Mojster Jezus
Jezus je bil in je zame mojster, tako kot je zame moj mojster Prem Rawat Maharaji.
Mojstra lahko imenujemo tudi kot prinašalca luči, ker on kaže ljudem to notranjo luč. On sam je ta luč, katero je prinesel v ta svet že s svojim rojstvom iz katere sije, deluje in uči.
Če razumeš, da glasbeno genialnost ljudje kot Mozart, Bach in Bethoven in seveda še vsi ostali geniji prinesejo s seboj na ta svet že s svojim rojstvom, potem ti ni težko razumeti, da imajo to nadarjenost za prenašanje notranje luči mojstri.
Torej Jezus je učil ljudi prepoznavati njihovo lastno srce ali dušo, se sinhronizirati z njo in delovati po notranjem občutku, ki je najvišji zakon vseh zakonov, ker prinaša notranjo izpolnjenost in zadovoljstvo.
Isto počne danes zame mojster Prem Rawat Maharaji.
Torej gre za sistem spoznanj lastnega srca, ali duše, ali resnice, ali življenja samega, ki se postopoma odvija posamezniku preko njegovega lastnega truda, ki ga vlaga v svoje notranje povezovanje.
Rezultat tega napora je torej zadovoljstvo, notranja izpolnjenost in celo doživljanje lastne blaženosti.
Noben mojster nikoli ni bil Bog, ampak samo prinašalec luči in posrednik učenja prepoznavanja lastnih najsubtilnejših notranjih božanskih energij.
Za to, da bi ti sledil Jezusu, ali kateremukoli mojstru na obličju te zemlje, ti ni treba verjeti v to kar on uči, ampak ti je treba verjeti vase, gojiti zaupanje v svojo božansko dušo, ali srce.
Samo kdor prepozna in je sposoben videti svojo notranjo luč, lahko razume Jezusove besede:
"Jaz sem luč, ki je povsod. Sem vse: iz mene izhaja vse in vse me dosega. Razcepi kos lesa; tam sem.
Dvigni kamen in našel me boš."
Dokler vsak od nas ne spozna, da je tudi sam ta luč, ta energetski del vsega tega univerzuma, vseh teh zvezd, planetov, kot kapljica mogočne reke, ki je del vseh oceanov, ki ima sposobnost zmrzniti v svoji omejenesti, ali pa poleteti in izpareti v notranji predanosti in osvobojenosti v nebo in se ponovno v podobi kapljice spustiti v reko mogočnega življenja.
Torej dragi moj prijatelj, osvobodi se svojih omejenosti, zaupaj vase in poleti skozi svetlobo v nebo svojega srca.