Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Pages: 1 2 3 4 ... 10
(Read 79576 times)
Andres
5
*****
Offline


Posts: 3724

Re: Reinkarnacija
Reply #15 - 11.04.2002 at 22:27:08
 
MIKE wrote on 11.04.2002 at 13:27:17:
Je, vsak je za vse. Seveda če se trudi biti to kar je. In takrat si za vse. Seveda ima vsak svoje talente, sposobnosti, nagnjenja, to dela unikatnost vsake osebe.

Toda, v ljubezen lahko vstopimo vsi!


Ja Mike. To tudi mene moti. Vsi so bili neki naj naj faraoni pa "cesarice". Tudi mene to moti.  Možnost do pravega ključa je le ena.  Kmetje so ostali kmetje  berači so ostali berači in nizko razviti so ostali nizko razviti, zato se tudi to življenje za reinkarnacijo, regresijo ipd ne zanimajo.


Andres
Back to top
 
 
IP Logged
 
Andres
5
*****
Offline


Posts: 3724

Re: Reinkarnacija
Reply #16 - 11.04.2002 at 23:03:30
 
Pred časom sem dobil email, s prošnjo za pomoč deklici, ki je duševno bolana že od rojstva. Starša sta poskušala vse metode priznanega in alternativnega zdravljenja, toda deklica je še vedno vse prej kot zdrava.
Starša sta našla mojo stran, pogovor s psihoterapevtko Bryndis Hrolfsdottir  http://www.nenavadno.com/bryndis.html in tako navezala z menoj stik, saj jima ostane le še upanje, da bi se hčerino bolezen dalo odpraviti na nek način z dostopom do njenega prejšnjega življenja.

Tako. Včeraj sem se po osmih letih ponovno srečal z zgoraj omenjeno psihoterapevtko in na podlagi fotografije je pogledala v dekličino prejšnje življenje.  Čez kako minuto je dvignila glavo in močno zamižala njen pogled hip zatem pa je bil tak da nisem niti vedel če vidi kaj dobrega ali slabega.

Bryndis je videla puške, topove, orožje in s tem nekega visokega officirja, generala, polkovnika, skratka neko zelo močno vojaško osebo, bržkone iz Napoleonove vojske. Obenem je bil ta, recimo mu general še zelo zloben imel pa je tudi grozno rušilno moč do okolice.

Če gre verjeti Bryndis Hrolfsdottir je ta oseba  danes deklica, ki se že deseto leto ne zaveda svoje okolice in je v celoti odvisna od pomoči staršev in ostalih negovalk.  

Andres
Back to top
 
 
IP Logged
 
Robi
5
p
*****
Offline

I love to love
Posts: 5746
Dolenjska
Gender: male
Re: Reinkarnacija
Reply #17 - 12.04.2002 at 09:25:26
 
Quote:
Ah, pa še to. Ali ni noben katolik?


Jaz sem raje samo človek. Smiley
Back to top
 
 
IP Logged
 
Devi
5
p
*****
Offline

ravno prav
Posts: 5471
Dolenjska
Gender: female
Re: Reinkarnacija
Reply #18 - 12.04.2002 at 09:34:04
 
Strinjam se z vami vsemi. In v resnici je precej vprasljiva smotrnost raziskovanja prejsnjih zivljenj, ker je sedanje edino pomembno. Ampak tedaj tega nisem jemala na tak nacin. Vse skupaj mi je izzvenelo kot prebrana knjiga, s to razliko, da sem v tej knjigi nasla dosti podobnosti s sabo, zato lahko o tem razmisljam se leta po tistem.
V enem zivljenju pa sem dejansko bila kmet, se slabse, bila sem samotar, ki se je do svoje smrti izogibal ljudi, v nekem drugem sem bila eden od 8-ih otrok zelo revne in zgarane vdove. Hocem reci, ni res, da smo bili sami princi in princese in bog se nas usmili, siromakov Smiley
Zdi se mi prav, da se ravnam po nekem Swamijevem nacelu, ki pravi: ne sledite mi zato, ker mi slepo verjamete. Ne verjemite mi na besedo, razmislite, prepricajte se in mi potem verjemite.
Na koncu pa se tako vsi zavedamo, da so vsi odgovori, ki jih dobivamo, samo odgovori na vprasanje: kdo sem. In da vsak dobiva take odgovore, kot jih je sposoben razumeti. Mogoce eni prek takih senzacij kot je regresija, samo boljse razumemo in nam je tak nacin drazji.
Pravzaprav mislim, da je prav, da se vsak loteva tistega, k cemur ga vlece. In ce te ne, je tudi to edino prav za tebe.

Pa srecno Smiley
Back to top
 

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)
 
IP Logged
 
samonekdo
Guest




Re: Reinkarnacija
Reply #19 - 12.04.2002 at 12:48:53
 
Tudi če bi bilo prejšnjo življenje, kaj bi nam koristilo, saj je ja PREJŠNJE!!!!!!!

Comp., če imaš vero, imaš uteho.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Trisha
1
*
Offline


Posts: 8

Gender: female
Re: Reinkarnacija
Reply #20 - 12.04.2002 at 13:09:17
 
[font=Verdana][/font] Grin

Večkrat se zamislim,le kakšno živlenje sem jaz živela,kaj sem sploh bila..
V glavnem nekaj sem sigurno mogla  dobro špičit...in to pošteno ...heheh

In V kaj bom odfrčela..?? Upam da v ptico.....
Back to top
 

TriSHa&&
118450944  
IP Logged
 
Petra.
Global Moderator
p
*****
Offline

All IS Full Of Love
Posts: 10687

Gender: female
:)Re: Reinkarnacija
Reply #21 - 15.04.2002 at 02:39:16
 
Dalaj Lama ve, da tega se ne da dokazati, da reinkarnacuje ni! Zato se je verjetno zopet smehljal, ko je izgovoril te besede.

Glede horoskopov, če vas zanima, si naredite vse na unem linku, ki so zastonj.

Glede faraonov, lepotic, dobrotnikov in svetnikov/
Najprej je treba sebe sprejeti z vsemi napakami in jaz sem si že odpustila, ker sem bila sigurno tudi morilka, kurba, samomorilka, psihopatka, beračica, pijanka, narkomanka... Pač vse, česar ne rabim več biti, da sem sedaj to kar sem. Vsi smo bili že vse. Iz slabega se tako največ naučimo. Wink

Naj povem le, da še nikoli nisem bila v regresiji, ker me niti ne zanimajo neke podrobnosti iz svojih življenj, imam še dosti dela v tem!
Back to top
 

you cant look in the mirror and expect it to smile first
 
IP Logged
 
LittleStar
Ex Member




Re: Reinkarnacija
Reply #22 - 15.04.2002 at 09:22:07
 
Kali, praviš, da Dalai Lama ve, da se ne da dokazat, da reinkarnacije ni, in se je zato smehljal. V knjigi Moč budizma je kar nekaj besedi namenil reinkarnaciji in znanosti in nič se mi ni zdelo, da bi odražal jaz VEM. Mislim, da je ravno tu njegova največja veličina..., ravno v resničnem dopuščanju, da se lahko motimo o čemer smo prepričani, se kaže največja vera.



Back to top
 
 
IP Logged
 
Petra.
Global Moderator
p
*****
Offline

All IS Full Of Love
Posts: 10687

Gender: female
Re: Reinkarnacija
Reply #23 - 16.04.2002 at 13:56:09
 
Folk, ne smemo drug drugega loviti na besede...Poskusimo skupaj priti do nekega bistva, se drug od drugega učimo.

To se jaz vsaj sama trudim početi, čeprav mi ne ratuje vedno.
Pač moje osebno mnenje je in bo, da ne sprejemam smrti kot konca življenja, ker sem jaz energija, energija pa samo spreminja obliko...

I love You ALL! Kiss Smiley Kiss
Back to top
 

you cant look in the mirror and expect it to smile first
 
IP Logged
 
Angel
5
*****
Offline

The Voice of an Angel

Posts: 742
Kranj
Gender: female
Re: Reinkarnacija
Reply #24 - 24.04.2002 at 17:32:51
 
[color=Blue][/color]Kako zanimivo vas je bilo brati...nekoč sem naletela na zanimivo razlago mojega prejšnjega življenja. Nasmejala me je do solz. Baje sem bila v prejšnjem lajfu moški (bi si želale biti tudi v naslednjem, ker potem boge ženske), alkimist, znanstvenik in svečenik...ma ja, ja in to bi si želela tudi v naslednjem...after...Kaj pa vem, mamljivo je bilo brati... verjamem ali ne, saj je tako vseeno, ker me žal ni še nihče v to prepričal. Po branju raznih knjig, pa me razveseljuje dejstvo, da nikoli ni ne konca...potovanj in menjav oblik...naj se le moja energija spreobrne v neko drugo, potovanje bo pa res zanimivo. Naj pišem potovanje, čeprav me najbolj skrbi razlaga neke mračne in temne dežele v katero lahko padem na poti do nebes...naj bo pekel, kaj pa morem, vse je treba poizkusiti, da prideš na cilj...najboljša razlaga takega potovanja je v knjigi "Pot do nebes"...potem me v drugi deželi čakajo isto misleči ljudje, podobni meni, prav nič ne bom obremenjena z različnostjo, saj bom podobna ostalim...Ni to osrečujoča misel? Potem se mi ni treba prav ničesar bati, saj vem, da me čaka nekaj lepega...no, lahko pa, da se je avtor omenjene knjige želel z menoj le malo poigrati, pa mu še zamerim ne...
lp
Angel
Angel
Back to top
 

Angel*
 
IP Logged
 
veronika
5
*****
Offline

angeli letijo zato, ker
se ne jemlejo resno
Posts: 1502

Gender: female
Re: Reinkarnacija
Reply #25 - 02.05.2002 at 14:58:50
 
Kdo je tu katolik? Kaj je sploh to važno?
Jaz sem bila vzgojena kot katoličanka, imam opravljene vse zakremente, v popisu sem se opredelila kot rimo-katoličanka, a če me vprašaš katere vere sem, ti bom rekla, sem kristjanka, muslimanka, budistinja,... in nič od tega. Sem vse kar je dobrega v vseh verstvih tega sveta.

V prejšnjih življenijih pa nisem bila ne slavna, vprašanje tudi, če bogata. Bila sem pa posiljena, obglavljena in utopila sem se v morju. Mislim, da če imaš razpucan sam s sabo, veš da niso bila prejšnja življenja postlana z rožicami, no ne za vse. Vedeti pa moramo, da nekateri pa so dejansko bili pricese in slavni in bogati. A treba je ločiti plevel od zrnja.

8) ta slikica mi je pa najbolj všeč, pa zato ne mislim, da sem bila mafijozo v prejšnjem življenju.  Wink
Back to top
 

Never take life seriously. Nobody gets out alive anyway.
 
IP Logged
 
Robi
5
p
*****
Offline

I love to love
Posts: 5746
Dolenjska
Gender: male
Re: Reinkarnacija
Reply #26 - 02.05.2002 at 17:01:46
 
Zdaj mamo priložnost,da spucamo svojo karmo Smiley
Back to top
 
 
IP Logged
 
Magla
adm

Offline

domišlija je pomembnejša
od znanja-Albert Einsten

Posts: 788
SLO
Gender: male
Re: Reinkarnacija
Reply #27 - 02.05.2002 at 20:06:33
 
Izkušnje
... ko sem se gledal v ogledalu...sem videl sebe kasneje pa se nisem več prepoznal... pogled je ostal enak, obraz pa sem mel od enega starca, malo kasneje obraz nekega azijca in pri tem sem bil v pol-zavestnem stanju... ko pa sem še začutil en dvig energije so se mi začeli v zrcalu kazati najbolj različni obrazi. Med njimi tudi ženski. Vse skupaj je trajalo par minut... na koncu sem videl namesto svojega obraza samo še oči vse ostalo pa je blo bl magli (energiji) podobno...končalo se je tko da sem se pošteno vstrašil ogledala...

Par dni mi ni bilo jasno, kaj se je takrat v kopalnici zgodilo dokler nisem obupal - razum ni mogel sprejeti, da sem to jaz...

Izkušnja 2. - Rebirthing
Najprej spomini iz otroštva in pa istočasno močna bolečina v desnem zapestju, kasneje pa ko sem dihal v zapestje...je blo grozno... bolečina je bla neznosna in roke nisem čutil... začel sem jokati zaradi izgube roke in nato zaspal v najnaj lepši spanec, ki je trajal samo kako minuto (v tem času sem pol zvedel, da nisem dihal)... Zdej kako to povezujem z reinkrnacijo... Verjetno sem mel izkušnjo, kjer se nisem sprijaznil z izgubi desne roke in sem sedaj spucal to blokado...baje se že rodimo z vsemi nalogami, ki jih nismo dokončali v prejšnih lajfih
in seveda vsem tem dodamo še nove iz tega lajfa...

Izkušnje kjer bi pa brez pardona vedel, da sem to jaz samo v prejšnem življenju...ne to pa še nisem ozavesil - že nekajkrat sem se pri rebirhingu močno vstrašil...kakor, da nisem še pripravljen na kak tak podvig...

Zakaj to delam? Zakaj se hočem spomniti prejšnih življenj...? Enostavno matra me firbec...zakaj sem kar sem, zakaj sem izbral določene stvari v življenju, zakaj govorijo razsvetljeni ljudje o reinkrnaciji... ja želim en dokaz, da smo neskončna bitja in želim odkriti mojo pot,  mojo razlago reinkrnacije, mojo zvezdo... in čas, ki ga porabim za odkrivanje sebe...je najbolje porabljen čas - to pa že vem  8)
Back to top
 

nikoli ne smemo prenehati postavljati vprašanj-radovednost ima lasten razlog za svoj obstoj- začutimo lahko le globoko spoštovanje do skrivnosti večnosti-nikdar ne izgubite svete radovednosti-Einsten
 
IP Logged
 
ana
5
p
*****
Offline


Posts: 1223
Kranj
Gender: female
Re: Reinkarnacija
Reply #28 - 22.05.2002 at 10:39:23
 
še en nov, malo drugačen pogled na reinkarnacijo
Iz knjige Maitreya, avtor Adrian Predrag Kezele


Parashara govori:

»Ko duša zapusti telo, se vrača k Paramatmam – Graham, in sicer v enakih odmerkih, kot je bila iz njih sestavljena. Če se mora zaradi karmičnih potreb ponovno utelesiti, se Paramatme, da bi ustregle zahtevam karme, premešajo v novih razmerjih. Razumeti moraš, da takšnega procesa osebni ego ne more preživeti, zato izgine, z njim pa tudi osebni spomini. Ljudje težko razumejo nekaj takega: upajo, da bo njihov ego nekako preživel telesno smrt. Res je, da oni, njihova duša in Bit, preživijo, toda ego ne. To je tisto, kar običajen človek težko dojame. Ko se duša ponovno utelesi, se rodi nov ego. Vse, kar si v življenju lastimo, od materialnih dobrin do intelektualnega znanja, po definiciji pripada egu. Duša ostaja brez ega.«

»Mar to pomeni, da se pravzaprav ne moremo spominjati svojih prejšnjih življenj?«

»Svojih,« je poudaril Parashara. »Ali ne vidiš, v čem je težava?? Čigavih svojih? Ego ne pozna preteklih življenj. Duša se velikokrat utelesi, ego pa ne.«

»Toda v mojem času živijo ljudje, ki se spominjajo svojih preteklih inkarnacij. Tega ne dokazujejo samo subjektivni dokazi, tako se mi vsaj dozdeva.«

»Ne,« je odločno dejal Parashara. »Ne spominjajo se svojih preteklih življenj. Duša ne pozna ničesar svojega. Njihov ego morda zaznava karmične podobe, ki jih v tistem trenutku potrebuje. Toda to še ne pomeni, da pripadajo preteklemu utelešenju te duše. »
Back to top
 

Ljubezen ozdravlja vse - tiste, ki jo dajejo in tiste, ki jo prejemajo.
 
IP Logged
 
Devi
5
p
*****
Offline

ravno prav
Posts: 5471
Dolenjska
Gender: female
Re: Reinkarnacija
Reply #29 - 22.05.2002 at 10:47:34
 
Hvala ti za tole, Ana Smiley
Back to top
 

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)
 
IP Logged
 
Pages: 1 2 3 4 ... 10