Robi wrote on 18.06.2002 at 14:28:03:Pa po čudežu, sem veliko bolj zdrav, kot pa prej in v teh letih nisem bil nikoli bolan.
Hehe, tudi jaz nisem bil že dolgo let nič bolan... pravzaprav se sploh ne spomnim kdaj sem bil nazadnje(?). Jem pa mešano hrano, se pravi vse po malem, ničesar pa posebej pretirano.
Quote:Torej, najprej se sprašuješ, zakaj si belimo glavo za stvari, katerih ne moremo spremeniti, po drugi strani pa pišeš, zakaj bi ti nehal jesti meso, če bodo mesarji še itak naprej klali živali.
To je ravno tako, kot, da si rečem, da bom postal dober šele takrat, ko bodo vsi drugi postali dobri.
Takšno razmišljanje pa je popolnoma nesmiselno in sigurno ne vodi nikamor, še najmanj pa k spoznavanju samega sebe..
Hmm, s tem se pa ne bi strinjal. Namreč, če jaz pojem kurje bedro, s tem še ne nosim krivde, da sem s tem kuro tudi ubil. Če pa si zloben do nekoga, pa za vsako zlobno dejanje ali besedo nosiš na sebi krivdo, hočeš ali nočeš, tu sploh ni primerjave. Tudi meso je hrana, ravno tako kot zelenjava. Zdaj boš verjetno trdil, da s tem tudi ne ravnam pravilno, ko jem material nekoč živih bitij... saj je tudi dokazano, da rastline "živijo"... torej so vsi vegeterjanci "rasisti", ko jejo samo rastline in ne živali?

Vidiš, tukaj razmišljaš v preozki perspektivi. Navsezadnje je VSE, kar pojemo, nekoč živelo v takšni ali drugačni obliki. Še celo, če pogledamo preproste žvečilne gumije... iz česa so narejeni? Iz nafte. Katera je glavna sestavina nafte? Prastara odmrla organizma. Torej je navsezadnje žvečenje gumija enak kriminal, kot jesti kurje bedro.

Ponovno: brezpredmetna debata.
Quote:Zato si tudi sam nehaj beliti glave s stvarmi, katerih ne moreš spremeniti.
Katere stvari so to? Jaz si mogoče belim glavo z medčloveškimi odnosi, katere lahko spremenimo, seveda ravno s to spremembo samega sebe in svojega razmišljanja. Če to ni smiselno, kaj potem sploh je?
Quote:Spremeniš lahko samo sebe.
Ravno to sem tudi sam hotel povedati s prejšnjim sporočilom.
Quote:Zato pa je potrebno zavedanje, da se zavedamo te dvojnosti v sebi in teh vzorcev, ki nam povzročajo zmedo.
Pri tem kar si zgoraj navedel, jaz ne vidim dvojnosti, se pa seveda strinjam s tem dejstvom. Dvojnost je pa mogoče ravno zaslediti pri tebi, ko rastline ne jemlješ za žive? Verjetno že verjameš, da je narava živa, sama narava pa sestoji iz rastlin, živali, žuželk, miljarde vrst organizmov, etc..