Angel
5

The Voice of an Angel
Kranj
Ajsi Titud! Nisem mislila v tem smislu, da mi kdor koli pomaga ali pa, da se sama komur koli smilim. Usmiljenje je zame najbolj bedno čustvo, ki ga je človek lahko deležen od drugih. Bi niti ne želela, da se komur koli smilim, pa ne enačim tega s sočutjem, to je zame nekaj drugega. Empatija ali vživljanje v čustva drugih je čisto druga zgodba. Naj se povrnem k našim potecialom. Vsi imamo v življenju možnost izbire in samo od nas samih je odvisno, kaj izberemo in na kakšen način. Nihče mi ne more usiljevati ne mojih želja ne hotenj. Polnost življenja in to kako si ga sami omišljamo in najdemo v njem nek smisel, pa je odvisena tudi od nas samih. Polnost življenja je tisto, kar sem imela namen sploh opisati. Kakor koli bi si želela zaobjeti vse kar me zanima, pa naj vključim tudi kraje, ki bi jih rada videla, je dejstvo, da jih ne morem. Lahko si samo domišljam, da jih lahko, kar pa ni isto, da to tudi storim. Tudi ne morem imeti kar vseh ljudi po vrsti rada, ker bi me to izčrpalo. Lahko si samo mislim, da jih imam. Poznam ljudi, ki ravno v neki življenski krizi, ki so jo doživeli ali preboleli ugotavljajo, kako se jim popolnost ali pa polnost življenja izmika...v svojih napakah so tako slepi, da pozabaljajo že na unih 10% ali pa kolikor hočeš že. Omejitve Gape, si ne postavljam sama, mi jih žal kar drugi, ali pa okoliščine ali pa nesposobnost v doseganju polnosti. Tudi še nisem na tisti stopnji svojega misljenja, ko bi lahko zaobjela kar cel svet in vse kar želim. Je bolje potem včasih biti zadovoljen vsaj s tistim, kar imam in ne jokati za nečem, kar nikoli ne bom imela ali doživela. Pred kratkim sem imela priliko vzeti v roke knjige od Trstenjaka: Če bi še enkrat živel. Ne glede na to, da je knjiga polna statistike in enih podatkov, so zgodbe ljudi na moč žalostne. Večina anketiranih bi bila ravno nasprotje kar so, če začnemo od spremembe spola, opravljali bi čisto drug poklic, neporočenim je žal da niso poročeni in obratno, izobraženim je žal zapravljenih let za študij, navadnim kmetom pa ravno to manjka. Ljudje, ki imajo otroke, si želijo, da bi jih nikoli ne imeli in obratno, večini, ki jih nimajo, pa je žal, da jih niso imeli. Knjiga je strarejše izdaje, pa nima to niti nobene veze. Zanimivo je ravno ta prispodoba polnosti življenja, ki jo večina navadnih smrtnikov nikoli ne doseže in tista tipična človeška slabost, da žal ljudje nismo nikoli zadovoljni s tistim, kar imamo. Ne samo, da ne izkoristimo vseh zmožnosti, še tiste ki jih izkoristimo so žal napačne. Delati si sanjsko utvaro, da lahko izkoristimo vse, je pa samo laganje samemu sebi. Ne moremo, ne fizično, pa ne psihično. Sem zašla iz teme, vem. Lep dan želim! Angel
|