Mateja B. wrote on 16.01.2003 at 14:14:41:Četrta, ki se ji reče ovulacijska ali Billingsova metoda in je baje od teh najbolj zanesljiva (v enem letu so ob uporabi te metode in ob resnem upoštevanju njenih pravil zanosile 3 ženske od 100), pa temelji na tem, da se ženska na podlagi nožničnega izcedka in občutkov na tistem predelu nauči prepoznati, kdaj ima ovulacijo, torej kdaj je plodna. Če ve to, ve tudi, kdaj ni.
M.
ja, sej, men osebno mi je blo zmeraj zlo zanimivo to dejstvo, kako vsaka kmetica točno ve, kdaj se ji krava v štali goni, da je vedla potem ob hiši rdečo cunjo razobest (kmetica, ne krava), da je ta umetn bik, ki se z avtom pripelje mimo, obveščen, da se mora na tej kmetiji ustavt in kravo osemenit, sama zase pa ne ve, kdaj so njeni ta 'nevarni dnevi'. A so kravini dnevi tudi ta 'nevarni' ali jih kmetje kej drugač imenujejo? Hočem reči, da je vrednost v človeških bučah 'tistih' dni pri kravi drugačna kot pa pri ženski.
Zgornje malo zakomplicirano razpredanje hoče poudariti mojo misel, kako smo načrtno vzgojeni tako, da se ne poznamo, da se ne poslušamo. Sami sebi smo tujci.
Prepoznavanje ovulacijskih dni pri ženski je res čisto preprosto - malo manj preprosto pa postane potem dejstvo, da se je treba tiste dni seksa vzdržati.

Mamo enega otročaja doma na ta račun.
pa tisti vic mi pride na misel:
prijoka teliček k mamici kravi.
"Mami, mami, pujsek mi je pa rekel, da si ti ena čisto navadna krava."
In potolaži mama krava svoje ubogo dete:
"Povej ti pujsku, da je njegova mama čisto navadna svinja, njegov oče pa čisto navaden pujs. Da je tvoja mama res čisto navadna krava - ampak tvoj ata ima pa fakultetno izobrazbo!"