sej sem reku pravila se naj oblikujejo in se jih bomo držal, to kar sem storil v tvojem primeru ARS sem res mal prehitro, ampak sem ti dal v enako obiskan folder kot je zgori, tko da si mela na opis dveh mestih in je blo s tega vidika zate bolje...
v mojem primeru je bila stvar aktualna sploh za forum in vse bralce in je bla v pravem topicu, sem pa jo pol ko ni bila več aktualna prestavil
drugač pa sej sem reku sledeče sedaj pa dopolnjeno in zbrano
priporočila za moderiranje:
1. držimo se tega, da aktualne topice ne premikamo, ko topic ni aktualen, če 7 dni ni nihče pisal vanj, v tem primeru se ga lahko premakne brez, da bi dajal obvestilo v topic trhredi za premik
2. topic, ki je aktiven oz je bil nazadnje spremenjen pred manj kot 7 dnevi in ne spada v rubriko v kateri se nahaja, se ga premakne tako, da se tu objavi in se ga po 24 urah lahko premakne, vendar naj se poskusi upoštevat predloge uporabnikov.
3. v izjemnih oz kritičnih primerih, napr: ko topic posega v pravice uporabnikov oz gre za varstvo določenih podatkov uporabnikov, oz je moralno nedostojen(grobo žali uporabnike...) oz grobo krši namen in priporočila foruma, se topic lahko premakne, briše oz ureja takoj, brez predhodne najave.
4. za posebne primere se lahko, da vprašanje na administratorje(bedake) foruma, da odločijo o nadaljnih ukrepih
5. za urejanje, prestavljanje, popravljanje in brisanje postov na forumu, so odgovorni moderatorji, po lastni vesti in presoji, a se vedejo v skladu z uporabnikom prijaznim pristopom in forumom in v največji možni meri poskušajo upoštevati predloge uporabnikov, če se le da se držimo prve točke.
skor ustava za moredatorje