Huh, lepo ste se razpisali. Seveda ne gre tukaj za kakršnokoli vsiljevanje mnenj ali prepričevanja ampak za podajanje mnenj in stališč.
Ok, razumem Bardov point evolucije, da se vse spreminja, vse nastaja in potemtakem se je tudi človek moral razviti, čeprav je v tem človeškem razvoju ena zelo nelogična stvar, namreč ni medvrst (niti bilokakršnih ostankov). Če se je nekaj razvilo v nekaj drugega se to ni moglo zgoditi naenkrat. Se je torej moralo postopoma. In evolucija (razvoj=začetek in konec) tudi ne more pojasniti večnosti. Za evolucijo večnosti ni, ker večnost nima ne začetka in ne konca.Večnost namreč samo je, ni začetka in ni konca. Ampak če evolucija zanika večnost pa mi naj razloži nasprotje od večnosti. Torej začetek časa ali pa konec. Ja, čas je pomoje tisti, ki nam ne dopusti, da bi doumeli pravo Resnico. Oziroma predstava tega pojma, ki ga zaznavamo z našimi čutili in razumom.
Pomembno se mi zdi, da ko se sprašujemo Kdo smo skušamo ugotoviti kaj nam je skupnega. ARS in aryan sta že začela nekaj o tem. Pomoje je res, da smo si različni, ampk še bolj res je da smo si zelo podobni. Vsem nam je skupnega to, da težimo k sreči, zadovoljitvi sebe. Tud ta prerekanja glede žrtvovanja, sluge , gospodarja imajo enak point in sicer zadovoljitev sebe. Ostane nam "samo", da ugotovimo na kak način. Ljubezen lahko torej jemlješ aryan kot žrtvovanje ampak še vedno boš na koncu (tudi)ti tisti, ki bo pridobil. Torej skupna točka je ljubezen. In strinjam se z aryanom, da je ljubezen v partnerskem odnosu samo kratkotrajna, (ima začetek in konec) in samo ljubezen do Boga bi lahko bila večna. Ljubezen je torej tista h kateri težimo in katero hočemo. Ampak problem te aryanove večne ljubezni je pomoje v tem, da je ne moremo občutit (tako kot partnersko). In če takšna ljubezen obstaja, je razlog za njeno neobčutenje skoraj zagotovo v nas. In če ljubezen med partnerjema ni takšna kot bi morala biti je prav tako problem v nas. Torej aryan, verjetno je naš cilj odkriti to ljubezen ampak nekako se mi zdi, da ljubezen mora priti sama od sebe....ne na silo. To pa seveda ne pomeni, da bi morali mirovati. In zato tudi jaz ne bom miroval. Pa nebom sedaj na vsak način poiskušal poiskati te ljubezni do Boga ampak jo bom pač probal začutit....bom pa seveda vesel če mi boš povedal kako to storim.

LP