»JAZ SEM« = BOG V ČLOVEKU

»Že stoletja pozna človeštvo opozorilo: »Ne morete služiti dvema gospodarjema.« (Mt 6:24), ker obstaja le ena inteligenca, ena moč, ena prisotnost, ki lahko deluje in to je Bog, ki deluje v vas. Ko se obračate k zunanjim dogajanjem in dajete moč raznim navideznim pojavom, služite napačnemu, nezakonitemu gospodarju, ker se zunanji pojavni svet lahko izrazi le z uporabo mogočne notranje (božje) energije.« (Saint Germain)

 Malo je ljudi, ki so se prebudili in spoznali kaj življenje zares želi od njih. Večina se jih še vedno žene skozi življenje, nezadovoljni, zbegani, strti ali nesigurni. Vsakdo se mora naučiti živeti iz svojih lastnih življenjskih moči ter iz svojega lastnega življenjskega središča začeti izražati darove, ki mu jih daje Bog. Delovati mora konkretno in z namenom. Vsak mora razviti svoje lastno življenje.

RESNIČNI NAMEN ČLOVEŠKEGA ŽIVLJENJA JE SPOZNATI BOGA V SEBI

 Resnični namen življenja je v tem, da ima vsak pravico in priložnost izraziti Boga iz svoje notranjosti. Človek je in vedno bo božanska podoba. Njegova sličnost Bogu (1Mz 1:26-27) je božji namen zanj. Glavni namen človeškega življenja mora biti, da izrazi, kar si je Bog zamislil zanj. Človek lahko v vsej polnosti razvije resnični namen življenja samo, kadar se izraža iz svojega božjega jaza - »JAZ SEM, KI SEM«.

 Ko je Jezus rekel: »Jaz sem vrata« (Jn 10:9), je s tem mislil, da je velika božja prisotnost »JAZ SEM« (ki se nahaja v vsaki duši) vrata, skozi katera se izlivajo božje življenje, moč in snov. Ta »JAZ SEM« se izraža samo skozi idejo, misel, besedo ali dejanje človeka. Zato je Jezus rekel: »Kdor ne bo dvomil v svojem srcu, temveč verjel, da se bo zgodilo, kar pravi, se mu bo res zgodilo« (Mr 11:23) in »Vse je mogoče tistemu, ki veruje.« (Mr 9:23)

 Največja zapoved, ki je bila kdajkoli dana človeštvu je »SPOZNAJTE BOGA« (Jer 31:34). To pomeni izkusiti in spoznati Boga v vsej slavi prav v sebi. Boga, ki se izraža iz vas in prav tako iz vseh drugih. Ko izkušate Boga in nič drugega kot Boga, ljubite in častite Boga in le Boga, tedaj resnično poznate Boga.

BOG VSEMOGOČNI DELUJE SKOZI ČLOVEKA

 Ko nekdo »dela čudeže« (ozdravlja neozdravljive bolezni, ustvarja stvari iz nevidnega, zapoveduje silam narave ...), to ne dela s svojim umrljivim jazom, temveč z resničnejšim, globljim jazom - jazom, ki ga poznamo pod pojmom Bog. To je Bog v človeku. Bog Vsemogočni deluje skozi takega posameznika in dela te stvari. Človek sam z umrljivim jazom ne zmore ničesar. Le kadar se v celoti znebi zunanjega in pusti resničnemu »JAZ SEM-u« govoriti in delovati ter pusti veliki božji ljubezni priti, lahko dela nadnaravne stvari. Ko pusti božji ljubezen teči skozi sebe k vsem stvarem, se ne boji ničesar in nič hudega se mu ne more zgoditi.

 Če skozi zavest teče ljubezen, se odziva cel organizem; vsaka celica zaniha z ljubeznijo. Tedaj telo postane usklajeno; duša začne žareti; um se razsvetli; misli postanejo bistre, žive, določene; besede postanejo pozitivne, resnične, izgrajevalne; telo se obnovi, prečisti in pomladi; življenjske situacije se uredijo in vse stvari se postavijo na svoje mesto. »JAZ SEM« se izrazi skozi »jaz« in temu »jazu« ni več dopuščeno, da tlači »JAZ SEM«. Če je telo poslušno duhu, lahko izrazi duha. Zavestni um si mora želeti duha in ga iskati z namenom, da prejme njegovo moč.

 Ta neomajna, mogočna božja sila vam ne more vsiliti svojih čudovitih moči za zunanjo uporabo. Ta božja sila začne delovati le, če jo povabite (pokličete) in povabite jo lahko le z globoko predanostjo in ljubeznijo, ker le tedaj se bo odzvala.

»JAZ SEM ENO Z BOGOM IN LUČJO!«

 »JAZ SEM nepremagljiva božja zaščita! Okoli sebe ustvarjam in ohranjam sijoče polje luči, skozi katerega lahko prodre le božja ljubezen!« Le z zavedanjem in izražanjem božanske ljubezni lahko vstopimo v veliko notranje sijoče področje božanstva, skozi katerega nam iz izvora pritekajo veliki tokovi luči, ki presegajo vsako človeško predstavo.

 Prav kot se lahko človek s svojimi nogami dotakne zemlje, se lahko tudi na krilih navdiha povzdigne do nebeških višav. Tako kot je človek na začetku hodil po Zemlji in govoril z Bogom, tako lahko tudi danes. In bolj ko to dela, težje mu je razločiti, kje se konča univerzalno življenje in kje se začne individualno bivanje. Ko človek preko duhovnega razumevanja vzpostavi zvezo z Bogom, začne izginjati črta ločevanja med Bogom in človekom. Ko dosežete to točko, razumete, kaj je Jezus mislil, ko je rekel: »Jaz in moj Oče sva eno.« (Jn 10:30) in »Bodite popolni, kakor je popoln vaš nebeški Oče.« (Mt 5:48)

 Zelo pomembno je, da kolikokrat le morete razmišljate oziroma meditirate na »JAZ SEM« kot na mogočno, dejavno prisotnost Boga v sebi, v svojem domu, v svojem svetu, v svojih dogodkih. Vsak dih, ki ga naredite, je »Bog v delovanju« v vas. Vaša sposobnost izražanja in odpošiljanja misli in občutkov je delovanje Boga v vas. Popolnoma od vas je odvisno (ker imate svobodno voljo) kakšne lastnosti vtisnete energiji, ki jo odpošiljate s svojimi mislimi in občutki. Vi sami ji določite, kako naj deluje za vas.

 Kadar mislite o izrazu »JAZ SEM« ozaveščate, da imate v sebi Boga, ki deluje in se izraža v vašem življenju. Neprestano se zavedajte: »Živim, se gibljem in imam svoje bitje in vse v svojem svetu zdaj in za vekomaj izraženo v vseobsegajoči božji polnosti in popolnosti.«

VSTANITE IN HODITE Z OČETOM - »JAZ SEM-om«

 »Spoznajte, da so vaše misli in občutki v preteklosti ustvarili neskladja vašega današnjega sveta. Vstanite! Pravim vam: Vstanite! in hodite z Očetom - »JAZ SEM-om«, da ste lahko osvobojeni vseh omejitev. Obstaja samo ena stvar v tem univerzumu, ki vas lahko obda z omejitvami in to je sprejetje zunanjih pojavov namesto mogočne, dejavne prisotnosti Boga v sebi. Vedno se opirajte na samega sebe! Vedno razmislite: »Kaj lahko storim, da okrepim božje delovanje iz svoje notranjosti?« (Saint Germain)

 Naj vas naslednje enostavne misli spomnijo na to, da v vas neprestano deluje Bog. Ko greste po ulici, za trenutek pomislite: »To je božja inteligenca in moč, s katero hodim in to je njegova inteligenca, s katero vem kam SEM namenjen.« Tako lahko spoznate, da je vsak gib, ki ga naredite »Bog v delovanju«. Vsaka misel v vašem umu je božja energija, ki vam omogoča razmišljanje. Ko boste spoznali to dejstvo (ki se ga ne more oporekati), boste sprejeli, častili, polno zaupali in verjeli v to mogočno božjo prisotnost, ki deluje v vas, namesto da se obračate k zunanjim pojavom, ki so obarvani in označeni z zunanjimi, človeškimi predstavami, neupoštevajoč eno in edino mogočno notranjo prisotnost, ki omogoča, da se zunanje sploh lahko izrazi.

 Obstaja le en Bog, ena prisotnost in njena vsemočna dejavnost. Kdor je v svojem razvoju bolj napredoval od drugih, je že v večji meri začel živeti in delovati iz svojega božjega jaza. S tem spoznanjem lahko razumete in občutite izjavo: »JAZ SEM tukaj in JAZ SEM tam JAZ SEM vsepovsod« kajti obstaja le en božji jaz - t.j. »JAZ SEM«, ki je vseprisoten.

TIHI GLAS BOGA GOVORI SKOZI ČLOVEKA

 Nebesa poslušajo tihi glas Boga, ki govori skozi človeka. Bog vedno govori skozi človeka. Zato, kadar govori človek, govori Bog.

 »Kadar molite, pojdite v svojo sobo (skrito kamrico svoje lastne duše), zaprite vrata in molite k svojemu Očetu, ki je na skritem (v vas). In vaš Oče, ki vidi, kar je skrito, vam bo povrnil«. (Mt 6:6) Molite in se zahvaljujte, da ste sposobni dajati vse več božjega temu svetu.

 Vnebovzeti mojstri so naši starejši bratje, ki so že dosegli (ponovno) združitev z Bogom »JAZ SEM, KI SEM« = vnebovzetje. Oni pravijo: »Zgradite hram v svoji notranjosti, da lahko »JAZ SEM« prebiva med vami. Ker ta »JAZ SEM« je vaš Bog in vi ste enaki temu »JAZ SEM-u«. To je resnični tempelj miru v človeku, kjer dejansko prebiva Bog, izvor vseh stvari.«

Če vas zanima več o naukih Vnebovzetih Mojstrov, pokličite 031 / 554 790 Tomaž

1. “ŽIVLJENJE IN NAUKI MOJSTROV VNEBOVZETJA” (Baird T. Spalding “Life and Teaching of the Masters of the Far East”)

2. “JAZ SEM, KI SEM” (Izbrani nauki Saint Germaina in drugih Vnebovzetih Mojstrov)

-“JAZ SEM” = Bog v človeku - Telo Luči - Kristusova zavest - Božji Plamen v srcu - Praktična uporaba velike ustvarjalne Besede “JAZ SEM” - ustvarjanje iz Univerzalne Snovi - prehod od nižje zavesti k Višji - Vstajenje in zmaga nad fizično smrtjo - Dvig od človeka k Bogu = Vnebovzetje - Veliko Središčno Sonce - Zaščita Luči - Zdravljenje - Božanska oskrba - Vijolični Plamen - Zakon odpuščanja ...