Quote:Kaj je huje, kaj je patološko, nezmožnosti ljubiti, ali preveč ljubiti?
Ježeš, le kako lahko preveč ljubiš?
Ne moreš, nikogar in ničesar. Tako kot ne moreš biti preveč dober, pa preveč pošten, pa preveč karkoli.
Meni je patološka "nezmožnost ljubiti", definitvno (in mi vzbudi tisto elementarno sočutje, pa dražljaj, da bi šla pod površje tako kategorizirane osebe, za njeno bolečino), pa seveda nekoga izjava, "da ljubi preveč". Ampak... kar naj, do začetka konca in naprej.
Quote:In se jaz tukaj sprašujem, kaj je bolj patološko, romatična ljubezen, ali "resnična ljubezen", ki morda sploh ni ljubezen, oz. se ne more izraziti skozi spolno ljubezen?
Te mam na sumu, da ti je ljubezen mnogo umsko izzivalna, pa da si do sedaj bolj "na okus prišel kot pa not padu", BP.
Je nekje tudi Gape lepo napisal/povzel, da je resnična ljubezen v bistvu brezkompromisna oz. brezkompromisno dajanje.
Tut jest jo tko čutim... in šment, za vse tiste prebliske, trenutke za nazaj, sem (si) hvaležna, da so bili oz. je bila, ker mi je lažje (ali pa težje

), ker zase vem, kje edino je njen vir oz. kje se začne - gre od znotraj navzven. In sem hvaležna vsem, ki "znajo", sem hvaležna za od njih "spoznanja" in lahkotnost, in sem navznoter cepetajoča vsak tisti trenutek, ko vem, da bi lahko, pa ne (znam). A mi gre vsak "naslednjič" lažje; se pri drugih in sebi učim. Ja, z vsakim naslednjim korakom sebe spoznavam, sprejemam, ljubim, ... bolj brezkompromisno; s tem pa tudi vse druge in ostalo.
Quote:Zakaj so potrebne vse soap opere, limonade, ljubiči, red shoe diaries, Konsaliki, Barbare Cartland, solzave pop pesmice, filmi z Richardom Gere-om, ..., če je romantična ljubezen že sama na sebi patološka? Morda zato, ker je včasih "resnična ljubezen" še dosti bolj?
Vsak "papa" tisto "hrano", ki jo "kupi" oz. vsakemu tista "hrana", ki jo v določenem trenutku "potrebuje".
Resnična ljubezen pa patološka? ??? Uf! Sicer pa, je tut že Julija lepo odgovorila:
Julija wrote on 04.10.2002 at 17:43:36:kaj je patološko in kaj ne? težko vprašanje. odvisno, kdo ga zastavlja.
Ej, BP, pa Mae West je bla ena sama pronicljiva provokacija, srči! Sicer pa, vsake oči imajo svojga malarja.
Quote:ARS ima svoj citat Mae West, ki pravi, da je preveč dobrega lahko prav čudovito.
In jest nam želim vse nepatološko, ljubezni, lahkotnost izražanja in veselje spolne ljubezni, ... ma, vse dobro, najboljše in čudovito nam želim!
Brezkompromisnega lupčka,
ARS