vilma
5

MIR IN HARMONIJA V VSAKEM SRCU
Celje, Slovenija
Pozdravljeni,
Ko sem prebirala odgovore in mnenja, glede tega, ali Cerkev spada v šolo, oz, ste za verouk v šoli, sem pomislila, da bi bilo dobro, da bi podala še jaz svoje mnenje; Mislim, da kot predmet o Verstvih sveta, ne bi bil slab. Pa še ta naj bi bil v višjih razredih, saj otroci - po moje takrat bolj razumejo zakaj se gre! Bilo bi zanimivo, saj so verstva sveta resnično zelo različna in po svoje zelo zanimiva. Če bi teolog predaval, bi to bilo po eni strani dobro, po drugi pa spet ne, čeprav imajo ti veliko znanja. Vendar, teolog, pa čeprav ni čisto zavezan kot duhovnik, je še vedno religiozen... Po moje, bi to moral biti ateist, čeprav šolan teolog... Kar se pa tiče verouka, pa Cerkev nima tam kaj iskati, kajti, če se da prednost Katoliški Cerkvi, kdo pravi, da do verouka nimajo pravice tudi otroci nekristjani? Potem bi lahko po šoli hodili tudi Rabini, pa Hođže! Pa tudi, ali nismo kot farani dali denar, da imajo fare svoje učilnice? Mislim, da bi bilo to smiselno premisliti! Pa lep pozdrav!
|