Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 9 10 11 12 13 ... 16
(Read 68779 times)
aryan
Guest

Re: avtosugestija
Reply #150 - 09.12.2002 at 21:36:41

zakaj si jezna?
Back to top

IP Logged

LittleStar
Ex Member

Reply #151 - 09.12.2002 at 21:37:28

Nisem jezna.
Back to top

IP Logged

aryan
Guest

Reply #152 - 09.12.2002 at 21:39:52

a si to sam sugeriras, al res nisi jezna?  Smiley
Back to top

IP Logged

LittleStar
Ex Member

Reply #153 - 09.12.2002 at 21:43:20

Priznam. Si avtosugestiram.
Back to top

IP Logged

aryan
Guest

Reply #154 - 09.12.2002 at 21:47:16

no vids, to je ze bl podobn zacetnemu topiku. s kaksnimi cilji si sugeriras ponavad karkol? pa kdaj to deluje in zakaj?

loh pa tud poves zakaj si jezna.
Back to top

IP Logged

LittleStar
Ex Member

Reply #155 - 09.12.2002 at 22:11:56

Quote:
no vids, to je ze bl podobn zacetnemu topiku. s kaksnimi cilji si sugeriras ponavad karkol? pa kdaj to deluje in zakaj?

loh pa tud poves zakaj si jezna.

Sem pač mislila, da ti lahko pomagam najt kakšen odgovor. In če bi se na int. pogovarjala, bi bila pač resničnost bolj realna. Al kaj? No, to.
Back to top

IP Logged

aryan
Guest

Reply #156 - 09.12.2002 at 22:14:43

sej nism nc kej tazga sprasval, al kaj na kaj si mi hotla najdt odgovor?

jz nisem budist, nisem advaita hinduist in nisem niti privrzenec avtosugestije, ceprav vse te stvari se kr poznam. zarad tega delim mnenja in pisem o teh stvareh.
Back to top

IP Logged

aryan_
Guest

Reply #157 - 09.12.2002 at 22:51:47

hotu sm se registrirat pa sm dal narobn mail, zdej je pa zastekal... ce kdo lahko, nej izbire user-ja aryan. sorry.

men se se zmeri zdi da avtosugestivne tehnike pridejo vn iz koncepta da si ekskluzivno sam svoj krojac usode. to se men zdi nemogoce.
Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #158 - 09.12.2002 at 23:14:35

***ampak stejejo pa tko al tko sam izkusnje od prakse ki nam jo ponudi tocno dolocen koncept.
jest pa mislim da niti izkušnja ni Resnica, ampak je samo resničnost, tud buda pravi da je Resnica iznad logike in razumevanja - in je torej ne moremo zapopast dokler nismo brahman ... to mi je čudn

dej tole prečiti pa me poprav kjer sm narobe pošteku prosim
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=samozdravljenje;action=display;nu...

***gape : se prav si ti bl za budisticno ze "inteligentno zacrtano" vozilo do spoznaje sebe in s tem tud osvoboditve?
nebi vedu ... nekako gradim lažjo pot - srednjo pot - očitno je tud budistična pretežka, saj ni obrodila zadostnih sadov, podobno kot krščanstvo - vsaj tko izgleda

***a poznas 4 noble resnice?
sm slišu pa očitno pozabu ... naštej jih

***ce so sebicne zelje izvor vsega nasga trpljenja, pol je vaja avtosugestije (jaz sem srecen, jaz sem zdrav, jaz sem to, jaz sem ..., jaz sem...) ravno nasprotje budizma, a ne?
nekako želje po sreči in zdravju niso slabe, sploh če željo spremeniš v namero
in če že so nasprotje budizma, potem klapajo z vedami in so glih tko prava pot ... ker je pač avtosugestija (te besede nismo uporabljal dokler nisi ti pršu na sceno) in afirmacija in namera itd ql ... vsaj kot ql se izkazuje ... dozdej ni še noben prijamru da mu našteto dela težave v lajfu ... sej je ja to nameravu in vesolje mu je izpolnilo ... želje smo pa že obdelal, se mi zdi da kr u redu in smo njih težavo odpravili s pomočjo namere ...
sploh pa ... jaz sem je brahman ...

negacija ne more bit avtosugestija ... imho ... tko kot namera ali afirmacija

evo sm ti pobrisu arjana ... z mrtvim mejlom pa res ne bo šlo ...
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

Andres
5

Reply #159 - 09.12.2002 at 23:14:42

Te bo Gape pobrisal potem se pa še enkrat registriraj z veljavnim emailom.

Andres
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
[quote][/quote]Re: avtosugestija
Reply #160 - 10.12.2002 at 08:30:34

Quote:
Ti si. In tisto(tisti tista) je, karkoli že. In med tabo in tistim bo zmeraj povezava. Dokler živiš. Temu bi rekla avtosugestia. Zdaj, na kakšen način boš pa dosegel harmonijo med tema dvema, pa je tvoj problem in samo tvoj. Lahko tehnika, lahko pa prosto po Prešernu, whatever, zmeraj je tvoj um in Um. In ne moreš kaj dosti, razen, da sebe sebe rešiš.  
ok.

Čist na kratk povedan, zlo površn pa hkrat direktn. Harmonija je čustvena potreba, ki goni  um, da jo spedena. 'Ti si'  mora 'tisto' filozofsko tko spedenedat, da se poklapa s 'ti si'.  Al pa obratno, 'ti si' se mora psihološko tko spedenat, da se poklapa 'tistim'. Religije/ideologije ta problem rešujejo od zgorej dol ap pa od spodej navgzor prek želje, namena, magari avtosugestije dokler ni nč od tega več potrebn prakticirat. Če se poklapanje ne izdide tukaj pa zdej, se bo pa skoz neskončno novih inkarnacij al pa sodnem dnevu.

Quote:
avtosugestivna tehnika je posledica nekega koncepta v nasem umu (mogoce po prejsnih izkusnjah), ki nam prav ali hoce dat upanje  na to, da smo ekskluzivno sami krojaci svoje usode. ampak men se to  zdi nemogoce (iz izkusenj). obenem je pa tud nemogoce da je ekskluzivno nekdo drug krojac nase usode. in enkrat nas mece v en konc, drugic v druzga, in na konc pridemo do praga k se mu rece "predaja". zdej je sam se vprasanje kdo, komu pa zakaj?

Na to aryanovo vprašanje po moje še nismo najdl odgovora. Al pa ga jest ne znam ven potegnt.
Back to top

IP Logged

aryan
Guest

Reply #161 - 10.12.2002 at 10:07:04

4. noble truths (s primerjavo z bhakti-hindujci)

We are working under the force of our karma (aktivnosti). The seeds we have sown, we are reaping the fruits, and we are working accordingly. Karma means we are working out of necessity born of material identification (poistovecamo se s telesom/umom). When we identify with matter, for example, this body, that gives birth to a necessity. What is that necessity? I have to struggle to live, because this body won't endure. When I identify with it, when I see it as myself, necessity is born, and I have to labor. You have to eat to live, you have to work, and we are threatened with nonexistence, in terms of bodily identification, at very moment (smrt). We are haunted by misidentfication with matter and we have to struggle hard on acount of that. And in the course of our labor, we're sowing seeds, and the fruits will come later, and we'll be bound up life after life under the influence of this karma. So we will think, let me be free from karma and that forced movement. I will be peaceful. I will rest. If we stop the mind and get off, so to speak, like the Buddhists tell us, stop the mind and be peaceful, stop thinking that you are ("nisem", anaatman), then you won't have a problem. This is the Buddhist advocacy. Four noble truths. First noble truth is dukha (trpljenje). Jiva Gosvami (bhakti-hindujc) agrees. The world is about suffering. Second noble truth, trsna (pozeljenje), we agree. It means thirst, desire born of material identification.That is a problem. That is keeping me in the experience of dukha, of misery. What is the third truth? Nirvana (osvoboditev). Because Buddhism says, ultimately, that consciousness is empty, it doesn't exist, Jiva Gosvami says, to qualify that, brahmanirvana (budisti recejo "praznina", hindujci recejo spirit, trancendent, brahman). Because Vedanta (zakljucek in esenca Ved) says there is consciousness, and you are that, a unit of that (tko kot je povdarju sankaracarya), Jiva Goswami says brahmanirvana, and beyond. And the fourth noble truth of the Buddha is the eightfold path, right action, right living and so forth. Jiva Gosvami would say, the fourth noble truth is the path (praksa, proces) of entering into brahmanirvana, which is the bhakti path, the school of devotion (bhakti-yoga). What is the difference between bhakti and the Buddhist ideal? The difference, in regard to the third and fourth truth, is how we arrive at brahmanirvana.

Jiva Goswami is saying, "ultimate reality" is not merely the cessation of material suffering. It's not just stopping the wheel of samsara, and going 'ahh', and calling that joy. Relief, 'ahh'. If someone is chasing you down the street, and to get away from them you run into a room and close the door and go 'ahh, what a relief'. But after a while of sitting in that room, you'll get bored. Forever, can you sit in that room alone? We want to do something. So, how can we do something that is not born out of necessity from material identification, but born out of what we are (soul, dusa)? This is the idea of lila (sport, proslavljanje). Karma means we are working out of necessity born of material identification and it is a struggle. And lila means we are acting because of what we are (ko ze ugotovimo kdo smo, bodisi "nematerialni, praznina" ali spirit). And what we are is a unit of joy. And when a unit of joy meets joy personified (bog), that is the idea of lila (sport) and of Radha Krishna (Absolutna resnica).

se prav ce se zmotno poistovecamo s stvarmi ki nismo, potem trpimo. ko pa ze ugotovimo kaj smo, takrat se nase gibanje, oblika, ime itd. ne konca, ampak se nadaljuje, vendar v drgacnem okolju (spiritualnem) kot ga mi zdej tukile vidmo, ki je samo iluzija (materialnem). ta materialno okolje je sam reflekcija spiritualnega.

samo z resnim spiritualnim prakticiranjem se da dosezt in realizirat kar je gor napisan. da pa res obstaja to, loh pa cist logicno do tega pridemo z vsakdanjimi izkusnjami in opazovanji (mam en angleski text, sam je kr dolg, a ga postam v vecih postih?)
Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #162 - 10.12.2002 at 10:52:07

ti angleški texti so precej težki ... dej probi to bolj na kratko zapisat ... je tud lažje za razumet, ker, še vedno se igramo z razumom in si dopovedujemo, da v bistvu nismo on, ampak en drug
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

aryan
Guest

Reply #163 - 10.12.2002 at 11:23:40

gape : sej bo itak "titud" slej al pa prej napisu povzetek v slovenscini, kot ga je za budisticni in upanishadski nauk, a ne, titud?  Smiley

mogoce je prslo do terminoloskih nejasnosti v prejsnih postih. buddha je oseba, upanishad-e pa so skupki zapisov ali spoznanj iz meditacij avtorja Ved, Vyasadeva, ki pa je oseba, tko kot buddha. na podlagi upanishad (ki jih je 108) je nastala Vedanta-sutra (esenca ali srz, ali zakljucek Ved) od istega avtorja Vyasadeva. obstaja v grobem 6 komentarjev na Vedanta-sutro. 1 je ateisticna in je skor identicna buddhovem nauku (to je od sankaracarye). drugih 5 pa je teisticnih.
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #164 - 10.12.2002 at 12:06:14

Quote:
gape : sej bo itak "titud" slej al pa prej napisu povzetek v slovenscini, kot ga je za budisticni in upanishadski nauk, a ne, titud?  

Ni problema, ampak to bi bla spet  interpretacija, ne pa prevod. In kot tako bi jo moral gape spet nazaj z izvirnikom usklajevt. Kot interpretacija tko več pove o men kot o izvirniku, kar sem jest tud hotu in je zame čist o.k., amapk tolk slabš za izvirnik. Ne vem, aryan, jest bi v skadu s tem skoraj rajš vidu, da se sam lotiš interpretacij, bomo več zvedl tud  teb pa ti o seb.  Saj zate gre, za tvoje razumevanje, ne pa za absulutne resnice same. Vsaj tle gor, na forumu, čeprav nas zardi tega ponavadi čist odnese. Ampak skor zmerj pridemo nazaj pogledat, kje smo se zarad vzajmne sugestije zgubli...
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 9 10 11 12 13 ... 16