Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Pages: 1 2 3 ... 10
(Read 90152 times)
Hana
1
*
Offline

Vrzi današnji kamen, pozabi
in spi.....
Posts: 32
Ljubljana
Gender: female
Reinkarnacija
09.04.2002 at 15:07:41
 
Saj najbrž ste to temo že obravnavali, pa vseeno....Kako vemo, da obstaja ta reč? Pustimo zdaj indijsko filozofijo in njej podobne, pa to kar smo prebrali ali slišali. A ima kdo kakšne osebne izkušnje na tem področju?
Back to top
 
 
IP Logged
 
Petra.
Global Moderator
p
*****
Offline

All IS Full Of Love
Posts: 10693

Gender: female
Re: Reinkarnacija
Reply #1 - 09.04.2002 at 15:43:24
 
Poišči link Astrologija in si naroči zastonj horoskop za preteklo življenje (indra...horoskop).

To si preberi in boš videla, če je to to!

Drugače preberi kak intervju z Dalaj Lamo in boš videla, da je ON svoja 14. zaporedna reinkernacija in se spomni teh življenj za nazaj!
Back to top
 

you cant look in the mirror and expect it to smile first
 
IP Logged
 
LittleStar
Ex Member
Re: Reinkarnacija
Reply #2 - 09.04.2002 at 15:46:00
 
Ja, ampak najbolj ironično je, da ravno on dopušča možnost, da znanost dokaže, da reinkarnacije ni.
Back to top
 
 
IP Logged
 
1.Angel
1
*
Offline

Zavestno bodite tista
ljubezen, ki ste. ©
Posts: 5

Gender: female
Re: Reinkarnacija
Reply #3 - 09.04.2002 at 16:34:18
 
Hana wrote on 09.04.2002 at 15:07:41:
Kako vemo, da obstaja ta reč

Vsak se mora do tega sam dokopati. Ko je čas zrel. Ni treba slepo verjeti, si je pa pamtno prizadevati za duhovni razvoj. Verjeti moraš šele takrat, ko preprosto moraš, ko ti življenje ponudi  toliko dokazov, da ti to postane dejstvo, ko preprosto čutiš, da je tako in sploh ne moreš več misliti drugače. Ko je vse kot 2+2. Nikoli več se ne vprašamo, če je res 4, ker preprosto vemo, da je. Dokazov je nešteto. En pogled na svoje neanimirano telo, kako negibno leži pod tabo (astralno potovanje), da ugotoviš, da smo duhovna bitja, da je duh zmožen živeti izven telesa in da tudi “drugo življenje” ni več tako daleč. Ko ti nekdo posreduje sporočila tvojih duš vodnic in se v njih razkrivajo precizni podatki o tebi, ki jih nihče ni mogel vedeti in morda o tvoji prababici, ki jih še sam nisi vedel. Ko nekdo umira in reče: “O glej, glej, tudi gospa Štefka je tukaj”, pa tej osebi zaradi slabega zdravstvenega stanja sploh nismo povedali, da je gospa Štefka že pred pol leta umrla… Ali res lahko na vse to ostanemo gluhi, ali se res lahko še naprej ignorantno valjamo v poenostavljenih prepričanjih današnjega časa? To seveda niso absolutni dokazi, nam pa lahko nakažejo pot.
Back to top
 

~1. Angel~
 
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13595
The Land of YaBB
Re: Reinkarnacija
Reply #4 - 09.04.2002 at 22:04:38
 
Quote:
Ja, ampak najbolj ironično je, da ravno on dopušča možnost, da znanost dokaže, da reinkarnacije ni.

itak, to je izziv, mogoče se ga bo kdo oprijel, če se ga bo, dokazat drugega kot da je itak ne more, ker da je ni, to je pač nedokazljivo. in če je to nedokazljivo, je resnica da je res, da reinkarnacija JE resnica.
al kako to že gre, če ne moreš dokazat da to je res dokažeš da to ni NeRes in s tem dokažeš da JE res.
takih 'dokazov' kolkr vem kr mrgoli v današnji znanosti, ki naj bi bila kao neka Resnica.

sicer pa

taff kueščn

osebnih izkušenj nima noben k bi ga jest poznal, sicer pa ... tud če en uleti in ti začne razpredat use une zgodbe k so u unih knjigah o potovanju duš in to, da jih je doživel/a ... a boš verjela?
a boš pol vedla?
to tko je: lahko verjameš v reinkarnacijo, lahko verjameš krščanarjem - raj in pekel, lahko verjameš da če se boš borila za alaha da boš na njegovi desnici sedela po smrti ... ... ... ... in še mnogo takih.
kaj verjameš je ap 2 u.
zaenkrat pa je največ (posrednih) dokazov in pričevanj - razna obsmrtna doživetja, regresije, ta hude hipnoze (regresijske), za varijanto reinkarnacije.
sicer pa neglede na to kaj verjameš, v vsakem primeru ti je rezultat isti ... živi čim bolj 'srčno', če živiš v zahodni civilizaciji se zgleduj po vzhodni, če živiš v vzhodni se zgleduj po zahodni, hodi po srednji poti, povzročaj čimmanj trplenja drugim in sebi ... ... ... ... ... navodila so jasna. živi po njih in prideš v nebesa, v bolj preprosto drugo življenje, na desnico pa pomoje ne, čeprov če ti je to cilj (namera), ti bo alah tud to zrihtu Smiley

če verjameš, veruješ, veš, (ne)deluješ ... v tej smeri je to to. če ne pač deluješ v drugi smeri, ego smeri.

(upd)
reinkarnacija - različnost
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=prijateljstvo;action=display;num=...
Back to top
« Last Edit: 12.11.2002 at 18:44:11 by gape »  

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
Hana
1
*
Offline

Vrzi današnji kamen, pozabi
in spi.....
Posts: 32
Ljubljana
Gender: female
Re: Reinkarnacija
Reply #5 - 10.04.2002 at 11:36:16
 
Moja radovednost pravzaprav ni izražala dvoma v te reči, ampak sem želela vedeti, če se recimo kdo spomni, da je tukaj že bil ali kaj podobnega iz osebnih izkušenj. Kali šla sem na link Astrologija in si naročila horoskop, bomo videli, hvala!
Back to top
 
 
IP Logged
 
Devi
5
p
*****
Offline

ravno prav
Posts: 5471
Dolenjska
Gender: female
Re: Reinkarnacija
Reply #6 - 11.04.2002 at 09:21:29
 
Zdravo:)
Dobro vprasanje, ni kaj...
Reinkarnacija tudi mene zanima ze dolgo in na nek nacin sem vedno zelela na svoji kozi preverit, koliko je stvar samo hipoteticna in do katere mere je navadnim smrtnikom dovoljeno, da jo raziscejo.
Par stvari se mi je utrnilo ob tem.
Probala sem ze regresijo in to nehipnoticno. Za mene je bila to zelo zanimiva izkusnja predvsem zaradi tega, ker sem takrat spoznala nekaksne nove, zelo subtilne obcutke, ki jih do takrat se nikoli nisem zacutila. Med samim procesom je bil nekako utisan glasni glas razuma in so prihajala sporocila z nekje drugje, zelo tiho in precej jasno, vendar si se moral maximalno umirit, da si jih slisal in bila so nekako neverjetno znacilna, ko si enkrat dobro dolocil frekvenco, s katere prihajajo. Poznam vecino svojih notranjih glasov in ta mi je bil popolnoma neznan, zato se mi je zdelo, da si nekako ne morem tega, kar vidim, izmisljevati sproti. Je pa res, da zato se ne morem trdit, da si moja podzavest ni izmisljevala, ker, kdo od nas pa se res do konca pozna? Torej to ne more biti nek dokaz reinkarnacije.
Druga stvar, ki me pri regresijahi muci, je ta, da mi nihce ne more jamcit, da so prejsnja zivljenja, ki sem jih videla, res moja. Dobro, jaz jih ze cutim kot svoja, ampak lahko so to prejsnja zivljenja celega mojega rodu, kaj vem, recimo moje prababice, ker v druzinah je dostikrat tako, da dolocene znacajske vzorce podedujes, se ti privzgojijo in to kar potem vidis v regresiji, opisuje zivljenje, v katerem je vzorec nastal, ni pa nujno, da je bilo to zivljenje zares tvoje. In ce to razsirim, lahko da to zivljenje ni bilo niti od nobenega mojega prednika, lahko je bila samo idejna forma, ki mi je omogocila vpogled v dolocen problem. Saj, ce pisemo na zemlji knjige, kdo pravi, da tudi v astralu ni dolocene "knjiznjice", v kateri lahko najdes nek zapis, ki opisuje ravno tvoj problem.
Kolikor vem, je ena (in edina?) zares dokazana reiknarnacija opisana v knjigi o Shanti Devi. To je neka deklica, ki se je svojega prejsnjega zivljenja spominjala do potankosti in se je rodila ponovno takoj po smrti, tako da so lahko njene "spomine"preverili, ker je njena prejsnja druzina se zivela.
Kar se tice obsmrtnih izkusenj in tunela, je to dozivel tudi moj dedek (po pripovedovanju moje mame). Vendar sam tunel se nic ne govori o ponovnem rojstvu, kvecjemu o obstoju posmrtnega zivljenja.
Sama sicer verjamem v reinkarnacijo. Mogoce zaradi njene logike. Si pa zelim, da bi se dalo o teh stvareh vec razpravljat in jih boljse preverjat in da se cloveku ne bi bilo potrebno zanasat samo na neke obcutke. Ob vseh iluzijah v katerih zivimo, je vcasih res tezko locevat dejstva od domisljije.

Uh, sem se razgovorila:) Me bo zelo veselilo, ce bo se kdo od vas kaj povedal. Vec ljudi vec ve in vsak od nas vidi in dozivlja drugace.
Lep pozdrav:)
Devi
Back to top
 

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)
 
IP Logged
 
MIKE
5
*****
Offline

Sonce    :)
Posts: 1011
Ljubljana
Gender: male
Re: Reinkarnacija
Reply #7 - 11.04.2002 at 10:37:16
 
Evo, bom še jest povedal. So napisane knjige, so vaje, so delavnice, ki te pripeljejo v stanje, spomine prejšnjih življenj. OK.
Torej lahko ugotoviš, ali pa tudi ne, ali pa se v teh tehnikah samo spodbudi tvoje misli, tvoje spomine, ki že v sedanjem življenju imajo tolk informacij, da ti iz njega naredijo film, o tvojem prejšnjem življenju, in v to lahko verjameš. Lahko te to celo začne bremeniti, lahko ti je vseeno, vsekakor je to tvoja pot.

Trudijo se šamani, guruji to dokazati z besedami, vendar vsak na koncu pove, da mora to biti tvoje izkustvo, doživetje. In pravi pošteni guruji nikoli sami od sebe niti ne govorijo o reinkarnaciji. Razen če so vprašani, izzvani.

O čem govorijo. Njihovo bistvo je ljubezen, razsvetljenje, sedanji trenutek, ....

Torej, če si prizadevaš priti na to pot, v to stanje je dovolj. Imaš že dovolj dela za to življenje. In zgubljanje časa, s tem, da ugotoviš, da si nekoč, davno nekoč bil nek paramecij, je nepomembno, nepotrebno. Kajti dovolj je biti sedaj, to kar si. In odgovori pridejo sami. Ljudje pa hodijo od delavnice do delavnice, in so vse bolj zbegani.

Moje mnenje je, da se drži tega osnovnega pravila. Priznam, je zanimivo, je privlačno, toda če vse to vržeš na en kup, maš dela za 100 življenj ne za eno. In smisel življenja naj bi bil en sam. Tega smo pa že v enem threadu opisali.

Tako jest mislim in vsak je svoje potke tlakovalec.
Back to top
 

Zdaj.....zdaj.....zdaj.....in spet zdaj.
heronero  
IP Logged
 
Hana
1
*
Offline

Vrzi današnji kamen, pozabi
in spi.....
Posts: 32
Ljubljana
Gender: female
Re: Reinkarnacija
Reply #8 - 11.04.2002 at 10:53:17
 
Prav gotovo je pomembno življenje, ki ga živimo sedaj, ta trenutek in seveda kvaliteta tega življenja. Vendar radovedni smo pa vseeno, ali je kaj na tem, kaj je za smrtjo?! Včasih se vprašam ali se reinkarniramo vsi ali samo nekateri. Kakšni ljudje bi jaz rekla, si kakšnega ponovnega življenja prav ne zaslužijo, saj so že v prejšnjem dovolj škode naredili. Kaj pa vse mravlje in muhe....a se tudi one reinkarnirajo? Take reči si je pač težko predstavljat.
Back to top
 
 
IP Logged
 
MIKE
5
*****
Offline

Sonce    :)
Posts: 1011
Ljubljana
Gender: male
Re: Reinkarnacija
Reply #9 - 11.04.2002 at 11:51:47
 
Ja saj zato pa pravim, če te to zanima je treba delat samo na tem. Boš postala mojster in boš vedla. Pri teh zadevah rekreacija, zgolj radovednost, hobi, redko prinese prave rezultate, velikokrat celo škodo. Prijatelj zdravilec, mi je pripovedval kako škodo je takrat naredila tista Kitajka v Ljubljani, kolk zmedencev je prišlo do njega. Tko je, ljudje se včasih lotijo zadev ki jih preprosto odnesejo. Meni neki čut pravi da sem previden. Ne vem je to odgovornost, al kaj.
Naprimer ob koncu srednje šole nekje sem dobil knjigo o hipnozi, strokovno, poglobljeno, samo delaš po receptih. Pa vendar, sem takrat vedel, da dokler ne bom, oseba tista prava, da se s hipnozo ne bom ukvarjal. Pa je blo in je zanimivo, še zlo fino. Toda etika ali morala mi pravi, da še ni čas. Tko nekatere stvari vidim.

In če se lotiš raziskovanja reinkarnacije -  To je lahko življensko delo.
Back to top
 

Zdaj.....zdaj.....zdaj.....in spet zdaj.
heronero  
IP Logged
 
Hana
1
*
Offline

Vrzi današnji kamen, pozabi
in spi.....
Posts: 32
Ljubljana
Gender: female
Re: Reinkarnacija
Reply #10 - 11.04.2002 at 12:04:26
 
Jaz se čisto strinjam s teboj, prevsem zaradi  tiste kitajke, ker je tudi moja bivša šefinja hodila k njej, tako malo za šalo Grin Jaz se s temi rečmi ne nameravam ukvarjat niti za hobi niti za res. Ne da me ne zanima, ampak enostavno imam premalo časa za te reči in si raje svoj borni prosti čas vzamem za kaj drugega. Sem pa vseeno radovedna in me zanima, vem pa da se s temi stvarmi ne moreš kar po domače ukvarjat, kot z enim vrtičkarstvom. Nekaj časa nazaj sem se ukvarjala z astrologijo, preštudirala sem ogromno literature in bolj ko sem se poglabljala v to reč, bolj sem ugotavljala, da manj vem in bi rabila vsaj še eno življenje, da bi prišla do konca. Potem sem nehala, tudi za to, ker me je začelo to preveč psihično obremenjevati, kot si rekel, ni vsak za vse.
Back to top
 
 
IP Logged
 
MIKE
5
*****
Offline

Sonce    :)
Posts: 1011
Ljubljana
Gender: male
Re: Reinkarnacija
Reply #11 - 11.04.2002 at 13:27:17
 
Je, vsak je za vse. Seveda če se trudi biti to kar je. In takrat si za vse. Seveda ima vsak svoje talente, sposobnosti, nagnjenja, to dela unikatnost vsake osebe.

Toda, v ljubezen lahko vstopimo vsi!
Back to top
 

Zdaj.....zdaj.....zdaj.....in spet zdaj.
heronero  
IP Logged
 
MIKE
5
*****
Offline

Sonce    :)
Posts: 1011
Ljubljana
Gender: male
Re: Reinkarnacija
Reply #12 - 11.04.2002 at 14:37:39
 
Dobra iztočnica za naprej Zvezdica, same znane osebnosti, same ekstremne osebnosti, bravo, še nisem slišal, da bi nekdo reku, da je bil v prejšnjem življenju navaden kmet v Panoniji ali ribič v Dalmaciji.

Back to top
 

Zdaj.....zdaj.....zdaj.....in spet zdaj.
heronero  
IP Logged
 
Robi
5
p
*****
Offline

I love to love
Posts: 5749
Dolenjska
Gender: male
Re: Reinkarnacija
Reply #13 - 11.04.2002 at 14:39:45
 
Tudi sam zagovarjam,da je treba delati predvsem na teh miselnih vzorcih,po katerih razmišljamo zdaj.
Možno je iz raznih regresij in prejšnjih življenj izvedeti veliko stvari.Vendar nas lahko to samo še bolj zmede,saj niti ne vemo ali obstaja reinkarnacija,ali ne in tako ne vemo,kaj je naše ali ni naše.
Svojo usodo in življenje si krojimo s tem programom,po katerem živimo ZDAJ.
Zato je treba ozavestiti miselne vzorce,ki so del nas,saj šele,ko ozavestimo vzorec po katerem živimo,ga lahko tudi spremenimo.
Lahko,da  nek dogodek v preteklosti močno vpliva na naše življenje,vendar je prepričanje,ki smo si ga ustvarili na podlagi tistega dogodka,ZDAJ del nas.Saj,če ne bi bil ZDAJ in tu del nas,potem ne bi na nas vplival.
Back to top
 
 
IP Logged
 
samonekdo
Guest
Re: Reinkarnacija
Reply #14 - 11.04.2002 at 21:12:26
 
Ja, tudi jaz sem se včasih spraševala, če sem kdaj izživela življenje,
zdaj se pa sprašujem, kako bi čimbolje živela življenje.

Ah, pa še to. Ali ni noben katolik?
Back to top
 
 
IP Logged
 
Pages: 1 2 3 ... 10