gape wrote on 20.08.2008 at 16:13:36:Alojz in Sandib wrote on 20.08.2008 at 08:04:45:Čudim se gapu kako sploh dovoli takšne temo na tem forumu,ki naj bi predvsem skrbel za neko duhovno rast.
kr čudi se ...
vidm pa da kljub temu da si kle gor že zelo dolgo, še vedno ne veš zakaj je ta forum kle
verjetno tud za duhovno/osebno/ipd rast, čeprov je večina teh jo že zdavni popihala ...
za ozaveščanje - zato kle on stoji ... ozavestit vse - do daske - kolkr le lahko osebnost zdrži
je še ni blo teme ki bi bla za pobrisat
zaradi sprejemanja ...
gape, jaz ti kot nekajletni uporabnik in zlorabnik drog (tudi v "duhovne" namene) povem iz lastnih izkušenj, da so droge daleč od duhovnega razvoja, prej slepa veja
šamanom, ki so te rastline uporabljali z namenom in na doloćen, njim domač ter kulturno pogojen način, je to sigurno predstavljajo nek del v odkrivanju duhovnih razsežnosti, ampak se (po mojem mnenju) to z današnjimi psihedeličnimi "astronavti" to ne more enačiti. Neka halucinogena droga je lahko "trigger", vrata oz. iniciacija v neke globlje duhovne razsežnosti, ampak naprej mora človek hoditi sam.
Lep primer so recimo "svetniki" iz različnih veroizpovedi in krajev sveta, vse kvalitete ki so jim bile pripisane, niso imele nobene povezave z uživanjem drog. Edina izjema tu je Castaneda, čigar duhovna zapuščina so samo knjige, nobeni drugi "očividni" dokazi. (ok, so tu magične kretnje ki sem jih na lastni koži pozitivno izkusil, ampak seveda ne izvirajo od Castanede samega).
In (spet) po mojem skromnem mnenju, zavedanje v neskončne faktorje biti, ni ključna poanta duhovnega napredka, ampak je posameznikova naravnanost in volja. Bolj kot je človek na nekaj osredotočen, bolj njegovo življenje k temu gravitira in globlje "prodira" v resnico samo. Prekomirna težnja po zavedanju lahko privede (po mojem) kvečjemu do neke ekstrasenzorne hiperaktivnosti in balasta informacij, ki jih posameznik ni sposoben interpretirati.
lp