Someone wrote on 21.06.2002 at 17:54:59:Saj ponavadi vem kaj je prav, a ironija je ravno v tem, ko ponavadi sam tega ne storim, da bi pomagal sebi. Zakaj? Mogoče še nisem srečal prave osebe za to... ali pa se le meni tako zdi? Vse je relativno.
Zakaj? Ne, po mojem mnenju ni to povezano s pravo osebo. Pravih oseb je bilo mogoče že veliko v tvojem življenju, le ti jih nisi prepoznal… Ker jih nisi hotel prepoznati… Oziroma nisi zmogel… Po mojem mnenju se mora to najprej zgoditi v tebi… Nihče ti pri tem ne more pomagati. Ti sam si tisti, ki se moraš odločiti, da boš tvegal… Še enkrat… Poskusiti… Zaupati… Izbrati… Se odločiti… V tebi samem se mora to zgoditi… Poglej samo tule okoli sebe – vsi s(m)o na isti poti, vsi iščemo nekaj podobnega, čeprav eni rečejo temu tako, drugi malo drugače… Vsi iščemo nek notranji mir… In vsaj meni se zdi, da je marsikdo samo tukaj vreden zaupanja…
Pa če želiš prav konkretno: bila je v mojem življenju sodelavka. Samo to in nič več. Bila sem ravno to, kar si ti napisal zgoraj. Dolgo časa. Potem se je meni sesulo. In ona je bila tam. Takrat sem tvegala še enkrat… Čeprav se mi še danes zdi to neverjetno… Da sem si sploh dovolila… Danes je to ženska, za katero lahko rečem, da v tako močno in iskreno prijateljstvo sploh nisem verjela… Točno to, kar sem rekla – bila je oseba, vendar je nisem prepoznala… Danes sem vesela, da sem tvegala…
Vendar ne gre samo za osebo. Res je, da je to veliko lažje. Imeti takega prijatelja, za katerega veš, da je. Ne znam povedati drugače – enostavno vem, da je. Vem, da je tam takrat, če boli. Vem, da je, če želim jokati. Vem, da lahko naslonim glavo na njeno ramo. Vem, da sem lahko odkrita in odprta do nje. Vem, da lahko povem prav vsako svoje mnenje in vem, da lahko z njo delim prav vse. In v obratni smeri, seveda. Ampak kljub vsemu se vse dogaja samo v meni. Samo jaz sem tista, ki lahko nekaj naredim zase…
Imaš pa prav – vse je relativno… In tole je samo moje mnenje…
V bistvu pa sem ti želela sporočiti tisto, kar ste vi želeli sporočiti Johnnyju: saj veš – mi smo tu…
M.