Quote:Ne more biti naš lažni jaz.
Saj vedno izhajamo iz sebe, vedno izražamo svoj jaz (ego).
R.
Hm. No, jest to malce drugače štekam. Štekam, da ne izhajam vedno iz svojega ega, ker če bi, bi marsikoga poslala v tri krasne, bi marsikomu povedala, da se mi naj spelje, da govori gluposti... Če molčim, ne pomeni, da sem hinavska, ampak, da ne dovolim, da me ego preglasi.
Če bi izhajala vedno iz ega, ne bi več šla v noben odnos, razmerje, saj ima ego dovolj argumentov, da me prepriča, kako so moški nezanesljivi. Če bi izhajala iz ega, bi za reiki supre računala, ali pa Reiki vsakemu dala zastonj.
Če bi poslušala ego, bi .........
Ker če bi vedno izhajala iz ega, bi bila superpametna, superpomembna, super.... itd. Ali pa.... nasprotje temu, ki pa je še vedno ego, saj proizvaja napačno vrednotenje "mene", ki sem ok. Itak.
In vedno.
Tudi če mi nihče ne ploska.
Kdor se utaplja v svinjarijah... in sebe podcenjuje, je po mojem, ravnotako v egu. Ker itak cilj ega je, da nismo v stiku s pravo naravo - s seboj, z jedrom.
No, verjamem, da obstaja še nekaj, tišjega, skromnega, nevpijočega, stalnega, vztrajnega, ob čemer/v stiku z.... čutim mir, ljubezen.
V stiku z egom čutim tekmovalnost, prezir, jezo, strah, krize, primerjanje kdo je bolj pameten, čutim borbo, čutim z eno besedo NEMIR.
In pač ne smatram ta del, recim ego, kot domovanje mojega pravega jaza.
Verjamem, da je ego nujni del materialnega sveta, ki pa ni jaz.
Quote:da je ego nek vzorec oz. skupek vzorcev, potem ni pomembno kakšno smo imeli otroštvo. Nena
Oj. Vsi nimamo enakih vzorcev, vsi pa imamo ego.
In vsem ego "dela" isto. Nas "straši", postavlja v dvom, nas ločuje od drugih... itd itd. In jaz pač verjamem, da kdor je imel ob nastajanju ega, situacije, ko je doživljal negotovost ali bo ali ne, ljubljen, je razvil "močnejši" ego, da bi našel argumente, kako se obvarovati pred takimi pogubnimi istuacijami v bodočnosti...
Zato zame "močan" ego pomeni le = močan strah.
In recimo tole, kar je Aleš pisal:
Quote:ego je itak naš najboljši del, on se edini trudi za res za nas same. je pa tko ego mora bit tolk razvit, da ti uspeva delat tvoje (Amstel = čigavo?) poslanstvo, na drugi strani pa je treba bit tolk odprt in pameten da egotu (beri sebi) (Amstel= majaz nisem ego) omogočiš to kar hočeš, da dosežeš na drugi način, ni težava v egotu, ampak v tem, da ne obvadamo alternativ, pol ne spustimo, tist kar držimo in govorimo,da mora bit tako.
mi pravi, da razumemo drugače.
Boh. ???