N.
|
Tole s procenti - to bi ti res lažje izvedel. Kot je rekel Titud, narediš anketo. Lahko pa temo spraviš še na druge forume, pa boš videl mišljenja (poneumljenih?) ljudi. Sicer pa ni bil moj namen prepričevati tebe ali kogarkoli v to, da je svet lep in da nikakor ne rabi nobenih sprememb v stilu newage(a). Pravzaprav bi to jaz sama včasih rabila. Po drugi strani pa, gape, glej, polistaš po raznorazni literaturi (pa ni mi zdaj rečt, da je vse bedastoče), in ne samo po knjigi od Osho-a ipd., pa boš videl od kod in zakaj moje mišljenje. Ah, pozabila, ti to že veš. Zaradi poneumljenih ljudi,a ne.
Razmišljala sem o tem, poneumljeni. V čem se, ali pa se ne, razlikujem od svojih sosedov (napr.). Če se, se v tem da kdaj o čem tudi razmislim. (Od kar sem na tem forumu malo več in bolj). Da ne jemljem več vse tako samoumnevno. Ampak, če so drugačni od mene, še ne smem reči, da so bolj poneumljeni (kot jaz), lahko pa rečem, da vidijo svet drugače, da so jim druge stvari pomembnejše, ... Zaradi česa je to tako?... to je že druga tema.
Napisal si: in jest tega nism rabu verjet jim, jest sm to že vedu in k sm prečitu, sm dobil samo še potrditev, da nisem sam v svojem pogledu na svet, amapak da nas je mnogo več. Kako si vedel? Kako si to videl? V čem pa ti misliš, da se od drugih razlikuješ? In kdo (koliko) je to mnogo več?
... in potem sodiš druge (po sebi) da oni pa niso taki in po svojih bližnjih npr da oni pa niso taki ...
Nič ne sodim. Ne opredeljujem se. Premalo vem, da bi se smela. Premalo poznam druge, premalo Osho-ta (ipd.), zaenkrat samo opazujem (in postavljam vprašanja). Nisem se opredelila s tem topicom (vsaj dokončno ne), samo komentirala sem.
Q Torej, nekaj delamo avtomatsko, ne da bi se predhodno ustavili, premislili,... Ampak, če bi se vedno zaustavili, da bi premislili, ... potem se bi znalo zgoditi, da še take avtomatske stvari, kot je pitje, ali pa hranjenje... Q
Če ne bi neke stvari delali samodejno (kot je pitje), bi se ves čas morali usmerjati, aha, zdaj sem žejna, zdaj grem poiskat pit (tam pa tam), zdaj bom poiskala kozarec, šla v trgovino... (ali pa vožnja z avtom), če ne bi bila samodejna, bi... tako pa vmes, med vožnjo, poslušamo musko, in razmišljamo, kaj bomo napisal na forumu... Ene stvari morajo biti samodejne (lažje nam je(, zato da lahko posvetimo več časa drugim stvarem.
in resnica je da jest in pit pa res na rabiš, še dihat ne rabiš ... vse to so vzorci.
O tem bi se dal spet velik povedat. Ampak vsaj to se moraš strinjat, da ima vse svoje meje (jest, pa pit, pa dihanje...)
Potapljače poznam, mojstre ne. Knjigo tud ne.
q da je osho bolj načitan in mnogo bolj realiziran od vseh nas... q TO JE PAČ RESNICA, Kako veš. Iz interneta? Verjetno je res, ampak prepričan pa le ne moreš bit, a ne.
In vse, kar sem zanikala je bil tisti odstavek, pa še kakšen, ki ga lahko dopišem...
|