No, bom pa se jest neki prdodal.
Vse prevec pozabljamo, da je vcasih lazje napisati svoj problem mnozici neznancev, kot ga pa predstaviti doticni osebi, ki nam pac ta problem povzroca.
Govorimo o agresiji. Zame pravijo da sem agresiven, ker vcasih ne glede na zrtve rinem z glavo skozi zid do zastavljenega cilja. Ali je to agresivnost ali zgolj trma? Po mojem je vse skupaj povezano. Jezo naj bi naceloma tudi enacili z agresijo in do sedaj se je pokazalo, da je najboljsa metoda za "sesuvanje" ta, da je treba jezo najprej nacrpati in jo nato izbruhniti v vsej sili.
Podam primer?
Recimo se nekdo obregne vame s kako pripombo in mi na dolgo in siroko zacne razlagati, kaksen idiot sem. Ves cas ga mirno poslusam, crpam njegovo jezno energhijo in jo pakiram v izstrelitveno cev. ponavadi so taki izbruhi casovno srendje dolgi in ravno dovolj casa je, da pripravim obliko izbruha. Ko "sogovornik" ves izcrpan konca svoja jajcanja ga zbombardiram na dva nacina. Prvi, ki je milejse oblike je ta, da se v dveh minutah zderem nanj in ga posljem tja, kamor spada z argumentiranim razlogom, seveda in ponavadi mi uspe "sogovorniku" zapreti usta. Drug malce bolj zoprn nacin pa je, ko govorim kot dez, cisto potihem in letijo ven stvari, ko se se peklenscki krizajo.
Zakaj pisem to o sebi?
Zato, ker lahko komu tudi pomaga. Vcasih sem se tudi jokal, rotil, prosil, moledoval in skusal s ponizno glavo stvar urediti. Danes? Tezka bo. Se posebej, ce sem napaden po krivici.
Na sreco sem se odvadil uslociti hrbet in ponizno sprejemati udarce. Nekako bolje shajam skozi zivljenje, ce popizdim in "sogovornika" sesujem do fundamenta.
Sranje nastane le, ko se najdeva dva taka, ki imava iste poglede na stresanje jeze..

Takrat se pa tud nebo para...

Ne vem Devi... Ce je problem v tem, da se je treba vcasih postaviti po robu, bos to morala zal razcistiti sama s sabo in sem ter tja povzdigniti glas in tudi vztrajati na tej frekvenci. Djaba ti je, ce popizdis, cez 5 minut pa te sogovornik s tolazecim glasom obrne sebi v prid. Ma zajeban je to, sej vem...
Ce bo kak konkreten primer, le napisi. Ga bomo mal analiziral, pokomentiral in ni hudic, da vec buc, vec ve in najdemo kak izhodek, ane? Se ostali strinjate, ane? No fajn.