46:
sam zdej se mi velikrat zdi, da maš mal distance, ne vem nisi tokl odprta al kaj do teh s katerimi se zgovarjaš, zato sem ti tud napisu te stvari, da mal probi narest korak proti njim in poskusi razumet še njihov vidik. sej vem vsi delamo tko, sam pač je tud tko da povem kar vidim in teb sem povedal, upam da boš gledala na to kot eno videnje stvari, nič drugega.

Tole je meni zgolj eno subjektivno nakladanje, ki z realnostjo in menoj veze nima,
predvsem pa je povsem irelevantno za ta topik.

Če pa čutiš močno nujo po obravnavi mene ali mojih odzivov in korakov,
imaš pa vedno na voljo možnost – "Start new topic".

Title: Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Post by bp on 01.07.2003 at 11:42:05


wrote on 28.05.2003 at 13:12:46:
Želim, da se posvečeni uredijo, v skladu z tem zakar so bili postavljeni (za soustvarjanje na projektih in urejanje foruma) in da se vsi, ki ne delajo na projektih oz niso admini foruma zbrišejo iz tam.

in to do 1 julija, v nasprotnem primeru se bom zbrisal jaz, iz celega foruma...


Danes smo 1. julija.

Aleš, a to pomeni, da se poslavljaš in ti moramo zaželeti srečno pot, ker zapuščaš bedake, moderatorje in forum nasploh, ali si se vmes premislil?

lp bp

Title: Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Post by ARS on 01.07.2003 at 11:51:00


wrote on 29.06.2003 at 22:57:55:
To, da sem administrator, pomeni samo to, da imam dostop do tako imenovanega zaprtega dela za širšo javnost. In ker očitno to mnoge moti …

Se sicer ne spomnim, da bi koga to motilo (no, mene zagotovo ne), drži pa, da ste si v "odprtem delu" nemalokrat prišli v nasprotje prav zaradi vašega "zaprtega dela"; tudi v tem topiku. In to praviloma ne zaradi nekih (skupnih) projektov, temveč zaradi foruma in (vašega) delovanja na njem. To pa zna biti moteče.  ;)

A zna biti tudi "zabavno"; meni predvsem zaradi stavka, ki se pod vsakim mojim postom izpiše, in tehle misli oz. "resnic":

"People rarely disclose their character so clearly as when they describe someone else's." (nn.)
"Many people who give admirable advice are incapable of taking it." (nn.)
"Discussion is an exchange of knowledge; argument an exchange of ignorance." (Robert Quillan)
"Before you give a colleague a piece of your mind, be sure you can spare it." (nn.)

;)
ARS

Title: Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Post by ARS on 01.07.2003 at 12:42:00


ARS wrote on 29.06.2003 at 01:53:44:
Sicer pa, Gape, če moja percepcija ni zatajila,
kaj nisi ti tukajle na forumu pa res "ta najbolj glavni"?
Zakaj torej kakršnikoli izgovori in prelaganje odgovornosti na druge?


gape wrote on 29.06.2003 at 13:41:11:
je zatajila tvoja percepcija ars ... nism taglavni
niti nočem bit, čeprov bi mogu bit (in bi lahko bil), pa nočem.
... če glave ni, je ne moreš odrezat.
... in če moje glave ni več na mestu se lahko popolnoma vse odvija tko kt se je do zdej.
... ni nekega velikega interesa po rezanju moje glave ...
... pravila ne obstajajo, tolk moči imam ... očitno.

Ma, Gape, meni se pač zdiš "ta glavni", tako zaradi tele tvoje razlage kot dejstva, da se administratorji in moderatorji vedno nate obrnejo (ne le uporabniki foruma), ko gre za karkoli na forumu in njegovo urejanje ... in tvoje vzdržljivo zagotovilo za "nebrisanje" napisanega. In zakaj ne? Saj bit' ta glavni ni prav nič sramotnega ali neprimernega; lahko. In le zakaj bi kdo želel tvojo glavo rezat'? Hecn, saj je fino in sproščujoče sposobne, dosledne in odgovorne v marsikateri skupini imet' ... da se jim pa ego sem ter tja vklešči, pa tudi ni zanemarljivo - so lahko le še boljši; če. Vsi ostali pa tudi; če.  ;)

In predvsem zato sem izgovore in prelaganje ogovornosti izpostavila. Če bi ti (in vi vsi) želeli štalo tule gor pošlihtat, bi vsekakor jo. Tako se pa samo nekaj čakate, se pregovarjate, nameravate, drug mimo drugega govorite in pametujete ... štala pa še vedno je ... Nekateri od vas pa tudi molčijo; najverjetneje vedo in veste zakaj. Ali pa na moč zgovorno odstopijo oz. izstopijo iz vaše skupine.


gape wrote on 29.06.2003 at 13:41:11:
lahko seveda ribi ki smrdi pri glavi predlagaš kako naj pospravi štalo.

Npr.:
A je tak nadzemljski napor potreben za to, da se poleg FAQ (v glavi foruma), napiše eno besedo - npr. "Upoštevaj" ali "Info" ali "Pomembno" - in v linkan thread zlistaš tistih "nekaj absolutnih zakonov na tem forumu", daš link na diskusijski del, in ga nemudoma zakleneš, pa je? In ne dopustiš diskusije na tem glavnem linku, njegova vsebina pa se spremeni le s konsezom, doseženem v ločenem diskusijskem delu oz. threadu?  ???  

No, pa fino bi bilo to s čimmanj besedami zapisat ... pa vsekakor za uporabnike minimalistično navesti npr. tudi, "kdo je Admin., Administrator in Moderator" in kakšne so njegove dolžnosti/pravice. Koliko pa še česa drugega ... več napišeš, manj bo učinka ... in več "megle" ... in še naprej veliko individualnega subjektivizma, ki ga "nekateri" od vas premorejo. Kaj si mislim o forumskih "pravilih", sem pa že napisala.

Sama sem takoj za dva absolutna forumska zakona, prbl. takole:
1) Pri nas nihče ne briše/popravlja ničesar, razen avtorjev samih.
2) Teme (topic) premikamo po potrebi in zgolj s soglasjem avtorja.

In dvomim, da je nadzemeljski napor potreben za to, da koga izmed vas sami "spomnite", da je sklicevanje na "pravila/priporočila", ki nekje na forumu bojda so, umestno zgolj, če se jih tudi sam(i) drži(te). Kar je le še en argument več, da "pravila" niso potrebna. Bi bilo pa res fino, če bi sprejeli gornja "zakona" - kaj kdo napiše, je tako ali pa tako njegova odgovornost. Za open space, pestrost in sprejemanje različnosti!

Ustvarjalna,
;)
ARS

PS:
Lahko pa se tudi dotakneš Devijinega lucidnega začetka tega topika ...
Če drugega ne, morda ponovno izjaviš, da boš ignoriral moja pisanja ...
... ali pa me morda celo ponovno med spodaj opisane (a nikoli replicirane) - posredno ali neposredno - uvrstiš ...

Pa še marsikaj bi se našlo, izven moje trenutne percepcije in brez da sem "razlog" jaz.


gape wrote on 24.01.2003 at 11:18:58:
... že takrat smo vedeli da slej ko prej bodo prišli 'drekači' - tisti ki drekajo ...

V "čini" na http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=forumi;action=display;num=1018352202;start=60#62

Title: Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Post by Edi on 01.07.2003 at 14:36:14

Devi:

Quote:
Recimo ten-nay jo je našel brez problema, Vida pa je nikakor ne more. Andresa smo sprejeli takega kot je, Arsko smo zavrnili na čisto, ker ni vzbujala pravih energij. Tudi za Mirota se mi zdi, da je mogoče problematičnost v nas, in ne v njem.


Kar se mene osebno tiče, je celoten post precej osebnega značaja. Z njim se nikakor ne morem poistovetit, ker svet in dogajanje sprejemam na malce drugačen način.

Mnogo ljudi, ki so še danes tu, sem tudi povabil iz kakega drugega foruma, mnogi so ostali, nekateri odšli, nekateri še prihajajo. Njihova pot. Naj jim sreča osvetljuje korake.

Osebni stik sem vzpostavil "skorajda" z vsemi, ki so imeli tudi to željo, z nekaterimi se še nismo, se pa bomo ko bo cajt za to. Sam se s tem ne obremenjujem. Imamo srečanja in druge oblike kjer se nas da najdt, in če je človek pripravljen sam tudi kaj naredit za to, naredi. Več kot vabiti in povedat, da je vsak vabljen se ne da. Osebni stik, pa vsekakor deluje močneje kot le prepevanje na forumu.

Osebno se trudim, tudi v vsakomur najt to kar ga je prineslo na forum. Tudi zagnanost odgovorit na vsako blah, blah, enkrat mine, velikokrat ko prebiram sedanje razprave, vem, da se odgovori skrivajo in so že napisani na tem-istem forumu, potrebno je le uporabit ukaz SEARCH vpisati ključne besede, nastaviti število dni na 1000 in odgovori so tu.

KREDEN:

Quote:
Prvo : Postali ste malo bolj vzvišeni in gledate na druge obiskovalce foruma malo z viška.
Drugo : Normalno početje je, da se boste branili med seboj, tudi, če eden vaših nima prav, branili ga boste in s tem se boste oddaljili in se oddaljujete od obiskovalcev foruma.


Prosim te, kot sem te menda že enkrat ali pa tudi ne  ;), da se pri izjavljanju takšnih izjav, bolj specifično in argumentirano opredeliš, ker sebe smatram za administratorja, pa se tudi s tvojimi besedami ne morem poistovetit. Niti da če eden od naših nima prav, da ga branim. Moja percepcija in način se vedno trudi biti toleranten do vsakogar. In se zgodi, da se dogaja to kar ti trdiš dostikrat prej v obratni smeri.

MIRO

Quote:
Devi, že nekaj časa čutim, da razmišljaš o teh stvareh in sem ti hvaležen za ta prispevek, še posebej zato, ker sem sam vedno naletel na spotikanje ob moj način podajanja problemov, problemov samih pa so se vsi na daleč izogibali ali pa poskušali preusmeriti tok drugam.  


Tudi tebe bi prosu, da si bolj jasen-argumentiran pri navajanju svojih težavic na tem forumu. Veliko tega kar opisuješ sam počneš.

MIŠKA

Quote:
A., te prosim lepo. Naj te spomnim samo na skupščino in kako so potekale priprave? Kaj si naredil ti in kaj sem naredila jaz? Pa koliko časa in kolikokrat sem te morala še za tisto malo in kar si sploh lahko naredil samo ti, ker si ti edini, ki to veš, prosit? Spomnit? Opozorit? Prosim te, premisli, preden kaj rečeš/napišeš...

Miška ima tu popolnoma prav. Veliko težav je bilo s skupščino, in brez njenega predhodno pripravljenega gradiva nikakor nebi mogli tečt tisto maratonsko skupščino pri Harryu. Smo pa takrat ogromno naredli in postavili nekaj dobrih temeljev-pravil za nadaljne delovanje vsega kar se tiče tukaj in okrog.

Noben sistem in tudi ta pa ni popoln, se gradi. In na tone vabil k sodelovanju se valja na samem forumu.
Se je pa A. tudi velik nauču, še vedno ga napadejo dnevi prijavljanja projektov, kaj je treba naredit ....
Dejstvo pa je, da neki rezultati vsekakor so. In noben posameznik tukaj, jih nebi nikoli ustvaril, brez so-ne-delovanja ostalih.

ARS:

Quote:
bi bilo fajn, da tistim, ki želimo zgolj uporabljati ta forum, to dopustite početi še naprej, brez da bi od nas nenehno (posredno ali neposredno) pričakovali neko razširjeno (so)ustvarjanje na kateremkoli vašem projektu na in izven foruma. Tisti, ki bo želel več od "uporabe", bo zagotovo kmalu med in z vami

Se nas je pa kar nekaj "pritožilo" nad tem, da od nas pričakujete, da bomo upoštevali vaša "pravila igre", ki jih nikjer ni. Pri tem pa takistih "zahtevkov" do uporabnikov oz. nepisanih "pravil" redno, najprej in niti sami ne upoštevate.


ARS, če se ti zdi, da nekdo stalno od tebe pričakuje razširjeno delovanje, se lepo motiš. Si bila povabljena, povedala si svoje, in ne zdej napihovat neke zadeve, ki nima sten za napihnit. Vsakega se povabi kakor kdo od adminov to začuti ali pa se javiš sama.

Nobenga pa izrecno ne posiljujemo, kot si ti to napisala v milejši-celofan obliki. Uporabljaj forum še naprej, kot si ga, in se ne sekirat, če se mi bo kdaj te spet zdelo povabit  ;D ;D ;D

Nobena pravila niso idealna, noben zakon, države še vedno danes za svojo skupinico državljanov to počnejo.
In vedno, ko želiš neke izpade omejit, neke nezaželjene stvari preprečit, moraš postavt smernice, ki se prelevijo v pravila, nato v zakone,,,,  ;)

PRAVILA - Ali jih ni, ali se pa gradijo, druge vmesne poti ni!!!

ARS:

Quote:

Kdo torej želi oz. potrebuje "pravila" - uporabniki ali vi sami, da bo forumsko dogajanje po vašem okusu in zamislih?


Aroganca? Obsojanje?
Zakaj bi bilo nekaj po našem okusu. Sploh pa se to govori že v množini. In sploh, imaš tudi ti sama pravico sodelovati v razpravah pri so-oblikovanju foruma. To preprosto že dolgo veš in lažje ti je obsojat in natikat ljudi, kot pa se priključit in napisat: ... meni se pa zdi.... moj predlog bi bil pa tak in tak....
in končno....

ARS:

Quote:
Npr.:
A je tak nadzemljski napor potreben za to, da se poleg FAQ (v glavi foruma), napiše eno besedo - npr. "Upoštevaj" ali "Info" ali "Pomembno" - in v linkan thread zlistaš tistih "nekaj absolutnih zakonov na tem forumu", daš link na diskusijski del, in ga nemudoma zakleneš, pa je? In ne dopustiš diskusije na tem glavnem linku, njegova vsebina pa se spremeni le s konsezom, doseženem v ločenem diskusijskem delu oz. threadu?    

No, pa fino bi bilo to s čimmanj besedami zapisat ... pa vsekakor za uporabnike minimalistično navesti npr. tudi, "kdo je Admin., Administrator in Moderator" in kakšne so njegove dolžnosti/pravice. Koliko pa še česa drugega ... več napišeš, manj bo učinka ... in več "megle" ... in še naprej veliko individualnega subjektivizma, ki ga "nekateri" od vas premorejo. Kaj si mislim o forumskih "pravilih", sem pa že napisala.

Sama sem takoj za dva absolutna forumska zakona, prbl. takole:  
1) Pri nas nihče ne briše/popravlja ničesar, razen avtorjev samih.
2) Teme (topic) premikamo po potrebi in zgolj s soglasjem avtorja.


...še enkrat končno, a je tak nezemeljski napor in še enkrat natikanje nekaterih tu od nas, da napišeš en tak miren predlog, tvoj lasten, direkten predlog, kot praviš da rada si.

Se trudimo, se trudijo. Ampak nobena zadeva ne more it hitreje, dokler ni kritične mase in dovolj časa za to naredit. In če vsak prida svoj kamenček iz žepa, se mozaik lahko hitreje sezida.

Prej ali slej se bomo vsemu temu smejali, jest se že, nekateri se boste jutri, nekateri mogoče nikoli.

Title: Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Post by ARS on 01.07.2003 at 15:03:10


Gru Gru wrote on 01.07.2003 at 14:36:14:
ARS, če se ti zdi, da nekdo stalno od tebe pričakuje razširjeno delovanje, se lepo motiš. Si bila povabljena, povedala si svoje, in ne zdej napihovat neke zadeve, ki nima sten za napihnit.

Lahko, da se lepo ali grdo motim ... a imam lahko tudi svoje mnenje, ki ga tule lahko tudi povem. Hvala.
Vsak ga pa tako ali tako po svoje razume.

Za premislek odvečne sape in napihovanja, bi moral pa A.-ja, vsaj v tem topiku, podrobneje (pre)brat ... ker lahko da lepo drži, da lagati učinkovito pač ni. Plodno pa zagotovo ne - se najverjetneje strinjava oba. A mnenja še vedno sem, da to lahko tudi povem ... s svojega stališča, kot kdorkoli drug. In ja, lahko tudi grem ... mimo, čez ali pa naprej. Lahko pa tudi ne. In zanimivo in zgovorno je, kako marsikaj zignorirate ... marsičesa pa tudi ne.

;)
ARS


wrote on 29.06.2003 at 23:29:22:
vrana vrani ne izkljuva oči.

Dvomim, da katerikoli uporabnik pričakuje, da si boste izkljuvali oči ...
... ta rek pa tukajle gor mnogokrat vseeno presneto drži.

Title: Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Post by A. on 01.07.2003 at 15:08:43


ARS wrote on 01.07.2003 at 11:28:49:
In si hkrati želim, da bi spodnje dojel čimprej; ti bo lažje, posledično pa tudi drugim:


temu bi jaz reku duvancija, bere se tako saj ars ve kaj in kako, a se razume da A. ne, posledično zgleda, da tudi ne ostali?

sem ti pa rekel, da maš včasih trd in nedostopen neodprt in neprijazen stil, se da se velikokrat giblješ samo v svojem zaprtem krogu, da ostalega nočeš vidt, čeprav si sposobna in kaj da si taka kot si, nisem jaz kriv, sam povedal sem ti, SEM TUDI REKEL TO: ZDI SEM MI,...      AMPAK VEČ KOT TE BEREM BOLJ SE MI ZDI, DA SEM PRAV POVEDAL.

bi te pa danes tudi pohvalil oz rekel da res je, včasih znaš dat tudi kaj konkretnega gor, naredit korak proti sogovorniku, bit ustvarjalna, no glede prijaznosti in spoštovanja se, da vrjetno še kaj narest sam vseeno:

napredek je...  ;)

tvoj predzadnji post, je odraz napredka, čeprav se z njim ne strinjam, ker koncepta foruma ne moreš urejat na način kot ga predlagaš, ker je to anarhija ne open source.

aja pa prelagal bi ti mogoče poizkusiš razlikovat med tem, da je nekaj opažanje, nakaj pa laž in da če ti lahko izraziš svoje mneje, ga lahko tudi ostali al kaj se boš zdej tud na open source sklicevala?

pa če ti nekdo neki pove kako on vidi ga zato ni treba obkladat, da je lažnivec.
rekel sem ars, zdi se mi, to ni niti sugestija, ker sem govoril tebi ne pa: Dragi forumovci veste men se zdi da ars ni dost dostopna in da bolj težko sprejme kritike in da je zamerljiva in da tega kar kdo reče proti njej ne zna spustit in it naprej.... glede na to vrjetno težko pol naredi korak proti skupnemu razumevanju...

ej samo opažanje ars veš, samo to... in je tko če ti kdo to pove lahko rasteš, če ti ne oz. se te folk ker maš tak nastop boji, pol ... ne rasteš ker ne zveš...

in pa strinjam se z edijem dost je bloden o teh stvereh, ki sploh nimajo veze s topicom, to nikamor ne pelje, če se kdo hoče resno pogovorit naj se, če kdo hoče res kaj na tem naredit naj poskusi sam, povabl smo tud vse, tko da...

bp, nismo še sprejeli sklepov zato ne vem kako se bom odločil?

sicer pa sem ti obljubil, nekaj ane?  ;)

Title: Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Post by ARS on 01.07.2003 at 15:33:15


:o  ::)

Priznam, tvoja domišljija in ustvarjalnost, glede razumevanja in interpretacije drugih, sta nenadkriljivi.
Za štalo delat pa tudi.


Miska wrote on 28.06.2003 at 00:40:07:
Sicer pa - kdor govori, govori o sebi, ane?

Miški se morda celo kolca, a najverjetneje ne po tebi, A.

:-*
ARS

Title: Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Post by Miro on 02.07.2003 at 11:00:08


wrote on 01.07.2003 at 11:42:05:
Danes smo 1. julija.

Aleš, a to pomeni, da se poslavljaš in ti moramo zaželeti srečno pot, ker zapuščaš bedake, moderatorje in forum nasploh, ali si se vmes premislil?

lp bp


Menda mu ja nisi tega verjel?  ;)

Title: Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Post by gape on 02.07.2003 at 16:36:53

bom poštimu ars ...

Title: Re: Kakšen je za vse enak prostor?
Post by ARS on 03.07.2003 at 00:05:55


gape wrote on 02.07.2003 at 16:36:53:
bom poštimu ars ...

Ko boš poštimu ARS, se pa, vsaj malček, še A.-ja loti ...

;D
ARS

Svet pogovorov » Powered by YaBB 2.3!
YaBB © 2000-2008. All Rights Reserved.