ARS wrote on 05.01.2003 at 12:38:25:In ker je meni bog le ena izmed teorij, nedokazanih v praksi, ti pa trdiš, da bog je, sem te za rokav pocukala.
kaj si pa ze do zdej nardila v tej smeri da bi spoznala ali realizirala Boga? ce sem jaz lacen, obenem pa odklanjam hrano, in ostanem lacen, a je pol s hrano kej narobe al s cim?
Quote:UV žarki, elektrika, sonce itd. so meni konkretna, dokazana praksa, ne le teorija; tudi skozi proces lastne zaznave. A (tvoje) teorije in/ali trditve o obstoju boga ni dokazal še nihče, tudi ti ne.
se enkrat te sprasujem, kok ljudi si pa ze vprasala ce so realiziral Boga, da si ze zakljucla da ga ni nihce. in tud ce je kdo trdil da ga je, koliko si jih vprasala kako jim je to ratal? lahko mi zaupas kaj si vse nardila v tej smeri.
Quote:V kaj pa kdorkoli verjame, je pa njegova odločitev, pa če je le-ta "podložena" s prakso in osebno izkušnjo, ali pa ne. In ne glede na to, skozi kakšen proces zaznave, kot tudi ne glede na to, ali to le-ta oseba zna, zmore ali želi razložiti.
res. kaj ti prilagas kot absolutni univerzalni popolni instrument "zaznave" s katerimi pol dokazes ali zavrzes nek koncept ali teorijo?
Quote:In ne glede na tvojo, kogarkoli ali pa mojo teorijo, prakso, procese, "verjetje" in osebne izkušnje, si bo svojo "resničnost" določal, oblikoval vsak sam. In vsakogar resničnost je zagotov točno ta prava; zanj.
se prav si zagovornica da absolutne oz. vseprezemajoce resnice ni. kako pa pol z gotovostjo oz. z absolutnim prepricanjem zgori trdis da Boga ni, in da ga ni se "nihce" realiziral?
Quote:In jaz bom še naprej delovala zgolj skozi tiste teorije, ki se mi v praksi dokazujejo oz. jih jaz čutim za resnične, in hkrati ne bom čutila prav nobene potrebe po tem, da moja resničnost postane resničnost kogarkoli drugega. A ker se rada učim, pa nove ljude, stvari in prakse spoznavam, mi bo marsikaj, česar moja resničnost (še) ne vsebuje, v izziv; ali pa tudi ne. V vsakem primeru bom jaz le še bolj tista, ki že itak sem.
tuki se pa pol pojavjo razlicni cilji in razlicne zelje posameznika, ceprav lahko pod drobnogledom opazmo da vec al manj vsi stremimo k istim stvarem, bodisi to kazemo z dejanji ali z besedami. to pa je vecni obstoj, popolno zavedanje in neomejeno zadovoljstvo. prever kok so ti dosedanje teorije/prakse pripeljale k tem ciljem.