Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4 5 6 ... 11
(Read 55712 times)
aryan
Ex Member

Re: Razsvetljenost
Reply #45 - 05.09.2003 at 14:56:08

kali, ne vem kako to, da se ti ze tolk casa zadrzujes na tem forumu, ce je pa to tok easy kot si spodaj napisala. ne vem zakaj gledas, beres in pises na ta forum, zakaj si zavestno zastiras pogled na nekaj kar je v tvojem srcu?

Petra. wrote on 05.09.2003 at 13:41:10:
Me zanima na kok svojih vprašanj si do sedaj že sploh dobil odgovor? Predlog: look in your heart! Roll Eyes Al pa tudi ne...

Wink
Back to top

IP Logged

Petra.
Global Moderator
p

All IS Full Of Love

Reply #46 - 05.09.2003 at 15:34:19

Uh, Aryan, moj egič pa ne ve, kaj bi ti sploh rad že skos od mene, glede na to, da si itak že skor razsvetljen, itak prakticiraš svoje zadeve in ne vem zakaj iščeš skos od mene neke odgovore zase? Cheesy Roll Eyes

Ici pici...enkrat bolj drugič manj. pač zaenkrat sem še na dualistični Zemlji, in tko to je...  

Sam je že tko očitno, da bomo še neki časa iskal... Ni življenje brez razloga nam namenjeno vsaj kakih 65 let.

Mislim, Aryan, res si težek...  Roll Eyes

Embarrassed Lips Sealed Cry  Bog se me usmili, kok sem zašla s teme, ki je razsvetljenstvo, vi predragi uporabniki, pa mi tudi prosim opravičite.. he he

Skratka, da se povrnemo k temi, en preblisk:

Majhen je korak med razsvetljenostjo in zaslepljenostjo!
Back to top

you cant look in the mirror and expect it to smile first

IP Logged

Sn0wBall
Ex Member

Reply #47 - 05.09.2003 at 23:02:37

Majhen je tudi korak med norostjo in razsvetljenostjo
Back to top

IP Logged

stoychi
5

Osmisli življenje s tem,
kar od sebe daš
Postojna
Reply #48 - 06.09.2003 at 22:17:27

Smiley
vendar pa sploh še nismo prišli do definicije razsvetljenosti. Grin

kaj razsvetljenost zate je?

Ali se človek za časa življenja lahko razsvetli?

Ali se lahko razsvetli oseba, ki neverjame v Boga?

Kakšna oseba je po tvojem mnenju lahko razsvetljena?

katere kvalitete mora človek imeti, da se razsvetljenost zanj sploh lahko zgodi ?

koliko ljudi v svetu je po tvojem mnenju razsvetljenih?

koloiko v sloveniji?

zanimiva vprašanja, še bolj pa bodo zanimivi tvoji odgovori, sem prepričan. Wink
Back to top

Dih ti je dan, dih ti je svet,&&spoznaj ta sveti kraj, &&preden ti bo vzet.&&Le kdor zadiha iz srca,&&njega blaženost spozna. Smiley

IP Logged

ViSiON
Ex Member

Re: Razsvetljenost...
Reply #49 - 08.09.2003 at 08:36:50

Stojci zivjo

Mislim da lahko kar precej odgovorov najdes na prvi strani tega toppica v Gapetovih odgovorih, predvsem mislim tukaj na razlicne stopnje razsvetjlenosti...

Kolk pa je na svetu ali v Sloveniji razsvetljenih ljudi ne ve nihce, predvsem pa mislim da tisti, ki je razsvetljen ne potrebuje potrjevanja od drugih, saj mislim da ko si enkrat razsvetljen ti je to vec kot dovolj in tega ne rabis dokazovati drugim.

Moje osebno mnenje je da pri razsvetljenju (visjih stopnjah) ne potrebujes vec stvari od katerih zivi tvoj ego in se to mislim da ni nujno potrebno da verjames v boga, temvec da verjames v energije.

Lp  Wink Kiss
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Re: Razsvetljenost...
Reply #50 - 08.09.2003 at 08:47:02

Quote:
Moje osebno mnenje je da pri razsvetljenju (visjih stopnjah) ne potrebujes vec stvari od katerih zivi tvoj ego in se to mislim da ni nujno potrebno da verjames v boga, temvec da verjames v energije.

kjer je energija je zmeri tudi energetik (izvor, oz. "manipulator" energije). izvor vseh energij, vrhovni energetik je Bog.
Back to top

IP Logged

ViSiON
Ex Member

Reply #51 - 08.09.2003 at 10:41:17

ja prav imas, vendar ni potrebno posebej omenjati besede bog.

Zal mislim da je beseda bog dobila negativni predznak predvsem zaradi razlicnih religij, ki so si to besedo razlagli po svoje oz v svojo korist.
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #52 - 08.09.2003 at 11:08:10

Quote:
ja prav imas, vendar ni potrebno posebej omenjati besede bog.

Zal mislim da je beseda bog dobila negativni predznak predvsem zaradi razlicnih religij, ki so si to besedo razlagli po svoje oz v svojo korist.

res je, da veliko ljudi uporablja ime bog v svojo korist, sam to ne pomeni, da vsi.

kako bi ti rajs rekel Absolutni resnici, oz. Bogu?
Back to top

IP Logged

ViSiON
Ex Member

Reply #53 - 08.09.2003 at 13:06:39

Univerzum
Back to top

IP Logged

LittleStar
Ex Member

Reply #54 - 08.09.2003 at 13:08:44

KAJ JE ZAVEDANJE?

Je to zavedanje o zavesti, al je to, da enostavno si pa ni nič kaj najbolj jasno o vsem, al je to, da si enostavno pozoren in ne dajaš svojih predznakov temu, kar vidiš, zaznavaš, al kaj je to?

Jutri prepišem nekaj o prebujenju iz Aure. Vsak itak ni pripravljen. Sem v depresiji odkar sem absorbirala vse to. Cja, pot do resnice ni lahka.

Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #55 - 08.09.2003 at 13:32:44

Quote:
Univerzum

men je vseen beseda Bog bolj pri srcu, ker bolj povdarja to, da je Absolutna resnica osebnost z misljenjem, cutenjem, zeljenjem, in ne le nek impersonalni univerzalni princip.
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #56 - 08.09.2003 at 13:33:55

Quote:
KAJ JE ZAVEDANJE?

Je to zavedanje o zavesti, al je to, da enostavno si pa ni nič kaj najbolj jasno o vsem, al je to, da si enostavno pozoren in ne dajaš svojih predznakov temu, kar vidiš, zaznavaš, al kaj je to?

Jutri prepišem nekaj o prebujenju iz Aure. Vsak itak ni pripravljen. Sem v depresiji odkar sem absorbirala vse to. Cja, pot do resnice ni lahka.

v bistvu je Resnico spoznat zelo lahko, a hkrati zelo tezko za tistega, ki absolutno zaupa le svojim omejenim sposobnostim.

bolj podrobno na :
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=general;action=display;num=86;sta...

in najbolj podrobno na :
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=general;action=display;num=104124...
Back to top

IP Logged

stoychi
5

Osmisli življenje s tem,
kar od sebe daš
Postojna
Reply #57 - 08.09.2003 at 13:45:30

Grin
ugibanja,
citiranja drugih,
pa nič lastnih spoznanj
notranje svetlobe? Grin
Back to top

Dih ti je dan, dih ti je svet,&&spoznaj ta sveti kraj, &&preden ti bo vzet.&&Le kdor zadiha iz srca,&&njega blaženost spozna. Smiley

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #58 - 08.09.2003 at 13:46:59

Quote:

v bistvu je Resnico spoznat zelo lahko, a hkrati zelo tezko za tistega, ki absolutno zaupa le svojim omejenim sposobnostim.

A si ti Resnico že spoznal, glede na to, da je čist simpl?

Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #59 - 08.09.2003 at 13:50:03

stoychi wrote on 08.09.2003 at 13:45:30:
Grin
ugibanja,
citiranja drugih,
pa nič lastnih spoznanj
notranje svetlobe? Grin

ja res. vecinoma le ugibamo, druge citiramo, in imamo le neka nepopolna spoznanja, ki nas trajno/vecno ne izpolnejo, ampak le povecujejo nas umetni-ponos, ki nas je ze posteno zasuznjil. "mir" nam pa stalno po svoji volji spolzi iz rok, ko ze mislimo, da ga imamo ujetega. Wink
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3 4 5 6 ... 11