Quote:Za krščanstvo v slovenskem kulturnem prostoru vemo, da ga ne moremo obravnavati kot katerokoli drugo verstvo, ...
Hmm, ja na žalost mračni srednji vek še vedno živi v genih evropskih narodov. Vendar je po moje prav, da se jih postopoma rešujemo, čistimo krvave spomine preteklosti in zavržemo staro, izrabljeno in uvelo, ter pobiramo novo in konstruktivno, kjer koli le lahko...
Quote:Saj razumem, da koga krščanstvo žuli, toda prav bi bilo, če bi vsi razumeli, da večine le ne žuli.
Žal večine nikoli ne žuli nič, kar bi je moralo ...
Quote:Očitno se tega krščanstva nekako bojite, da bi ne bodel preveč v oči, pa ga zato hočete potopiti v anonimnost mnogih drugih nekaterim komaj znanih religij.
Krščanstva se res, tako iz zgodovinskega pogleda kot iz mojih osebnih izkušenj, močno bojim. Govorim zase, ampak če bi videl, da na nekem forumu o duhovnosti izpostavljajo krščanstvo, bi me ta res odbil.
Pa še to, vsi kristjani s katerimi sem se imel priložnost pogovarjati ( kot tudi vse krščanske knjige, ki sem jih prebral ), so vsa poglabljanja, razmišljanja in polemike zaključevali z biblčnimi dogmami, moralnimi in etičnimi "zakoni" in tako mi že ves čas prihaja na misel le en sklep = s takimi ljudmi se ni mogoče logično-razumsko pogovarjati na podlagi nekih argumentov. Torej je po moje tudi forum o krščanstvu zunaj tistih, ki se temu duhu podvračajo nesmiseln in nepotreben.
Quote:In da ta večina pogreša krščanstvo na samem dosegu rok tudi na takšnih javnih portalih, kot je ta.
Kdaj pa sploh večina pogreša in želi kaj občno dobrega in pametnega ??? !
Quote:Uboga večina, vsepovsod jo preganjajo. Zle sile kontinuitete, liberalni in levičarski intelektualci, mediji, muslimanska peta kolona, orientalski krivoverci, homoseksualci, matere samohranilke in vsi drugi pogani s pomočjo samega hudiča preganjajo te reveže.
In te zle sile si drznejo ubogo večino, podpirajočo še bolj ubogo najrevnejšo Cerkveno organizacijo, izključiti v vseh javnih sredstvih (kot je forum svetaduhovnosti), onemogočajevši razplod njihove brezmadežne, vrhovne resnice! Fuj in fej!!!