BRUS-LI wrote on 05.06.2002 at 16:20:25:no pa si najdla iluzionista odnosov...sej zakaj pa bit odprt ......no razloži.....mislm pred drugimi ...u čem je štos te odprtosti.....a veš k je en model prepričou kačo nej neha pikat in je res nehala....in so jo pol otroci non stop vlačil po rokah...k je rattala idealna igrača.... no..eto tko se vsaka kača vrne v prvobitno vlogo....kljub nenadni dobroti ki te vsaketoliko zajame
Brusko, po želji in potrebi....
Drgač pa; v čem je štos odprtosti? Jaz ga vidim v pristnosti sebe. V tem, kar dajam drugim. Kaj dajem, če sem v celofanu? Sebe ne.
Modrost vsakega pa je, da oceni, kdaj biti odprt. Jaz nisem za to, da bi okol hodl, kot kak lazar... brez hiške.
Mislim pa, da je merilo za kvaliteto odnosa, kaj dajem, kaj se pretaka med dvema. Dobro veš, da če je vse skrivnostno, zamotano, neresnično itd. je tak tudi odnos. Kaj misliš, da se pretaka? Ali se sploh kaj pretaka?
Še nisem slišala za dober odnos med dvema, medtem, ko se eden spreneveda, skriva, laže itd...
Tako, jaz se pač vprašam, kaj imam od tega, da sem v odnosu z nekom, ki noče biti to kar pač je?
Če je tebi najpomembneje, da si varen, tako kot kača, če verjameš, da če si odprt, se bodo "otroci" igrali s teboj, potem je seveda edina možnost ta, ki jo izvajaš.
Ampak, po mojem mnenju in predvidevanju, resnično resnično, se počutiš samega tako.
Zdej sem vidla, da ti je Gape napisal pri temi ČM nekaj, kar mislim tudi jaz. V odnose z ljudmi, ki jih "čutim", vstopam v veri, da govorijo, to kar je res.
(Lepo si to napisal, Gape. )