Svet pogovorov
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl
General >> Spolnost in odnosi >> Iluzija odnosov
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1051479223

Message started by herby on 26.03.2002 at 08:02:41

Title: Iluzija odnosov
Post by herby on 26.03.2002 at 08:02:41

Včasih na trenutke se mi vse tako smešno zdi. Celo življenje kot ene sanje, mi smo pa tako resni in se neki trudimo. Igramo neke osebne drame, poskušamo storiti stvari prav, se obvarovat pred trpljenjem.  Pol pa kr včasih vidim kako je vse skupej nastavljeno, mi(egoti) pa vse skupej zagrabimo kot v ene vabe.  Tako resno se lotimo uresničevanja nekega odnosa in vse kar počnemo je da ga vedno bolj omejujemo, da postaja vedno bolj podoben predstavam in prepričanjem, kako naj bi vse potekalo.  

        Odnose vidim, kot darilo skozi katero lahko izkustveno uresničujemo ljubezen. Je situacija skozi katero, bi se duša rada pokazala: "To sem pa jaz. Tako se to dela. Ljubi se."  Vse je samo igra.  Iluzija. Mnogih duš ki smo se domenile, da jo bomo igrali. Zato da lahko doživimo ljubezen. Egoti pa zagrabijo odnos in ga iz strahu pred trpljenjem(ločenostjo) poizkušajo na silo obdržati ali pa na silo ustvarit.

Fak kaj sm hotu povedat  ???

Ja uglavnem fajn vaja je da se vprašate: " Kaj je to kar Janeza dela Janeza."   In če boste to delali v meditaciji ali pa transu plesa, mogoče zašlatate bistvo (dušo) te osebe in vidl boste kolk se preveč omejujemo v odnosih. Miljon pravil je: prijatelji delajo to pa to, fant pa punca  to pa to, z bivšimi se tega ne počne... v resnici smo pa vsi Eno. In neka ekskluzivnost v odnosu je samo začasna iluzija...

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by Boo Ruth on 26.03.2002 at 08:54:29

Ljudje hodimo po tirnicah, ki jih je postavila družba. In to je to. Naš primarni kortus v možganih nam to tudi potrjuje.  In vsi tisti, ki rinejo iz zlate sredine jih je potrebno spoštovati.  

Tisti iz zlate sredine toliko pritiskajo na tistega, ki je uspel odcepiti se iz te struje zlate sredine in iti svojo pot, dokler ga spet ne potegnejo medse. Bojijo se namreč svojega notranjega glasu: Kaj pa če ima prav? Ljudi je drugačnosti strahhhhhhhhhh.

LP
Boo Ruth

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by LittleStar on 26.03.2002 at 09:01:23

.... še bolj pa nas je strahhhhhhhhhhhhh svobode ::)

Kar se drugačnosti tiče, gre za to, da drugim dovoljujemo, da nas vidijo, kakor nas pač. Tisti, ki je našel sebe, po mojem nima potrebe biti drugačen (itak je vsak drugačen) in po mojem tudi nima želje zapuščati zlate sredine - prav ostati je namreč lahko njegovo darovanje Življenju in sočloveku... radost svobode in ljubezni pa skrbno čuvati, kjer počivajo skrivnosti.
:)


Title: Re: Iluzija odnosov
Post by gape on 26.03.2002 at 10:13:37

tale reč je na to temo - se mi zdi
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=ezofest;action=display;num=1017091502;start=0

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by Andres on 26.03.2002 at 20:33:26


Quote:
.... še bolj pa nas je strahhhhhhhhhhhhh svobode  Ej ta mala  ;D. Koga je strah svobode?  Jaz sploh ne vidim kaj je v svobodi slabega in zakaj bi ta predstavljala strah?   Delaš kar hočeš, nimaš nobenih omejitev, greš kamor hočeš, boli te, kaj porečejo drugi.  Tudi mene boli Litllestar.
Al pa te nisem razumel.

Andres

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by LittleStar on 27.03.2002 at 08:59:17

Saj si kar razumel, se mi zdi ;D. Samo, a lahko ti hodiš okol in vsakemu v faco rečeš: boli me kurac :o.? NE. Moraš se iti tole nadzorovano norost, če hočeš kolk tolk skoz prit v tej družbi ::). A ni tako?

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by LittleStar on 27.03.2002 at 09:49:16


Pa en glas mi šepeta, da če ti je vseeno oz. te b.k. ni glih neka svoboda. Le če tvoje srce ljubi, si lahko resnično svoboden. Morda bi bilo bolje, če bi rekla, da nas je strah ljubiti... Biti razgaljeni in svobodni. Eh... ::)

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by Andres on 27.03.2002 at 13:16:07

Litlle star!

Normalno da mi je vseeno. Ce mam nekoga rad ga imam rad, ce neki znam pol pac neki znam, ce sem za druge stvari popolnoma nesposoben je pac tako kot je. Teh stvari se potem ne dotikam in delam tisto kar mislim, da bom lahko speljal. Saj niti ne vem za kaj mi ni vseeno. Moj fotr pravi, da bom 100 let zivel, ker me za tolk stvari boli.  Precej flegmatik sem, ves.

Andres

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by MIKE on 27.03.2002 at 13:23:49

Ja Boo Ruth si dobr napisala, in drzi. Predvsem, je vse in zelo dobro berljivo in cudovito sestavljeno ravno v OSHO vi knjig Bojevnik-Upornik (odnosi, kaj so naredile religije, -izmi iz ljudi...)

LittleStar, ma prav o strahu, vendar ves človeški strah se lahko postavi v SMRT. Torej vsak strah je strah ki je pogojen s smrtjo. In ničemer drugim.

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by Boo Ruth on 27.03.2002 at 14:59:49

Hej MIKE.
Le zakaj me imajo vsi administratorji za žensko? Lahko da je ime tako, ma sem muško.
LP
Borut - partizansko ime Boo Ruth.

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by gape on 27.03.2002 at 15:11:03

men se je tud že mal čudn zdel - kao sm se nekje zmedu in to ... pa zdej vidm da sm dobr vedu ... da si muško ... pomoje jih mede Ruth ...

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by MIKE on 27.03.2002 at 15:53:56

Sorry Boo Ruth, nism pozoren vedno, in Ruth se mi zdi da je žensko ime, zato sem tako sklepal in najbrž še mnogi drugi.

ajde dec, dobrodošel med nami


Title: Re: Iluzija odnosov
Post by A. on 27.03.2002 at 20:38:05

japs  ;)


Title: Re: Iluzija odnosov
Post by Andres on 28.03.2002 at 04:07:54


Quote:
Saj si kar razumel, se mi zdi . Samo, a lahko ti hodiš okol in vsakemu v faco rečeš: boli me kurac .?


Litla stjarna!

Prejle sem prišel iz kina.  Gledal sem film Ali, ki opisuje kako je svojo kariero naredil Muhamad Ali. Vmes je spustil zelo dober stavek, ki paše ravno tebi kot odgovor na zgornji post.
Skratka Muhamad ali  je bil če primerjame ostale športnike, ki jih poznam, zelo bistra oseba. Vedno je našel pravi odgovor, tebi v sporočilo pa je rekel nekaj v smislu, oprosti, ne spomnim se več dobesedno. "Jaz sem tisti, za katerim stojijo množice in noben me ne more prepričati, da nimam prav, saj to vedo vsi, le da v zakonodaji drugače piše."
Quote:
NE. Moraš se iti tole nadzorovano norost, če hočeš kolk tolk skoz prit v tej družbi . A ni tako?


Ne ni tako. Če nebi bil kakršen sem bi me že pred 16. leti zaprli v kakšen vojaški ali civilni zapor s pretevezo takratnega 133. člena. (ugovor vesti)  Ravno tako bi lahko že nekajkrat izgubil službo, a sem se vedno izvelekel, preprosto zato, ker se tisti strah, ki ga ti opisuješ preusmeri h nekomu, ki lahko stvari razčisti ali ti na pravem mestu spolzi z jezika nekaj pač ki nasprotniku požene strah v kosti.  
Glede tega kako prideš skozi v tej družbi pa itak velja, da je večina z menoj. Tam kjer so ovire strahu ne sme biti, postavit se moraš pred pravo osebo s pravimi argumenti, potem jim pa samo še orglice špilaš kravatarjem ;D ;D.  Slej ko prej pridejo k tebi, normalno brez opravičila, toda z neposrednim priznanjem, da so ravnali narobe.


Torej. Iz filma je bilo razvidno, da tudi Muhamada Alija ni bilo strah nasprotnika, zato pa je tudi zmagoval, četudi je bilo že videti, da je poražen. Verjetno gre za notranji power.
In notranji power imamo vsi,  vsak od nas pa je lahko Muhamad Ali na svojem področju. Torej, če imaš ti notranji power biti najboljša mama na svetu bodo tvoji otroci sprva v ponos soseski kot starejši pa bodo bržkone v ponos celi državi.

In še za zaključek? Si se kdaj vprašala kaj je tvoj notranji power. Ali vprašam kar vse na forume? Kaj je vaš notranji power??

Andres

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by Kali on 28.03.2002 at 11:50:25

Sem razmišljala o tem Andres, kaj mi daje power.
Zadnje čase mi daje to prav sodelovanje z vami, saj sem se prej večino življenja sramovala :-[ sebe zaradi tega, ker me zanimajo stvari, ki pač me.
Žal me večina ljudi, ki sem jih do sedaj srečala ni mogla ali pa ni hotela sprejeti take kot sem. Tudi sama se dolgo nisem mogla sprejeti take kot sem.
Potem sem srfala po internetu in našla ta forum, kjer sem videla, da nisem edina, ki podobno razmišlja in sem se takoj počutila manj osamljeno in sem v tem času tudi marsikaj spoznala o sebi. :)
Tu na forumu ste me veliko naučili.  Sem dolgo potrebovala pogum, da sem končno kaj napisala. Sem potrebovala nekaj časa, sem se tudi dosti izobraževala.
Z vašo pomočjo mi je uspelo, da se imam vsak dan bolj rada in vsak dan bolj vem kaj si želim od življenja-pomagati živalcam, želim si biti ekokmetica ;), pomagati drugim in seveda si želim iz sebe narediti boljšo osebo.
Glede na to, da sem zase v zadnjem letu naredila več kot prej v 10 letih, vem da lahko dosežem vse kar si želim. Zaupam pozitivnim energijam in vem, da mi pomagajo na poti do mojih ciljev(ki jih končno spoznavam preko sprejemanja sebe).
Torej zaradi vas se ne počutim več kot vesoljka, vas imam vse rada in ste moji učitelji, hvala.

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by Marjana on 28.03.2002 at 11:52:27

Kali, ti tud prides na srecanje, kajne? :)

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by Andres on 28.03.2002 at 12:16:06

Veseli me, da se ti dogajajo lepe reči odkar si tu.  Na srečanje pa vseeno pridi.

Andres

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by LittleStar on 28.03.2002 at 12:41:32

Lepo, Kali. Dobrodošla med nami, nežna dušica, ki ji je mar za živali.

Andres, saj veš, da sem se vprašala o notranjem poweru. To mi je point. Je pa tako, da ga lahko le čutim, in je nekako neizrekljiv in neopredeljiv. Je ljubezen, ki jo občutim. Je mir, ki ga lahko obdržim kljub navideznem kaosu v okolju. Je možnost odpuščanja in sprejemanja sebe in vsega.

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by Andres on 28.03.2002 at 12:52:29


Quote:
Andres, saj veš, da sem se vprašala o notranjem poweru. To mi je point. Je pa tako, da ga lahko le čutim, in je nekako neizrekljiv in neopredeljiv. Je ljubezen, ki jo občutim.


Litllestar.  

Neizrekljiv neopredeljiv? Kaj naj ti rečem. Opredeli in izreči se. Včasih je malo tvegano, ker ne veš ali boš čutila posledice ali ne, a vendarle boš na koncu lahko rekla, da je bil to tvoj notranji power.

Andres

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by LittleStar on 28.03.2002 at 14:40:46

Andres, še ne vem kolk se matram, ne razumem, kaj hočeš povedat. A nismo eni bolj introvertirani, drugi pa bolj navzven odprti? A se ne reče ravno zato notranji power, ker je kot nek tolmun, ki ga ohranjaš v ravnovesju z odslikavo sveta? Ko začutim tako, se opredelim, drugače pa nerada to počnem, saj nas vendar ravno opredelitve in določanje smislov vodijo v trpljenje v odnosih.

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by Andres on 28.03.2002 at 14:54:06

Glej, so simple it is.  Če ti gre kdaj kaj na živce ko je vsem jasno, da nekdo nima prav, mu preprosto poveš da ni tako.
Ti ki si parkrat napisala  o ljubezni ipd imaš lahko še kakšen argument več . Kaj vem. Če maš tipa pa se znjim ljubiš in to, on pa v tistem trenutku po okolici gleda. Ja reci kaj te glumi, saj če bi te imel rad, bi pač mižal. A kapiraš zdaj? Včasih se moraš za sebe postavit, in to za sebe postavit se, ni ego, ampak notranji power, ki ti pač govori da tako je in pika. Pasta la basta.

Andres

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by LittleStar on 28.03.2002 at 14:59:58

Samo potem bi jaz tud mogla mižat, če imam pravico od nekoga to zahtevati, se ti ne zdi?

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by Andres on 28.03.2002 at 16:25:41

Glej. Ti nimaš pravico od nobenga zahtevat, da miži al pa da te ljubi. Samo tisti, ki ne miži in z očmi opleta po tapetah al pa bulji v TV pač ni vate zatrapan.

Andres

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by Angel* on 28.03.2002 at 17:21:12

;DBi prosim napisali, za kakšno srečanje gre? Se boste kje dobili? ;DTo bi bilo pa fino...
LP
Angel* ;D

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by Marjana on 28.03.2002 at 17:32:26


Bomo se dobili, kmalu, kmalu: :)

http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=ezofest;action=display;num=1016007455;start=

Ne vem, a foruma tam bolj pri dnu ne berete, al tanovi se niste prisli tako dalec? ;) Sicer pa je vedno najbolj fajn zadeve zacet od zadaj brat (knjige so izjema, da ne bi kdo poskusil... ;).

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by LittleStar on 28.03.2002 at 18:02:31


Andres wrote on 28.03.2002 at 16:25:41:
Glej. Ti nimaš pravico od nobenga zahtevat, da miži al pa da te ljubi. Samo tisti, ki ne miži in z očmi opleta po tapetah al pa bulji v TV pač ni vate zatrapan.

Andres


Moje mnenje je, da itak ni nikoli noben v nobenega zatrapan, ampak le v svojo predstavo nekoga (iluzijo). In če še malo odbluzim zadevo, pa rečem, sem takšen ego, da sem itak v vsem, potem je vseeno kam gleda nekdo, a ni res?

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by Andres on 28.03.2002 at 18:15:14


Quote:
Moje mnenje je, da itak ni nikoli noben v nobenega zatrapan, ampak le v svojo predstavo nekoga (iluzijo).


Saj to je dovolj, če nekdo najde eno svojo iluzijo. Ravno dovolj, da se zatrapa. Jaz sem se pozno lani zaljubil ampak dobesedno zaljubil v dveh urah. Da bi v tej ženski našel neko svojo iluzijo je bilo malo prezgodaj.

Glede mižanja. Ne vem, o tem bi  lahko dolgo pisala, na koncu pa bi spet prišla do psihologije.

Andres

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by LittleStar on 28.03.2002 at 18:31:05

Ej, Andres, tvoja mama ti je "notranji power".... In kaj pravi tvoja žena na tvoje zaljubljanje? And please, no hard feelings ;).

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by Andres on 28.03.2002 at 18:35:41

Ej ljubica mala. Tvoja stara mama je poročena. Jaz sem frej.
Free Willie.  Understand??  
Sicer pa MIro je nekoč zelo konkretno in korektno napisal.
"Če se v času zakona nebi zaljubil v drugo sploh nebi bil normalen." Jaz ga podpiram.

Andres


Title: Re: Iluzija odnosov
Post by LittleStar on 28.03.2002 at 18:42:29

;D The best. Jaz tud podpiram neizrekljivo in neopredeljivo. 8) ZA MISTIFIKACIJO MISTIKE!

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by LittleStar on 28.03.2002 at 18:51:57

Skratka forumovci vključite se v to iluzijo odnosov in poiščite in izrazite svoj notranji power :) pod tem naslovom ;D.
Maybe tomorrow...

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by winstrol on 28.03.2002 at 18:58:45

I'll be back...soon and even bigger, stronger and crazyer...I love BB!!! ;D ;D ;D 8)

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by LittleStar on 28.03.2002 at 19:06:22

Krasno. Go for it! I'll be right here 8).

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by Andres on 28.03.2002 at 19:40:32

Tole z iluzijo odnosov smo malce prekoračil. Mislim, šli smo precej off topic. Joj kaj bo rekel Herby, ko pride, saj je on odprl topic. Verjetno bo vprašal staro mamo če se je gdaj zaljubila v drugega. Ti pa tudi.  Notranji power pač.

Andres

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by LittleStar on 28.03.2002 at 19:55:38

Ne vem, zakaj večina pravi, da je nekaj off topic. Nič ni off topic! Je manifestacija je pač kdo zmožen videt!! OPEN SOURCE. Treba je določit pravila, jih dodobra spoznat, da se jih lahko primerno krši ;D.

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by herby on 28.03.2002 at 21:13:19

Ni Panike Andres!
Lih o tem sem govoru (z malo domišlije).
Da je vse iluzija in da vse preveč resno vzamemo, sebe in odnose.

Treba jahat na dveh konjih hkrati:
na duši
na egotu

če samo na egotu :preveč trpimo in še druge jebemo
če pa samo po duhovnem plutamo, se ne naučimo kar smo se namenili naučit - izkusit v tem lajfu

tko da ne bit RESNI kar se odnosov tiče, vse je začasno

to seveda samemu sebi govorim

itak

hvala
:-*

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by winstrol on 28.03.2002 at 21:59:06

v dušo si vključil srce in pamet(ki včasih ovira)?

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by Angel* on 03.04.2002 at 16:44:44

:P
Srece in pamet sta si pa žal povezani, saj ne moreš iztrgati pamet iz telesa, ali pa hoditi okoli brez srca. Spominjam se ene lepe knjige...Mali princ: Vsako stvar je treba gledati s srcem, bistvo je očem :P nevidno...Ljubezen pa...kaj pa vem, brezpametna je ena velika norost, pametne ljubezni pa itak ni...vsaj jaz je ne poznam...škoda le, da nas zavaja srce, potem pa adijo pamet...se ve! ::)
lp
Angel* :-*

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by Angel* on 03.04.2002 at 16:46:37

;DSreče se bere srce. S ???orry!

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by Susi13 on 03.04.2002 at 20:49:48

...vprašanje, ki sem ga zastavila sebi je: ali raje živim v iluziji, da sem taka in taka ali se grem "težjo" varianto in odkrijem, kakšna sem...
Izbrala sem drugo varianto. Odkrivam, kakšna sem v danem trenutku in ali si taka želim biti. Vkolikor je odgovor ne, delam na spremembi oz. naredim spremembo. Tak je moj odnos do mene...

Odnos do drugih - trudim se biti čimbolj odkrita + iskrena. Tu se začne. Najprej do sebe, potem pa do osebe, s katero se nek odnos grem. Sicer je verjetno hecno, ko začnem opisovati, kakšna sem... Toda... Ravno takšna sem! ;)

Suzana ::)

***Le kakšno Življenje bi bilo, če oropano vseh iluzij bi bilo? Je mogoče reči, da sonce ne sveti, ko enkrat te zaslepi njega sij?...***

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by comp on 03.04.2002 at 21:59:23

Saj vedno nihamo med iluzijo in resničnostjo in kar se nam zdi lepše,tam dlje ostanemo.
Saj um je naše orodje,s katerim si ustvarjamo ta svet.
Je,kot instrument,s katerim si igramo življenjske melodije.
Zanimivo postane takrat,ko se energije začnejo mešati v odnosih. :)

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by Amstel on 15.04.2002 at 20:31:14

[quote author=Andres link=board=prijateljstvo;num=1017126161;start=15#26 date=03/28/02 at 18:15:14]

Jaz sem se pozno lani zaljubil ampak dobesedno zaljubil v dveh urah. Da bi v tej ženski našel neko svojo iluzijo je bilo malo prezgodaj.


Title: Re: Iluzija odnosov
Post by Amstel on 15.04.2002 at 20:42:00

Ups. ;D ;D

Hotla sem napisat tole:
Menda v par sekundah z vsem svojimi čuti, skeniramo osebo, ki jo srečamo. Vključimo podzvestne radarje,  projekcijo, želje, iluzije .. in določimo, da je neka oseba "prava" za nas ali ne. V par sekundah... vemo... že iz zunanjih znakov... temperament, postava - "opremljenost", razmišljanje, naravnanost...
V knjigi Družine in kako v njih preživeti, avtorja opisujeta poskus, ki so ga opravili med enimi študenti, ki se med seboj niso poznali - menda je šlo za prvi letnik, če se prav spominjam. Naročili so jim, da naj med vsem študenti izberejo osebe, ki se jim zdijo zanimive, ki jih na nek način privlačijo.
In tako, so se zbrali v skupince. Enih par študentov pa ni nikogar izbralo. Že so mislili, da poskus nekako ni uspel. PA so vendar ugotovili, zakaj tej študentje niso nikogar izbrali.
Torej študentje, ki so se izbrali, so ugotovili, da imajo veliko skupnega... da so npr. vsi najmlajši otroci v družini, ali pa v drugi skupini, bili so vsi otroci ločenih staršev.
Nenazadnje pa so povprašali skupino študentov, ki je ostala, ker se niso izbrali. Vsi so bili sirote oz. študentje, ki so jih kot otroke dajali v rejo, v razne inštitucije itd.  :o
V tem psokusu so želeli dokazati, da uspemo v nekaj sekundah razpoznati osebe  ;D, ki so nam blizu, zaradi nekih družinskih ozadij. Da imamo skupne točke. Te skupne točke so bile vsebine v OZADJU. Torej, navzven je bila maska, v ozadju je bilo nasprotje tej maski...

To je to.

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by LittleStar on 16.04.2002 at 09:53:04

q
Nenazadnje pa so povprašali skupino študentov, ki je ostala, ker se niso izbrali. Vsi so bili sirote oz. študentje, ki so jih kot otroke dajali v rejo, v razne inštitucije itd.  
q

Zanimivo. Nekako logično je, da se osebe, ki jih starši niso sprejeli, tudi same sebe in sebi podobne težje sprejemajo. Po vsej verjetnosti pri njih zaradi podzavestnega občutka nevrednosti obstaja večja  želja preseči samega sebe, narediti bolje kot starši, kar povečini lahko zraven prinese toliko večjo liluzijo (odnosov), ki pa se k sreči prej ali slej nekako razblini, ponavadi na cilju, ki je pogosto drugje, kot je bil željen. Lahko pa da so enostavno indiferentni do svoje podobe zaradi fizične distance bioloških staršev, in se enostavno ne prepoznajo v drugem človeku s sorodno potjo. Sprejeti sebe popolnoma in biti to, kar si, pa je največ. Imeti se rad, četudi te drugi niso in ne znajo imeti.


Title: Re: Iluzija odnosov
Post by comp on 16.04.2002 at 10:09:33


Quote:
Sprejeti sebe popolnoma in biti to, kar si, pa je največ. Imeti se rad, četudi te drugi niso in ne znajo imeti.

To je to,ko sem pisal,da je ljubezen sprejemanje.
Tu je treba začeti,ni druge poti. :)


In res ne vem,kaj je v tem tako napornega.
:)

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by MIKE on 16.04.2002 at 10:18:59

comp, sej jest te razumem. Sprejemanje ja.

Vse ostalo je iluzija!

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by Amstel on 20.04.2002 at 14:55:09


Robi wrote on 16.04.2002 at 10:09:33:
To je to,ko sem pisal,da je ljubezen sprejemanje.
In res ne vem,kaj je v tem tako napornega.
:)


;D
Naj ne bi bilo naporno sprejeti nekaj, kar nosimo ves čas s sabo.. a ne?  ;D

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by Amstel on 20.04.2002 at 14:59:07


wrote on 16.04.2002 at 09:53:04:
q

Nekako logično je, da se osebe, ki jih starši niso sprejeli, tudi same sebe in sebi podobne težje sprejemajo.

Imeti se rad, četudi te drugi niso in ne znajo imeti.Ja, recimo, da so se počutili zapuščene, nevredne in odveč. Nekdo, ki to nosi v sebi in ta občutek neguje, mu ni do tega, da bi kogarkoli izbiral, ker se počuti v bistvu žrtev.


Amen....  ;D ;D

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by comp on 20.04.2002 at 16:05:41


Quote:
Naj ne bi bilo naporno sprejeti nekaj, kar nosimo ves čas s sabo.. a ne?  


Res je.
Zato pa smo ljudje že sami sebi težki in se nam zdi življenje naporno.
Pa prihaja do duševnih bolezni,če se človek nima rad.

Title: Re: SKRIVNOST INTIMNOSTI
Post by Amstel on 03.06.2002 at 00:37:34

Duše dvojčice, Moore

SKRIVNOST INTIMNOSTI
Intimnost je najgloblja notranjost. Najgloblja človekova notranjost se razkriva zelo preprosto. Z izkazovanjem čustev, izražanjem misli in zaupnostjo do svoje skrivne duše. Intimnost je težavna za ljudi, ki se obvladujejo in so izredno zaprti vase, saj so ločeni od svoje notranjosti, ki se zato v razmerju ne more pojaviti. Človek, ki ni v stiku s svojo notranjostjo, lebdi nekje v zraku, oddvojen od lastnih globin in od duš drugih ljudi.
Intimnost se začenja doma, pri sebi. Če ste razklani in odtujeni sebi, je nikar ne iščite pri prijateljih, partnerjih in družini.
Duša se neprestano giblje in vpliva na naše odnose.
Dušo sestavlja množica podosebnosti. Jung jih je imenoval »majhni ljudje«, skupki z lastno voljo in zavedanjem.
… Popularna psihologija postavlja preveč pričakuje od odnosov in postavlja nemogoča pravila. Uči nas, naj jasno in neposredno izražamo svoja čustva, trdi, da se morata partnerja pogovarjati. Znali naj bi tudi poslušati in biti potrpežljivi, ter empatični. Zavaja nas v iluzijo, da je mogoče razumeti sebe in druge. Mislim, da se taka pričakovanja ne menijo za dušo. Duša je vselej zapletena. Večine njenih misli in čustev ni moč izraziti z običajnim jezikom. Da bi odnose doživljali z dušo, se moramo odreči pričakovanjem, ki so duši tuja.
Morda se moramo približati zmedi v partnerjevi duši brez upanja, da jo bomo kdaj jasno razumeli, brez prošenj, naj razumljiveje opiše svoja čustva, brez pričakovanj, da bo končno odrasel ali se poboljšal.
Duša ima veliko lastnosti, ki se v dolgih obdobjih komaj kaj spremenijo. Veliko je stvari, ki bodo za vselej skrite v nepregledni zmešnjavi spominov, strahov, zmede in težav. Intimnost zahteva, da zabredemo v kalejdoskop osebnosti in spoštujemo njeno bogastvo. Opustiti moramo nestvarna, psihološko moralistična pričakovanja.

Svoje duše ni lahko odpreti drugemu , tvegati, da na s bo ranil, in obenem upati, da bo zmogel sprejeti našo iracionalnost. In čeprav ste zelo odprtega duha, tudi ni moč zlahka sprejeti takega odpiranja. Sočasna ranljivost obeh partnerjev sodi med največje darove ljubezni; drug drugemu moramo omogočiti dovolj čustvenega prostora, v katerega bo njegova duša lahko živela in se izražala na način, ki ga je moč sprejeti ali pa tudi ne, moramo pa tvegati in mu razkriti lastno dušo z vsemi nesmisli, ki se skrivajo v njej.
Sicer pa – v trenutkih težkih odločitev ali močnih čustev pogosto delujemo nerazumno.
Intimnost zahteva, da ljubimo in sprejmemo dušine manj razumne strani. Živeti z dušo ni stvar vedenja ali ozaveščenosti, marveč sprejemanja ljubezni in sovraštva, ki ju nosimo v srcu.

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by BRUS-LI on 03.06.2002 at 11:26:28

lepo povedano......ampak

prou una fora - a partnerja upoštevat al ne ......al ga urejat al ne.....je tko kt drvar s skiro u gozd......kaj bo naredu -.......odložu skiro in pustu gozdu da se sam pedena in ga gledou in tam bl k ne uživou.....al pa na juriš.....avtocesto skoz.........pa koale u živalski vrt......pa pasavca povozt.

plp

brus-li

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by Amstel on 03.06.2002 at 16:59:43

Kot jaz razumem ta tekst... sploh ni gozdarjev v gozdu, ki odločajo, kaj je za posekati, kaj ni, ali katero drevo je čudno. Gozd sam uravnava svoje rastje...

Drgač pa tko. V sebi je dobro doseči stanje, ko nismo nevrotični, ko ne jemljemo vsega prekelto osebno in resno, tako, da lahko slišimo drugega in sebe. Najlepše darilo pa je, biti v sebi in drugemu pustiti, da je v sebi. Kaj lepšega, kot pustiti drugemu, da je. In da tebi drugi pusti, da si. Brez teženja, pričakovanj, omejevanj. In kaj je lepšega kot to, da se partner ne ustarši, ne glede na to, kaj se dogaja z drugim. V smislu, da prepoznava razne pasti uma in se ne pusti speljati na stranpot nevrotičnosti.

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by BRUS-LI on 03.06.2002 at 19:41:05

a ni najlepš sošolcu počečkat zvezek......od usega sploh zelo najlepš.......in tko je isto z zdravljenjem lastnih for.....zdraviš jih na drugem in jih tam iščeš.....tko to je....kaj pa drucga......lajf

ampak tko kt oreh ...sam eno vejo mu odbiješ pa se lahko u momentu osuši....tko da ....oreh se čisti sam ......

kaj je že oreh med kelti pomenu?

no šamamka ....da te vidm

plp

iluzionist odnosov brus-li

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by Amstel on 03.06.2002 at 21:48:08


BRUS-LI wrote on 03.06.2002 at 19:41:05:
je isto z zdravljenjem lastnih for.....zdraviš jih na drugem in jih tam iščeš

iluzionist odnosov brus-li


"Brus li", se strinjam.

A lahko razložiš kaj pomeni, da sebe imaš za iluzionista odnosov in kaj dobiš od tega?

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by BRUS-LI on 04.06.2002 at 13:48:11

pomen da če enmu neki razlagam je  še vedno u nevarnosti da jest samo blejam....in da sam tega ne delam tko kt govorim........kar pa ne pomen da sem bed gaj ampak da sem zmotljiv in spremenljiv kt oblak.......zavisi pač od dneva...........ampak u usmeritvi pa dost konstanten, v načinu pa res ajm čejnđing fastr den d ueder.

plp

brus-li

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by Amstel on 04.06.2002 at 23:06:38


BRUS-LI wrote on 04.06.2002 at 13:48:11:
pomen da če enmu neki razlagam je  še vedno u nevarnosti da jest samo blejam....in da sam tega ne delam tko kt govorim........kar pa ne pomen da sem bed gaj ampak da sem zmotljiv in spremenljiv kt oblak.......zavisi pač od dneva...........ampak u usmeritvi pa dost konstanten, v načinu pa res ajm čejnđing fastr den d ueder.


Hm. Ta iluzija, da to kar nekdo reče, drži kot pribito, ali pa da to traja v nedogled, je kar razširjena. Mislim, da smo vsi čejnđebl... Sama ločim med namenom biti čimbolj jasen in čist v odnosu z ljudmi in pa namenom, da zakrijemo, zavijemo v skrivnosti, v nejasnosti, sebe.
Poznam ljudi, ki samo zato, da so "neulovljivi", da jih ljudje v resnici ne morejo spoznati, se poslužujejo totalnih spreminjanj vedenja, misli in se ob tem zelo zabavajo.

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by BRUS-LI on 05.06.2002 at 16:20:25

no pa si najdla iluzionista odnosov......sej zakaj pa bit odprt ......no razloži.....mislm pred drugimi.......u čem je štos te odprtosti.....a veš k je en model prepričou kačo nej neha pikat in je res nehala......in so jo pol otroci non stop vlačil po rokah......k je rattala idealna igrača.........no .........eto tko se vsaka kača vrne v prvobitno vlogo....kljub nenadni dobroti ki te vsaketoliko zajame

plp

brus-li

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by Amstel on 05.06.2002 at 23:22:15


BRUS-LI wrote on 05.06.2002 at 16:20:25:
no pa si najdla iluzionista odnosov...sej zakaj pa bit odprt ......no razloži.....mislm pred drugimi ...u čem je štos te odprtosti.....a veš k je en model prepričou kačo nej neha pikat in je res nehala....in so jo pol otroci non stop vlačil po rokah...k je rattala idealna igrača.... no..eto tko se vsaka kača vrne v prvobitno vlogo....kljub nenadni dobroti ki te vsaketoliko zajame


Brusko, po želji in potrebi....
Drgač pa; v čem je štos odprtosti? Jaz ga vidim v pristnosti sebe. V tem, kar dajam drugim. Kaj dajem, če sem v celofanu? Sebe ne.
Modrost vsakega pa je, da oceni, kdaj biti odprt. Jaz nisem za to, da bi okol hodl, kot kak lazar... brez hiške.
Mislim pa, da je merilo za kvaliteto odnosa, kaj dajem, kaj se pretaka med dvema. Dobro veš, da če je vse skrivnostno, zamotano, neresnično itd. je tak tudi odnos. Kaj misliš, da se pretaka? Ali se sploh kaj pretaka?
Še nisem slišala za dober odnos med dvema, medtem, ko se eden spreneveda, skriva, laže itd...
Tako, jaz se pač vprašam, kaj imam od tega, da sem v odnosu z nekom, ki noče biti to kar pač je?
Če je tebi najpomembneje, da si varen, tako kot kača, če verjameš, da če si odprt, se bodo "otroci" igrali s teboj, potem je seveda edina možnost ta, ki jo izvajaš.
Ampak, po mojem mnenju in predvidevanju, resnično resnično, se počutiš samega tako.

Zdej sem vidla, da ti je Gape napisal pri temi ČM nekaj, kar mislim tudi jaz. V odnose z ljudmi, ki jih "čutim", vstopam v veri, da govorijo, to kar je res.

(Lepo si to napisal, Gape. )


Title: Re: Iluzija odnosov
Post by Amstel on 07.06.2002 at 19:58:37

Eno vprašanje mam. Bolj za fantiče. Ko sem brala Bruskov post, sem pomislila na nekaj... pa me zanima, če ima zadeva kak smisel:

Ali se (moški) počutite, da izgubite moč, če se odprete?

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by Edi on 07.06.2002 at 20:01:01

Ne, zakaj?

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by Edi on 07.06.2002 at 20:03:05


Amstel wrote on 05.06.2002 at 23:22:15:
Zdej sem vidla, da ti je Gape napisal pri temi ČM nekaj, kar mislim tudi jaz. V odnose z ljudmi, ki jih "čutim", vstopam v veri, da govorijo, to kar je res.
(Lepo si to napisal, Gape. )


In kako veš, da tudi Brus-li ni napisal resnice?

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by Amstel on 07.06.2002 at 20:37:29

Sori Brusko, da te dajem za istočnico za debato.

Edi, ja ne vem.

BRUS-LI wrote on 05.06.2002 at 16:20:25:
no pa si najdla iluzionista odnosov....sej zakaj pa bit odprt ..no razloži...mislm pred drugimi...u čem je štos te odprtosti...a veš k je en model prepričou kačo nej neha pikat in je res nehala...in so jo pol otroci non stop vlačil po rokah...k je ratala idealna igrača..no ... eto tko se vsaka kača vrne v prvobitno vlogo..kljub nenadni dobroti ki te vsaketoliko zajame


Title: Re: Iluzija odnosov
Post by gape on 07.06.2002 at 20:54:09

Ali se (moški) počutite, da izgubite moč, če se odprete?

valjda
bolj se odpiraš, bolj si ranljiv.
tak je vzorec.
skupni vzorec.
amapk bolj ko se odpiraš, bolj vidiš, da v bistvu reč sploh ni taka, da je vzorec napačen ... da je za sčistit ...

xe xe xe
lahko naredimo ank(et)ico
povej možne odgovore

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by Edi on 07.06.2002 at 21:02:40

Ja, to se strinjam da si ranljiv v tej meri, dokler se samopomiluješ, oz. ne sprejmeš tega, da si tak kot si.
Kajti ne moreš biti ranljiv, nikakor če trdno stojiš za svojo odprtostjo, potem si enostavno "Bojevnik Upornik", nič drugega. Ampak do tja še pelje pot.

Tudi to drži, da zaradi lastnih, predvsem lastnih interesov, igramo dvojnost. Se čist strinjam.

In prestopit ta korak, ja vsak sam zase, tko bi reku:"Vzemi svoj križ in ga nosi"


Title: Re: Iluzija odnosov
Post by Amstel on 07.06.2002 at 23:44:57


gape wrote on 07.06.2002 at 20:54:09:
Ali se (moški) počutite, da izgubite moč, če se odprete? valjda
bolj se odpiraš, bolj si ranljiv.tak je vzorec.skupni vzorec.
amapk bolj ko se odpiraš, bolj vidiš, da v bistvu reč sploh ni taka, da je vzorec napačen ... da je za sčistit ...
xe xe xe
lahko naredimo ank(et)ico
povej možne odgovore


Gape, mi je všeč, da si iskren.
Jaz tudi mislim, da tako občutimo vsi. Vsaj jaz .... Moram pa reči, da so ljudje, ob katerih se počutim v redu in nikakor se ne počutim, da zgubljam moč, če sem pred njimi ranljiva, šibka.

Kaj s tem občutkom napravimo, je vprašanje. Riskiramo? Se izpostavimo?
Ampak ne doživljamo, da smo izpostavljeni z vsako osebo, po moje. Se sploh ne odpremo... Se odpremo, ampak, to kar povemo, zavijemo v cel kup balasta, tako, da vprašanje, če nas drugi razume.... Povemo in zbežimo? Povemo in se odpremo, pa se pozanimamo tudi, če nas je drugi razumel.... Se odpremo, in se ne sesujemo, če nas drugi en razume... Se odpremo, pa nam je potem žal...
Kaj več varjant mi pa ne kapne, zdele.... ;)


Title: Re: Iluzija odnosov
Post by Andres on 08.06.2002 at 05:39:34

Ne vem, a sem jaz vas narobe zastopil, ker ura je ze precej, ampak ni mi cisto jasno vase mnenje glede ranljivosti.

Ce si ranljiv, se pac postavis na noge in poves svoje. Do lahko, dlje pa ne, to je moje ozemlja, moja pravica, nekaj mojega cesar mi ne morete vzeti!!!!! In pac napadalci ker te taksnega niso navajeni popustijo, cemur sledi, da tudi ranljivost izgine.

Andres

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by Amstel on 08.06.2002 at 14:58:50


Andres wrote on 08.06.2002 at 05:39:34:
in poves svoje. Do lahko, dlje pa ne


Mislim, da je ravno tu caka.
"Od tu naprej".... smo ranljivi....!
Torej, ranljivost se začne tam, kjer imamo mejo. Kot ti praviš, ozemlje. In iti preko te "meje", je tisto, kar lahko vzbuja v nas tesnobo. Zakaj pa it čez, se boš morda vprašal?
Hm, razlogi so različni. Pa vendar si upam trditi, da je skupni imenovalec.... "za dobro odnosa".

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by comp on 08.06.2002 at 19:43:45

Ranljiv si lahko samo tako dolgo, dokler nisi samouresničen. :)

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by LittleStar on 08.06.2002 at 19:52:02


Robi wrote on 08.06.2002 at 19:43:45:
Ranljiv si lahko samo tako dolgo, dokler nisi samouresničen. :)


Jaz mislim, da to ni res. Če resnično ljubiš, si ranljiv. Kajti resnično ljubiti pomeni tudi razumevati ljubezen. Če ljubiš, tudi dopustiš, da te rani. Pa ne vključite spet v RKC. :).

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by comp on 08.06.2002 at 20:09:53


Quote:
Jaz mislim, da to ni res. Če resnično ljubiš, si ranljiv. Kajti resnično ljubiti pomeni tudi razumevati ljubezen. Če ljubiš, tudi dopustiš, da te rani.


Če te rani,potem pa to ni ljubezen.

Ljubezen pomeni sprejemanje.Ranjenega pa se počutimo takrat, ko niso bila izpoljnena naša pričakovanja.


Title: Re: Iluzija odnosov
Post by LittleStar on 08.06.2002 at 20:13:05

Ne vem no, se ne strinjam :-/.

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by comp on 08.06.2002 at 20:22:31

Je pa seveda iskrenost in zaupanje pogoj, za nek prijeten odnos.

Če tega ni,potem je odnos neka iluzija in prihaja do problemov.

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by Amstel on 08.06.2002 at 20:32:30


Robi wrote on 08.06.2002 at 19:43:45:
Ranljiv si lahko samo tako dolgo, dokler nisi samouresničen. :)


Verjamem, da je to res. Sam... saj mi še nismo tam.... a ne?  ;D

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by comp on 08.06.2002 at 21:38:27


Quote:
Verjamem, da je to res. Sam... saj mi še nismo tam.... a ne?  


Ja,to je res. :)

Samo zakaj se bojimo odvreči svoje omejitve ?
Zaradi občutka varnosti ?Title: Re: Iluzija odnosov
Post by LittleStar on 08.06.2002 at 21:40:47


Robi wrote on 08.06.2002 at 21:38:27:
Samo zakaj se bojimo odvreči svoje omejitve ?
Zaradi občutka varnosti ?


Ker se bojiš ranljivosti, svobode, odvreči lažno varnost. Zato.

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by comp on 08.06.2002 at 22:15:27

To pomeni,da se bojimo odvreči laži.

Zakaj pa potem govorimo in pišemo,da iščemo resnico ?
To pomeni,da samo pišemo o tem.V bistvu pa je ne iščemo ?
Al kaj ?


Title: Re: Iluzija odnosov
Post by LittleStar on 08.06.2002 at 22:23:12

Saj veš, da je tako, ko nehamo iskati - najdemo.

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by comp on 08.06.2002 at 22:41:21

Torej,nehajmo iskati,nehajmo komplicirati in se imejmo radi. ;)

Simpl :)

Ali ne ?

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by Amstel on 09.06.2002 at 00:37:02


Robi wrote on 08.06.2002 at 22:15:27:
To pomeni,da se bojimo odvreči laži. Zakaj pa potem govorimo in pišemo,da iščemo resnico ?
To pomeni,da samo pišemo o tem.V bistvu pa je ne iščemo ? Al kaj ?


Ja, mislim, da je velik resnice v tem.

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by Harry1 on 09.06.2002 at 20:49:29

Ja, nekje tam čisto na koncu se skriva resnica. Kako do tja? Odvršti laži, kar pa ni vedno enostavno.

LP Harry

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by LittleStar on 12.06.2002 at 15:19:08

Andrej Grabar pravi takole:

S SANJARJENJEM PRIKRIVAMO ZGOLJ SVOJO NEMOČ

Ker vsak človek ve samo to, da je, hkrati pa ne ve, kdo in kaj je, ima težave z lastno določitvijo in je v iskanju svojega pokritja v stiski od rojstva do smrti. Zato v vsakem bitju, v vsakem predmetu ali v vsaki zamisli neprestano išče povratno informacijo ali definicijo samega sebe. Temu se reče sanjska ali subjektivna definicija sveta, obstoja in tega, kdo sem in kaj sem. Človeški rod je polzel po vertikali življenja od svojega začetka do danes in je ustvarjal ali določal lastno definicijo s pomočjo sanjskega sveta. Tega je oblikoval po pravilu močnejšega.

Ko v odnosu dveh ljudi eden od partnerjev dobi drugega v območje svojega sna, nagoni takoj delujejo v to področje. V istgem hipu je drugi žrtev neke sanjske definicije. Tisti trenutek, ko eden od partnerjev začuti, da je drugi šibkejši, je drugi v izgubljenem položaju. Izgubljen pa je zato, ker je bil prepočasen. Prvi je bil hitrejši po zakonu nagonov ali hitrejši od spretnosti umikanja drugega. Tako delujejo vsi odnosi, od partnerskih do meddržavnih. Kaj pa so meje? To so sanjske definicije neke identitete ali nekega jaza. Sanjska definicija pa je lahko neskončno abstraktna. Vsak si lahko izmisli karkoli, vendar miruje, dokler ne obvlada svojega prostora. Šele ko začuti, da so drugi šibkejši, začne svoje sanje spreminjati v stvarnost.

Ni pomembno, ali je človek za sanjski prostor imel cel svet ali sploh ni imel prostora. Pomembno je samo to, ali je sprejel dejansko stanje. Kajti do kam mora priti neka manifestacija ali neko drsenje, da se ustavi? Do svojega začetka - do sebe ali do same dejanskosti. Sam človekov prisotni jaz še ni prišel do sebe. Vse, kar nas obkroža, je že zaključeno v svojih razvojnih stopnjah.

Vsak človek jadra skozi življenje, kot bi jadral na ptici. Čim več svobode ptici dovoli, tem lepše jadra skozi čas na krilih duha. Povedano drugače: večjo svobodo človek dovoli, v bolj dejansko stanje zre. Če ptici v letu dovoli neskončno svobodo, zre v dejanskost vsega. Če živi z majhno svobodo, svoji ptici reže krila in življenje omejuje na ozek krog ljudi.

Duša se lahko pogubi na svoj ali na tuj račun. Človek je vdan življenju šele na koncu, ko zmore ostati brez sanj. Bolj ko nečemu vladamo, bolj čutimo pripadnost temu. Tako si ohranjamo identiteto in na koncu smo prazne sanje pripravljeni braniti celo za ceno življenja.

and so on and on...

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by BRUS-LI on 12.06.2002 at 15:36:20

litlka ......a si to ti izbrala? lepo...... no taki teksti so pa na forumu zadnje čase bolj redki....pa še nekej.......če od litl starke prletijo še tolk bolš......

tko da ne gre pol use ke nekam u x y .

plp

brus-li

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by LittleStar on 12.06.2002 at 22:17:14

Ja hvala, no. Sem sama izbrala. :). Saj sem zmeraj samokritična, tako da.... valjda 8). Al kaj?

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by BRUS-LI on 13.06.2002 at 14:52:41

ni kej ............če ti tko pravš.........


plp

brus-li

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by MortiMer on 28.06.2003 at 13:32:46

A je že kdo razmišljal, kaj človeka pravzaptav sili k temu,
da nonstop želi potrditve iz okolice...
In da če dobi negativne vtise, zakaj ga to spravlja
v slabo voljo?

Men to ni čist jasn, rad pa bi se tega rešil, samo sem opazil, da če okolico preveč ignoriram tud ni dobr, ker potem dobim vtis (iz okolice 8) da sem en čuden ignorant...

Sam tko ... zanima me  ???

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by Amstel on 28.06.2003 at 20:57:00


wrote on 28.06.2003 at 13:32:46:
A je že kdo razmišljal, kaj človeka pravzaptav sili k temu,
da nonstop želi potrditve iz okolice...
In da če dobi negativne vtise, zakaj ga to spravlja
v slabo voljo?


Ja. Sem razmišljala. Tisočkrat. In morda sem se šele sedaj približala odgovoru. Te dni to temo meljem v ozadju foruma. Pa bom še sem prispevala.
Upam, da ne bo kdo od quotanih kaj užaljen  ;D  8).
Sledi.....

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by Amstel on 28.06.2003 at 20:58:26


wrote on 28.06.2003 at 19:36:04:
Ne more biti naš lažni jaz.
Saj vedno izhajamo iz sebe, vedno izražamo svoj jaz (ego).

R.


Hm. No, jest to malce drugače štekam. Štekam, da ne izhajam vedno iz svojega ega, ker če bi, bi marsikoga poslala v tri krasne, bi marsikomu povedala, da se mi naj spelje, da govori gluposti... Če molčim, ne pomeni, da sem hinavska, ampak, da ne dovolim, da me ego preglasi.
Če bi izhajala vedno iz ega, ne bi več šla v noben odnos, razmerje, saj ima ego dovolj argumentov, da me prepriča, kako so moški nezanesljivi. Če bi izhajala iz ega, bi za reiki supre računala, ali pa Reiki vsakemu dala zastonj.
Če bi poslušala ego, bi .........
Ker če bi vedno izhajala iz ega, bi bila superpametna, superpomembna, super.... itd. Ali pa.... nasprotje temu, ki pa je še vedno ego, saj proizvaja napačno vrednotenje "mene", ki sem ok. Itak.  :D In vedno.
Tudi če mi nihče ne ploska.  ;)

Kdor se utaplja v svinjarijah... in sebe podcenjuje, je po mojem, ravnotako v egu. Ker itak cilj ega je, da nismo v stiku s pravo naravo -  s seboj, z jedrom.

No, verjamem, da obstaja še nekaj, tišjega, skromnega, nevpijočega, stalnega, vztrajnega, ob čemer/v stiku z.... čutim mir, ljubezen.

V stiku z egom čutim tekmovalnost, prezir, jezo, strah, krize, primerjanje kdo je bolj pameten, čutim borbo, čutim z eno besedo NEMIR.
In pač ne smatram ta del, recim ego, kot domovanje mojega pravega jaza.  ;)
Verjamem, da je ego nujni del materialnega sveta, ki pa ni jaz.


wrote on 28.06.2003 at 19:25:30:
da je ego nek vzorec oz. skupek vzorcev, potem ni pomembno kakšno smo imeli otroštvo. Nena


Oj. Vsi nimamo enakih vzorcev, vsi pa imamo ego.
In vsem ego "dela" isto. Nas "straši", postavlja v dvom, nas ločuje od drugih... itd itd. In jaz pač verjamem, da kdor je imel ob nastajanju ega, situacije, ko je doživljal negotovost ali bo ali ne, ljubljen, je razvil "močnejši" ego, da bi našel argumente, kako se obvarovati pred takimi pogubnimi istuacijami v bodočnosti...
Zato zame "močan" ego pomeni le = močan strah.

In recimo tole, kar je Aleš pisal:

wrote on 27.06.2003 at 09:15:03:
ego je itak naš najboljši del, on se edini trudi za res za nas same. je pa tko ego mora bit tolk razvit, da ti uspeva delat  tvoje (Amstel = čigavo?) poslanstvo, na drugi strani pa je treba bit tolk odprt in pameten da egotu (beri sebi) (Amstel= majaz nisem ego)  omogočiš to kar hočeš, da dosežeš na drugi način, ni težava v egotu, ampak v tem, da ne obvadamo alternativ, pol ne spustimo, tist kar držimo in govorimo,da mora bit tako.

mi pravi, da razumemo drugače.
Boh. ???

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by MortiMer on 28.06.2003 at 22:20:01

Sem danes zjutraj pil kavico na SL obali, pa sem malo opazoval folk. Sej ne da prvič, samo spet sem se na novo zgrozil nad nami človeškimi bitji...

Hočem rečt da razen natakarice v cafiču se mi ni zdel noben od mimoidočih scooliran, sploh noben vesel, vsi nekam realno žalostni, in če poizkušaš nekoga pogledati v oči, ti dotični skloni glavo češ; "sorry stari nisem svoboden"

Čist intenzivno sem se spraševal zakaj je temu tako? Sej prideš do nekih delnih odgovorov, samo zdi se mi, da EGO zelo poskrbi da pride do takega stanja. Pač tisti del NAS, ki ni v stiku z realnostjo in je v iluziji. In ker se vsak od nas hoče počutiti enkratno in ekskluzivno, se vsak obesi in naveže na kak ekskluziven del EGA in to fura kot najsvetejšo resnico.

Hotu sem sam rečt, da smo vsi mi eni povprečneži, saj lahko na vsakem koraku srečaš nekoga, ki večino stvari obvlada bolje od tebe (pač tud ti kda koga kdaj nadmašiš ampak večinoma s si nadmašen... in to se mi zdi zelo zdravilno za EGO)

Sploh pa se mi zdi zadnje čase TRPLJENJE ena bistvenih stvari, ki je zdravilo za egoizem... K sem ugotovu, da ego non stop išče črno-bel način kako postati popolen. Samo popolnost je barvna in je lahko tud čist nepopolna...  ??? No, trpljenje nas opozori, katere naše aktivnosti so povsem nesmiselne, katere pa ima smisel se iti še naprej... Mislm da je to v bolečini čist jasno... In takrat smo tud dost pripravljeni na notranje spremembe, sploh če se ne zvijamo in jokamo preveč od bolečine.

Ampak še vedno mi ni jasen vzrok za EGO oz. lažni jaz?

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by Amstel on 28.06.2003 at 22:46:52


wrote on 28.06.2003 at 22:20:01:
Sploh pa se mi zdi zadnje čase TRPLJENJE ena bistvenih stvari, ki je zdravilo za egoizem
Ampak še vedno mi ni jasen vzrok za EGO oz. lažni jaz?


Pa ne da sem jaz kak expert... ampak, mi je do tega, da povem svoje...
Trpljenje.. ja, lahko pove, da smo na poti stran od našega jedra... če je primarno trpljenje... A veš, če je sekundarno trpljenje, lahko trpiš, ker nimaš dovolj keša, recimo...  ;D  8)
Zdravilo za ego.. hm.. je po mojem ljubezen, samopozaba, odločnost za resnico, mir, preseganje strahu, pozornost, zavedanje...

Vzrok za lažni jaz?
Ne vem. Sumim, da ima kaj veze z učenjem, z delom, izkušnjami skoz materialnost... z upanjem, da bomo oplemenitili vse gosto z dušo....  ;D Ima veze z razpozavanjem iluzij, z iskanjem svojega jedra, preusmerjanjem pozornosti na jedro... Dvojnost... materia - duh... khm..
Pa sej vemo vsi, koliko osredotočenosti, odločnosti, resnice rabimo, da premagujemo ta ego.. koliko pozornosti rabimo, da se ne zapletemo v ego - igrice moči, dokazovanja, zategovanja, ločevanja itd...

A si lahko predstavljaš boljši poligon za učenje, bogatenje?

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by Devi on 28.06.2003 at 23:54:16


wrote on 28.06.2003 at 22:20:01:
Sploh pa se mi zdi zadnje čase TRPLJENJE ena bistvenih stvari, ki je zdravilo za egoizem...

Ampak mora biti dovolj močno trpljenje, tako, ki pelje v preboj, ker v bolj malem se ego zadovoljno zvije in začne igrat žrtev :P

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by Amstel on 28.06.2003 at 23:57:43


Devi wrote on 28.06.2003 at 23:54:16:
Ampak mora biti dovolj močno trpljenje, tako, ki pelje v preboj, ker v bolj malem se ego zadovoljno zvije in začne igrat žrtev :P


Hm.. a tak, da je ta ego? Zna uživati v trpljenju?  8)  :P Ti lump.
a da smo ga razkrinkal mal?  8)

((wellcome to the jungle, mam  ;D))

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by MortiMer on 29.06.2003 at 11:40:00


Amstel wrote on 28.06.2003 at 23:57:43:
Hm.. a tak, da je ta ego? Zna uživati v trpljenju?  8)  :P Ti lump.
a da smo ga razkrinkal mal?  8)

((wellcome to the jungle, mam  ;D))


Ti tole zgleda pa prav luštkan...  ;)

sam po moje k pride do tistega velikega trpljenja, k te spomni na lastno umrljivost, potem se mi zdi, da vsaki poizkusi igračkanja na temo mazohizma odpadejo  :P

No pravzaprav ne vem, k nebi rad preveč prestrašil kakega otroka s tem svojim pisanjem.  :o

Hja trpljenje... a je že kdo razmišljal o njem kot samo neki drugačni obliki zaznavanja... sicer sprva neprijetni ampak taki, ki človeku prinese eno treznost? K meni se trpljenje dejansko zdi, kot neka vrsta zaznavanja, ker mi vedno prinese kako celo zelo zanimivo zgodbo oz. spoznanje. Zdej razmišljam o tem  :) da pred tem ne bi imel več izgrajenih tolk obrambnih mehanizmov, k koneckoncev ima trpljenje tud pozitivne lastnosti.  :P

:) :) ;)

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by gape on 29.06.2003 at 13:16:17

*
kaj človeka pravzaptav sili k temu, da nonstop želi potrditve iz okolice...
In da če dobi negativne vtise, zakaj ga to spravlja
v slabo voljo?
*
pomoje da ego
;D

okolico, vsaj jest, ignororam vtoliko, da mi ostane vsaj tolk energije in moči, da še vedno lahko delujem po svojih lastnih načelih.  
recimo na (temu) forumu, ki je zelo podoben realnemu življenju, občasno koga ignoriram, saj mi drugače pobere preveč energije (predvsem časa), da bi razčistu stvari in mi zato zmanjka energije za druge stvari, ki so tukaj in zdaj preprosto pomembnejše od teh razčiščevanj.
mislm, sej je fino čistit svoja sranja, ampak kot sm že parkrat napisu, za čiščenje sebe rabiš moč in energijo. ta lahko pride od zunaj, ponavadi od mojstra, njakrasneje in ponavadi tako tud je, je pa da ona pride iz mene ... bolje od boga skozi mene in odplakne svinjak ven.
včasih je kakšen vzorec pač treba dat na čakanje, važno je da se ga zavedaš in da ga čistiš sproti, tolk kolkr ti hodi na pot.

tko da ... preveč ignorirat ni gut ... nič, glih tko ne ... pač srednja pot še vedno rules ...


trpljenje mnjogo dobro nakazuje, da smo neko reč delovali (v preteklosti) iz ega ... jest pa se rajši že prej posvetujem z višjim jazom in vodniki kaj in kako delovat, da ne bi prišlo do delovanja, delovanja ki bi povzročilo trpljenje nekomu drugemu in kasneje posredno meni.


vzrok za ego je napaka v zlivanju avtohtonih in neavtohtonih bitij v novo bitje.

iz te napake je, kot je ugotovila amstel, nastal odličen poligon za učenje.trpljenje se mi pa že zdi naslov za novo temo ...

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by Amstel on 29.06.2003 at 13:52:03


wrote on 29.06.2003 at 11:40:00:
sam po moje k pride do tistega velikega trpljenja, k te spomni na lastno umrljivost, potem se mi zdi, da vsaki poizkusi igračkanja na temo mazohizma odpadejo  :P


Ja, te strezni. In veš, da ni za izgubljati časa z ego svetom (zunanjost). Takrat je povezava s "sabo" po mojem olajšana. Za marsikoga. Direktna. Ozdravitev tudi menda.

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by ten-nej on 29.06.2003 at 13:52:50
:-* nasprotje ljubezni ni sovraštvo, temveč ignoranca  :-*

uživajte!

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by Amstel on 29.06.2003 at 13:55:40


t wrote on 29.06.2003 at 13:52:50:
:-* nasprotje ljubezni ni sovraštvo, temveč ignoranca  :-*


Pa strah. Ignoranca je spregled človeka. Sporočilo, da sploh ne obstaja. Uboj v bistvo.

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by ten-nej on 29.06.2003 at 13:57:40

V strahu se rodi sovraštvo  ::)

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by Harry on 29.06.2003 at 23:17:25


Quote:
In veš, da ni za izgubljati časa z ego svetom


Imaš prav, samo štala je, ko tako nenadoma udari, da se potem moraš z njim spopast. In s tem izgubljaš čas.

LP Iga

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by MortiMer on 30.06.2003 at 09:40:54

Men se pa zdi, da ta zadeva z EGO-m ni nikoli tako črno-bela... Da bi lahko rekel za nekoga, ti tale pa je čisto v EGU, vedno obstaja vsaj 10% ravnotežja. (vsaj tako pravijo ... in meni osebno se tudi tako zdi, ker so odnosi zelo kompleksna stvar, da bi jo lahko ocenjevali čisto tako črnobelo...)

Stari ti si čist v EGU ne bom se sploh pogovarjal s tabo.

Tisti k bi kaj takega reku je tko al tko tam ene 80% sam v egu  8)

tolk

Title: Re: Iluzija odnosov
Post by gape on 30.06.2003 at 10:01:46


wrote on 30.06.2003 at 09:40:54:
Men se pa zdi, da ta zadeva z EGO-m ni nikoli tako črno-bela... Da bi lahko rekel za nekoga, ti tale pa je čisto v EGU, vedno obstaja vsaj 10% ravnotežja. (vsaj tako pravijo ... in meni osebno se tudi tako zdi, ker so odnosi zelo kompleksna stvar, da bi jo lahko ocenjevali čisto tako črnobelo...)

Stari ti si čist v EGU ne bom se sploh pogovarjal s tabo.

Tisti k bi kaj takega reku je tko al tko tam ene 80% sam v egu  8)

tolk

pomoje maš čist res ...

Svet pogovorov » Powered by YaBB 2.3!
YaBB © 2000-2008. All Rights Reserved.